Един тъжен баща

• 19 791
  • 24
  •   1
Отговори
Живях 6 години с една жена на семейни начала. Имаме детенце на 5 години. Без да казвам силни думи , но почти сам си го отгледах с помощта на родителите ми. Нея я интересуваха само онлайн игрите и почивката. Само Бог знае колко безсънни нощи съм имал.  Напоследък започна да си въобразява , че имам връзка с някаква нейна колежка .Даже съм имал и дете от нея.А аз даже не я и познавам. Говори още , че умирала от тежка болест , че всички лекари са я осъдили да НЕ я лекуват. Интересното е , че си направи всякакви изследвания и никой нищо не и откри. Изопачава думите на хората все в нейна вреда, все едно са говорили за нея. Семейството и направиха всичко възможно с лъжи и измама да ни разделят. Сега не иска да ми дава да си виждам детето. Започна да ми говори и да не се обаждам , да не идвам да го виждам и т.н. Иска да го забравя , но ми се къса сърцето. Дайте ми съвет , моля ви се . Какво да направя , какви са ми правата и как да ги потърся ?

# 1
  • На остров
Ами  консултираш се адвокат и завеждаш дело, след като фигурираш като баща на детето имаш както задължения така и права.
Нормално в България, ако детето живее при единият родител другият има право на 2 уикенда на месец плюс един месец лятото.

# 2
Като за начало не минавай с версията как ти видиш ли сам си отгледал детето....но с помощ от мама и тате. А тя безотговорната само е присъствала наоколо. Нелепо е. Дори да има истина  ще я отблъснеш още повече.

Ако спреш да и вменяваш колко некадърна майка е,  може да се разберете со кротце. Това е най-разумния вариант ЗА детето. Говори за любов и привързаност (към детето) вместо за "права".  Наблегни на щастието на детето и вашето щастие като зрели хора, макар и поотделно. И тримата имате ПРАВО на това,а не права един над друг.
Каквито и разминавания да сте имали досега, време  е да ги изгладите без нерви, без обвинения. Каквото било да остане в миналото. Поемете нов курс и бъдете ДВАМА добри родиители живеещи отделно, но в търпимост.
Правата, за които ти говориш предполагам искаш да ги търсиш по съдебен ред. Бих казала - не тръгвай по тази плоскост. Ако подходиш с добро ще виждаш детето си много по-често, отколкото при съдебно решение. Пък и с такова, я ти го дава, я не.
.

# 3
Съжалявам за това, което ти се случва, но мисля че в Семейни отношения ти дадоха добри съвети. Тук просто ще се повторим...

# 4
Добре де, вчера пускаш темата, днес пак, ама в друг раздел. И в още 100 раздела да я пуснеш по- компетентен съвет от това да се консултираш с адвокат надали някой ще ти даде.

# 5
Добре де, вчера пускаш темата, днес пак, ама в друг раздел. И в още 100 раздела да я пуснеш по- компетентен съвет от това да се консултираш с адвокат надали някой ще ти даде.
Посъветваха ме да я пусна и тук. Казаха ми , че ще получа по компетентно мнение.

# 6
Като за начало не минавай с версията как ти видиш ли сам си отгледал детето....но с помощ от мама и тате. А тя безотговорната само е присъствала наоколо. Нелепо е. Дори да има истина  ще я отблъснеш още повече.

