Опашки ще се вият пред гнездата, ваканция очаква ни децата! На финала в 7 клас!

• 60 221
  • 815
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Foxysilver, в ЕГ "Иван Вазов" Пловдив се изучава трети чужд език, поне така го знам аз. Влизаш примерно в паралелка с първи ЧЕ - АЕ. Като втори език се учи задължително руски език, защото това е бившата Руска гимназия. Третият език може да бъде в случая НЕ, ФЕ, италиански или испански език (това предлага гимназията), но това са часове СИП. Поне преди 3-4 години беше така.

# 586
  • Там, където ме обичат
Не, специално в 73 СИП по 3 език няма.
Аз знам къде има, но трети като чужд дори и да се изучава, часовете са толкова малко, че нивото на владеене не бих го определила и като "ресторантско". Не го казвам с лоши чувства, а като пояснение.
tonitabrandtner, опитвам се да поясня.

# 587
ДНЕС МАЛКИТЕ МИ ЮНАЧЕТА ПРАЗНУВАТ ПЪРВИЯ СИ РОЖДЕН ДЕН.
  newsm38

Да са ти живи и здрави малките дечица! newsm59

И разбира се успех в класирането на седмокласничката! Peace

foxysilver , ceci.d , благодаря!

# 588
  • Пловдив
Foxysilver, в ЕГ "Иван Вазов" Пловдив се изучава трети чужд език, поне така го знам аз. Влизаш примерно в паралелка с първи ЧЕ - АЕ. Като втори език се учи задължително руски език, защото това е бившата Руска гимназия. Третият език може да бъде в случая НЕ, ФЕ, италиански или испански език (това предлага гимназията), но това са часове СИП. Поне преди 3-4 години беше така.
Все още е така.

# 589
  • Пловдив
Мерси за инфото, Мили. Не бях сигурна за в момента, защото познато дете завърши преди 4 години там, та от нея знам това за езиците.

Не знам колко са били като брой часовете, защото не съм се интересувала чак дотолкова. Но като цяло ми е ясно за ученето на втория език в ЕГ. Та от тази гледна точка не мога да се съглася с unadaptable за овладяването на трите езика в училище.

# 590
  • София
Относн ЕГ "Пловдив" vs ЕГ "Иван Вазов" - това, което foxysilver цитира като резултати от матурите по БЕЛ на зрелостниците смятам е по-добър атестат от субективните мнения. Неслучайно в тази класация първите десет са именно най-желаните и спрягани и в тази тема училища. И ако ЕГ Пловдив последните години почти редовно присъства в първите десет, то ЕГ "Иван Вазов" никога не е попадала там (или поне не съм запомнила да е).

И, признавам си, много съм пристрастна като завършила ЕГ Пловдив (макар да имаше друго име навремето) и смятам, че каквито и акробатики да е имало в ръководството, смяна на учители (още навремето ги имаше, да не се впускам в детайли кви учители имахме  ooooh!) няма като как да стане Руската да е по-доброто училище, даващо по-добро образование (и предполагам по-ниският приемен бал допълнително подкрепя това).  Peace

# 591
  • София
Asa, става дума за отговора ти на следния въпрос/т.к. темата е стара не мога да :цитирам" :
Въпрос: В заявлението са написани само 3-4 желания. На първо класиране не стига бала за тези желания, т.е. детето не е класирано на първо класиране. Участва ли автоматично за второ класиране в този случай?
Благодаря предварително.
 А твоят отговор е:
Не, пропуска второ и отива на трето класиране. Пишете повече паралелки

За това става въпрос!

Виж сега явно не можеш да разбереш, но обичаш да спориш за неща, от които нямаш понятие. Още на сто документа да сложиш линк, не те прави информирана. Като се чете трябва и да се помисли. Казала съм го простичко, после съм си направила труда да обясня. Целта не мога да ти я разбера. Ако някой се навие да ти разяснява. В такъв форум, нямаш право да даваш невярна информация.

Интересно ми е ти колко желания нареди и защо? Успех!

