Родителски права и отношения

• 3 561
  • 80
  •   1
Отговори
# 30
  • Out of the Mix
Сега стана ясна картинката, след точните уточнения на Фивър и добавките интрига и драма от Петър.

Положението значи е тотална манджа с грозде, без край, изпуснат преди много години, щом "само" от 2 г. му прелюбодейства, а той и й плащал затова + живеела вече при някакъв си ч***ч, ни моа, както се казва във форума...Joy

# 31
Неофициално имам около 4000 лв. доход, официално 1200, по банка и се дават 540. В името на децата да не минаваме през дело, ако започне и да не се мъчат психически... за големият, който е на 6 сега беше много трудно. И сега пак не слуша при майка си.. малкото е на 4 и иска при майка си , защото пък му е липсвала, иначе благодаря за мненията ви Simple Smile

А аз като зная колко давам на държавата на месец, за да давам и за такива като теб, лошо ми става.

# 32
  • София
Аха, от страх тя да не го осъди за издръжка, той ѝ е давал пари, докато е отглеждаш децата, за да може тя да си живее с новия мъж, а Петър е подробно осведомен тя кога излиза и какво прави.
А адвокат го е питал дали е давал издръжка със задна дата.
И един мармот...

# 33
  • София
"Кефи ме" внимателно изграденият образ на майката - изневерителка, танцьорка в бар, не си гледа децата. Още малко и наркотици ще излязат!

# 34
  • София
Чакай, Роки. Не бързай Остави да се развие образът.
Не забеляза ли и следите (от насилие) по голямото дете?

# 35
Не става ясно също според Василиса майката неспособна ли е да работи, че въпросът се поставя така, новият и мъж да издържа децата на Петър, и дали е същото при безработен баща, на когото майката не му дава пари за времето, когато той взема децата.
Чакай сега, опитвам се да си сглобя картинката.
Те са от три години разделени, едното дете е на 6, другото на 4, като тя преди това 2 години му е изневерявала. Тоест, докато е била бременна ли?!?
Той е гледал близо две години сам двете деца, съответно на една и на три са били в началото, като й е плащал минималната издръжка, без да има съдебно решение. Междувременно майката първо живеела при родителите си, а сега - при някакъв мъж, който я издържа. Нея, и децата, когато са с нея.Работила е като адреналинка, на пилон, сега щяла да прави собствен бизнес, щото завършила графичен дизайн. И родителите й имали два апартамента, ама й давали само по 200 лева чат пат. А тя отказва да работи и ходи на барче.
Децата уж вече се гледат споделено, но въпреки това Петър продължава да й плаща минималната издръжка. И пита как да спре да й я плаща, след като тя си има нов мъж, а тези 540 лева представляват половината му доход, официалния, де.
Що ми се струва, че Петър доста изкривява истината?

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 13:10 от Прекрасная Василиса

# 36
Не става ясно също според Василиса майката неспособна ли е да работи, че въпросът се поставя така, новият и мъж да издържа децата на Петър, и дали е същото при безработен баща, на когото майката не му дава пари за времето, когато той взема децата.
Чакай сега, опитвам се да си сглобя картинката.
Те са от три години разделени, едното дете е на 6, другото на 4, като тя преди това 2 години му е изневерявала.
Той е гледал близо две години сам двете деца, съответно на една и на три са били в началото, като й е плащал минималната издръжка, без да има съде

Кефя се на коментарите.. манджа с грозде да..и търся много закъснели решения, но познавам и мъже , който при едно дете дават 1000 лв. на майките им.. има и по големи балами.

Ето ви нещо прясно поне да се направи голяма темата какво мисли тя за темата за работа..

ТЯ:
Правя всичко по силите си да си намеря работа!

ТЯ:
Фактът, че нямам професионален опит и съм с две деца, в момента ми създава сериозни трудности...

ТЯ:
На мен да не ми е лесно?

ТЯ:
Не те обвинявам за нищо, просто искам единствено издръжката да не се бави толкова много.

ТЯ:
Добре знаеш, че не съм от жените, които разчитат на родителите си или на партньора да покриват всичко. Искам да се справям сама и да не завися от никого.

ТЯ:
Затова и реших да поема нещата в ръце и да търся начин да си създам собствена възможност, вместо само да чакам някой да ме наеме.

