Отговори
# 720
Честит Рожден Ден на Райче-Зайче, Милица и Ади!!! Да са здрави, да растат безгрижно и да радват много мама и тате!!!
Джада, не се притеснявай за гърнето! Ники постоянно искал да седи на него в яслата, а в къщи се извива като струна и реве. Но мисля, че ще посвикне и ще иска навсякъде след едно известно време.
Петя, това ми е кошмара! Няма къде да избягам, трябва да съм на работа. Ти можеш да излезеш, да се разходиш, и това е решение. Но пък съм и благодарна, че ако има нещо веднага мога да реагирам и яслата ми е хем по местоживеене (на 10 мин.), хем по работа. Като помислиш си е супер, но като слушам ревовете.....а и не се сдържам да не отида в кабинета по история (там се вижда най-добре, фронтално), дали са ги извели, дали реве, дали..... Лошото е, че имат едни зелени щори по прозорците и нищо не се вижда вътре, но се чува сякаш си там.
И да ви се оплача...... Другата седмица вече трябва да го оставя за цял ден. Но колежката, с чието дете са в една група и му е за втора седмица, го оставя вече 3 ден, но той не спи. Та днес и се обадили, че детето има Т. Отива тя, и и казват че Т е 37,5. Взима си детето, обажда се на майка си да излезе от работа и да го гледа, прибират се, мери Т - 36.7! Е, това за мен е начин да се отърват от него. А той не плаче, не събужда другите деца, които спят (4 на брой!!!), просто не иска да спи. Та очаквам другата седмица същите номера, ако и Ники не иска да заспи. И сега ще съм на тръни през уикенда. На всичко отгоре, щом е върнато с Т. трябва бележка от лекар, че е здраво детето. За късмет ЛЛ е била първа смяна и колежката не е могла да вземе такава бележка. И какво става - ако няма кой да гледа детето, и ЛЛ не даде болничен, защото детето практически е здраво, какво правим??? Взимаме си неплатен и така докато детето започне да спи на яслата, или поне докато сестрите не си свършат работата, като не спи да го занимават. Разбирам да са 25 деца, а те са само 4, които спят, та толкова ли не могат да се справят с едно!? Изумена съм, свекърва ми, която е детска учителка също. В тяхната ясла няма подобно нещо като взимане на обяд. От първия ден по цял ден. Еххххх, да беше здрава, да си го вземе при нея..... Тя е в градината, но щеше да го наглежда в яслата, а и се познават там все пак.
И сега седя и се надявам детето ми да спи, да няма проблеми, защото узнах вече какво ме чака в противен случай. Извинете ме за дългия и негативен пост, но колкото ми е болно за детето, толкова ми е и притеснено заради всичко това. А днес го похвалиха, че не е плакал. Само като го оставих, но като излязох от сградата вече не се чуваше. Дано така продължи и другата седмица, след 2 дни почивка, само да не е наново привикването............................

# 721
  • Пловдив
jos, благодаря много Hug
Засега имам няколко варианта, ще видим какво ще стане... Лошото е, че на мен обясненията нищо не ми говорят, с картите и ориентирането съм много зле... Абе... както казва мъжа - женска му работа Mr. Green

velizarka, сестра ми така я разиграваха - щом детето е по-буйно - имало температура... Веднъж, втори път, но и на нея и на зет ми им писна (все пак на никой работодател не му е приятно), затова в момента, в който и се обадят, тя звънеше на педиатърката. водеше малкия при нея и с бележка, че е  клинично здрав го връщаше в яслата  Peace
Дано при Ники не се налага, но го имай в предвид Hug

# 722
Честит Рожден ден на Александра, Ванеса, Сияна и Николета! Каква дамска партия си имаме днес! Да растат здрави, красиви и умни!
Майчета, аз пак с моите вълнения.... Да не би като си седят в къщи двата почивни дни, в понеделник наново да почват с адаптацията? Иначе снощи си заспа сам, и спа чудесно, за разлика от предните 3 вечери. Дано това, че заспива сам да му помогне в яслата! И режима гледам да е един и същ, уж да му се проспи по това време в понеделник...........Уфффффф, само това ми е в главата!

