В памет на ВЕРА! Тя млада ще остане! Тъй красива! И тъжна есен не ще да я срази!

• 92 678
  • 514
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Добрютро, и аз досега обикалях училищата в квартала и записах Калина за догодина.

Ние май останахме от последните несменили нито един зъб. Нищо ново при нас - и ние растем само на височина и на бели и мързел... Имаше домашна дадена в четвъртък - цял уикенд се мота и бях решила да не я пришпорвам - накрая пак я прави в неделя вечерта, след като се скарах  Crossing Arms

Малкия човек тръгна на ясла, тъкмо взе да й харесва и текнаха сополи  Tired От утре отначало, дано не реве наново...

Любче, викам да се погрижим за психическото здраве тези дни като си свободна  Heart Eyes

# 121
В"П.Р.Славейков"-розовото училище с/у "Ескалибур-а.И баткото учи там,но като гледам още тази година как не им стигат стаите/даже и учителската стая е направена на учебна,а занималнята е в едно сайче зад физкултурния салон/,просто акъла ми не го побира,де ще ги наместят първолаците/набора ,наистина е много голям/ ooooh!.

Миленка,винаги съм готова и на линия,нали знаеш...свиркаш и след петнайсет минути съм на явката.... Mr. Green

# 122
А защо толкова рано ги записвате? Тука в София записването е чак пролетта.

# 123
Нанчи,защото за малко местата и много децата,а ако се помотаме,ще трябва после да ги водим в гетото/там места-бол/.Аз,също се изненадах неприятно,когато отивайки на на 20-ти септември,се оказах метнала се на последния влак/т.е. последните бройки/.Но,явно при Вас системата е друга...сигурно има повече ред....или поне се надявам.

# 124
Много е хубаво, че вече сте записали децата за първокласници. Преди няколко години спахме в колата пред училището на Макс, за да може да го запишем в него. Мисля и сега да направим така или поне да отидем много рано.
Ема и Криси не ходят на градина. Тъй като Kриси все още се възстановява, а Ема не иска да ходи без него.
как минаха родителските срещи? Аз не успях да отида на нашата и после баща ми ми предаде.
В общи линии е както в предишните години, но сега не трябва да отсъства. 

Последна редакция: вт, 02 окт 2012, 23:58 от Stryper

# 125
Здравейте ,

аз днес ще съм на родителска среща, имаме нови госпожи, нова директорката , все още нищо не са  започнали да учат , поне дано да ни кажат кои ще са помагалата  Wink

# 126
Аз записах Иван на училище още през пролетта. Тук за добрите училища и за още по добрите преподаватели в тях местата свършват 2 години напред. И дори си помислих че сте закъснели със записването сега, но щом пък в София е чак догодина, значи за различните градове си е различно.

Тази година за първи път в градината имат Руски език и Иван изяви сам желание да ходи. Засега е много доволен. И на английски ходи, но руския бил по лесен.  Wink

# 127
  • София
 Здравейте, ако още си ни спомняте да докладвам, че сме живи Simple Smile Моя син ходи все още на градина, за догодина се надявам да се класираме в някое по-читаво училище, въпреки, че шансовете ни са почти нищожни, но се надявам детето да има късмет. Тази година  го записахме на спортна гимнастика. Таткото от мин. година искаше, но аз се дърпах, защото съвсем ще остане нисък. Но вече и Иван като изяви желание и като видях залата се предадох. Пък и не е речено да става гимнастик, поне зимата ще има къде да изразходва енергия.
 Ани и моя Иван искаше много да учи руски език, но при тях нямат в градината. Надявам се като стане ученик да има тази възможност или поне ако има желание да ходи на курсове. За сега руска реч слушаме само с любимите ни песни на Любе.
 Ели, Макс в кое училище учи?
 Аркова, завидях ти на хубавите вечери дето имаш. Нашите приятелчета в парка нещо се позагубиха. А и на мен нещо взе да ми писва да стоя по пейките докато синковеца кара колело, та по-често ходят само с баща си.
  Хубав ден ви желая и дано занапред да съм по-редовна!