# 592
Мами, искам да ви питам, може ли да отиде някой друг (приятелка) да подаде заявление за второ класиране или трябва аз :/ ?

# 593
  • Там, където ме обичат
Мами, искам да ви питам, може ли да отиде някой друг (приятелка) да подаде заявление за второ класиране или трябва аз :/ ?
Някой беше писал, че може, но предполагам, че трябва все пак този някой да бъде "въоръжен" с някакъв документ.

# 594
  • София
  newsm38
Да са живи и здрави и много щастливи:) И да ви радват..  bouquet

# 595
  • София
Може, разбира се:)

# 596
  • София
  newsm38
Много здраве на дечицата ти! Да растат щастливи и успешни!  Tada
Колко хубаво да иамте такова мнголюдно семейство  Hug

# 597
  • София
unadaptable,
Няма какво да спорим.
Не знам на какво се опира твърдение, че " .....- излизат с три езика(тези, които искат и могат)".
В ЕГ, изучаването на първи чужд език е 19-20 часа седмично в осми клас и средно по 6 следващите години.
Втори чужд език се учи 3 часа седмично в девети, десети и дванайсти клас и 2 в 11-ти.
Някои цифри съм закръглила за удобство, да не пиша половинки.
А трети език не е предвиден в програмата.  Peace

Да, но освен 6-те часа за първия език след 8 клас, поне 4-5 предмета се учат на този език в 9 и 10 клас, а това вече е висока летва. Освен това някъде гледах, че има възможност и за трети език като СИП.
Не забравяй, че физиката и химията на НЕ не е само НЕ, а си е физика и химия. И децата показват най-вече знания по тези предмети+ владеенето на езика.

Точно така - хем по предмета, хем на чужд език. Именно тази комбинация е уникална за ЕГ и човек наистина излиза с познания по езика в различни области, а не само на битово ниво. Преди много години съм минал по тоя път и още помня наименования на някои от човешките кости на френски. Не че сега особено ми трябва в живота, но можеше и другояче да се развият нещата и професионално, и житейски.

# 598
  • Там, където ме обичат
bganio, така е. И аз още помня термини по биология  Mr. Green, макар и изобщо да не ги ползвам. Но моето мото е, че в гимназията освен знания, те учат най-вече как да учиш и да разсъждаваш.

# 599
  • София
Asa, става дума за отговора ти на следния въпрос/т.к. темата е стара не мога да :цитирам" :
Въпрос: В заявлението са написани само 3-4 желания. На първо класиране не стига бала за тези желания, т.е. детето не е класирано на първо класиране. Участва ли автоматично за второ класиране в този случай?
Благодаря предварително.
 А твоят отговор е:
Не, пропуска второ и отива на трето класиране. Пишете повече паралелки

За това става въпрос!

Виж сега явно не можеш да разбереш, но обичаш да спориш за неща, от които нямаш понятие. Още на сто документа да сложиш линк, не те прави информирана. Като се чете трябва и да се помисли. Казала съм го простичко, после съм си направила труда да обясня. Целта не мога да ти я разбера. Ако някой се навие да ти разяснява. В такъв форум, нямаш право да даваш невярна информация.

Интересно ми е ти колко желания нареди и защо? Успех!

Извинете;че се намесвам Grinning
Русалке; къде си ;липсваш Laughing
Много добре обяснено в справочника на НЮ ИМПРЕС! (стр.38 за 2012г)
"В  София извън класацията се оказаха 228 деца; а през 2010 същата участ сполетя 245 деца ;въпреки че имаха добър бал.Причината:родителите бяха надценили резултатите им и в списъка с желанията за първо класиране бяха вписали само паралелки с бал;който се оказа  по-висок.Децата;който останат извън класацията;пропускат шанса си не само в първо; но и във второ  класиране и могат да се включат отново чак за третото класиране;когато изборът на свободни места е твърде ограничен"
Аsa ;напълно съм съгласна с теб;както и за това ;че е супер некоректно да се дава  грешна информация(особено ;когато вече е  обърнато внимание на грешката-четете повече).

Общи условия

Активация на акаунт