(Био)зеленчукова градина - тема 18

• 74 980
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
bushkata, ако са ти много близо картунките може да им махнеш долните колтуци, а по горните да скъсиш. На балките и на тиквичките нищо не махам. Тиквичките почиствам от едрите и веднага пускат нови, а съм ги сяла през април.
Страшно съм невежа, обясни ми моля. Тиквичките почистваш от едрите...какво? Колтуци? Ще ходя да разглеждам утре растенията, за да разбера за какво ми говориш.  newsm78

# 646
# 647
  • Варна-София
Имам семена от манголд. Благодаря, Веселик!

Добре дошъл в България, Мананди!

И на Вълка, добре дошъл! Дано не зачезва, както преди, че той е един от пиластрите на нашия форум.

# 648
Добре дошъл в България, Мананди!

Не съм в България. Тази градина е тук в Корея.

# 649
  • Варна-София
Мананди, почти се наругах. Извинявай. Бавно мисля, сигурно заради летния грип.
Сега разгледах и останалите снимки. Подиумът за какво го използвате? За йога сред джунглата? С какво помага оранжерията до джунглата, нали ви е все топло? Интересни неща показваш. Стъпки в тревата. Красиви каменни настилки. Спретнати къщи. Ние защо не сме така спретнати?. Сигурно мерак нямаме достатъчно. От грозното до красивото разликата е една боя разстояние.

Гелика, ще пръскам заради вторичното заразяване с оидиум, а и да намаля презимуващата зараза. Само ще прескоча, тези, които вече зреят. Ама се очертава, че ще се фукам с грозде тази година. Тракийският мискет миналата на 100% беше поразен, тази почти не е, а е първото ми зазряло грозде.

Последна редакция: вт, 24 юли 2012, 11:16 от amica1

# 650
Мананди, почти се наругах. Извинявай. Бавно мисля, сигурно заради летния грип.
Сега разгледах и останалите снимки. Подиумът за какво го използвате? За йога сред джунглата? С какво помага оранжерията до джунглата, нали ви е все топло? Интересни неща показваш. Стъпки в тревата. Красиви каменни настилки. Спретнати къщи. Ние защо не сме така спретнати?. Сигурно мерак нямаме достатъчно. От грозното до красивото разликата е една боя разстояние.

Подиума е едноврененно маса, стол и даже легло. На кой както му харесва.
Не е топло. Зимата пада до -10/-15. Тази имаше и до -20.
Къщата е тип американска барака. Не ми харесва. Разпределението вътре също. Има и много по-добри къщи наоколо.
Спретнато е, но иска доста работа. Боядисване, косене, рязане... От как дядото се повреди(от много голф и тенис) все ние опъваме кайша. Никой не ще да им ходи на гости вече  Grinning .
Ама на мен думата ми беше за доматите, краставиците и патладжана. Нали виждате как са им болни листата, а колко здрав плод имат! Всъщност не успях да открия нито един болен! В момента е такава жега и влага...

# 651
Къщата е тип американска барака.

Стига бе, това ли е барака!?   #Crazy  Тогава аз живея в кучешка колибка...   Laughing

# 652
  • на брега на Дунава
Анн Лютеницата с какви чушки я правиш? Ние слагаме само червени и то повече чушки ,а на половината на тях домати и на половината на него  патладжан.Става страхотна.Ама още нямам продукти.
Затова пък има няколко рибки от чушлетата на Ана Иванова/много вкусни и леко люти/, големи чушки /магарешко ухо/ от тези на Рорик. Получих признание от мъжо за тях и овации от съседите.
Мананди къде се намира тази къща? Много е красива и всичко около нея , но зеленчуците не са ли маносани ? Поне така изглеждат на снимките.
Амика напръсках малините с английска сол .Ще видим има ли резултат.Вече ме взеха на подбив , защото изпръсках четири пръскачки /мляко с йод; мляко с английска сол; само английска сол и накрая "шампион"/  Различни неща пръсках.
Чушките ми вече са 80 см. високи.Цъфтят усилено .
По доматите ми се появи върхово гниене и гъсеница ,също,но отделни домати.Пръсках с мляко с йод за върховото гниене.
Мананди докато пишех си отговорил .Според мен това ,че са маносани означава ,че скоро ще престанат да раждат,т.е. колкото-толкова.Растенията ще прегорят и изсъхнат.

