Фотография - 73

• 47 625
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
С ЛР се заобичахме веднага. В сряда ми се наложи да обработвам над 100 снимки едновременно и да ги ресайзвам пак едновременно. ЛР ме спаси и за 5 мин бях готова! Страхотна програмка. Сега гледам туториъли за обработки и тн, но определено е много много добра. Simple Smile Peace

Отчет по седмичният проект. Снимката е от една прекрасна среща! Simple Smile

G and A by Stanimira Roydeva, on Flickr

# 691
... Мога да си позволя да и подаря нещо в ценовия диапазон 200-300 лв. Моля ви, посъветвайте ме какво да взема.

Тук снимаме с ДСРЛ камери и не сме запознати особено с параметрите на по-ниския клас. В един магазин като Фотосинтезис или Фотопавилион най-добре ще те ориентират.  Simple Smile

Чара, успех с репортажа!
Някоя съфорумка от Пловдив може да ти заеме светка, стига да има и нея да я има, че с тези летни отпуски... Wink

# 692
аз за мое съжаление се очертава да не мога да дойда на пловдивската среща, а така й се точих Sad

Simple Smile

# 693
  • София/Осло
Искам да ви кажа, че Санди ме разбива, особено с този лайф шуутинг. Максимално ме кефи, как не млъкна, страхотна е в предразполагането на децата. Кокошката я имам, остава само да си купя дългата четка ..и да си сложа Puc в името Laughing

# 694
Искам и мен да научите на Лайтрум Rolling Eyes

Минавам да кажа привет, че не съм се мяркала от сто години, ама ви чета и следя де Hug

Честито за изложбите, много се радвам, Пепе, Фрий!
Деска, браво за снимката! Страхотна е, най-хубавата от всички!

Едно след морско поздравче от нас Simple Smile

Untitled by Kemi H Photography, on Flickr

# 695
Ох, че съм шматка.  ooooh! Забравих да честитя на Деси за успехите! Да се множат. Снимките от Мароко са уникални, често се връщам да ги разглеждам. Simple Smile И от конкурса снимката е прекрасна и напълно заслужено наградена. Simple Smile

И на една страница да се запиша с два кадъра, но от утре заминаваме и ще се вяснем към края на месеца вероятно. Simple Smile

We going on vacation. See you soon... by Stanimira Roydeva, on Flickr

# 696
Привет и от мен!
Оставих апарата за поправка. Дано да има ефект. Преди това се мъчих да снимам едно хубаво бебче.
Ето го и него:) Как ви се струва?

Марти

# 697
Клавел, и мен много ме кефи. The mother buffer е супер.  Mr. Green
От къде ти е кокошката?

# 698
  • София/Осло
Като лудите сега гледам повторението. Егати статива има..някой разбра ли какъв е ?
Рали, кокошката ми е от Норвегия ,от един магазин за бъзици  Laughing
Марис, харесва ми !
Благодаря ви момичета за поздравите  Hug

# 699
Клавел, това е статива
http://www.bhphotovideo.com/c/product/554073-REG/Manfrotto_058B_ … m_Studio_Pro.html

и тази глава   Manfrotto - 222 Joystick Head

# 700
  • София/Осло
Мерси Рали!
Отдавна не съм пускала нищо:

Yana by Deata, on Flickr

Добавям и това, за да добиете представа какъв помощник си имам около мен  Joy

My Helper by Deata, on Flickr

Последна редакция: нд, 05 авг 2012, 16:53 от Госпожичка Клавèл

# 701
Деси, къде гледаш, каква кокошка, каза Норвегия и ми стана мило  Crazy Crazy Crazy

# 702
  • град-държава
Здравейте,
не съм се включвала в темата, но имам въпрос. Лаишки навярно, но не бях сигурна, дали в темата за начинаещите ще могат да ми бъдат полезни.
Става въпрос, че искам да постигна нещо такова : http://www.lynnquinlivan.com/blog/?p=2606

Филтър ли е, обектив, обработка? Нямам идея как става, при опити в контражур горе долу се получава, но е много далеч от това, което искам, предполагам има и допълнително осветление.
Видях и напред в темата, че доста момичета постигат този вид на фотографиите си и ще съм много благодарна, ако споделите какво мога да направя аз.
Иначе не разполагам с кой знае какво като техника- Канон 400Д с портретно обективче 50мм 1.8, а като цяло в обработките съм си боса.

И да не съм само с въпрос, нещо и от мен.

# 703
  • София/Осло
Биля, това гледам http://www.creativelive.com/live  Sandy Puc -вече трети ден хахахах
Та един от методите и да привлече вниманието на децата е използвайки звука, бих добавила и вида на тази кокошка, за която си говорим с Рали  Laughing

ahasver- въпрос на обработка е , както и на остър фокус  Laughing. Мисля, че някои от Флорабела екшъните имат такъв ефект.

Моето куку дете  Mr. Green

In the greek taverna by Deata, on Flickr

Последна редакция: нд, 05 авг 2012, 21:24 от Госпожичка Клавèл

# 704
Деси, браво момиче!!!  Hug

Става въпрос, че искам да постигна нещо такова : http://www.lynnquinlivan.com/blog/?p=2606

Филтър ли е, обектив, обработка? Нямам идея как става, при опити в контражур горе долу се получава, но е много далеч от това, което искам, предполагам има и допълнително осветление.
Видях и напред в темата, че доста момичета постигат този вид на фотографиите си и ще съм много благодарна, ако споделите какво мога да направя аз.

Нещо подобно май бях и аз снимала:
http://www.flickr.com/photos/snezhana/6969874688/in/photostream

Та идеята е, че снимаш или контражур или беклайтинг с макс 45 градуса отклонение. Можеш да запълваш отпред или с отражател или със запълваща светкавица, може и без тях. Ако не компенсираш със светкавица или отражател то мериш спотово по лице. В обработката връщаш бекграунда (който естествено е прегорял) поне със 2 стопа. Доста е просто, сложното е да имаш перфектен фокус, когато слънцето ти бие в обектива, а понеже гониш и боке си доста широко отворена и място за грешка в плиткия доф нямаш. Успех!
(отивам да доразгледам фотографката, че ми е местна)

Общи условия

Активация на акаунт