Родителски права и отношения

• 3 530
  • 80
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Бояна, той печели 4000, но на черно. Официално получава 1200 и ѝ дава 540, докато гледа децата и работи.
Това разтегнато в поне 5 години, а малкото дете е на 4.
Той и дава точно минималната възможна издръжка, която е 270 лв на дете, но в първи пост твърди, че си дава половината доход. То смешна история. Гледа ги сам от 5 години, а малкото е на 4....?!
И като е било бебе малкото как го е гледал и ходил на работа?
Нищо не се връзва в тази история. Иначе да си води дело, ще му дадат децата и бившата ще му дава 540 лв ако започне работа. Иначе общината ще му дава 180, ако не се лъжа.

# 61
  • София
Тя 2 г изневерявала, после 2 г ги била зарязала, после почнала да ги взима, поне преди година били белезите и т.н. Повече от 5 излизат даже.
Каза, че е ги е гледал сам и е взимал допълнително работа.
И колега адвокат му обяснил, че децата се полагат на майката и трябва да ѝ дава издръжка със задна дата.
И той се гърчи, че да има тя и да ходи по барове, докато си чатят.
А той целият е бял и добър.

# 62
Бояна, той печели 4000, но на черно. Официално получава 1200 и ѝ дава 540, докато гледа децата и работи.
Това разтегнато в поне 5 години, а малкото дете е на 4.
Той и дава точно минималната възможна издръжка, която е 270 лв на дете, но в първи пост твърди, че си дава половината доход. То смешна история. Гледа ги сам от 5 години, а малкото е на 4....?!
И като е било бебе малкото как го е гледал и ходил на работа?
Нищо не се връзва в тази история. Иначе да си води дело, ще му дадат децата и бившата ще му дава 540 лв ако започне работа. Иначе общината ще му дава 180, ако не се лъжа.

Корегирах написаното, грешка на изказването - а как се гледа бебенце ли -  то беше проходило на година и 2 месеца вече и сутрин се става по - рано да се бачка, с бебенцето се закарва баткото на детска, после се играе, като заспи се доработва.. и така.. по 2 3 часа на парче, когато може. Трябваше още тогава да се вземат тези деца...

# 63
  • София
Еййй, ама верно 540 делено на две е 270.
Парите е изчислил, обаче мъжете никога не могат да смятат времето!
Така че много ме съмнява колко точно време ги е гледал.

# 64
  • София
... Трябваше още тогава да се вземат тези деца...

Т.е. идеята ти е майката да си вземе децата.
"Тези деца" не са ли твоите деца?

# 65
... Трябваше още тогава да се вземат тези деца...

Т.е. идеята ти е майката да си вземе децата.
"Тези деца" не са ли твоите деца?

да се вземат ОТ МЕН

# 66
  • София
Е, те нали са били при теб!?
Защо тогава още не заведе дело?
Защо не заведеш сега?

# 67
  • София
Не виждам защо не му вярвате, че си е гледал децата, за мен не лъже. Защо е давал пари на майка им, мен лично главата ми не го побира, дали някой загрижен приятел нещо го е излъгал, дали по друга причина, ама е голяма глупост.
Вече какво иска оттук насетне и аз не мога много да разбера, но при всички положения минава през адвокат и подписване на споразумение. Щом гледат децата 50/50, никой на никого не дъ;жи издръжка и точка, случаят е приключен.

# 68
Е, те нали са били при теб!?
Защо тогава още не заведе дело?
Защо не заведеш сега?

Това следва най - вероятно... и написах, че принципно 50 процента от времето са при мен, като това е долу горе последните месеци, но мин седмица например бяха при мен 5 дни, при нея 2, сега ще е 4 дни за мен , 3 за нея. Преди това беше пак 4 на 3 за мен.. Усещам  как мърда пак.. Общо взето аз съм през работните дни долу горе, тя Петък, Събота, Неделя.. и кофти е графика за децата, аз затова искам и седмица за седмица да е. Обървкат се

# 69
  • София
Бързи, не, че не му вярвам, но 2 неща и аз не разбирам:
1. Как така хем е гледал децата и е правил какви ли не еквилибристики, за да дава пари на бившата, вместо да заведе дело за правата над децата и тя да трябва да дава издръжка, за дащ си облекчи той положението.
2. Защо продължава да ѝ плаща, вместо да заведе дело? Още повече, че вероятно предишните му действия и нейните бездействия са доказуеми.