ТЯ: 🙂

ТЯ:
Виждаш и сам какво е положението на пазара на труда, но ти имаш стаж, което ти отваря врати...

ТЯ:
Ако бях послушала баща ми навремето и не бях родила Михаил, може би щях да имам по-лесен старт. Но не съжалявам за това. Съжалявам за други избори, които ми попречиха напред.

ТЯ:
Знам какво си мислиш, знам те достатъчно добре... И все пак винаги съм нащрек. 😉😅

ТЯ:
Само ще ти кажа — ако си мислиш, че живея в илюзии и всичко ми е наред... Имало е дни, в които аз съм стояла гладна, само и само децата да имат какво да ядат. 😉

ТЯ:
Така че не е честно да ми натякваш, че не е ок да съм без доходи — на никой не му е приятно да живее така.

ТЯ:
Пращам CV-та за всичко — сервитьор, барман, каквото се сетиш.

ТЯ:
Естествено, че имам изисквания — да съм свободна до 5 следобед и събота-неделя да съм с децата.

ТЯ:
Защото в един момент ти ще избухнеш и ще кажеш, че не можеш да помагаш повече, защото имаш собствени ангажименти.

ТЯ:
Точно заради това търся внимателно — не мога да приема нещо, което ще ми съсипе режима и ще ме остави без време за децата.

ТЯ:
И как да изкарвам пари в това време, като никой не се обажда и не ме наемат? 🙂

ТЯ:
Отстрани е лесно да даваш съвети, но ако беше на моето място, щеше да мислиш по съвсем друг начин.

Качвам и другата страна да разгледате какво мисли..но реално все си търси работа и не и звънят.. стана повече от половин година, аз го не ми стигат парите като родител ще се хвана , ако трябва и на нещо временно. И докато ги гледах 2 те години тя пак не работеше.. пак търсеше...

Мисля да предложа нов режим - седмица на седмица и без издръжка, защото в момента ги въртим децата за една седмица в най -оптималния случай, ако не ги поема АЗ повече 3 на 3 дни и 1 ден са при дядо си - това е много тежко за тях понякога.

# 37
Петре, взимай децата, за да може тя да си намери работа и да ти плаща издръжка.

# 38
Друг коментар , само че на човек , когото познавам и то роднина - жена на 32 с дете : трябва да и плащаш издръжка , баща си , иначе ще ги виждаш 2 пъти в месеца, ако не го направиш т.е. Избирай..

# 39
защото в момента ги въртим децата за една седмица в най -оптималния случай, ако не ги поема АЗ повече 3 на 3 дни и 1 ден са при дядо си - това е много тежко за тях понякога.
Е, как няма да е тежко? Да обикалят само къщите, то на възрастен човек ще му е трудно, какво остава за деца.
Петре, взимай децата, за да може тя да си намери работа и да ти плаща издръжка.
+1

# 40
  • София
Друг коментар , само че на човек , когото познавам и то роднина - жена на 32 с дете : трябва да и плащаш издръжка , баща си , иначе ще ги виждаш 2 пъти в месеца, ако не го направиш т.е. Избирай..

Аха, а това, че си е тръгнала без децата и ти си ги гледал 2 години, преди тя да почне да ги взима?
Нали си ходил при адвокат. Той как коментира конкретния факт?

# 41

Аха, а това, че си е тръгнала без децата и ти си ги гледал 2 години, преди тя да почне да ги взима?
Нали си ходил при адвокат. Той как коментира конкретния факт?

Да ги взимам или съда, ако реши да са за нея , максимално разширено виждане на децата.

# 42
Така написано, не изглежда като много да се бориш за децата, ако съдът даде правата на майката. Така ли е?

# 43
  • София
Т.е. адвокатът ти каза, че съдът ще ги даде на нея. Интересно.
Или ти не му каза, че те вълнуват децата, а парите?
Интересно ми е дали колегата се занимава по принцип с родителски права или отиде при първия срещнат адвокат?

Коментира ли с адвоката или с бившата следите по голямото дете?

# 44
  • Пловдив
В интерес на истината, не звучи като да е казал "ще". "Ако" означава, че не може да предвиди със сигурност, ако и тя ги иска.

Общи условия

Активация на акаунт