Летни веселби и вълнения - Януари 2011 (39)

• 30 643
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Е 7-мо си е (или когато аз учех там) супер.
Адис, дано всичко да е ок!
Буби, пази се! Поглези се, докато можеш, че после с 2 става весело!

# 601
Добро утро!

Едно café gourmand, както му викат във Франция:

Дребната бърника в един шкаф и е понесла две картонени пили за нокти, с които се мъчи да ми оправи педикюра в момента...  Joy Гледала ме е как си пиля ноктите и сега се опитва да повтори процедурата... Май е време да я науча на нещо полезно и да почне да се грижи за добрия външен вид на мама.   Wink

Люба, Мрм
, съвсем наясно съм колко време ще имам за лежане, като се роди малкото живот и здраве...  Tired И затова съм организирала морската почивка така, че нашите да вземат Зори на Приморско при тях, а ние с ММ да сме ергени на Смокиня.  Party  Малко да разпуснем и да наберем сили за по-нататък.  Mr. Green

А днес отиваме при нашите, после ще стегна някакъв багаж, пък следобед ще пиша какво е казала доцентката след 15ия ми преглед за последните 10 дена...

Бубе, ще ти се карам! Защо ни държиш в напрежение? Кажи как е Влади?  Crossing Arms

Инка, Мадлен, как са куклите днес? Други болнички, ако има, също да кажат.

Мале, хората са изпращяли съвсем - ясновидката на Берлускони и извънземното й (Нилсън) са на гости на вилата на Дарина Павлова в Сардиния и пият сок...  ooooh! ooooh! ooooh!

# 602
Включвам се само за да пиша на Буби. Зълва ми беше с хематом под плацентата. Роди 2 седмици преди термин, защото плацентата не хранеше бебето. Тя се справи с хематома /намали го драстично/ с медитация (сигурно ти звучи тъпо но тя успя). Нейния се появи след един побой на съпруга и.

# 603
Включвам се само за да пиша на Буби. Зълва ми беше с хематом под плацентата. Роди 2 седмици преди термин, защото плацентата не хранеше бебето. Тя се справи с хематома /намали го драстично/ с медитация (сигурно ти звучи тъпо но тя успя). Нейния се появи след един побой на съпруга и.

Ох, ужас! За медитацията - сигурна съм, че дори само спокойствието и положителните мисли могат да вършат чудеса във възстановяването от нещо... Аз не че съм нервна натура, но не съм от лесно концентриращите се и не знам доколко бих могла...

Абе, хора, как се научиха вашите деца да пият от сламка? Зори само я лапа и се хили, изобщо не й идва на ума да дръпне.  Rolling Eyes

# 604
Добро утро!

момичета, благодаря  Hug мм изглежда добре, но днес ще ходи на лекар, че снощи явно се отвори раната и пак текна. да ви кажа честно уплахата и стреса ако стане нещо такова при децата са големи, ама и при възрастните си е страшничко...на всичкото отгоре в първия момент вчера като каза, че няма да ходи никъде, се видях в чудо какво да правя...мъжка му работа  Whistling

Люба, 7-мо си е хубаво училище. Аз вчера разбрах, че са имали 3 предварителни и един финален изпит децата  ooooh! и много се изненадах, ами те са се измъчили покрай това кандидатстване...

Хубав и усмихнат ден!  Hug

# 605
адис, не мога ли да го залепят?
моята глава е лепена два пъти. е, имам не особено приятен белег, ама не се вижда от коса Simple Smile

буби, и дара не може да пие от сламка. а най-странното е, че шишето й за вода е със сламка (една такава дебела) и въпреки това не може да пие от нормална сламка. лапа я и я дъвче, но не дърпа Simple Smile

# 606
Буби, стискам палци за днес!  Hug И Магарок не пие със сламка, не му идва на ум да дръпне.

адис, много неприятно това с ТМ!

Аз си пия блажено кафето, ММ с халата и кучето са навън. И е тишинааааа, ах!

# 607
Адис, наистина си е плашещо. Да иде наистина да го залепят. Или понякога слагат по специален начин много тънички лепенки, нагъсто една до друга, които държат раната като шев. Но май трябва мястото да е обръснато. Което не е чак толкова страшно, важното е да мине бързо!  Hug

Значи за сламката не е само Зори... Simple Smile  Мерси за стиснатите палчета!  Hug Hug Hug

# 608
За сламката - Калоян прави балончета, но не се сеща да дърпа. Иначе много се радва на балончетата.

Буби, преди медитацията пробвай със себеотпускането. Примерно всяка вечер преди да заспиш лягаш по гръб, слагаш ръце на корема (за да можеш по-лесно да си усещаш дишането. Добре е да дишаш с корема) и се стараеш цялото тяло да се отпусне. Започваш да си мислиш: Палецът на десния ми крак е отпуснат (в този момент мислиш за палеца и как се отпуска), изброяваш пръстите, продължаваш с прасците , колената, бедрата и т.н. докато стигнеш до главата ... Накрая трябва да спреш да мислиш за всичко. Ако ти е интересно потърси в интернет книгата на Венцеслав Евтимов - Йога. Има някакъв електронен вариант, в който най-вероятно е описана подробно процедурата.

# 609
  • sofia
Буби, аз не съм учила детето да пие от сламка, просто сама се сети да смуче, при Ира беше по същия начин.

# 610
  • ул. "Мечтание"
Привет!

Днес добре се успах! Станах преди час, в 10:30! Направо се опулих като видях колко е часа. Не ми се е случвало отдавна да спя до толкова късно. Май вчера съм се изморила.

Успях да оправя детската стая и снощи спаха там... или поне част от нощта.  Laughing Но определено е по-добре от нищо.

Буби, защо ме дразниш така с тия вкусотии! Много ги обичам тия сладки и сега ми се набиха в главата и като нищо да запраша до Варна да си купя.  Joy Joy Joy

Аз съм правила една много простичка медитация за лечение на органи, при това доста успешно. Настаняваш се удобно, отпускаш се, избягваш да се съсредоточваш върху конкретна мисъл. Започваш да се обръщаш към различни части от тялото си с "Обичам те! Благодаря ти, че работиш добре за мен!" и си представяш как златна лечебна енергия залива въпросната част от тялото ти. По желание можеш да си слагаш ръцете там, където са ти насочени мислите за да се съсредоточваш по-лесно. След като минеш по всички части от тялото си се насочваш към проблемната част и се задържаш там по-дълго като пак казваш "Обичам те! Благодаря ти! Ти си напълно здрава (матка да речем) и работиш перфектно!" и го обвиваш със златна лечебна светлина. Също съм "пращала" мислено сила от останалите части от тялото си към проблемната част. Хубаво е да не правиш нещата механично, а да вложиш чувство и намерение в думите си.

А това е новата ми любима енергийна техника: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=495609.0  Wink

адис, кофти работа.  Sad Надявам се днес да оправят раната на ТМ и да няма повече неприятности.

За сламката - показах 2-3 пъти на Искрен как се дърпа, доста шумно и показно и той явно схвана идеята.

# 611
  • В две тъмни очички
Буби, не ме притискай бе жено...моето дете не ме оставя и за миг да пиша  ooooh!
Вчера бяхме при зъболекарката и тя потвърди, че са ни възпалени венците, от какво обаче каза, че няма представа. Не е стоматит, макар да сме тръгнали в тази посока. Единственото, което трябва да правим е да промиваме с кислородна вода! Обърна внимание на херпесите и каза, че в момента върлувал някакъв вирус с херпеси и жестоко възпаление на венците при децата! Каза да наблюдаваме, но и това не ни е стигнало още! Друго е , но не се знае какво!

Днес пък бяхме при един професор в инфекциозна болница,приятел на родителите ми, които държаха да я види, за да се успокоят за херпесите и неяденето! Страхотен доктор, завеждащ е на детско отделение. Човекът я прегледа и каза цитирам "да не си създаваме проблеми, когато нямаме"  Mr. Green Ако не иска да яде, да не й давам. Подчерта, че в момента децата са в много крехка възраст и сега е моментът да разберат, че яденето е удоволствие , а не задължение! ако не се процедира правилно, ще има последствия и по-нататък. На масата се слага САМО това, което може да яде детето, ако откаже, храната се вдига и не се предлага нищо до следващото хранене (камоли бисквити, солети и т.н). Много се смях когато ми каза, че киселото мляко и прясното са храна за крави  Mr. Green , а не за деца Mr. Green Ако на Влади й харесвало АМ , според него то е по-добър вариант от киселото и прясното, заради съдържанието на ....разни работи, които не запомних. Ако все пак не й харесва каза да продължим по стария начин. Според него трябва да имаме 2 млечни хранения , 1 въглехиратно и 1 с месо и зеленчуци на ден! И за довиждане подчерта и повтори, това , което ни каза за посрещане "Не си създавайте проблеми, които нямате! Няма умрели деца от глад, когато хладилникът е пълен и имат грижовни родители!"

Та....това от нас! Аз все още обаче не мога да си стъпя на краката, защото както се притеснявах за дребната, така сега изведнъж тя с пълна сила си върна енергията и не ме оставя и за миг да си поема въздух. От няколко дни заспива на обед много, много трудно, а днес за капак, даже не заспа! Не е крива, не й се спи, играе си........е от къде идва тази енергия не знам! Вече се чудя как да й я изхабя!!!! Малко поне да спи, че първо възрастта й го изисква и второ, аз също имам нужда малко да почина Confused

И да не забравя да се оплача от скапаните съседи , които втора седмица започват да работят по къщата в 14:00ч , точно когато Влади прави опити да заспива!!! Направих забележка, но никой не ме отрази, вчера звънях на полицията, но и те не дойдоха....днес наливаха и бетон и вече бях на ръба на нервна криза!!! Ще избухна скоро да знаете!

# 612
  • Пазарджик
Ех Бубе вашите неволи край нямат Hug
Буби пиши и ти като можеш
Някой чули се с мамаЗайка?

Нели успява да пие от сламка,когато държа аз шишето/чашата,проблема при нея е ,че като дам тя да държи,първото което прави е да вдигне шишето на горе и почва да дърпа въздух, и се ядосва ooooh!

Ох днес аз съм яхнала метлата,много ми е нервно и напрегнато.Лошото е ,че за домашните няма видима причина,утре майка ми  има РД и в такива моменти се сдухвам Cry

# 613
... утре майка ми  има РД и в такива моменти се сдухвам Cry
Дръж се Тути!  spoko

# 614
Ха здравейте.Аз продължавам да чета Whistling
Абе, хора, как се научиха вашите деца да пият от сламка? Зори само я лапа и се хили, изобщо не й идва на ума да дръпне.  Rolling Eyes
Аз научих Божидар да пие от сламка като му купих един сок в картонена кутийка.Сложих сламката в устата му  и леко стиснах  кутийката да потече за да се усети. Два,три пъти така и бързо се научи.По този метод още две дечица се научиха.

Общи условия

Активация на акаунт