Не знам дали това е правилният раздел, в който да пусна тема, но от всичко, което открих това е най-близко до положението ми. На 20 години съм, живея единствено с майка си, която има видими проблеми с алкохола. По цял ден е на работа и когато се прибере започва да пие и да се заяжда за всичко. Обижда ме, нарича ме "кучка", "малоумничка" и едва ли не съм най-неприятният ѝ човек. Никога не ме е подкрепяла в нищо, не ѝ е пукало с кого излизам, къде ходя, какви оценки съм имала. С нея зрял разговор не може да се проведе... все се превръща в караница и винаги е било така. Нямам нужните средства да се преместя (тя самата дори ме гони), студентка съм и нямам възможност да се издържам сама. Винаги съм искала тя да е най-близкият ми човек... никога не съм споделяла тази тъмна страна на отношията ни с приятелите си от неудобство, камоли с психиатър.
Толкова ли е трудно да се прибереш веднъж вкъщи, да се усмихнеш и да прегърнеш детето си? Алкохолът ли е за предпочитане... Какво съм ѝ направила? Откъде тази омраза.