Родителски права и отношения

• 3 527
  • 80
  •   1
Отговори
# 75
Гледай сега. Започнеш ли дело, демек само да подадеш иск и да спреш парите, майката ще си дръпне децата. В момента е май, след два месеца съда излиза в отпуск. Ще си чакаш за движение по делото поне година. През това време може да не си видиш децата.
Сега ясно ли е?

Аз не, че много разбирам от тия неща, ама тва звучи като пълна фантасмагория отстрани. Искрено ми се иска да видя как на някаква безработна жена без постоянно място на пребиваване ще поверят 2 деца, ако ще и нейни да са.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 06:37 от duhduh

# 76
  • До хладилника, който обичам
Бившата че изневерявала, вече не е твоя работа, щом сте се разделили.
Бившата че има нов приятел, не е твоя работа, ако отношенията му с децата са нормални и не им вреди.
Бившата дали работи на пилон, дали на червен фенер, дали екзотична компаньонка - не е твоя работа, стига работата ѝ да не вреди на децата и да я работи без децата наоколо.

От прочетеното разбрах, че гледаш децата 3/4 от времето (поне), но плащаш минимална издръжка за децата на бившата и се притесняваш, че с издръжката плаща сметки. 1) децата потребяват ток и вода също и 2) е мегастранно да не ти пука ще имат ли осветление и отопление, докато са при майка си.

Лично аз нямам опит с такива самосъздадени драми, но здравия ми разум подсказва, че е в твой интерес вместо да я напъваш за 50/50, докато се вайкаш "ма как ги гледа тия деца от пилона" и се кахъриш за великите петс'тин лева, с които децата ТИ ядат, докато са при безработната си майка, да ѝ предложиш всичко да остане както досега - с плащане на издръжката както е, докато не си намери постоянна платена работа, като уточниш режима на гледане да е поне 3/4 в твоя полза, щом казваш, че това искаш, да минете през медиатор, който да разпише всичко и да минете споразумението през съда. После само през съд ще може да се променя, но вече ще има нещо черно на бяло, на което да се стъпи.

Жената може толкова да си може, или толкова да иска, няма значение. Ако децата са ти приоритет, предложи ѝ да плащаш издръжка в замяна на повечето време на децата с теб. Ако ти е по-важно да я накажеш тая шаврантия долна, дето е направила каквото правят сума ти мъже, ама ти не си се усетил навреме, и да не ѝ даваш петстотин лева на месец, с които да плаща сметки, да ядат децата и да ходи по барчета и почивка, бори се още сега да минете през съда и квото - такова.
П.с. ако може и практични съвети как се прави толкова много с 540 лева, ще съм благодарна.

# 77
540 лева за една седмица?
Тя ще му плаща ли три по 540 за останалите три?
Авторът да води дело за родителски права.
Тя да си има режим на виждане.
Той е доказал,че може да ги гледа.

# 78
Не знам историята от нейната гледна точка, ама човек, който си зарязва децата не звучи като човек, който може да поддържа бизнес. Та тя даже не е имала една сериозна работа, не е и наследничка на бизнес, за да е имало кой да я научи, как смята да го върти?
А вие решение от съд имате ли? Ако нямате, то тогава защо плащате издръжка?
За да не си ощетявате все пак децата, говорете с нея и ѝ дайте някакъв срок, след който спирате да плащате, да си намира работа. А междувременно събирайте всички доказателства, че ги гледате поравно и, че дори Вие сте ги гледал предимно

# 79
Tи Петре, ама абсолютно нищо не прави без да го обсъдиш с реален - на живо адвокат и за всичко, за всичко ходи при този адвокат.
Егати попарата дето сте надробили...

Решил - давал, ама видял в бара, ама тя имала мъж, ама плащала сметки - айде няма нужда да доомотваме и без това омотаните отношения ... Върви при адвокат барем поподреди нещата.

# 80
  • София
Аз не виждам нищо толкова омотано, не всички се изразяват гладко в писмен вид. Такива хора повече вярват на роднини и познати, отколкото на сухата и непонятна правна материя, дори изрично да е написано, че ТИ си прав. Притесняват се, че съдът ще ги прецака, не съвсем без основание.
За мъжете е любима дъвка как ще им вземат децата, дори преди това да не са се грижили особено. Понякога има ужасни последици...

Общи условия

Активация на акаунт