Един тъжен баща

• 19 792
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Като за начало не минавай с версията как ти видиш ли сам си отгледал детето....но с помощ от мама и тате. А тя безотговорната само е присъствала наоколо. Нелепо е. Дори да има истина  ще я отблъснеш още повече.

Ако спреш да и вменяваш колко некадърна майка е,  може да се разберете со кротце. Това е най-разумния вариант ЗА детето. Говори за любов и привързаност (към детето) вместо за "права".  Наблегни на щастието на детето и вашето щастие като зрели хора, макар и поотделно. И тримата имате ПРАВО на това,а не права един над друг.
Каквито и разминавания да сте имали досега, време  е да ги изгладите без нерви, без обвинения. Каквото било да остане в миналото. Поемете нов курс и бъдете ДВАМА добри родиители живеещи отделно, но в търпимост.
Правата, за които ти говориш предполагам искаш да ги търсиш по съдебен ред. Бих казала - не тръгвай по тази плоскост. Ако подходиш с добро ще виждаш детето си много по-често, отколкото при съдебно решение. Пък и с такова, я ти го дава, я не.
.
Виж какво ще ти кажа драга. Не ми говори за версии. След като не знаеш и познаваш ситуацията не говори наизуст. Може да си имала неприятности с такава причина , но това не ти дава право да съдиш и околните. Недей да проектираш собствените ти проблеми и неприятности спрямо другите мъже.  Как да се разбера с жена говореща , че страда от тежка болест и умираща при положение , че е клинично физически здрава. Как да се разбера при положение , че получавам смс-и , че щяла да вземе детето с нея на онзи свят , че щяла да го използва като донор и тн.н. Как да се разбера с жена говореща , че и изневерявам с нейна колежка на която даже съм направил и дете , а аз даже не я и познавам. Ти как ще се разбереш ?

Е, това подчертаното, удебеленото и болтнатото ме плаши, ама много Sad Търси адвокат и се бори за родителски права!

# 16
  • На черешата
 От опит да кажа, съда не признава за доказателство sms и e-mail, това е положнието.
 Обърни се към адвокат и с него обсъдете някаква стратегия. Едно е ясно, имаш право да си виждаш дететп. Ако ходиш да го виждаш винаги вземай с теб свидетел, който после в съда да потвърди, че това право ти е било отказано. Препоръчително е въпросният свидетел да не ти е роднина. Ако даваш някакви пари за нуждите на детето нека е единствено и само по банка. И друго, щом детето е на 5 значи ходи на предучилищна, коята в БГ е задължителна. Ако решиш да со прибереш от деетска градина, никой не може да те спре. В случая няма присъдени родителски права и играта ви на котка и мишка ще се обърн. Но това е кошмар, ако не можете да се разберете си решете споровете по съдебен път.  Peace

# 17
От опит да кажа, съда не признава за доказателство sms и e-mail, това е положнието.
 Обърни се към адвокат и с него обсъдете някаква стратегия. Едно е ясно, имаш право да си виждаш дететп. Ако ходиш да го виждаш винаги вземай с теб свидетел, който после в съда да потвърди, че това право ти е било отказано. Препоръчително е въпросният свидетел да не ти е роднина. Ако даваш някакви пари за нуждите на детето нека е единствено и само по банка. И друго, щом детето е на 5 значи ходи на предучилищна, коята в БГ е задължителна. Ако решиш да со прибереш от деетска градина, никой не може да те спре. В случая няма присъдени родителски права и играта ви на котка и мишка ще се обърн. Но това е кошмар, ако не можете да се разберете си решете споровете по съдебен път.  Peace

И аз потвърждавам, нито запис на тел. разговор.

Действай както ти е обяснила Торнадо! Peace

# 18
  • Бургас
В съда на дело бяха приети като доказателства email и то не един. Разпечатка на email - а беше приета. А и според закона за електронните съобщения нямат право да го отхвърлят.

СМС-а може да бъде разказан от свидетел или да се изиска експертиза на телефона.
На 100% твърдя, че email беше приет и то на две инстанции.
Също и телефонен разговор с фирма. Майката връщаше подаръците за детето, когато се изпращаха с куриер и отказваше на куриера по тел. Изискахме от централата да потвърдят какво е записано и те го направиха. Съда го прие под формата на официално писмо, което съобщава за разговора по тел.

# 19
Явно в различните съдилища имат различни методи на работа относно доказателствата.

# 20
Вижте, ясно е, че всякакви отвлечени съвети (и лъкатушене между ДА и НЕ) няма да ви помогнат.
И вие определено не търсите махленски съвети. Обърнете се към адвокат, защото случаят е излязъл от контрол.
Определено си имате работа с психично нестабилна жена и при развод това трябва да бъде ясно - с колкото може повече свидетели, защото подозирам, че тя би могла да бъде опасна за детето - физически не мога да знам, но емоционално и психически със сигурност. Нормална майка дори в яда си не би казала, че ще вземе детето със себе си на оня свят. Ако пък си е намерила някого и драпа с всички средства да ви отсвири, изведнъж в съда може да се окаже най-стабилната и любяща майка, а Вас да ви нарекат как ли не.