# 723
Честит рожден ден на дечицата родени на 14-ти  Tada
Милица на мама Jos,
Денислав на мама Melani34
Рая на мама Tommelise
Мартин на мама Ianasvet
Адриан на мама Vany666
Самуил на мама Val99
Марина на мама Dani4ka3

Gift Tada Gift Tada Gift Tada Gift Tada Gift Tada Gift Tada Gift Tada
Честит рожден ден и на родените днес   ura
Николета на мама Giada
Александра на мама Brilliant
Ванеса на мама Nansi_21
Сияна на мама Teddy84

Нека бъдат здрави, весели, игриви, добри, умни и обичливи. Да постигат с упоритост и желание своите мечти!

Велизарка чух, че в предаването "На кафе" излъчено в сряда на 12.09. са обсъждали темата за адаптацията в яслите и градините. Аз лично не съм го гледала, но като имам време, ще го пусна да видя дали дават някакви полезни идеи и съвети. Според мен се успокой и се наслади през уикенда на общуването с малкия юнак. Имай му доверие, че ще се справи. Хубаво е да знаеш как да реагираш, в случай на връщане на здраво дете, под предлог, че е с температура, но в крайна сметка, това може и да не се случи, а напразно ще си се притеснявала. Опитай да сведеш тревогите си до минимум, като в най-тревожните моменти, можеш да си повтаряш нещо позитивно и утвърдително от сорта на "Детето ми е здраво и силно и се чувства добре на новото място.Той е в добри ръце". Незнам дали си чела нещо за силата на мисълта, но и да не си, имай предвид, че мислите ни имат силата да привличат.

Днес преди обед имахме страшна случка. Бяхме в градината с Мая и върху нея падна една градинска стълба, от тези двойните #Crazy. Добре че, в последния момент хванах стълбата и малко само я позатисна. Уф, отърва се с малко натъртен лакът, но след като сложих лед и го намазах с Арника, както беше подуто, за половин час отока изчезна. Не я оставям сама и за минута, бях на метър от нея и пак не можеш всичко да предвидиш. ooooh!

Jos ще разкажа за лекцията. Жалко, че си заета. Аз все още си търся компания....... Whistling

# 724
здравейте,
Честит рожден ден на всички мъничета.

Искам да се похваля. Днес станах леля на три малки принцеси - Теодора, Калина и Диляна  по 1400гр. всяка:). Да са живи и здрави и бързо да наддават грамчета и да се прибират скоро вкъщи. Hug

# 725
На малките рожденици, честито и да са здравички, щастливи и безгрижни! Heart Eyes
аисса, лелеее много бебчета, много нещо! Да са им живи и здрави принцеските, да са кротки, да папкат добре и скоро да са си вкъщи!
Джада, изобщо не се притеснявай за гърнето! Те на яслата ги слагат на гърненца, дечицата виждат едно от друго и започват да се копират - междувременно вършат по нещо вътре и така се научават.
Велизарка, ужасно е това, което казваш. А пък аз за нашата яслена група чух, че слагали  памперси дори на деца, които не ползват такъв, защото се напикавали. Нормално е да се заиграят и да се изпуснат! Вероятно има деца, които от стрес или от рев или поради куп други причини да не могат да си кажат, че им се чурка. За по-лесно - памперса и хайде беж. Отсега съм си казала, че това с моето дете няма да се случи, дори и пет пъти да се напикава на ден. Те сега са малко децата в групите, могат да си позволят да ги слагат по-често на гърне Crossing Arms.

