За правата на децата ни! - тема 6

• 90 349
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Явихме се за преосвидетелстване, дори процентите са ни по-високи сега.Казаха ни ,че по закон само двойните детски и процента от мрз се изплащат със задна дата.Другите суми не.Никога досега не са ни били изплащани със задна дата.

# 676
  • Варна, морето, сините вълни...
Е добре де, само на нас ли не са ни изплатили двойните детски?  newsm78 newsm78 newsm78

Обаче аз като родих и веднага подадох за детски и вземахме само 35лв. може би и за това сме си останали само с тях... Thinking

# 677

Обаче аз като родих и веднага подадох за детски и вземахме само 35лв. може би и за това сме си останали само с тях... Thinking

А веднага като роди ТЕЛК ли минахте?

# 678
Didia , няма значение от процента,стига да е 50% и нагоре,всички деца получават 189лв. ,които са постоянни и не зависят от минималната работна заплата,плюс двойни детски и интеграционните добавки .
                Благодаря ти! Hug В четвъортък ще разберам какво точно са ни дали,но аз вече съм се наострила за скандал! Mr. Green Отиваме чинно в точно определения час и извикват друго дете,ама аз нали съм контактна та си приказвах с майката и установих,че техния час е след нашия та зададох въпроса "А ние с този час кога ще влезем?".Отговора беше "Как ще сте с този час " и аз залепих писмото на ТЕЛК-а с часа и датата на лицето на докторката .От разстояние 1-2 сантиметра от носа и трудно ще го прочете. Mr. Green Та влязохме ние и се оказа,че ни няма изобщо в списъка  и сега очаквам изненади,ноооо......като искат война имат я!

# 679

А веднага като роди ТЕЛК ли минахте?

Да бе после се усетих че не съм го написала никак разбрано. Значи родих и подадох за детски а детето си стоя 20 дена в родилно аз не помня кога точно ходих, но мисля че беше преди да го изпишат. След това с линейката го караха до СФ и му беше операцията. А ТЕЛКа го минахме 6-7м. след операцията. И след него вече наново подавах за детски без бележки за доход, преди това съм вземала и може би за това не са ми изплатили...кофти, но ми казаха че не ги изплащат и за това бързах да подам да си вземам поне 35лв. няколко месеца...

# 680
mimi_jobnoto,

Двойни детски НЕ се изплащат със задна дата при първи ТЕЛК. Изобщо, след първично освидетелстване, със задна дата се изплаща помощта по 8д, но не за повече от три години назад от датата на инвалидизация.

За месеците преди ТЕЛК-а си получавала 35лв. и нищо друго. След ТЕЛК-а са ти изплатили по 189лв. за времето от раждане на детето до излизане на ТЕЛК /предполагам датата на инвалидност е от раждането/. Двойни детски и интеграционни получаваш от месеца следващ, месеца на издаване на решението на ТЕЛК.

# 681
Здравейте. Аз да попитам  - за подновяване на ТЕЛК, епикризата с какъв срок може да е - 6 месечен ли беше или 1 месец? Благодаря Ви предварително.  Hug

# 682
Мисля че е 6 месеца .

# 683
mimi_jobnoto,

Двойни детски НЕ се изплащат със задна дата при първи ТЕЛК. Изобщо, след първично освидетелстване, със задна дата се изплаща помощта по 8д, но не за повече от три години назад от датата на инвалидизация.

За месеците преди ТЕЛК-а си получавала 35лв. и нищо друго. След ТЕЛК-а са ти изплатили по 189лв. за времето от раждане на детето до излизане на ТЕЛК /предполагам датата на инвалидност е от раждането/. Двойни детски и интеграционни получаваш от месеца следващ, месеца на издаване на решението на ТЕЛК.

Да и аз знам че е точно така и не мога да си обясня как така на някои изплащат детските със задна дата, но сега разбирам че явно това е когато не се засекат ТЕЛКовете

# 684
Мамита ,доста гледах...но не видях никъде нещо по обстойно за санаториумите...някой да знае как стоят нещата с тези 195лв. който социялните дават...трябва ли направление преди да отидем или само фактура от хотела newsm78.И изобщо ако може някой да ми обясни какво трябва да направя,че ще ни е за 1 път.Благодаря предварително и се извинявам за спама ,ако мястото не е тук Embarassed 

# 685
Фактура ви трябва от санаториум за извършени процедури и престой.

# 686
  • в полите на Балкана
Фактура ви трябва от санаториум за извършени процедури и престой.

Не само. Трябва и направление от джипито за социалните.

# 687
  • Русе
Имам едно въпросче. Като подавате документи за детските, включват ли ви ингеграционните в дохода??? Аз днес ходих до социалните да си подам документите за детските. От там ми извадиха разпечатка за доходите от НОИ, където влизат майчинството ми за първата годинка на децата и интеграционните. Смятаха ми ги сумарно за доход. Редно ли е това?

# 688
mimi_jobnoto,
Двойни детски НЕ се изплащат със задна дата при първи ТЕЛК.

При ПЪРВИ ТЕЛК детските НЕ се изплащат със задна дата,а как стои въпроса при ВТОРИ ТЕЛК??? Изплащат ли се детските със задна дата?И ако се изплащат къде точно е регламентирано?

Петя 78 , когато детето е с ТЕЛК над 50 % детски се дават без представяне на доходи на родителите.Такива се представят САМО ако искаш и второто ти  дете /ако има такова/ да взима детски.

# 689
  • Русе
Диди, аз имам близнаци и днес трябваше да подам за детски за двамата, та затова ми искаха доход. Но си мисля, че не трябва да влизат интеграционните. В самата молба, която попълвам пише доходи, без помощите, които касаят ТЕЛКа. Та от там се обърках, но бях толкова слънчасала, бързах и да се прибирам да храня децата и реших да не споря с тях. Но все пак искам да знам дали е правилно.

Общи условия

Активация на акаунт