# 128
Здравейте,

охо честито на записалите се вече в училище! И аз мислех, че навсякъде е от догодина, но ето че не било така  Mr. Green

Имар, аз като ходя навън без компания си вземам книжка / списание за да не скучая много.
Дано да му хареса на Иван на гимнастиката, и Мариса от днес ще ходи на худ. гимнастика, дано да се задържи.
Браво и на Ивко за руския език, вярно е по лесен от английския  Joy, но само до сходната азбуката  Joy

Иначе за отчета все още Мариса си е с всички млечни зъби, споко Змейковица не сте сами!

# 129
  • Русе
  Честито на записаните вече бъдещи първолаци! Simple Smile При нас тази процедура ще се проведе  в началото на 2013та или през пролетта, следя сайта на избраното училище(СОУ с немски език) за информация.
  Родителската среща мина, тази година за първи път не събирахме пари, но пък имаме списък с неща, които да си купим сами. Госпожите държат на определена марка моливи и фулмастри, които се оказаха изчерпани навсякъде ooooh! За заниманията - записахме народни танци. Мислех да я водя направо в ансамбъла, но се оказа, че същата кака занимава и децата в градината.
Дари тази седмица е вкъщи, с Ема са хремави, но това не им пречи да дивеят и да ядосват милата си баба(мама).
  Ето и една "зъбата" усмивка от Дари:

# 130
От известно време се чудя защо не виждам нови отговори в темата?
Как сте? Как са бъдещите първокласници?
Макси е в 107 училище и мисля да запишем и Криси там.
Повечето деца от класа на Макси знаеха да четата, когато търгнахана училище. Дано Криси да успее да се научи до тогава. Засега учим буквите и да смята до 10.
Успешна седмица на всички!
Дано Ема и Дари да са здрави вече.

# 131
Активност, викаш, липсвала...
У нас не липсва никаква активност - онова бесното по цели нощи дивее, не мога да мигна от него. Има толкова много енергия в излишък, че докато се изхабят батериите и аз вече имам нужда от пушка за глиган, та да се гръмна!
Спи ми се, та ми се реве, обаче Величеството се въргаля и се киска в леглото си и хич не дава признаци за сън... Поне музиката ми е верен другар в безсънните нощи!  Tired
А утре трябва да се става рано да се води баткото на градина!

Лека и мека от мен и се радвайте, че можете да си поспите на спокойствие!  Mr. Green

# 132
Здравейте!

Миме, голяма сладурана е Дари! Толкова порастнала! Сигурно, докато напиша този пост горното зъбче вече е порастнало...

Бройте ни сред тези, на които ни един зъб не липсва.. Дори не се клати.

Моят син си ходи на училище, няма оплаквания. Малко ми е тъжно, че няма да съпреживеем заедно емоцията по първи клас, ама смятам да си избия тази тъга, като все пак я съпреживея през септември.
Малко факти от нашето училище - забранени са всякакви сладки неща, газирани напитки и пр. Телефони - също. Ако може децата да се оставят и взимат от най-външните входове на двора на училището. Колкото е възможно по-бързо трябва да се групират по местоживеене и да се придвижват сами.  Сами трябва да си приготвят дрехите, яденето, раницата, сами трябва да я носят...
С една дума всичко е забранено и да се оправят сами.

Пепсън, как е при Хриси?

Танке, желая повече сън! Вашто семейство май все сте нощни птици.

Хубава вечер и малко ми липсват времената, в който имаше мин. 5 поста на ден. Ша се борим, иначе ще ни архивират, гледам 2004та - архив! Толкова ли отдавна раждахме...

# 133
 Laughing
Дени,споко....пак ще ни архивират,но не защото не пишем....а,защото,като станат ученици майките се местят в училищните теми и там споделят....А, и 2004 от край време не е много активна година/казвам го като пробвала да се интегрирам и там-нали си имам и от тази реколта чааве Wink,ама нещо не се получиха нещата/.Иначе,това което си споделила за вашето училище,мен много ме кефи....и мисля,че ще е много от полза за децата......ама тук нещата са малко по-различни/да си призная , че направо съм в потрес как си ги разглезваме и после си ревем,че ни се качват по главите......., ама то родителите са бой,не децата/.

Танче,радвай се,че госпожицата не ти дава да спиш.....щото тя рано или късно ще вземе да спи....Лошото е,като станеш кукувица както мен-дето сън я не лови и затова виси по нощите на компа/и в сайта,дето пускат хубава музика Mr. Green/.

