било трудно да намериш работа

• 26 612
  • 257
  •   1
Отговори
# 150
Според мен голямото "неразбиране" между Зина и повечето списващи в темата идва от там, че тя работи в изцяло "бяла" фирма с добро заплащане. Каквито на пазара за работна ръка в София не чак толкова много, за България като цяло пък да не говорим.  Thinking Затова болшинството не могат да си представят описваните от Зина ситуации, въпреки че тя многократно предъвква и обяснява едно и също.  Peace

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 21:08 от Анонимен

# 151
[

Последна редакция: чт, 21 юни 2012, 18:31 от ZinaSt

# 152
Според проучването на Hey  за 2010 година, заплатите на личните асистенти варират между 500 и 4500 лева, в зависимост от сферата на дейност на команията.

Значи заплата от 1300лв за секретарка е съвсем нормална за София, даже по-скоро съм я занижила? Ще излезе накрая, че и другите ми цифри са верни?  Laughing

# 153
[

# 154
  • София
Зина, а на мен ми е много интересно какви са задълженията на т.нар личен асистент? Сериозно те питам. Откакто навлезе това понятие, все се сещам за "Дяволът носи Прада". За служебните задължения ясно, но личният асистент трябва ли да обгрижва шефа си и в личния му живот? Например да му носи дрехите на химическо, да взима децата му от училище, да му кара колата на ремонт, да му разхожда кучето и знам ли още какво? Това се сещам на прима виста.

И друго - трябва ли да правим разлика между секретарка и личен асистент?

# 155
Според проучването на Hey  за 2010 година, заплатите на личните асистенти варират между 500 и 4500 лева, в зависимост от сферата на дейност на команията.

Значи заплата от 1300лв за секретарка е съвсем нормална за София, даже по-скоро съм я занижила? Ще излезе накрая, че и другите ми цифри са верни?  Laughing

Определено е от ниските. Не е за София, а за България. Някои индустрии не са най-развити в София все пак.

# 156
То разлика от секретарка до секретарка има огромна.  Peace
Все пак да не забравяме, че доста често тя е дясната ръка на шефа, през нея минава огромна инфо /често доста конфиденциална/, нерядко именно ТЯ дирижира ежедневието на боса.  Wink
Не всеки става за секретарка, още по- малко пък в така познатия ни и наложен стереотип.  Naughty

# 157
[

# 158
[

Последна редакция: чт, 21 юни 2012, 18:32 от ZinaSt

# 159
То разлика от секретарка до секретарка има огромна.  Peace
Все пак да не забравяме, че доста често тя е дясната ръка на шефа, през нея минава огромна инфо /често доста конфиденциална/, нерядко именно ТЯ дирижира ежедневието на боса.  Wink
Не всеки става за секретарка, още по- малко пък в така познатия ни и наложен стереотип.  Naughty

Абсолютно подкрепям. Това е най-трудната позиция за запълване.  Това е много отговорна, много специфична и много полезна позиця. С много предимства. Но трябва да ставаш за нея. Не е за всеки.

# 160
  • София-в сърцата на моите деца
Минала съм през няколко големи фирми и наблюдението ми "в три от тях секретарките,умни момичета , си обгрижваха шефовете всякакси,даже две родиха от тях"!Това дали е криза на средната възраст при шеф -мъжете или е навсякъде  така със секретарките!!и заплатите им наистина бяха такива...големи!! Peace

# 161
Аз лично НЕ визирам такъв тип обгрижване! Говорим за професионалисти, все пак.  Tired

# 162
Според мен голямото "неразбиране" между Зина и повечето списващи в темата идва от там, че тя работи в изцяло "бяла" фирма с добро заплащане. Каквито на пазара за работна ръка в София не чак толкова много, за България като цяло пък да не говорим.  Thinking Затова болшинството не могат да си представят описваните от Зина ситуации, въпреки че тя многократно предъвква и обяснява едно и също.  Peace

Ако е професионалист, тогава няма да й е никак трудно да си представи описаните от нас ситуации.
Защото ние заплата от 2500 лева за секретарка може да не сме виждали, но тя едва ли не е чувала за такава от 550 лв.

# 163
По въпроса за личните асистенти. Белите фирми предлагат такива асистенти за всички свои служители. Даже има фирми за подобни услуги. Вместо ценните кадри да си губят времето да си носят дрехите на химическо, да си подават разни декларации в разни институции, да пазаруват, да посрещат хора от летището, и т.н. всякакви дейности, които им отнемат време и енергия, която иначе биха вложили в бизнеса на компанията. Та това е допълнителен бонус за подобни кадри. Освен това в белите софтуерни фирми има масаж поне два пъти в седмицата като масажисти идват в офиса и масажират главите на програмистите.  Laughing
Всичко това се случва в България, и изобщо не е необходимо да обслужваш шефове, нито пък да раждаш от тях. Необходимо е обаче да си наистина много квалифициран и да полагаш къртовски труд.
Та така.....

# 164
.

Последна редакция: чт, 21 юни 2012, 18:25 от ZinaSt

Общи условия

Активация на акаунт