За частното образование

• 69 279
  • 1 014
  •   1
Отговори
# 645
А как стои въпросът с удостоверението след седми клас? Какво се случва с деца, които след седми клас искат да кандидатстват в държавни езикови гимназии?

Училището към посолството не е българско училище и не може да издава удостоверения за завършен клас. Познато дете изкара там няколко години и сега в 7 клас го преместиха в друго ЧУ за да може да кандидатства.

Мисля, че от училищата към посолствата само това към Руското издава и документи за бг-диплома. Там БЕЛ и История се учат като допълнителни предмети по желание на родителите - мога да разпитам, ако някой има интерес.

# 646
  • София
питам, защото и аз познавам хора, които се оказаха в същото положение, само че те го разбраха в седми клас накрая, когато вече беше късно. Детето не можа да кандидатства и още съжаляват, че са се насадили така. Детето е учило на български история и български, но това нищо не огря.

# 647
питам, защото и аз познавам хора, които се оказаха в същото положение, само че те го разбраха в седми клас накрая, когато вече беше късно. Детето не можа да кандидатства и още съжаляват, че са се насадили така. Детето е учило на български история и български, но това нищо не огря.

Извинявай, но това е меко казано несериозност от страна на родителите - тези неща ги обясняват още при записването - как така няма да знаят, че не се издава еди си каква диплома.
Варианти всякакви - включително и да държи изпит като частен ученик, в което и да е училище.

# 648
Вторият западен език не е на високо ниво, но научават по нещо.
Стела, интересувам се от въпроса с втория език. Бях уверена, че немски се научава на ниво, позволяващо да продължиш обучението си в немскоговоряща страна.
За останалите езици знам, че ситуацията е като описаната от теб. Ако предпочиташ, отговори ми на ЛС, но ще ти бъда благодарана за инфо какъв втори език беше избрал синът ти.

Възможно е някое дете да е положило повече усилия, а ако е учило и преди това същия език. Моят младеж тийнейджър записа испански втори език и сега се оправя разговорно горе долу. Но все пак той няма и висока оценка, по испански му оставиха 4, така че явно не е бил блестящ. Някое дете, което е учило както трябва, може да е научило и повече. Но нямат в АК толкова много часове по втория език, че да го изучат като английския. Той е по-скоро както едно време се учеше английски в училище (не езиково).

# 649
Вторият западен език не е на високо ниво, но научават по нещо.
Стела, интересувам се от въпроса с втория език. Бях уверена, че немски се научава на ниво, позволяващо да продължиш обучението си в немскоговоряща страна.
За останалите езици знам, че ситуацията е като описаната от теб. Ако предпочиташ, отговори ми на ЛС, но ще ти бъда благодарана за инфо какъв втори език беше избрал синът ти.

Възможно е някое дете да е положило повече усилия, а ако е учило и преди това същия език. Моят младеж тийнейджър записа испански втори език и сега се оправя разговорно горе долу. Но все пак той няма и висока оценка, по испански му оставиха 4, така че явно не е бил блестящ. Някое дете, което е учило както трябва, може да е научило и повече. Но нямат в АК толкова много часове по втория език, че да го изучат като английския. Той е по-скоро както едно време се учеше английски в училище (не езиково).

# 650
интересувам се от въпроса с втория език. Бях уверена, че немски се научава на ниво, позволяващо да продължиш обучението си в немскоговоряща страна.
Немският е труден език и според мен е почти невъзможно да се научи по този начин и в такова у-ще, като АК. Естествено, че има начини това да стане и без да се сменя у-щето, но те са извън класическите рамки на у-то образование..

# 651
plamenhk , Stella Maria а, вашият съвет какъв е? Ако си в АК как учиш втори език?
Като натовареността е голяма и приключват деня към 16.00ч. Споделете опит, моля Simple Smile Благодаря Simple Smile

# 652
Ако може, да изразя опита на племеницата ми-2011г. завърши АК.,от 9 клас учи с частен учител немски.В момента е записала специалност за масмедии в Кьолн.Т.е. с такава подготовка по немски се явяваше на изпитите,които и бяха необходими.

# 653
  • Там, където ме обичат
интересувам се от въпроса с втория език. Бях уверена, че немски се научава на ниво, позволяващо да продължиш обучението си в немскоговоряща страна.
Немският е труден език и според мен е почти невъзможно да се научи по този начин и в такова у-ще, като АК. Естествено, че има начини това да стане и без да се сменя у-щето, но те са извън класическите рамки на у-то образование..
Ние сме с немски като втори чужд език. Много учене, много тестове.
Усилията, които се полагат в Колежа, могат да събудят адмирации. Нооо не смея да твърдя, че е на ниво да продължи обучение с НЕ. Виж, в Германия с английско обучение и паралелно надграждане на езика, нещо като ИЧС - да. Но от АК да запратиш детето си в Германия да учи за лекар или инженер - абсурд. Изисква се свидетелство за владеене на езика, което колежаните трудно ще покрият.
Изключения все пак са възможни. Това, което описвам е общият случай.

# 654
plamenhk , Stella Maria а, вашият съвет какъв е? Ако си в АК как учиш втори език?
Като натовареността е голяма и приключват деня към 16.00ч. Споделете опит, моля Simple Smile Благодаря Simple Smile

не съм от попитаните, но при всички случаи - решението в такива частни случаи за мен е
1. Частен учител - най-доброто при положение, че можете да си го позволите, защото той ще се съобразява само с детето и темповете му на напредък, както и ще има набелязана цел, която да се гони.
2. Гьоте институт - също добро решение, но иска обвързаност с часове и дни, в които да си там, а ако се наложи да изпуснеш повече от веднъж наваксването става трудно.
3. Друга школа - курсове или индивидуално - но при този случай, освен ако вие не владеете много добре въпросният език винаги има риск наученото да не е от нужното количество и качество, на което разчитате.

# 655
 Simple Smile благодаря на всички Ви, все пак това е форум за взаимопомощ Simple Smile така, че всякакъв споделен опит е полезен Simple Smile

# 656
Simple Smile благодаря на всички Ви, все пак това е форум за взаимопомощ Simple Smile така, че всякакъв споделен опит е полезен Simple Smile

Aко сте решили твърдо, че детето ще учи висше в Германия и ако няма да имате време или възможност за подготовка по немски извън училище, по-добре мислете за Немската гимназия, не за АК.
Впрочем, това, което съжалявам е, че няма училище като АК с немски, защото до седми клас ще сме много напред вече с английския и бих се радвала да научи и втори език така добре.

# 657
  • София
  Искрено се надявам, че ще се появи такова до 10 години Laughing.

# 658

Aко сте решили твърдо, че детето ще учи висше в Германия и ако няма да имате време или възможност за подготовка по немски извън училище, по-добре мислете за Немската гимназия, не за АК.
Впрочем, това, което съжалявам е, че няма училище като АК с немски, защото до седми клас ще сме много напред вече с английския и бих се радвала да научи и втори език така добре.

Имам известни съмнения, че на едно дете учещо в АК ще му остане толкова голям ресурс от време, за да научи един перфектен немски или френски .... съвсем друга тема е и финансовата, защото таксата в АК не е от ниските, а едно сериозно боучение по немски би глътнало също не малка сума ....
Така че точно за това говорехме по-нагоре за приоритетите и за това, кое училище би паснало на вашето дете и на неговите цели.
АК и за мен е топ училище, но ако се целех в обучение в Германия наистина щях да се спра на НЕГ или бих проучила частните немски езикови гимназии - тук вече не знам нищо, тоест споменавам го само като вариант.

# 659
  Искрено се надявам, че ще се появи такова до 10 години Laughing.
Дали това е личното Ви желание или имате информация реално това да стане?

Общи условия

Активация на акаунт