# 653
  • При розите и топлата вода ......!
анн, вярно си шампион. Hug А червени чушки имаш ли толкова рано? Аз имам много, но са още зелени.
A m b e r, аз ги правя така: На буркан от 800 мл. -200 мл. оцет 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, черен пипер, кромид, копър. След като сложиш всичко, допълваш с вода. Изварявваш само за капачката, само да заври водата. Peace Правя и като анн, но са ми малко твърдички.
МХ градината ти е супер. Peace Розмарин ли виждам сред пипера? Аз имам стръкчета и се чудя каде да го посадя. И азп слагам в лютеницата като твоите пропорции, но без син домат. Тази година ще хвърля. Peace
bushkata, при тиквичките махам големите пораснали тиквички защото задържат растежа на други. При тях не махам колтуци. При картунките махнах долните колтуци, защото много ми се зашумяват , а са в лозниците. Балките въобще не ги пипам. Само поливам.
amica1, а с какво ще пръскаш? И има ли смисъл сега от Акоидал? Дадоха ми от аптеката и Момчето напръска.
Имам молба- Да ми снимате домати Рила. Аз имам подозрения, че моите не са Рила, защото са едри къдрави и меки.

# 654
  • Варна-София
Гелика, смятам да пръскам с Топсин за оидиума - системен е и с подходящ за моите сортове карантинен срок.
Ще снимам Рила. Вчера обаче реших да обера всичко зазряло, защото голям вятър излезе и започнаха да падат зелени домати по градината. Пък и да ги наторя, да ги напоя, да станат и по-горните домати по-едри. До няколко дена ще ти дам снимки.

# 655
Пък и да ги наторя, да ги напоя, да станат и по-горните домати по-едри. До няколко дена ще ти дам снимки.

С какво смяташ да ги ториш? Моите Рила и без това не вървят много големи... Продължават да цъфтят и връзват (над 2 метра станаха стръковете), но горните домати ще узреят колкото джанки сигурно...

# 656
  • на брега на Дунава
И аз от години правя люти чушки като ги опуквам на печката/котлона/ и слагам горещите чушлета в буркан,в който има лъжичка сол и лъжичка захар ,оцет до резката  и лъжица олио.Като се напълни го затварям и обръщам на капачката.Няма провал нито веднъж.Слагам и накълцан чесън,копър,,може и целинка малко.Тази година първото ,което поръчваха да им занеса децата в Германия беше буркани с  люти чушки.
Гелика :Розмарин имам ,но при мен измръзва през година.Пиперът ти е страхотен , а магарешкото ухо е досущ като моето ,нали са с един и същ произход.Рорик може да се гордее  с последователи.
Сега може ли да се торят доматите с листен тор? Моите също цъфтят и вържат.Високи имам някои са над 2 м.

# 657
Като стана дума за торене да питам някой ползва ли калифор.червей?
Аз ползвам течен,разреждам с вода и пръскам през 15 дни листата на растенията. Обаче,като цяло растенията ми вървят хилави /особено пипера,като гледам на съседката след двукратно захранване с амониева селитра къкъв е хубав/.Дали ще е по добре, ако вместо листно прилагам кореново подхранване?

# 658
  • Варна-София
Тези дни четох едно изследване, че растения торени с биотор от ЧКЧ + оборска тор дават добив, равен на 75% от добива с изкуствени торове.
Второ изследване съм чела за домати, че домати торени само с пепел + урина дават добив аналогичен на добива с изкуствени торове.
Друг ден ще дам линкове, отивам сега да спя, че грипът ме набори.

# 659
Второ изследване съм чела за домати, че домати торени само с пепел + урина дават добив аналогичен на добива с изкуствени торове.

Прекрасно... Тъкмо от бирата мъжът ми произвежда повечко от второто... Ще му кажа да пикае в доматите...  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт