Агресивна майка

• 7 774
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте!
Не знам дали това е правилният раздел, в който да пусна тема, но от всичко, което открих това е най-близко до положението ми. На 20 години съм, живея единствено с майка си, която има видими проблеми с алкохола. По цял ден е на работа и когато се прибере започва да пие  и да се заяжда за всичко. Обижда ме, нарича ме "кучка", "малоумничка" и едва ли не съм най-неприятният ѝ човек. Никога не ме е подкрепяла в нищо, не ѝ е пукало с кого излизам, къде ходя, какви оценки съм имала. С нея зрял разговор не може да се проведе... все се превръща в караница и винаги е било така. Нямам нужните средства да се преместя (тя самата дори ме гони), студентка съм и нямам възможност да се издържам сама. Винаги съм искала тя да е най-близкият ми човек... никога не съм споделяла тази тъмна страна на отношията ни с приятелите си от неудобство, камоли с психиатър.
Толкова ли е трудно да се прибереш веднъж вкъщи, да се усмихнеш и да прегърнеш детето си? Алкохолът ли е за предпочитане... Какво съм ѝ направила?  Откъде тази омраза.

# 1
  • София
Бих те посъветвала да прочетеш тази книга:
"Отровните родители" автори: Сюзън Форуърд, Крейг Бък

Определено ще ти е полезна и ще откриеш много отговори.

# 2
Изнеси се, какво още стоиш при нея...

# 3
 Hug HugМила,много е трудно да се каже нещо в тази ситуация-всеки ден се чудиш как да се прибереш,какво ще те чака...От една страна вече си пораснала,студентка и много скор,дай Боже,ще си независима  и ще поемеш по своя път,но от друга се дете,което иска да бъде погалено,обичано от собствената си майка...
  Има ли моменти,когато можеш да говориш с нея? Казвала ли ти е защо се е стигнало до тук?Имаш ли други близки,а които можеш да говориш?
  И аз не мисля,че алкохола е причина да се държи отвтратително...Познавам и други родители,които злоупотребяват с чашката,но не го изкарват на децата си.

# 4
Мило момиче, не позволявай да ти вменяват чувство за вина !!! Ти не си виновна за проваления живот на майка си...избора е бил нейн, тя го е избрала, тя го е направила такъв !
Признавам си...от много време се въздържам да пиша в тази тема...и то не за друго, ами за да не проектирам моята непирязън към собствената си майка, върху авторката. Моя съвет...без да влизам в конкретика...търси си почасова работа и се махай от тази жена ! С годините ще става по-лошо... Цял живот съм търпяла подобни излияния от моята майка...тя не е алкохоличка, но си има друг проблем.. бяха ми нужни 38 години, за да разбера, че не аз съм виновната, че проблема не е в мен, а в нея...Така че спасявай се... И бъди сигурна, че тази жена цял живот ще те преследва, за да ти отмъщава...Така че въоражи със сила и търпение, за да и опонираш.

Общи условия

Активация на акаунт