Джада, не се притеснявай за гърнето! Ники постоянно искал да седи на него в яслата, а в къщи се извива като струна и реве. Но мисля, че ще посвикне и ще иска навсякъде след едно известно време.
Петя, това ми е кошмара! Няма къде да избягам, трябва да съм на работа. Ти можеш да излезеш, да се разходиш, и това е решение. Но пък съм и благодарна, че ако има нещо веднага мога да реагирам и яслата ми е хем по местоживеене (на 10 мин.), хем по работа. Като помислиш си е супер, но като слушам ревовете.....а и не се сдържам да не отида в кабинета по история (там се вижда най-добре, фронтално), дали са ги извели, дали реве, дали..... Лошото е, че имат едни зелени щори по прозорците и нищо не се вижда вътре, но се чува сякаш си там.
И да ви се оплача...... Другата седмица вече трябва да го оставя за цял ден. Но колежката, с чието дете са в една група и му е за втора седмица, го оставя вече 3 ден, но той не спи. Та днес и се обадили, че детето има Т. Отива тя, и и казват че Т е 37,5. Взима си детето, обажда се на майка си да излезе от работа и да го гледа, прибират се, мери Т - 36.7! Е, това за мен е начин да се отърват от него. А той не плаче, не събужда другите деца, които спят (4 на брой!!!), просто не иска да спи. Та очаквам другата седмица същите номера, ако и Ники не иска да заспи. И сега ще съм на тръни през уикенда. На всичко отгоре, щом е върнато с Т. трябва бележка от лекар, че е здраво детето. За късмет ЛЛ е била първа смяна и колежката не е могла да вземе такава бележка. И какво става - ако няма кой да гледа детето, и ЛЛ не даде болничен, защото детето практически е здраво, какво правим??? Взимаме си неплатен и така докато детето започне да спи на яслата, или поне докато сестрите не си свършат работата, като не спи да го занимават. Разбирам да са 25 деца, а те са само 4, които спят, та толкова ли не могат да се справят с едно!? Изумена съм, свекърва ми, която е детска учителка също. В тяхната ясла няма подобно нещо като взимане на обяд. От първия ден по цял ден. Еххххх, да беше здрава, да си го вземе при нея..... Тя е в градината, но щеше да го наглежда в яслата, а и се познават там все пак.
И сега седя и се надявам детето ми да спи, да няма проблеми, защото узнах вече какво ме чака в противен случай. Извинете ме за дългия и негативен пост, но колкото ми е болно за детето, толкова ми е и притеснено заради всичко това. А днес го похвалиха, че не е плакал. Само като го оставих, но като излязох от сградата вече не се чуваше. Дано така продължи и другата седмица, след 2 дни почивка, само да не е наново привикването............................

. Добре че, в последния момент хванах стълбата и малко само я позатисна. Уф, отърва се с малко натъртен лакът, но след като сложих лед и го намазах с Арника, както беше подуто, за половин час отока изчезна. Не я оставям сама и за минута, бях на метър от нея и пак не можеш всичко да предвидиш. 

.
Да наддават бързо, да са здрави и много незабравими моменти с тях, каквито неизменно ще имате 

Тази година се подготвих в последния момент и се получи много готино парти. Дано сте здрави, пък то веселото сами ще си го направите