Опашки ще се вият пред гнездата, ваканция очаква ни децата! На финала в 7 клас!

• 60 190
  • 815
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Искам да помоля, ако някой има образеца на заявлението за второ класиране, да ми подскаже откъде мога да го изтегля. Simple Smile
Нама образец за второ класиране. Просто с подаденото тия дни заявление се участва в първо и второ класиране. Ако класирането /второто/ не те удовлетворява отново подаваш заявление по същия образец за участие в трето класиране. Но между първо и второ класиране няма отделен образец. Ако след първо не те удовлетворява паралелката а която е стигнал бала, в съответното училище на място подаваш заявление за участие във второ класиране. Желанията не се пренареждат.

Естествено, че има образец за второ класиране, а това което подаваме тези дни е само и единствено за първо класиране. Образецът е в приложение 3 на документите за прием след 7 клас на сайта на РИО-София.

# 691
  • София
Би трябвало да има заявление за второ класиране, но едва ли трябва там отново да се подреждат желанията. По-скоро е такова за потвърждаване за участие. Може човек изобщо да не помни как е подредил първия път, няма логика да трябва пак да ги пише за второ класиране.

Точно така. Peace Не се изписват пак желания, затова и формулярът е друг. Подава се в училището, в което е прието детето на 1 класиране.

bganio, не е единствено и само за първо. Същият образец е и за 3 класиране, само  желанията са други, съобразени са  с обявените от РИО свободни места.

# 692
Възможно е да питаш за това: http://mon7.mon.bg/rank/ , но от доста време няма нищо на него.

dim_rosi, КремиДж, благодаря все пак.
Май точно за това питам.

Сещам се, че докато го гледахме в деня, в който някоя мама го пусна тук и дори коментирахме, тутакси изчезнаха оценките по БЕЛ и МАТ и тогава решихме, че е заради все още неизлезите общи статистики.
Явно обаче са махнали цялото инфо от него.
А аз питам, защото когато тогава сортирах по Варна, но не само за град Варна, а ми излязоха и селските училища, на второ място с втори резултати по БЕЛ и МАТ след МГ-Варна, цъфна ОУ "Христо Смирненски" - а това е училището в с. Тополи.
И от тогава ме гложди мисълта - подготвката ли там е удивително на ниво (защото от сигурен източник зная, че Тополските деца масово НЕ ходят на уроци), квесторите ли са били местни, проверителите ли са били местни?
И исках сега хубаво да я огледам пак тази статистика - явно няма да имам шанса Simple Smile

# 693
  • София
Би трябвало да има заявление за второ класиране, но едва ли трябва там отново да се подреждат желанията. По-скоро е такова за потвърждаване за участие. Може човек изобщо да не помни как е подредил първия път, няма логика да трябва пак да ги пише за второ класиране.

Желанията се подреждат наново чак на трето класиране и то само за обявените свободни места, като се използва същият образец като за първо класиране. А със заявлението за второ класиране само заявяваш желание да участваш в него на база подредбата на желанията за първо класиране.

# 694
Възможно е да питаш за това: http://mon7.mon.bg/rank/ , но от доста време няма нищо на него.

dim_rosi, КремиДж, благодаря все пак.
Май точно за това питам.

Сещам се, че докато го гледахме в деня, в който някоя мама го пусна тук и дори коментирахме, тутакси изчезнаха оценките по БЕЛ и МАТ и тогава решихме, че е заради все още неизлезите общи статистики.
Явно обаче са махнали цялото инфо от него.
А аз питам, защото когато тогава сортирах по Варна, но не само за град Варна, а ми излязоха и селските училища, на второ място с втори резултати по БЕЛ и МАТ след МГ-Варна, цъфна ОУ "Христо Смирненски" - а това е училището в с. Тополи.
И от тогава ме гложди мисълта - подготвката ли там е удивително на ниво (защото от сигурен източник зная, че Тополските деца масово НЕ ходят на уроци), квесторите ли са били местни, проверителите ли са били местни?
И исках сега хубаво да я огледам пак тази статистика - явно няма да имам шанса Simple Smile

Имам преписани резултатите по БЕЛ и МАТ на доста от Варненските у-ща, ако те интересува за Варна, ще ти ги пусна!