Ели,снощи се бях сетила за теб,защото гледах интервю на твоите любимци от Каварна.....и ти си се разписала......Дано да си ги гледала и ти/съжалявам,че не се сетих преди това да ти напомня Embarassed/....А,за писането и четенето-и Ивайло още не може.....пише букви/че и красиви ги докарва....да не му е уроки/,познава числата ...и до там.Никакъв интерес към книги,науки и организирани занимания....Обаче,се надявам,че ще успеят в училище да го приобщят и да го вкарат в стандарта/щото и сега-у нас не ще да чуе,разправя се,спори...а в градината е прилежен и първа "послушка"/.

Миме,много сладка Дарито!  bouquet

Айде,да се разпишат още поне две-три амми,че да побутнем малко темата нагоре.....
От мен-лека и спокойна нощ!/който не може да спи,да свирка,компания да си правим/

# 134
  • Пловдив
Добро утро дами и от мен,

гледам Люба е закрила деня, аз пък ще го открия  Laughing То докато се наканя да пиша ще стане Коледа. Като гледам каква съм организирана май е време да се замисля, аз какъв подарък да поискам за Коледа. Имам приятели във Финландия и скоро ще се видим, та да им дам аз моето скромно писмо формат А3 за добрия старец и дано поне тази година ме огрее  Blush

Много е сладка Дарито, кога пораснаха тези деца. Ей понякога как ми липсва лятото на 2006, хем бях млада, все още запазена, с по-малко кг от сега и свободна по цял ден да разхождам с няколко добри дружки из Градската градина, да не забравя и спящата и кротка Христина  Wink
Сега вместо разходки, вечер за 15 мин учим, ей не е лесно 1 клас. Май трябваше да помисля миналата година да изработим номер 3 и аз да съм по майчинство и да учим, дали щях да съм по-спокойна?
Сериозна ако трябва да бъда, Христито се справя доста добре с чужд език и училище. Тя реално изпусна предучилищната в България и направо отиде в 1 клас тук. Това е нормално деца на 6 години да са на училище, но тя изпусна подготовката и сега за 1 месец тя се научи да пише английските букви, всяка седмица имат диктовка от 10 думи. Два дни от седмицата са по цял ден и вечер е много уморена, но за 15 мин се сменяме на почивки и аз и баща и. Освен това три пъти седмично има и Български език, върти тя едни букви и вече не се бърка, кое е на български, кое на английски. Освен английски имат от първи клас и втори западен език, но зесега тя ходи допълнително на английски и от втория срок ще тръгне и на втрои език. Интересното беше първата седмица се връща от училище и ми казва: "Мамо днес бях с едни деца в една стая където казват: Бонжюр сава  Rolling Eyes и много малко разбрах" Направо ми стана лощо, викам си кой знае къде се размотава из училище, имат само за инфо  и немска, френска и холандска секция. Добре че бързо намерихме грешката и сега не я закачат за френски.
По отношение на училището, много ми харесва че ги учат на самостоятелност. Оставят се до вратата и оттам сами си намират къде да си оставят чантите и отиват на двора преди часовете, докато бие звънеца, ходят на стол, после на занималня. Всеки понеделник имат физическо, а вторник плуване (от мен се иска да не и объркам чантите, да  не иде на плуване по спортен екип). Най интересния момент е, че не си сушат косите след плуване и направо излизат на двора да изгарят след плуването...всеки вторник ми е леко свито сърцето докато я прибера вечерта, че ако сте гледали прогнозата за времето с онзи набор по BTV, дето на Пловдив пуска все слънцето, а на нас разни Атлантически течения, времето определено не е за мокра глава, но това е положението.
Тъй като училището е в гората, децата се оставят с колата в училище и ако не им се сложи плод за закуска си стоят гладни. Обядват с стола и поради тази причина още не сме се запознали с парите от математическа гледна точка. За сметка на това аз се оправям доста добре със задачите от рода...колко рокли могат да се купят за най кратко време  Laughing
За второто люпило, мога само да кажа ч и то се оправя добре, много са доволни учителите, но те по дефолт харесват кротки деца и ядящи всичко. Така че Станка Златева номер 2, върви и тя спокойна. Е малко и естествоизпитател го дава, всеки ден раницата и е пълна с листа и желъди. Освен това помага на момчетата, като им носи чантите и се е научила да поздравява на няколко езика.
Мили дружки, пожелавам ви един слънчев есенен ден, аз отивам да пия чай да се сгрея

Общи условия

Активация на акаунт