Ако наистина:
- тя е толкова зле и явно нещата са на принципа "ни се води, ни се кара"
- и имате свидетели за това
- и сте обмислил за себе си варианта дали можете ВИЕ да се грижите за детето, значи няма да Ви бъде проблем да стартирате успешен бракоразводен процес.

Между другото, във връзка с по-горен пост, ако тя бъде определена за попечител все пак, в детските градини се попълва декларация кой има право да взима детето - със сигурност няма да бъдете в списъка. Аз имам дете на 6 и с декларация съм определила кой може да го взима - това е правило на градината  съгл. Закона за защита на детето.

От форумите няма да получите нищо повече - не губете време тук.

# 21
Живях 6 години с една жена на семейни начала. Имаме детенце на 5 години. Без да казвам силни думи , но почти сам си го отгледах с помощта на родителите ми. Нея я интересуваха само онлайн игрите и почивката. Само Бог знае колко безсънни нощи съм имал.  Напоследък започна да си въобразява , че имам връзка с някаква нейна колежка .Даже съм имал и дете от нея.А аз даже не я и познавам. Говори още , че умирала от тежка болест , че всички лекари са я осъдили да НЕ я лекуват. Интересното е , че си направи всякакви изследвания и никой нищо не и откри. Изопачава думите на хората все в нейна вреда, все едно са говорили за нея. Семейството и направиха всичко възможно с лъжи и измама да ни разделят. Сега не иска да ми дава да си виждам детето. Започна да ми говори и да не се обаждам , да не идвам да го виждам и т.н. Иска да го забравя , но ми се къса сърцето. Дайте ми съвет , моля ви се . Какво да направя , какви са ми правата и как да ги потърся ?

Честит ден на бащата! Бъди жив и здрав и радост и опора за детето си!
П.П:Болката ми е позната, но държавата ни е правова (такава се води) и освен през съд...няма как иначе да е законно. Хващай се в ръце, наеми адвокат и действай. Аз така направих, макар да чуствах понякога, че делата ги водя срещу себе си. Бях си обещал да не вярвам на приказки и глупости, а да докарам всичко докрай - иначе можеше и да се откажа на моменти. Ти си вземи правата, а после ако искаш и всеки ден бъди с майката. Повярвай ми - голямо спокойствие е. П.П.П: Хич да не ти пука, че някои жени ти наскачват, че майка ти и баща ти ти помагали - е кое му е лошото? Моето даже сега е на почивка с баба си и дядо си - кое му е лошото или неестественото?!  Дерзай и дано новата година ти донесе необходимата радост и спокойствие.

# 22
Нормално е понякога баба и дядо да гледат. Ние като сме майки, да не би да не прибягваме до тях. Особено, ако детето ми е болно, а не мога да отсъствам от работа.
Във Вашия случай, по-добре с баба и дядо, отколкото с майка, която ще го взима на онзи свят със себе си и ще ви изнудва чрез детето. Дори съм уверена, че винаги ще го използва като оръжие срещу Вас, а когато това дете отрасне, вече ще бъде завършен невротик с погрешни разбирания за света и хората.
Дано вече сте предприели съдебни мерки. Не всяка майка на този свят заслужава дете. Лично аз наблюдавам доста такива, дето си сбъркват децата.
Успех!

# 23
  • На черешата
kasiopeya_13 , каква декларация, какви 5 лева. В момента нищо не е минало през съда и те са с равни права. Докато няма решение или привременни мерки може да си вземе детето когато поиска.
 Иначе за другото си права.  Peace

# 24
Само гледай от приказки по форумите, да не стане късно...

Като адвокат ти пиша: веднага намери и се консултирай подробно с адвокат. Имах подобен казус тези дни, ако си същият татко ще се повторя..., но поддържам това което ти казах на срещата ни на четири очи.
Ако не си чети: при всичко по-горе описано считам, че детето е в опасност. Дадох ти съвет, който не мога да напиша във форума (ако не си бил при мен) тичай при друг адвокат и действай! ВЕДНАГА! За да няма после, защо не я послушах. Днес ИМАШ РАВНИ ПРАВА С МАЙКАТА. Утре водиш дело и доказваш, че си по-добър баща, че можеш по-добре да се грижиш за детето, че разполагаш с подкрепяща среда и т.н. Това което можеш да реализираш днес, утре вече е късно!
В делото непременно искай ПРИВРЕМЕННИ МЕРКИ, за да запазиш детето!
Момичетата тук са изключително добронамерени, всеки в свой стил и дух. Дори и момичето, което те е нападнало е право, то разглежда постовете ти от по различна гледна точка, но е права. Нямаш време и недей повече да губиш такова и да търсиш някой да те съжалява! Намери си съюзници ( в лицето на един или повече адвокати) и действай! Има и организации, който могат да ти помогнат!
Обърни се към "Детство и с тати" и др. подобни.
Аз ти желая КЪСМЕТ във всяко начинание и дано всичко е за добруването на детето! То е най-важно!

Общи условия

Активация на акаунт