# 726
aissa80, ехаааааааа, супер, честито!!! Невероятно щастие е това, цели три мъничета, браво на родителите и много много сили им пожелавам, ще им трябват Wink Да наддават бързо, да са здрави и много незабравими моменти с тях, каквито неизменно ще имате   bouquet
Grix, радвам се, че се появи, бях се притеснила да не си ни изоставила пак Wink Това, което ви се е случило е ужасно, добре че си успяла да се намесиш, че иначе не ми се мисли  ooooh! ooooh!, аз не разбрах точно какво е паднало, но важното е че Мая е добре, а такива ситуации за съжаление няма как да предотвратим и с тях да сме, дано ви първата и последна подобна случка  Hug Иначе ние се прибрахме преди 2 дена и сега малко лудница, да оправяме къщата, да се адаптираме към тукашния си ритъм, да свършим всички изостанали неща, да организираме рожден ден и т.н. Но ще се радвам да се съберем скоро време да, че докато го направим ще дойде зимата, сега е дъждовно, но като се пооправи да вземем да се видим. Иначе за тази лекция, аз по принцип обичам лекции Wink но как става там със записване предполагам, има ли такса и въобще има ли някъде малко повече информация, освен това аз няма на кой да оставя Мая, а едва ли мога да отида с нея....Браво на твоята Мая за колелото, моята още не може, от една страна не стига съвсем добре педалите, но от друга като че ли не и е много интересно...напоследък май нямаме много нови постижения, освен все по-интересните диалози, на скоро и викам много си сладка мамо и тя - аз не съм сладка, мама е сладка - и идва и ме гушка едно такова умилено....все по-често ме награждава и с - обичам те! - много е разтапящо Wink За яслите точно това, което си описала за Франция смятам и аз да направя, ще ходя с нея известно време, така ще имам възможност да опозная и персонала и децата, обстановката, режима, заниманията им, така ще мога по-конкретно да и говоря после, например ще си играеш с еди кой си или еди коя си леля и т.н...бе друго си е. Само дано успеем после с момента на оставянето и все пак, може би ще почна по малко и ще увеличавам постепенно, сигурно пак ще има плач, но все пак би трябвало да е по-спокойно и за двете ни така. Освен това ще започнем малко по-късно, може би по някое време октомври и се надявам до тогава другите деца да са посвикнали да са се поуспокоили, че в началото доста от тях плачат и това допълнително е стресираш фактор за всички, а и като само Мая е новото дете ще могат да и обърнат повече внимание Wink
Мирка, как мина нощта при баба, без млякото, оцелели ли са и баба и бебе Wink Аз мога само да мечтая за такива екстри Wink
При нас сега предстои емоцията рожден ден, за съжаление се прибрахме твърде късно и нямам време и възможност сега да организирам така както ми се иска рождения и ден, за това ще го караме класически в клуб, ма доста народ се събрахме, а уж се опитвах да ги огранича, че миналата година си беше половин сватба  ooooh! ма сега пак към 30 човека, 50 на 50 възрастни и деца Wink Най-много се радвам на тортата, намерих уникална торта с Макуин (правена по поръчка за други клиенти Wink ), така че моята мома ще има любимата кола на торта, от сега си представям какъв възторг ще е, голяма автомобилна мания е у нас  ooooh!
И не на последно място:ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПОРАСНАЛИ ДЕЧИЦА!!! Да бъдат здрави, да имат приказно детство, нека щастието, късмета и любовта бъдат винаги с тях!

# 727
Здравейте момичета нямам време да седна и да ви пиша,Велинка на 13ти стана на 2год почерпете се от нашата тортичка за нейно здраве  Hug

# 728
Добро утро,

Тъй като сме вече на последната страница, тази сутрин като се събудих, ми хрумна заглавие за новата тема-"Есента облече своята премяна, Септемврийчето на две годинки стана".

Веси, ето повече инфо за лекцията http://www.purvite7.bg/playful_parenting.html. За децата има организирани ателиета, но ми се струват, че са за по-големи мъници от нашите. Аз прецених, че няма да мога да оставя Мая там, затова татко й ще я гледа, докато трае лекцията.
Относно триколката ни, ти си я виждала, тя е Пуки и я дават за деца навършили 2г. Удобна й е, стига педалите и затова успя да я подкара.
А стълбата  ooooh! е една такава дървена, като се разтвори прилича на буквата /\.
И на мен ми стана хубаво, като прочетох как Мая изразява обичта си към теб. Heart Eyes
Пожелавам един страхотен рожден ден на Мая. Да се получи много весело тържество!

cecitooo макар и със закъснение, ЧРД на Велинка, да расте здрава, весела, любознателна и общителна! Много да ви радва и да се обичате!   bouquet

aissa80 ех, че хубава новина! Да са живи и здрави малките принцески, да хапват, да наддават и скоро щастливите родители да си ги приберат в къщи.   ylinfant  ylinfant  ylinfant

Последна редакция: нд, 16 сеп 2012, 10:01 от grix

# 729
Честит Рожден ден на Димитър, Лъчезар и Йоан!
Със закъснение и на Велинка! Много цветна и весела торта!
Всички да са здрави, да растат в игри и безгрижни дни!