# 695
  • София
Заявлението за 2 етап го има тук:

http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/2012_docs/prilojenie_3.pdf

Предпоследния документ  Wink

# 696
Леле, много спокойно в този форум - цели два часа никой не пише... Wink
Затишие пред буря/а бурята е обявена за 26.06./, а?

# 697
  • Попово
За да премахнем затишието да попитам - къде да търсим резултатите от класирането на 26.06.?Имам предвид в интернет... newsm78 Някой беше писал нещо, но не много подробно. Питам, защото нямам възможност да проверявам изнесени списъци  в училището-гнездо. Благодаря ви.  bouquet

# 698
За да премахнем затишието да попитам - къде да търсим резултатите от класирането на 26.06.?Имам предвид в интернет... newsm78 Някой беше писал нещо, но не много подробно. Питам, защото нямам възможност да проверявам изнесени списъци  в училището-гнездо. Благодаря ви.  bouquet

В същия сайт:

http://7klas.mon.bg/

# 699
  • София

На същата страница, на която сте видели  оценките си. Peace Въвеждате отново входящ номер и ЕГН и ви излиза паралелката, в която е класирано детето.

# 700
Почва да ме хваща страх. Ние писахме само 5 желания! Като мислим, че ако не първото, то 2-то е сигурно. Балът ни е с около 0.9 по-висок от минималния от 2011 за паралеката, която желаем, а относителното ни място е 182 спрямо 348 от 2011. Нооооо....започвам да се притеснявам. Някой има ли идея с колко ще се повишат баловете тази година?

Не мисля, че толкова много ще се вдигне бала, но както пише Frida25 нямате ли резервен план от тези 5 желания - гимназия с доста по-нисък бал от вашия./ние написахме, например и 4-та ЕГ с ФЕ - там бала миналата година е бил 29,250, т.е. почти 5 единици под нашия...

Балът на детенце е 34.106 - 182  отн. място (става въпрос за Варна). Писахме IЕГ с немски (мин. бал 2011 33.214 - 348 отн. място), после писахме VЕГ с немски (мин. бал 2011 31.714), а трето МГ математика с немски (мин. бал 2011 31.178). После писахме IЕГ с английски и VЕГ с английски. Не са подредени по бал, а по желание на детето. Всичките са с високи балове и май резерва няма. Дано не сме си направили криво сметките, но се надяваме Praynig

Невъзможно е да не се класира детето - местата само в 1ЕГ са над 200бр/104 с НЕ и 130 с АЕ/,  а след като вие сте на 182  отн. място , то приемането му е сигурно, не го мисли! Simple Smile

Мнооого ти благодаря dim_rosi   bouquet за подкрепата, и аз така смятам, но нали знаеш, докато не излязат резултатите - ще треперим Simple Smile
То за треперенето е ясно - ако не за това, все за нещо друго ще се намери да се притесняваме - и ние сме с 1-во желание за НЕ в 1ЕГ - да си пожелаем взаимно успех!

А дано се виждаме по родителски срещи   Grinning

Мили мами, аз също се присъединявам към вас за НЕ в 1ЕГ, ние сме с бал 34.187. Надявам се с бал над 34 да е достатъчен и наистина да се запознаем на род. срещи. Затова и аз пожелавам взаимен УСПЕХ!!!

# 701
  • Попово
Благодаря за отговора, dim_rosi   bouquet, eine in Rente gegangene Nixe  bouquet !
Ама като гледам във Варна всички ще ходят в І ЕГ, НЕ. Аз вече съм спокойна, че няма желаещи за МГ и сме вътре от раз.
Желая успех на всички въпреки, че борбата ще е жестока за НЕ. Ама дано  newsm17  всички форумски деца да успеят и да зарадват форумските мами.

# 702
DSD-то какво ниво на владеене на езика представлява?

# 703
И аз стигнах горе-долу до същия извод. За София в горния диапазон най-много да се покачи бала с 1-2 до 3 десети. Да речем, че в първите 2-3 най-желани училища може да стигне и до 4-5, но едва ли повече. А колкото по-надолу се слиза, толкова по-малка ще е разликата с миналогодишните балове, докато се стигне до изравняването им в диапазона 24 - 27.

С маркираното не съм много съгласна. И нали все обичам да онагледявам с примери, така ще направя и сега. Mr. Green

1. Нека разгледаме училище с доста висок минимален бал, примерно 73 СОУ, паралелката с математика и АЕ.На първо класиране миналата година последната приета девойка там е с относителна позиция 253.Балът й е бил 34,250.
34,250-12=22,250
Сборът от оценките й е бил: 22,250:2=11, 125
при условно запазване на миналогодишните тенденции в избора на децата, търсим тазгодишното 253-то момиче, То е със сбор 11, 282.
11,282-11, 125=0,157
Прогнозното увеличаване на бала тук е около  30-35 стотни след удвояването.

Но надолу  разликата между минималните балове не следва да намалява, а да се увеличи заради голямото струпване на равни или близки сборове, особено  около петиците като оценки. Thinking

2. Нека този път разгледаме училище с по-нисък минимален бал, примерно 2 АЕГ, паралелката с математика и  РЕ.На първо класиране миналата година последната приета девойка там е с относителна позиция 780.Балът й е бил 32,572.
32,572-12=20,572
Сборът от оценките й е бил: 20,572:2=10,286
При условно запазване на миналогодишните тенденции в избора на децата търсим тазгодишното 780-то момиче, То е със сбор  10,607.
10,607-10,286=0,321
Прогнозното увеличаване на бала тук е около  65 стотни след удвояването.

Още по-надолу е трудно да се прогнозира, тъй като там не са стабилни през годините  тенденциите при избора на училища.

Разбира се, всичко това е твърде УСЛОВНО. Simple Smile

Привет Русалке, моите уважения към мнението ти, винаги си била на голяма почит.    bouquet
Всъщност нямам намерение да споря, защото изчисленията ти точно за тези паралелки от 2 у-ща, са математически точни. Simple Smile Аз лично не си направих труда да правя конкретни изчисления, а съпоставих грубо относителните места на деца от различни диапазони в няколко училища за тази и миналата година. Възможно е да не съм съвсем точна, но както казваш ти - подобна прогноза не е възможна. Първо, защото не се знае какви оценки имат тези ученици от дипломата (предполага се, че са 2 шестици поне за най-желаните у-ща), второ - никой не може да знае дали у-щата ще запазят същия рейтинг (ще има същото количество желаещи). И трето, основно - за мен е абсурдно да се сравняват паралелки от ЕГ с различен първи език. Тенденциите са свързани основно със следгимназаиалното образование и бъдещата реализация на децата. Както казва мъжът ми - въпрос на стратегия.

Което забелязах от статистиката е, че ще има по-сериозно увеличение на бала в няколко от най-желаните гимназии. В най-слабо желаните приемът е .. по никакви критерии. Някъде по средата става изравняване на баловете с миналогодишните. Това явно е основната идея на МОМН - "нищо не се е променило, децата не са ощетени".
Истината не е тази, за съжаление..  Confused

# 704
Благодаря за отговора, dim_rosi   bouquet, eine in Rente gegangene Nixe  bouquet !
Ама като гледам във Варна всички ще ходят в І ЕГ, НЕ. Аз вече съм спокойна, че няма желаещи за МГ и сме вътре от раз.
Желая успех на всички въпреки, че борбата ще е жестока за НЕ. Ама дано  newsm17  всички форумски деца да успеят и да зарадват форумските мами.
Аааа, не е баш тъй Simple Smile
Като подавахме нашето заявление и госпожите от комисията се заиграха с моя чаровник, та се разприказвахме. Аз разбира се, съвсем неслучайно ги попитах дали са уловили някаква тенденция и дали всички са се запътили към ЕГ-НЕ, на което те ми казаха:"неее, вижте" и онагледиха казаното с три заявления от последния час - три много силни бала (над 35) с по три желания в списъка - и трите МГ. Така че треперете и вие Simple Smile
Шегувам се, с този бал като вашия е грехота да треперите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт