За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 31 007
  • 810
  •   1
Отговори
# 465
  • Несебър
Четката за зъби на колко време трябва да се подменя?Както при възрастните или по-често?

# 466
  • София
ми не знам, ти на колко вземе си сменяш четката? аз тези, които съм взимала са с индикатор, едни сини снопчета, които като поизбелеят е за смяна, също  ако я разчекне по-рано сменям, също  след  по-тежки боледувания....

# 467
  • Несебър
На три месеца сменям,нейната също на толкова,но се зачудих дали не трябва по-често да я сменям.Какви са тези с индикатор,мисля,че не съм виждала такива newsm78

# 468
  • София
просто имат синьо снопче, което избледнява с употребата и като стигне към средата е за смяна.
аз със сигурност по-често сменям от 3 месеца... на 1-2...

# 469
И аз я слагам за по час на гърдата но като зареве много давам и шишето, ти даваше ли ? Ще попитам и в кърмаческия форум , благодаря за отговора .

Отивай в Кърмаческия направо. Освен много статии за четене за първите дни на кърменето, питай и консултантите. Бебето се изнервя, че не тече като от шишето. Като започне да се дърпа, премести го на другата гърда. Разходете се до другата стая, сменете обстановката и пак пробвай. Не му давай шишето. Трябва да забрави за него.

# 470
При всички положения ако оставиш повече ще е по-добре от колкот да  не ме стига на детето. Малката ми все още изяжда по 70-80 мл. , не желае повече...

# 471
Искам да се посъветвам с вас-малката нали ту имаше ту го махахме Стафилокока заради,който получаваше налепи по гърлото си подобни на гной,но не гной.от 3 дни всичко изчезна,днес пак има на едната страна на гърлото...тя не беше на орален АБ,а на капки през носа Цилоксан(можех да избирам м/у него и Тобрекс)лекарката каза да спра капките след като видя чисто гърло,но днес пак се почва.знам,че ако утре отидем при нея ще изпише АБ хич не ми се иска да пие,изпи 3 един след друг ,последния точно с/у Стафилокока и пак се появи.микробиоложката ни обясни , че може да се появява докато го израсте един вид и организма не се стабилизира от многото АБ.сега си мисля да взема Тобрекса,или да продължа с Цилоксана слагахго 14 дни,а листовката не пише,колко може да се слага,само ,че 1сед.след изчезването на симптомите да се слагат,а аз прекъснах заради лекарката.давам й и Стафилококцинум 15 СН    

Само да кажа ,че да слагаме капките по съвет на микробиоложката,тя каза че щом няма кашлица или Т,а тя няма не е задължително да я тровим с АБ,да слагам през носа всичко е свързано и капките отиват пак на гърлото

Последна редакция: пт, 27 юли 2012, 07:15 от AnMary

# 472
От известно време долните клепачи на синът ми са като подпухнали. В 6тия месец дадохме урина и резултатите бяха добри. На 5 м. ходихме и на уролог и на ехографа всичко си беше добре. Дали е от големите бузи или се дължи на някакъв проблем?  newsm78

И още едно притеснение- на дясната ръка кожата между пръстите му е зачервена. С какво ли не мазах, но пак си стои зачервена, като подсечена.

# 473
  • Шумен
А колко пъти на ден? След всяко хранене?

Аз миех след сутрешен тоалет и къпането вечер докато ми се позволяваше Laughing Дойде момент в който им стана неприятно това изтриване поради нови растящи зъбки, общо взето си бяхме до 2 г (тогава пробиха и последните зъбки) на приливи и отливи, първия сигнал че се задава нов зъб беше като стиснат устни и не ми позволят да изчистим зъбките в тези моменти не насилвах а отстъпвах - не исках да ги стресирам и съвсем да не искат да мием зъбите.

# 474
До сега един път съм оставяла - беше почти на месец. От около 100 мл. бяха останали 10 в шишето, но всяко дете си е индивидуално. И все пак, ако оставиш 100 мл., а бебето би изяло 120, мисля че няма да плаче, че има само 100. Просто е вероятно да огладнее малко по-рано след това. Тоест добре е да имаш предвид да се прибереш малко по-рано.
И наистина, преди това пробвай дали ще засуче от шише Peace

# 475
Здравейте искам да попитам нещо-с нетърпение чакам малкия да стане поне на 20-тина дни ,че да мога да започна да го разхождам,но се чудя като излезем от къщи в какво да взема водата и изцедената кърма,в какво да ги съхраня,че да запазят температурата си за няколко часа.Та моля дайте идеи

# 476
  • София
Без проблем можеш да го разхождаш още сега, стига да не е в жегата. Водата до 6-тия месец не е задължителна, но ако държиш да даваш, има термобоксове, в които да държиш шишето. Същото важи и за кърмата, но ако искаш да си сигурна, че от жегите няма да ѝ стане нещо в шишето, най-сигурно е да си кърмиш навън.

# 477
Здравейте имам въпрос малкия от няколко дни е доста неспокоен,забелязвам че често се свива и има доста газове,дори и когато спи пак е неспокоен,но не избухва в плач и се чудя това колики ли са или какво.Аз му давам от това чайче на Хип,но ако са колики ще му взема нещо специално за тях

# 478
Леле, Пламитоооо, колко теми си ги наредила  Crazy

Отгоре има закована тема за въпроси за бебетата, пускай ги там, че така ще задръстим форума  hahaha

Колики са, да, и чайчетата на Хип не помагат  Wink

# 479
  • София
Без проблем можеш да го разхождаш още сега, стига да не е в жегата.    Peace

Аз не бих рискувала да разнасям затоплена кърма няколко часа. Прекалено е топло времето.  Аз процедирах така (ако не беше удобно да кърмя там където отивам)- изстудявах я хубаво, слагам в термос и когато ми дотрябва, сипвам в шишенце и затоплям с уред за затопляне на шишета (който нося с мен). Но си е хамалогия. Колкото до водичка, ако държиш да даваш, не е нужно да е топла. Тя и без това няма да изстине много в тези жеги........

Общи условия

Активация на акаунт