Имам нужда от съвет относно родителските права и издръжката, тъй като в момента съм в доста трудна ситуация. Разделен съм от майката на децата ми от три години, след като тя реши да си тръгне, след като беше извършила изневяра. Тя напусна дома ни и отиде да живее при своите родители, като остави децата при мен. Първата година и половина или две аз изцяло се грижех за тях, като тя идваше при тях само по малко, понякога по 2-3 вечери на месец. Постепенно започна да ги взима малко по-често и сега сме в режим 50 на 50 по отношение на времето с децата.
Въпреки това, през цялото време аз продължавам да плащам издръжка, която е около 50% от минималната заплата за двете деца
. Тя не си е намерила постоянна работа, като се опитваше да работи на спорадични краткосрочни договори за 1-2 месеца, а наскоро ми сподели, че няма намерение да търси работа, а ще се опитва да започне свой бизнес.
Въпросът ми е дали е правилно от моя страна да продължавам да плащам издръжка, като поемам основните грижи за децата, а тя не допринася за тяхното финансово осигуряване и се опитва да започва бизнес, без да има стабилни доходи? Нямаме дело, но ситуацията започва да ме притеснява. Какво бихте посъветвали?
Благодаря предварително!