Мъниче, значи не е само в нашата ясла тази практика... То като идея добре, ама ако ти го върнат следобед, а ЛЛ е първа смяна, съответно на другия ден е втора. И стават 2 дни, в които отсъстваш, както се случи на колежката! Иначе, това е решението, да!
bubolechence, поне това не правят в нашата ясла. Като се съберем да вземаме децата си споделяме с майките и обсъждаме, че повечето са се напикали, естествено. Но са преоблечени и сухи. То си е стрес, забравят да кажат, страхуват се, съвсем нормално е!
grix, абсолютно си права. Усещам се, че постоянно мисля за това, а в същност не е казано че така ще стане и с моето дете. Но е по-силно от мен! Иначе е толкова весел и игрив, прегръща ме, постоянно е усмихнат. Явно разбира, че ще си е при мама, няма да го водя там и е доволен.
Ех, утре вечер ще споделя...

# 730
Здравейте отново ,изпратих всички гости и ми е доста по-спокойно  :peace
Рожденния ден беше 3дни яли,пили и се веселили  Joy Joy Joy
Мисля утре да пусна изследванията на Велинка за яслата и другата седмица да почвам да я водя по малко да видим дали ще се наредят нещата,аз мисля че няма да има проблем ,защото малката е много контактна,като види дечица и тотално забравя за мен  Crossing Arms...........ще видим
Какво да ви разкажа за нас имахме доста премеждия с Велина,тъй като тя е недоносена ,роди се много мъничка,имаше престой в болницата 3месеца и 10дни и общо взето първата година ми беше най-трудна:ежемесечни прегледи да не кажа и ежеседмични,рехабилитация и т.н.Но тя показа колко е борбена и всичко преодоляхме без проблем,всичко се случваше доста по-бавно при нас (обръщане от коремче по гръб и обратно,сядане,изправяне сама в кошарата,прохождане и т.н) но важното е ,че се случиха нещата  Peace,расте здраво,усмихнато и енергично дете за наше най-голямо щастие.Затова и сега ми е малко притеснено за яслата защото е доста по-дребничка и слаба от връстниците си (7560кг е и 81см)  Embarassed финна хихи
Ето ни и нас...... Embarassed

Искам да ви благодаря за хубавите пожелания  Hug
Честит рожден ден на всички пораснали дечица,да растат здрави,щастливи и много усмихнати  Hug
aissa80,да са ти живи и здрави племенничките ,голяяяяяма радост има около вас  Grinning Grinning Grinning  bouquet
grix ,прекрасно е заглавивето на новата тема,сега остава само някой да я пусне  Peace
Мамчета,споделете какво ви искат за яслата (дрешки,обувки и т.н)
Силни прегръдки от нас  Hug

# 731
  • София
Честит рожден ден на малките мъже Лъчко, Митко и Йоан, а също и на вчерашните рожденнички Александра, Ванеса, Сияна и Николета!!! Желая им много здраве и щастие, прекрасно детство, весели игри и верни приятелчета! Нека растат любопитни и отворени към света и да даряват всички с усмивките си!

aissa80, да са живи и здрави бебораните, да са орисани с любов, късмет и щастие! Дано скоро мама и тати да си ги гушнат вкъщи! Ех, навярно няма да е лесно, но със сигурност ще донесат тройно повече радост, усмивки и приятни емоции! А колко ли горд ще е малкия батко с цели три братовчедки!
grix ох, добре че леко сте се разминали при този инцидент! Така е, понякога нещата се случват, дори и да сме на една ръка разстояние. Колкото и да ни се иска, не можем от всичко да ги предпазим. Затова да стискаме палци късмета да е с тях!
Веси, наистина е много разтапящо да чуваш милите думички от устата на малкото човече. Така ти пълнят сърцето. Никола от сега ми вади душичката, като ме погледне с неговия дяволит поглед и каже "мамо мила сладка и добричка!". А за рожденния ден, не се притеснявай! Дори и да не е организиран перфектно и както си си го представяла, по-важното е настроението да е весело и всички да се забавляват. На децата им трябва малко, за да се почувстват щастливи.
Цецито, ех каква пъстра и шарена торта, а рожденничката и мама са просто прелестни! Труден път е имало да извървите, но пък виж каква хубавица е пораснала. Ще се справи и с яслата, щом с борбеност и кураж е преминала през това голямо изпитание.

