Адреса на бащата

• 4 529
  • 8
  •   1
Отговори
  • Sofia
Имам ли право да изискам от бащата адреса, на който ще бъдат децата ми по време на вижданията му с него, и мога ли да не ги дам, ако откаже да го сподели?

# 1
  • Пловдив
Едва ли.
Сега, в семейните отношения повечето неща са конкретна преценка според случая, а не точно регламентирано "това може, това - не", но като цяло отговорът е "не" - нямаш в обшия случай нито уредено в закона, нито общоприето от живота и съдебната практика такова право. Ако в конкретния случай имаш опасения, че бащата с голяма вероятност ще води децата по неподходящи места, да речем, че имаш известно право да откажеш и при спор да се прецени, че си имала основание, но в такива случаи по-скоро самите мерки за лични отношения изрично се уреждат, примерно в решението на съда, или в споразумение между вас, по съответния начин.
Като цяло - според мен не можеш да не му ги дадеш само защото не ти казва къде ще ги води.
Отделен въпрос е той защо пък няма да ти казва (това също не звучи добре).

# 2
Ето пример , БНД днес взе детето което едва онзи ден оздравя и решил да го води на море ,аз разбирам от детето ,чак като пътуват.Нито багаж за море съм приготвила , нито пък детето ми е редно след 2 двуседмично боледуване да ходи на море , но не мога да направя нищо .Детето ми никога не знае къде ще е като е при него , най-често се води в други градове ,само и само когато ревне за мен да се оправдае ,че няма как да го доведе .

# 3
  • Sofia
Нямам идея защо не би казал, в случая си прави нов дом и е казал на децата да крият за съществуването му. Мен не ме интересува къде и каква му е къщата по принцип, искам само да знам къде са децата ми и при нужда къде да ги търся. Вижда ми се ужасно странно аз да съм задължена да го уведомявам при смяна на адреса ми, а отсрещната страна да няма никакви подобни задължения. 
Подобно споразумение едва ли би подписал, важно му е да е контра.

# 4
по един калъп правени са всички , и аз  съм в същото положение , само и само да ми е гадно и да се притеснявам ,крие къде води детето  Confused

# 5
Като чета какви тъпанари са някои мъже, май се радвам, че бащата на дъщеря ми не напира да я вижда. Не дава пари, но поне не ми къса нервите с "иди ми-дойди ми".  Ще ми влачи болното дете на море ли?  #Cussing out

# 6
на всичкото отгоре се взема телефона на детето .Някакъв ад е това за мен момичета .Последния път на морето  с  него заспал и спал цял ден на плажа и детето се гледало само  Shocked всичко това е недоказуемо .Не знам как те имат право да не информират за нищо ,а родителите настойници трябва да информират дори за отпуската си , за смяна на адрес и т.н.т .Те имат повече права от нас в един момент .Ще ми плаща издръжка с месеци закъснение ненаказуемо , а аз ще имам задължения към него  ooooh!

# 7
  • Пловдив
Цитат
Не знам как те имат право да не информират за нищо ,а родителите настойници трябва да информират дори за отпуската си , за смяна на адрес и т.н.т .
Ми много просто - без да знаят кога (извън твоята отпуска) и откъде ще си вземат детето, те няма как да го вземат. Не е едно и също.
Аз иначе съм съгласна, че нормалният добросъвестен родител не би отказал на другия нормален добросъвестен такъв инфо къде води детето. Дори отказът в някои случаи намирисва на знак, че може би го води на не много подходящи за деца места. Но недаването на инфо само по себе си ни най-малко не води според мен до право да не му даваш да взема детето. Още по-малко пък може да бъде забранено воденето в друг град без твое съгласие. Разбира се, всичко е под условие, всичко (почти) е въпрос на конкретна преценка и на съобразяване с конкретното дете.

П.П. Не е правилно да се каже за родителя, упражняващ родителските права, "родител настойник". Настойник е друго. Не е важно, де, пак е ясно какво се има предвид, само отбелязвам за точност. Simple Smile

# 8
  • Sofia
При нас има проблясък, разбрахме се за момента и ми е малко по-спокойно вече.

Общи условия

Активация на акаунт