Жарко слънце грее, а АПРИЛЧЕ гука и се смее :)

• 39 427
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Добра вечер и от мен...Голямо препускане беше днес, разходки, плаж, накрая изкъпахме децата, оправихме къщата с мъжа ми, легнахме и угасихме лампите ....след 10мин и двамата станахме.... Laughing Вярно че сме изморени, недоспали, ама ...единия си подхвана книгата, аз малко работа на компа имах , и понеже приключвам , преди да спра РСто минавам да видя как сте .... Simple Smile

Бончил, много се радвам за теб, всичко да остане в миналото и само хубави неща за напред  Heart Eyes
dior.84 , от време на време и на Стамен крачетата са влажни, не бих казала чак мокри,но влажни. Не давам вит.Д, така ми препоръча док, лятно бебе,всеки ден на разходка ....така че не правя връзка между изпотяването и рахита ...просто начин да се охлажда тялото  Simple Smile

Balonesa голяма сладурана е малката, и как е опънала коша ... Simple Smile
stelinkata все се каня да те питам, как сте с "голямата нужда"? От както направихте онзи рекорд от 15дни ,сега нещата нормализираха ли се? Simple Smile

Относно приликите ....в началото и двете деца приличаха на мен, точно след месец и вече взеха повече от чертите на татко си ...на мен приличат само по това,че са по-тъмни, защото мъжът ми е със светла коса, светла кожа и сини очи, но никой не му наследи външните белези  Simple Smile

# 586
dior.84 и на Симона са й постоянно влажни краката, но не смятам, че е проблем Simple Smile
Аз вече окончателно я отбих  Sad Просто не можах да се справя и това е- сега е само на АМ, защото прецених, че е по-добре да яде само едното или само другото, за да й свикне стомаха.
От вчера пия хапчета за спиране на кърмата, обаче не иска да спре и гърдите ми са на камък непрекъснато , много боли Sad Много ми е мъчно, че така стана, не съм предполагала, че ще ми липсва кърменето след 3 месеца агония и кошмарно хранене, но майчинския мозък е голяма работа...

# 587
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Браинбъг, при всички положения смесеното хранене е по-добро от преминаването изцяло на АМ дори и кърмата да се приема изцяло от шише. Все пак когато майката прецени, че ѝ е непосилно да изцежда и реши да спре кърменето, най-удачният вариант е постепенното отбиване чрез намаляне  на кърменията/цеденето, така се избягват приемът на хормонални препарати, които често имат доста неприятни странични ефекти и вероятните запушвания, препълване и дискомфорт за майката.
 След като вече си взела такъв тип таблетки за да предотвратиш запушванията и да намалиш дискомфорта можеш да изцедищ гърдите само до облекчаване, да омекнат леко и да спреш да ги чувстваш болезнени. Важно е също през периода на спиране на млякото да носиш добре прилягащ, но не стягащ те сутиен. Имай предвид също така, че след спиране на кърмата е възможно месеци наред при стискане да излизат капки, което е нормално и няма нужда да се притесняваш.

# 588
  • Варна

Brainbug какво пиеш за спиране на кърмата...на какво АМ сте ?

# 589
Диор, на Кико стъпалата и дланите са много често чисто мокри Simple Smile Аз му давам Вигантол по 2 капки, но се боя да не би да не го усвоява чрез храната, както съм била аз като бебе. Педиатърът ми каза, че засега не вижда признаци на рахит, но да му правя слънчеви бани за всеки случай. Simple Smile

Брейнбъг, толкова добре те разбирам Sad Отначало ми беше мъка, Кико докато се научи да цока, само дърпах с помпата, мислех си, писна ми, хайде да се приключва вече... А после Кико се научи да суче и сега като взе да намалява кърмата и като го виждам как дърпа напразно и се ядосва и плаче и така ми става мъчно, така ми се иска да можем да се кърмим... Но каквото, такова, важното е да са здрави бебчетата  Heart Eyes Ти окончателно ли се отказа да изцеждаш? Аз съм решила да го карам на смесено хранене докато мога, и 5-10 милилитра да изцедя, пак му ги давам -- пък и още се надявам да се увеличи тая кърма някак,

# 590
dior.84 и на Симона са й постоянно влажни краката, но не смятам, че е проблем Simple Smile
Аз вече окончателно я отбих  Sad Просто не можах да се справя и това е- сега е само на АМ, защото прецених, че е по-добре да яде само едното или само другото, за да й свикне стомаха.
От вчера пия хапчета за спиране на кърмата, обаче не иска да спре и гърдите ми са на камък непрекъснато , много боли Sad Много ми е мъчно, че така стана, не съм предполагала, че ще ми липсва кърменето след 3 месеца агония и кошмарно хранене, но майчинския мозък е голяма работа...
Brainbug  и аз бях така  пиех Бромокриптин но не ми помогна а и ми смъкваше кръвното,след 2 консултация с лекар ми изписа Достинекс след трето хапче ми спря.За да намалиш болките цеди докато почувстваш  облекчение.И двамата лекари при които бях ме съветвеха да правя студени компреси и да стягам гърдите със колан за след раждане(ползвах сутиен)Дано скоро го  преодолееш Peace

# 591
Бончил1 поста ти ми напомни за моя ад след първото раждане-кръвоизливи ходене по лекари НИщо ми нямало пък аз кървя ли кървя Съсипана имунна система.
Всичко ще е наред. Ще видиш.
Трябва да си щастлива че си попаднала на специялисти които са открили веднага проблема ти.
Стискаме палци за теб и резултатите.