Ако спреш да и вменяваш колко некадърна майка е,  може да се разберете со кротце. Това е най-разумния вариант ЗА детето. Говори за любов и привързаност (към детето) вместо за "права".  Наблегни на щастието на детето и вашето щастие като зрели хора, макар и поотделно. И тримата имате ПРАВО на това,а не права един над друг.
Каквито и разминавания да сте имали досега, време  е да ги изгладите без нерви, без обвинения. Каквото било да остане в миналото. Поемете нов курс и бъдете ДВАМА добри родиители живеещи отделно, но в търпимост.
Правата, за които ти говориш предполагам искаш да ги търсиш по съдебен ред. Бих казала - не тръгвай по тази плоскост. Ако подходиш с добро ще виждаш детето си много по-често, отколкото при съдебно решение. Пък и с такова, я ти го дава, я не.
.
Виж какво ще ти кажа драга. Не ми говори за версии. След като не знаеш и познаваш ситуацията не говори наизуст. Може да си имала неприятности с такава причина , но това не ти дава право да съдиш и околните. Недей да проектираш собствените ти проблеми и неприятности спрямо другите мъже.  Как да се разбера с жена говореща , че страда от тежка болест и умираща при положение , че е клинично физически здрава. Как да се разбера при положение , че получавам смс-и , че щяла да вземе детето с нея на онзи свят , че щяла да го използва като донор и тн.н. Как да се разбера с жена говореща , че и изневерявам с нейна колежка на която даже съм направил и дете , а аз даже не я и познавам. Ти как ще се разбереш ?

# 7
 БЛАГОДАРЯ от  СЪРЦЕ  на всички други за съветите и мненията който дадоха от неутрална позиция.

# 8
Просто е- наеми адвокат и претендирай за родителските права, като тези неща за смс-ите и прочее ги упоменеш като доказателство. Именно защото не познаваме ситуацията не можем да ти дадем съвет различен от консултация с адвокат.  Peace

# 9

Каквито и
.
Виж какво ще ти кажа драга. Не ми говори за версии. След като не знаеш и......
Драга не съм ти, имам ник, може да се обръщаш с него.
Прав си , не познавам ситуацията ви, давам ти нормален съвет за нормални хора. Ако единия има патология, обърнисе към специалист психиатър. Жена ти може би е в депресия, това е сериозно състояние, което има нужда от терапия. Може да се касае и за друга психиатрична диагноза. Възможно е и хормонални проблеми, те трудно се откриват, но влияят на психика и поведение. При всички случаи и за благото на детето е добре да и помогнеш.
Живял си с нея дълго време, все нещо си обичал, не сте се събрали на случаен принцип. Дори и разделени, дори детето да живее с теб в бъдеще, тя му е майка и винаги ще оказва влияние. Убедена съм, че искаш тя да е психично здрава. Затова - помогни и с каквото можеш. Плати терапия, отиди с нея, ако откаже сама. Подобна инвестиция ще ти се изплати стократно. Или ще дойде на себе си, или ще имаш диагноза от терапевта, която да ти послужи в съда.
Мисля отговорих на въпроса ти, какво бих направила?
Ти обаче направи каквото те влече  Peace

# 10

Прав си , не познавам ситуацията ви, давам ти нормален съвет за нормални хора. Ако единия има патология, обърнисе към специалист психиатър. Жена ти може би е в депресия, това е сериозно състояние, което има нужда от терапия. Може да се касае и за друга психиатрична диагноза. Възможно е и хормонални проблеми, те трудно се откриват, но влияят на психика и поведение. При всички случаи и за благото на детето е добре да и помогнеш.
Живял си с нея дълго време, все нещо си обичал, не сте се събрали на случаен принцип. Дори и разделени, дори детето да живее с теб в бъдеще, тя му е майка и винаги ще оказва влияние. Убедена съм, че искаш тя да е психично здрава. Затова - помогни и с каквото можеш. Плати терапия, отиди с нея, ако откаже сама. Подобна инвестиция ще ти се изплати стократно. Или ще дойде на себе си, или ще имаш диагноза от терапевта, която да ти послужи в съда.
Мисля отговорих на въпроса ти, какво бих направила?
Ти обаче направи каквото те влече  Peace
[/quote]
 Мислиш , че не съм пробвал ли Добра. 2-3 Пъти почти бяхме стигнали , а тя все се отказваше.Последния път избяга от чакалнята на кабинета на доктора. Искам да се оправи. За нас двамата вече е късно , но поне искам да е здрава. Искам детето да има майка.  Освен искане за принудително лечение друго не виждам ....

# 11
Щом тя не иска, започни  да ходиш ти. Психиатърът ще ти каже най-добре как да я убедиш. А и ще има някакво общо виждане по ситуацията.  Първо ще консултира теб, после дружно ще я придумате за семейна консултация. Такива се правят не само за спасяване на семейство, а и за разделени двойки. Помага им да продължат всеки спокойно по пътя си, но с обща мисъл за детето.
Стоя на тезата, че с лошо ще е по-трудно, бавно и мъчително, дори да спечелиш родителски права. Трябва ви неутрален човек. Жената явно е объркана и много гневна. А по това се работи колкото и невъзможно да ти се стурва  към днешна дата.

# 12
Щом тя не иска, започни  да ходиш ти. Психиатърът ще ти каже най-добре как да я убедиш. А и ще има някакво общо виждане по ситуацията.  Първо ще консултира теб, после дружно ще я придумате за семейна консултация. Такива се правят не само за спасяване на семейство, а и за разделени двойки. Помага им да продължат всеки спокойно по пътя си, но с обща мисъл за детето.
Стоя на тезата, че с лошо ще е по-трудно, бавно и мъчително, дори да спечелиш родителски права. Трябва ви неутрален човек. Жената явно е объркана и много гневна. А по това се работи колкото и невъзможно да ти се стурва  към днешна дата.
В момента това ще е много трудно. Тя е под влиянието и въздействието на нейните роднини. Аз съм обществен враг №1 . Не без тяхна помощ стана раздялата ни. Бил съм казал на мъжа на сестра и .... Не е ли по-добре вместо на него да и кажа на нея. Кажа ли на него казвам все едно на всички. Лошото е , че те им вярват , а аз нищо не съм казвал ..... Всичко се доказва - нали ?

# 13
  • Бургас
Пази СМС-ите. Пази всякакъв вид кореспонденция, която може да се чете. Веднага при адвокат. Не позволявай по никаква причина да минава време. Още при първото виждане с адвоката искай привременни мерки. Бори се за хлапето си. Но не позволявай да пилееш време. Всеки ден далеч от детето,  къса връзката ви, дори и да е по вина на майката. Т.е. автоматично губиш възможност за родителски права с времето.
Ако това, което е написано е вярно, то не си представям как ще израсне това дете и такъв „капацитет“.

Много сте ми интересни с това психолози, депресии. Тя се чупила с детето, той ще я сурка по психолози? Ще го крие и няма да му позволи да види баща си - психолози.
Ако на вас дами ви скрият децата, дали ще ходите на психолог или в полицията?
Това, че една жена е майка, не я прави автоматично по – добър родител. Един добър родител не крие детето си от баща му.
На човека му трябва дело за родителски права. Ако е вярно написаното от него и има СМС-и и кореспонденция доказващи състоянието на майката, просто няма какво да я бави. И да за доброто на детето е да живее с емоционално стабилен човек.

# 14
В момента това ще е много трудно. Тя е под влиянието и въздействието на нейните роднини. Аз съм обществен враг №1 . Не без тяхна помощ стана раздялата ни. Бил съм казал на мъжа на сестра и .... Не е ли по-добре вместо на него да и кажа на нея. Кажа ли на него казвам все едно на всички. Лошото е , че те им вярват , а аз нищо не съм казвал ..... Всичко се доказва - нали ?

Хващам се за този пост, че ми е най- лесен. Като човек борещ се с лудостта, макар и под друга форма, мога само да ти кажа: пази всичко- смс-и, писма, всичко щО може да се ползва за доказателства. Какво значи, че ще ползва детето за донор????????????? Това ме плаши. Аз го приемам, че детето е в опасност, въпреки, че никой няма да се върже само на акъла на майката и да ползва детето за донор без изричното съгласие или несъгласие на бащата. ХУКВАЙ ПРИ АДВОКАТ и се бори за родителски права... Това е моята позиция, при условие, че изложените от автора факти, са верни.

Общи условия

Активация на акаунт