Петре, режимът трябва вие да си го договорите, а при несъгласие помежду ви да водите дело.
При режим 50:50 никой не дължи нищо на другия.
Ако са при теб в делничните дни, а тя има само режим за уикендите, т ще ти дължи издръжка. Или пак както се договорите.

# 70
Бързи, не, че не му вярвам, но 2 неща и аз не разбирам:
1. Как така хем е гледал децата и е правил какви ли не еквилибристики, за да дава пари на бившата, вместо да заведе дело за правата над децата и тя да трябва да дава издръжка, за дащ си облекчи той положението.
2. Защо продължава да ѝ плаща, вместо да заведе дело? Още повече, че вероятно предишните му действия и нейните бездействия са доказуеми.

Петре, режимът трябва вие да си го договорите, а при несъгласие помежду ви да водите дело.
При режим 50:50 никой не дължи нищо на другия.
Ако са при теб в делничните дни, а тя има само режим за уикендите, т ще ти дължи издръжка. Или пак както се договорите.

Аз вече разбрах това.. просто следя темата какво пишете, направих си изводи като мнения.

# 71
  • София
Не е въпросът вярваме ли, но човекът опитва да си гради образ и не му се получава. Фактите като пресеем и то излиза, че сигурно децата ги гледа дядото заедно с майката, а авторът усеща минималната издръжка като да му откъсват парче живо месо.

# 72
Явно таз издръжка си е я плащал по собствена воля Joy
Аз такава глупост да направи мъж за пръв път чувам.
Няма как бащата да гледа децата и да му се присъди да плаща издръжка на разхайтена бивша жена.
Това което е трябвало да стане е тя да ти изплаща издръжка.
Тоест развеждаш се и съдът определя издръжка.
Всичко през адвокат да минава.

Споделено както си е към момента, но съм решил да спра да й давам пари.. 
А хубаво, щото вече е срамно направо.

# 73
Не заблуждавайте четящите. Ако беше завел дело за родителски права преди 3 год. щяха да ги дадат правата на майката, правилно му е казал адвоката. Сега положението му отново не е никак розово, ако не се споразумеят за 50/50 без издръжка. Ако майката се заинати заради загубата на издръжка, съдът пак най-вероятно ще й ги връчи на нея. Като се почнат обжалвания на всички инстанции ще минат едни 4-5 години. Затова човекът й плаща, за да си упражнява родителските права. Както нямат и 10 г. няма как да бъдат изслушани в съда.
Майката е в лоша позиция, не може да докаже доходи и въпреки всичко не съм оптимист, че ще ги присъдят на него. Затова, авторе, си гони да подпишете споразумение с бившата, а за финансовата част- трябва да ти е ясно, че всичко ще бъде на твоя гръб, щом не й се работи и за нея няма работа, въпреки огромния недостиг на работна ръка в България. Не можеш да я превъзпиташ. Гледай си децата докато са при теб, ако разбереш, че там при нея гладуват- ново дело, с намесени социални и много добър адвокат.

# 74
  • Пловдив
Цитат
Ако майката се заинати заради загубата на издръжка, съдът пак най-вероятно ще й ги връчи на нея.
Защо ще и ги връчи, ако две години ги е гледал повече той - ако е вярно?

Цитат
Както нямат и 10 г. няма как да бъдат изслушани в съда.
Има как принципно.

Скрит текст:
Чл. 15. (1) Във всяко административно или съдебно производство, по което се засягат права или интереси на дете, то задължително се изслушва, ако е навършило 10-годишна възраст, освен ако това би навредило на неговите интереси.
(2) Когато детето не е навършило 10-годишна възраст, то може да бъде изслушано в зависимост от степента на неговото развитие. Решението за изслушване се мотивира.

Общи условия

Активация на акаунт