А моите притеснения за преспиването на Никола при баба се оказаха напразни. И вечерта и през деня е заспивал бързо и лесно, с приказки и песнички, уморен от игрите. По-трудно е било, когато и вчера и днес сутринта се е събуждал в 5 ч. и е искал да цоца. Но с гушкане и люшкане баба му е успяла да го приспи отново. Мислех си, че като ходя да го кърмя през деня, после няма да му пуска, но всъщност след 5 мин. кърмене се връщаше към играта си и без драми се разделяхме.

# 732
аissa80, да са живи и здрави малките беборанки и бързо да наддават!
cecitooo, какви красиви дами сте! Много сте преживели и съм сигурна, че за в бъдеще ви предстоят само радости и щастливи дни!
grix, бързо и адекватно се реагирала! Дано са рядкост тези инциденти и да успяваме  някак да ги предотвратяваме!
Веси, нашия РД не мина по план-график, както го бях намислила, но накрая всички бяхме доволни и щастливи! Две деца не дойдоха, станаха по-малко дечица, аз забравих свещичката за тортата и още няколко изненади имаше, но като цяло се получи хубав и весел празник! Децата си играха, весело им беше, а това е най-важно!

# 733
Честито на порасналите мушмороци! Да са здравички и още дълги години да радват родителите си!
цецито, много чаровно миньонче е Велина! Да ти е здравичка е най-важното, а не да е едра Peace Ти също изглеждаш мноооого добре! За яслите от нас поискаха:
- 2 комплекта дрехи според сезона (бельо - потниче и слипче, блузка с дълго ръкавче, панталон и връхно нещо - най-удобни за децата са спортните комплекти а.к.а. анцузи Joy)
- пантофки - при нас задължително такива с лепки
- шише за вода - от каквото е свикнало да пие, надписано с името на детето
- памперси - не знам колко броя, пък и не питах, че на нас не ни трябват
веси, аз миналата година така се гласих, така се подготвях за първия рожден ден... и накрая горкото ми дете дори няма снимка с тортата си, толкова беше болен! Cry Тази година се подготвих в последния момент и се получи много готино парти. Дано сте здрави, пък то веселото сами ще си го направите Hug

# 734
охоо, колко много рожденици и рожденички има Simple Smile  Heart Eyes
честит рожден ден! на всички дечица Simple Smile
да са здрави, усмихнати и щастливи до обичните хора! Безпроблемна адаптация в яслата, за тези, които посещават и повече игри и усмивки!
И да няма никакви инциденти и боеве в градините!

и на мен новото заглавие много ми харесва Simple Smile

ние сме днес първи ден пренасочени в една съседна градина, че нашата не знам до кога си ще я ремонтират/строят. И аз тръпна, че я оставям цял ден, а юли и август не ходи на старата. Познато чуство като ти звънне телефона...

Сутринта ме питаха само пантофки и пижамка има ли. За първи път се виждах с персонала.
Иначе стандартно бях подготвила раничката й и багажа вътре както в предишната градина.

И аз я пратих по едни леки джински, потниче и тънка памучна блузка, другите деца май бяха по-навлечени, но се надявам да не й е студено.

За мерки, няма какво да се притесняваме, както е казала bubolechence, важното е да са здрави дечицата Simple Smile много е сладка Велина  Hug
п.п. за протокола - ние сме 86см и 11 кг., не се водя по стандарти и таблици. Всичко е толкова индивидуално. Здравето е най-важно.

Като четох за трите бебочета толкова много се зарадвах, да са здравички и много весели!
aissa, ако имат нужда от разни бебешки работи родителите, пиши тук, може да помогна с нещо, ако имам. близнаци имам представа как е, за тризнаци - ехеее. Поздравявам майката герой е   bouquet

редактирам:
искам да добавя едни думи на Ерих Кестнер за първия учебен ден, просто да ги споделя с вас:
http://www.ladyzone.bg/semeistvo/story/236096381-Jivi_i_budni_st … nserviraneto.html
айде пък скоро да се съберем в парка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт