За частното образование

• 68 050
  • 1 014
  •   1
Отговори
# 885
мацко, нещо си се взела много на сериозно. прекратявам, щото не ми се води безсмислен спор. на който му трябва, да си прави изводите. продължете нататък, моля...

# 886
моля за информация за международна гимназия "проф. В. Златарски" - доволни ли сте, какво е нивото на обучение и всичко което се сетите. Каква е разликата между Българската програма и международната бакалаварска? Защо се изучава латински език?

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 15:35 от petiasd

# 887
  • София
petiasd, по-напред в темата се обсъжда IB дипломата. Можеш да погледнеш. Както и да видиш какво представлява IB дипломата като цяло в уикипедия.
Златарски мисля е първото училище в БГ (след Американския колеж), което предлага IB програма. Иначе можеш да избираш дали да получиш само БГ диплома и ли да се бориш и за IB диплома, не е задължително да я получиш. 

# 888
  • Калифорния
Защо се изучава латински език?

Може би защото директорката на това училище едно време преподаваше английски в Класическата гимназия и оттогава й е останала слабост към латинския  Sunglasses. Беше много готина, между другото  Peace
Всъщност латински се изучава в първи курс на повечето филологически факултети, защото той е в основата на западните езици. Смята се, че ако познаваш латинския ще ти е много по-лесно да усвоиш граматиката и да разбереш правилата на основния език, който изучаваш. Доколкото виждам имат само един учител по латински, така че явно не наблягат на него и няма защо да се притесняваш.

# 889
  • София
Засега в Питагор няма да имат предучилищна група, потвърдиха ми по тел.
Някой може ли да сподели впечатления от предучилищната/началните класове на Дорис Тенеди? Може и да сте го правили - но не помня. Blush

# 890
Olive, Камелини окончателно ли няма да се лицензират дори и за следващата учебна година?
Или ти просто не искаш да продължавате там?

# 891
  • София
Камелини все още са доникъде с лиценза, а вече имам и съмнения дали ще успеят да вземат такъв за другата година - което автоматично ще ми донесе проблем, ако я оставя още 1 година там и после се насочим към 1ви клас без удостоверение за предучилищна подготовка.

# 892
  • София
Камелини все още са доникъде с лиценза, а вече имам и съмнения дали ще успеят да вземат такъв за другата година - което автоматично ще ми донесе проблем, ако я оставя още 1 година там и после се насочим към 1ви клас без удостоверение за предучилищна подготовка.
Olive, ако смяташ да продължите в частно училище, можеш да помислиш за вариант малката да кара там ПГ. Моята в момента е в ПГ към ЧУ и съм много доволна. Струва ми се дори, че това е по-удачния вариант, за да бъде преходът от ДГ към училище по-плавен.

# 893
  • София
Лекси, точно това е и моето намерение. За съжаление Питагор, към които се бях насочила, няма да имат ПГ тази година. Вие къде сте - ако искаш, може и на лични /възможно е да си писала вече, извини ме, ако е така, но в главата ми вече стана каша от училища и мнения за тях/.
Мислех си за Дорис Тенеди, макар че има и лоши отзиви, но ми трябва училище с английски език /и не искам училище, в което няма да учи достатъчно англ. и трябва да я водя допълнително на уроци - няма физическо време за това/.

# 894
И аз получих същата информация от Питагор; не са успели да си уредят въпроса със сградата.
Много разчитах за там. Ще бъда супер ако споделят майки, чиито деца в ПГ към ЧУ и са доволни.

# 895
  • Sofia
Писах на БШ с въпрос дали ще имат ПГ, но отговор никакъв ....

# 896

Шантал, дръж ме в течение, моля Simple Smile Може би трябва да им звъннем.

# 897
  • Sofia

Шантал, дръж ме в течение, моля Simple Smile Може би трябва да им звъннем.

Подобно "поведение" ми прави лошо впечатление и ще реша да им се разсърдя  Mr. Green
Със Св. София какво се случва, да не се отказа?

Препоръчаха ми и Св. Климент Охридски , сравнително близко ми е и сега и върху него размишлявам.

п.с. Случайно попаднах на Европейски лицей , не съм срещала информация за него тук .

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 22:19 от Shantal

# 898
  • В офиса
Жалко, че Питагор нямат предучилищна.
Но всъщност там колко английски се учи? Не съм останала с впечатление, че им е чак толкова засилено обучението. И какви допълнителни занимания имат? Специално спортовете ме интересуват.

Olive, не мисля, че трябва да те притесняват лоши отзиви в нет-а. Разгледайте Дорис Тенеди и ако на вас и детето ви допада, то ще е вашето място.
За училището на голямата ми дъщеря колко лоши отзиви прочетох, че и с глас се смях на някои. Чак си мисля, че тя учи в някаква паралелна вселена, защото нищо от написаното аз лично не мога да потвърдя, точно обратното. И синът ми ще пробва там, но си търся и алтернативни варианти, ако нещо не се харесат взаимно с у-щето.

За мен лично Св. Георги също си остава чудесна алтернатива за родители, които искат децата им да научат английски почти като нейтив. Колко им е таксата на тях в момента?

# 899
  • София
Тинкърбел, благодаря за мнението. Ще отидем до няколко училища със сигурност, и след това ще решим, факт е, че това, което е добро за някои, е лошо за други и обратно. Peace
Ще споделиш ли вие в кое училище сте и какви са плюсовете/минусите?

Общи условия

Активация на акаунт