# 592
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Момичета, най-добрият и безболезнен и за двете страни начин за спиране на кърмата е постепенното отбиване! Спирането на кърмата с хапчета носи своите рискове и се препоръчва само при изключителни случаи. Пристягането на гърдите с бинт и др. е изключително опасно, освен, че е неприятно и може да доведе до запушвания и мастит! Ако сте решили да спирате кърменето, това е ваше решение и никой няма право да ви обвинява за това - важното е вие да се чувствате добре, но го направете по правилния и безопасния за здравето ви начин - чрез постепенно намаляне на кърменията/цеденето. Няма нужда от хапчета, ограничаване на течностите и храната, можете да започнете да се цедите само до облекчение, а изцеденото в зависимост от ситуацията да давате на бебето или да изхвърляте (ако се налага да пиете лекарства несъвместими с кърменето напр.). При дискомфорт можете да направите компрес с надупчени зелеви листа, а за по-бързо намаляне на количествата можете да пиете чай от салвия (градински чай). Скоро, поради липса на стимулация ще намалее производството, гърдите ще се пълнят на все по-големи интервали и ще се налага все по-рядко да се изцеждате с все по-малки количества до облекчение, докато в един момент просто няма да чувствате дискомфорт и няма да има нужда да се цедите. Ако не усещате препълване и дискомфорт, но при стискане на гърдите изтича мляко, не се притеснявайте - няма нужда да го изцеждате, то лека полека ще се абсорбира от организма, важно е да се цедите само когато усетите препълване, бучки и тн.
Ето и една хубава статия за отбиването и какво става с гърдите - http://xedra.wordpress.com/2010/12/19/afterweaning/

# 593
Не съм Точно това се опитах да направя- с постепенното намаляване на цеденето, но явно не е било достатъчно постепенно... Такава съм си аз- винаги о****м пейзажа... Embarassed Мерси за съвета- чудех се колко трябва да цедя точно, за да не стимулирам прекалено много лакацията- цедя по 20мл на гърда, но явно не е достатъчно Simple Smile
Selvina_25 и аз пия Достинекс 2 дни по 1/2 таблетка , но вече ми остава само половин да взема довечера и май няма да стане само с две.
Hope Stevenson ако имаше поне малко подобрение не бих се отказала от кърменето. Просто при нея ставаше все по-зле и по-зле, в началото си сучеше добре, още от родилното засука много добре и постепенно ситуацията се влошаваше все повече, затова не издържах. Колкото и гадно да звучи в един момент просто вече не ми доставяше удоволствие да се грижа за нея Sad Предпочетох да спра да я кърмя, отколкото да продължа да се чувствам така. Знам, че съм ужасна да се чувствам така, но явно съм по-слаба психически. А си мислех, че естественото раждане ще е най-трудното нещо през което ще мина...
Мерси за подкрепата момичета  Hug

# 594
Brainbug Аз също си спрях кърмата с Достинекс, но тя не спира в момента, в който изпиеш хапчетата, а малко след това. През това време е важно да не пипаш гърдите, ако усещаш напрежение слагай листа от прясно зеле и може да вземаш топли душове, ако не издържаш само с това изцеждай по съвсем малко, колкото да се отпуснат гърдите.
Дано съм била полезна.

# 595
Brainbug не си ужасна съвсем нормално е да се чувстваш така  Heart Eyes психиката си казва думата.Ние също сме на АМ и то от самото начало- не можах да кърмя и 2 седмици тя просто не искаше да суче или ако засучеше случайно веднага пускаше с писък.Имах кърма но тя не течеше-като стиснех само прекапваше.Какво ли не пробвах-компреси, течности, 3-4 вида помпи- е не стана-тя реве гладна, аз рева че не мога да я нахраня и така.След като за 10 дена не беше качила и 1 грам, дори напротив, педито каза че няма да стане и минахме на АМ.Спрях кърмата с хапчета и пристягане.Докторката ми каза да си връзвам един шал на гърдите и да стягам. Wink
Не се чувсвай виновна-знам че е нормално и аз бях така , но с това не помагаш нито на себе си нито на детето.  bouquet Heart Eyes

П.П. Аз пих хапчетата 2 седмици по 2 пъти на ден. Не знам не ми се вярва да спре с 2-3 хапчета но всеки организъм е различен  bouquet

# 596
момичета почерпете се за малкото ми християнче

ще ви разкажа после, че имаме още гости Hug

# 597
plamena_1212 благодаря за съветите   bouquet
natali_ivanov_a мерси за милите думи  Hug Трудно е понякога, но няма как- важното е да се гледа напред и дечицата да се чувстват добре Simple Smile
Къдричка честито ти християнче   bouquet

# 598
Brainbug напълно те разбирам как се чувстваш!В Родилното  педиатрите дори не влезнаха в стаята защото бебето ми беше  в микрото Sadне ми беше нито казано нито показано как да закърмя детето си.Колкото и да опитвах в къщи да слагам Никола  на гърда толкова пъти се чувствах като неспособна майка която не може да нахрани детето си.Особено тежко ми ставаше когато се опитваха да ме окуражават'''как  толкова много майки кърмят децата си ти ли няма да  го научиш'' е не можах то пищеше всеки път като го слагах на гърда и все по-трудно ми ставаше защото 'не ме искаше'!Спрях да насилвам детето да суче и то и аз се успокоихме,продължих да цедя и давам докато по медицински причини не се наложи да спра кърмата!  Радвай се на детето си и не се чувстваи виновна,всяка майка усеща и прави това което е най-добро за рожбата и!!!

Последна редакция: нд, 22 юли 2012, 21:06 от Selvina_25

# 599
Не съм статията е много полезна,но дано малко  момичета се възползват от нея.Чудя се,защо след като пристягането на гърдите е опасно и вредно защо го препоръчват лекарите?

Общи условия

Активация на акаунт