За правата на децата ни! - тема 6

• 90 503
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
мамаРаче , благодаря за включването, но децата не са ползвали КП, имат отбелязано , че могат да ползват балнеология или рехабилитационни процедури, точно такива ползвахме, Без нощувки и храна и точно този казус се оказа проблема, защото пишело че трябва да бъде нощувки ,храна и процедури.Но ще пусна жалба пък ще видим какво ще стане.

# 376
  • Sofia
Eeee Polia точно ти ме светна как да процедирам за фактурата пьрвоначално а сега какво чета.На мен ще ми я осребрат онзи ден си взех заповедта.Не знам дали би имало ефект обжалването т.к нали все пак покрива някакви разходи за лечение и престой а при вас не са ти ги написали.
Пробвай и не се отказвай би могло да си затворят очите и да я приемат ама....все едно от техният бюджет ги дават  newsm78

# 377
  • в полите на Балкана
Поля, нищо няма да направиш с обжалването според мен. Не го пиша от опит, а от това което знам от познати. Най-добрия вариант е да си вземеш фактурата и да отидеш там където е издадена и да помолиш да ти я препишат така както искат вашите социални. И друг път питай какво точно искат да пише в нея защото на различните места искат различни неща. Нали знаеш, „е тълкуват правилника така както им изнася.           

Успех.

пп фактурите имат срок така, че побързай не се мотай с обжалване.

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 10:36 от мамаРаче

# 378
Така е всеки тълкува нещата както им изнася, за преиздаване на фактурата няма смисъл тъй като този път ползвах само процедури и те са описани както трябва.Ядосах се на мотива за отказ, който е даден ,"че процедурите нямат възстановяващ и оздравителен ефект".Този социален работник нито е видял с очите си какво влияние са оказали върху децата , нито има право да прави такова заключение според мен.Но проблема е че са свикнали да се спазва стереотипа нощувки,храна,процедури и ако някой опита нещо различно се чудят какво да правят.    
katerinia, нека да опитам и този вариант, че да мога да съм полезна пак на хората попаднали в моята ситуация.Ще пиша как са се развили нещата.

# 379
Здравейте, искам да попитам месечната добавка по чл.8 Д смята ли се за доход, когато се изчислява доходът на семейството? Двойните детски са доход, а интеграционните добавки не са, нали така? Чудя се как беше за тези 189 лв.

# 380
  • в полите на Балкана
Здравейте, искам да попитам месечната добавка по чл.8 Д смята ли се за доход, когато се изчислява доходът на семейството? Двойните детски са доход, а интеграционните добавки не са, нали така? Чудя се как беше за тези 189 лв.

Зависи за какво питаш. Интеграционните добавки са доход когато подаваш за детски за здраво дете 8Д не е доход. Доход е и помоща за балнеология ако си я получил през периода в които подаваш.

# 381
За личен асистент подавам, влизат ли парите от 8 Д? Сигурна ли си, че и интеграционните влизат, и двойните детски?

# 382
  • в полите на Балкана
За ЛА нямам идея. Никога не съм била по националната програма асистент. За социални помощи мисля, че ги броят за доход, но пак не съм сигурна.

# 383
  • София
Доход е и помоща за балнеология ако си я получил през периода в които подаваш.
Това на истина ли е така ?  newsm78 Как така нещо което си платил със собствените си пари, ще е доход! Да беше придобивка, да го приемеш някак, ама доход?
Защо ли не спират да ме изумяват вече с тези простотии?  Whistling

# 384
  • Велико Търново
Аз подавах преди 3 седмици за личен асистент,казаха ми,че интеграционните не се смятат за доход и не са ги писали,двойните детски също не се смятали,но ги написаха,както като обща сума с всичко  което вземам за детето-казаха,че после се вадило това  newsm78,абу само дохада на съпруга ще гледат!Още чакам отговор ще стана или не  Shocked

# 385
  • в полите на Балкана
Доход е и помоща за балнеология ако си я получил през периода в които подаваш.
Това на истина ли е така ?  newsm78

А защо да лъжа?  newsm78  Лятото когато подавах молба за детски за здравото си дете ми бяха извадили интеграционните добавки и добавката за балнеология . Всъщност имах две добавки за балнеология в периода. Една от есента на миналата година и една от пролетта на тази година.

# 386

mimi-vesi, мерси, малко ме успокои, като казваш, че ги вадят. Тоест да разбирам, че не се вземат предвид, но тогава защо изобщо се попълват. Дано да е така...Пиши да кажеш какво е станало.

# 387
  • Велико Търново

mimi-vesi, мерси, малко ме успокои, като казваш, че ги вадят. Тоест да разбирам, че не се вземат предвид, но тогава защо изобщо се попълват. Дано да е така...Пиши да кажеш какво е станало.
Не знам наистина защо се пишат,на мен ми казаха,че дохада на съпруга ще се гледа,но в нашия случай е бил висок-по документи е 435  #Crazy хаха ,за 3 човека-не влизаме изобщо  #2gunfire ,но те си пращали документите в Сф и там си имало някава си точка-по изключение,така ми казаха и така ако те кажат ще стана,но още чакам,не са се обаждали.

# 388

mimi-vesi, по изключение може, иначе е "висок" според изискванията. Трябва човек наистина да е на нулата, за да да получи социални помощи( в случая са същите условия). Хубаво и учудващо е, че не са ти отказали направо, приятно съм изненадана от  социалните в твоя град.

# 389
  • Варна, морето, сините вълни...
Здравейте вчера минахме ТЕЛК и казаха че другата седмица ще получим писмо. Сега след като го получа отивам в социални и подавам всичко наново така ли?
И каза нещо лекартака че сигурно ще е 2г. със ЧП, а това има ли нещо общо с процентите, да гадая колко може да ни дадат или това че вече е с ЧП, не означава че ще е повече от 50 %  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт