Лято здравей , Варненче на плажа ще лудей !:)

• 54 361
  • 672
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте! Да се включа по темата с адресната регистрация - миналата година вадих лична карта на най-големия си син и се оказа, че детето се води на адрес, на който аз съм се водила при раждането му,  нищо, че след това съм сменяла ЛК и съм заявявала, че детето живее при мен. Така че според мен е по-добре в ЕСГРАОН да се провери актуалната адресна регистрация на детето.

# 586
  • Варна
Да питам - някой ходи ли вече на цирк Балкански? Какво представлява програмата им тази година? Чудя се дали да заведа 6 годишния си син  newsm78

# 587
Мами от Варна, за първи път ще пускам документите за детските във Варна. Извинете за невежия ми въпрос, но къде точно във Варна да го направя - адрес на АСП?
Благодаря!

# 588
Да питам - някой ходи ли вече на цирк Балкански? Какво представлява програмата им тази година? Чудя се дали да заведа 6 годишния си син  newsm78
Има номера с кученца,пони,змии,паяци и крокодили.Клоуни,акробатични номера,2 трансформации,колелото с моторите.

# 589
  • Варна
pisana306, благодаря ти!

# 590
Мами от Варна, за първи път ще пускам документите за детските във Варна. Извинете за невежия ми въпрос, но къде точно във Варна да го направя - адрес на АСП?
Благодаря!

ул. Цар Асен № 43  Wink

Моят също 6 годишен син ходи тази година с  татко си и беше много впечатлен и доволен. Миналата година аз го водих и пак много му беше харесало. Различни са били повечето неща.
Предполагам и твоето момченце ще остане доволно  Peace

# 591
Може и да не ти послужи много информацията, тъй като е много стара, но при мен се откри проблем в адресната регистрация, когато подавахме с майка ми документи за лична карта, когато станах на 14. Причината: когато съм била на 1г. майка ми и баща ми са се преместили и са си обновили адресната регистрация, но аз съм останала да се водя на стария адрес. Тъй като като дете нямам никакви лични документи (аз нямах международен паспорт) моят адрес не фигурираше никъде. Ако звъннеш в общината, сигурно има горещ телефон, няма ли да ти дадат достоверна информация.

И в момента е така  - като се роди детето го записват на последния настоящ адрес на майката. След това, при промяна на адреса, ако не се попълни отделна бланка за детето, то остава да си се води там.

За яслата няма да имаш проблем - там гледат постоянен адрес на родителите.
А и щом
...досега бяхме с настоящ адрес във Варна.
ако този адрес ти е бил настоящ преди раждането, то детето се води там  Peace

# 592
Ето инфо за лутащите се като мен преди седмица Grinning
Детето се записва на последния ПОСТОЯНЕН адрес на майката. Това ми го казаха преди раждането в Общината, а после и при записване - сестрата попита мен и таткото, на кой постоянен адрес да бъде вписан сина ми, практиката е на майката. Така и стана... Настоящия адрес тогава послужи да си получа Акта за раждане на детето във Варна.
Сега успях да сменя постоянния си адрес, отидох със сина ми и служителката ми подаде заявление и за него. След справката се потвърди, че сина ми е бил вписан на моя ПОСТОЯНЕН ( не настоящия във Варна) адрес в Ловеч. Сравнително бързо се получи смяната Simple Smile Пуснах бърза поръчка за ЛК, защото за детските в СО им трябва новата карта, а имали и процедури по отписване, записване и такива неща за да мога да си ги получавам...

# 593
Привет, момичета от Варна. Пристигам в темата за малко помощ.
Синът ми ще е студент във Варна и сега му търся апартамент под наем. Но никога не съм била в града и нямам представа от разстоянията и траспорта. Ще учи в центъра, до операта. Намирам примерно това  http://naemi-varna.com/details/1252-Apartamenti-za-studenti-sres … kadili-park-Varna  , ако правилно разбирам е квартал Бриз. Как се пътува оттам? А и ако имате впечатления от мястото, още по добре. Пък и ако някой предлага приличен изгоден апартамент за две възпитани момчета -   bouquet

# 594
  • Варна
    Здравей, Summer Smile!
Това място е много хубаво, но всъщност е непосредствено на изхода на Варна към Златни Пясъци. Далеч е от центъра. Стига се сравнително бързо с градския транспорт, но не много автобуси ходят до там- номерата са 8, 9, 109, 409. За съжаление те обслужват предимно комплексите и през зимата май не са много редовни  Confused

# 595
Мерси   bouquet. А колко струва билета за тях, градски линии ли са?

# 596
  • Варна
Мерси   bouquet. А колко струва билета за тях, градски линии ли са?
Да, до там е 1 лв. Те продават в автобуса билети с различни цени, в зависимост до къде пътуваш  Peace

# 597
Пак мерси  Simple Smile

# 598
  • Варна
Привет, момичета от Варна. Пристигам в темата за малко помощ.
Синът ми ще е студент във Варна и сега му търся апартамент под наем. Но никога не съм била в града и нямам представа от разстоянията и траспорта. Ще учи в центъра, до операта. Намирам примерно това  http://naemi-varna.com/details/1252-Apartamenti-za-studenti-sres … kadili-park-Varna  , ако правилно разбирам е квартал Бриз. Как се пътува оттам? А и ако имате впечатления от мястото, още по добре. Пък и ако някой предлага приличен изгоден апартамент за две възпитани момчета -   bouquet

Здравей,
Аз живея в този район и моя съвет е не се подлъгвай толкова далеч. Има страхотни апартаменти в центъра на Варна на същите цени. Няма нужда да пътува толкова много (ако е с кола може). Може да му запазите нещо временно, а като дойде той сам да се ориентира и да си намери.

# 599
И аз към центъра се ориентирах, но засега без резултат, днес продължавам търсенето.
А и друго да ви питам - самият център колко е голям, ако е в другия край, на пешеходно разстояние ли е?

Общи условия

Активация на акаунт