В памет на ВЕРА! Тя млада ще остане! Тъй красива! И тъжна есен не ще да я срази!

• 93 031
  • 514
  •   1
Отговори
# 330
Привет момичета!
Честит първи учебен ден на всички дечица!  bouquet Много успехи им желая и ученето да им доставя радост!
Жули също много се вълнуваше,имаше и стихче за откриването.Имат униформи ,но само за празниците..Малко я домързява да пише домашните  и то допълнителната част дето е пожелание...Записани сме на английски СИП с млада симпатична учителка,дано им хареса.На балета продължаваме ,евентуално пиано и ще я водя на някакво рисуване ,защото явно имаме такива таланти..Тя иска и хор ама едва ли ще има време. Tired
Баткото донесе златен медал от Румания,но за сметка на това такъв мързел го гони за ученето,чее не знам.
Качих снимки във фейсбук ,но ще покажа и някоя тук..

# 331
Танче,  това с ябълковото дърво явно е стандартна училищна практика  Mr. Green Laughing  И нашата програма беше подобна на вашата  Mr. Green - залепяха си буквите върху килим от есенни листа и така образуваха пътечката на приятелството!  Grinning Пък аз си викам, бреййй измислила го госпожата!  Wink
А във вашия клас явно доста деца идват заедно от детската градина, щом вече си имате тайфа. Еехх! Нашата тайфа е в друго училище и на мен много ми липсват, като знам какви купони си правехме! Обещали сме си че пак ще събираме децата, но друго си е да са заедно по цял ден. В класа на Иван са 3 деца от градината. Много се поддържат, но друго си е да е с тайфата!

Аа, Олче, тази тема си е за Вели! Няма да променям заглавия! Сега покрай учебния процес ще се позасилим повечко.

Мимоз, много извънкласни дейности за Жули! Браво на нея. Аз не смея да запиша Иван на нищо. Той иска да си продължи уроците по синтезатор, но още обмислям, че е 3 пъти седмично, а и домашни дават. Засега го записах на шах, английски, иска ми се и спорт и тоя синтезатор се чудя дали да не го прежаля! За СИП си избра Инф.технологии, но то си е към учебната програма и не ме притеснява. Искаше и на Испански, ама хайде стига толкова!  Grinning

# 332
  • Русе
   Привет и от Русе Simple Smile
   Аз също съм отпуска тази седмица, но така и не разбрах кога се изнизаха дните...
   Първият учебен ден мина с много вълнения и тревоги от моя страна. Ема много плака на път за детската градина и така си продължава всеки ден Sad Учителките я хвалят, че е кротка и послушна, но докато се разделим с нея ми е много жално.
   Дари като че ли не се вълнува много от и за училището Thinking На тържеството в двора на училището й беше скучно, в класната стая беше по-интересно - имаше да казва стихче, освен учебниците получиха подаръци от госпожата и традиционната немска фуния със сладки. В класа има още 3 деца от групата в детската градина, а в съседните класове има още приятелчета, с които се виждат в междучасията и на двора. Засега сме доволни от целодневното обучение, да видим как ще се справя като станат по-сложни домашните.
   Успех на децата ни в училище, както и на малките човечета, които сега тръгват на ясли и градини!  Heart Eyes

# 333
А във вашия клас явно доста деца идват заедно от детската градина, щом вече си имате тайфа.
Ани, тайфата не ни е от детската градина... Мисля, че е всеизвестно, че той там рядко стъпваше...
Тайфата ни е от наборчета, израснали заедно от бебета, виждащи се всеки ден, играйки си всеки ден... С годините майките си станахме твърде близки и гледаме да си направим живота забавен Simple Smile

Никола на извъкласни забавления ще ходи единствено на английски и айкидо. Даже и това ми се струва, че му е много ама нали го влече... няма да се дърпам я! Simple Smile
Иначе в училище е в паралелка по информационни технологии и тенис. От информационните технологии не знам дали ще има полза - най-много той да вземе да научи учителката на нещо. Щом взе и баща си да изненадва с уменията си в тази сфера вече взех да се притеснявам, че тегобите ми ще станат двойни!
Иначе училището се приема с голям интерес. Ходи се с желание и ентусиазъм всеки ден. Домашните ги пише за по 5 минути, щото има голям тренинг. Аз като гледам какви мижави домашни им дават и разбирам що усилия детето е положило докато е било под  мое "обучение".
И познайте! В сряда вече го болеше гърло, а в четвъртък се появи и хрема.
А аз от днес съм на мента, глог и валерян....

Хубава вечер!

# 334
Моля да споделите по кои учебници учат вашите първокласници. Наистина много ме интересува. Оказва се, че при нас само БЕЛ е на Даниела Убенова, всичко друго е на "Просвета". А "Просвета" са гола вода. По-скапани учебници от техните не съм виждала никога през живота си...

# 335
  • София
Здравейте! Сигурно сте ме позабравили, но покрай учебната година реших и аз да се включа.
 Иван за сега ходи с голямо желание на училище, за моя изненада се оказа, че имам старателно и ученолюбиво дете. Да видим как ще продължи за напред.
 Танче, на нас всички учебници, с изключение на Музиката, са ни на издателство Булвест 2000, а само Музиката е на Просвета. Аз не съм очарована от Буквара на Булвест, но явно така са решили нашите учители, дано е за добро.

# 336
На Иван всички са на Булвест 2000 , с изключение на Домашен бит и техника. Той е на Анубис.

# 337
Нашите са на Просвета.......всичките.

# 338
  • Русе
  При нас повечето учебници са на Булвест 2000, Домашен бит и техника е на Просвета. Всички учебници ми изглеждат много странни, само картинки, без никакъв текст! Аз лично не мога да се ориентирам какво трябва да се прави и се чудя когато се наложи Дари да отсъства от училище какво ще й обяснявам. Неприятно съм изненада от голямото количество помагала и най-вече от тежестта на раницата всеки ден.

# 339
Абе,аз видях зор още с подвързването,че уж,мерихме в книжарницата..,но като се прибрахме се оказа,че идват къси подвързиите с по няколко милиметра......и се наложи да подвързвам с целуфан....А,иначе,засега ученика е много старателен/пу-пу...да не чуе дявола Twisted Evil/...пише чертичките много хубави......ама да видим като идат на по-сложните задачки...Но,пък е разсеян:в петък бях на работа/май не съм се похвалила,ама почнах пак...в старата работа,ама на 4 часа и не в офиса,а в магазина/,та баща му го е взел без да провери раницата и се оказа,че човека си е забравил в училище учебниците по БЕЛ,по Математика и кутията за храна.А,сутрин редовно ходел в стаята дето му е занималнята,вместо в неговия си клас......Но,пък му харесва и му е интересно....което е важното в случая......

# 340
  • София
И нашите учебници са на Булвест, този по изобразително изкуство (такова чудо май не сме имали по наше време...) и по домашен бит и техника са на Анубис.
Наистина и на мен ми се струва прекалено много да имат учебници, по няколко помагала и учебни тетрадки, отделно подвързвахме то три тетрадки - работа в клас, домашна работа и за упражнение, по математика и БЕЛ. Вярно, че не си я носи сам раницата, но някак излишно ми се струва това и прекалено, още повече че нещо не ми излиза сметката като дадохме по 30 лв за помагала, а до момента сме получили три на обща стойност към 15 лв, може би по-нататък ще получим и другите. Румен иначе все още вятър го вее на бял кон, старателен е, но не е супер концентриран и организиран и ще работим върху това, иначе казва, че му харесва на училище. Лека от мен!

# 341
  • София
Нашите учебници са на Просвета всичките. В училището на Стоян всеки клас си има госпожа за занималнята и си стоят в същата стая, учебниците си стоят цяла седмица там, а този петък в раницата намерих само 2 комплекта - тези по които е имал домашно да пише. Сложих му  - боичките, ножичката, пластелина и др. подобни в една желязна кутия, за да стоят прибрани в шкафчето и да не ги разнася напред назад с раницата. Екипите по Физическо и хореография също са в една торба в шкафчето и ще се взимат само в петък. Тази година ще купуваме учебниците по Английски и информационни общо 46лв. още 20 на срок за училищното настоятелство и 35 за помагала и посрещането в първият учебен ден = 101лв. Отделно клин и гуменки за хореографията 15+10 + бели чорапки *2 = 30лв. Униформа 3 блузки /че майка му пере всеки ден/ 1 суичър, 1 панталони = 130лв. Та помощта която дадоха от социалните 250лв. беше усвоена и не стигна, че то само с един панталон може ли - Позволяват да ходят и с дънки и като купиш и анцунг и тетрадките и всички неща от списъка .....
Но да са живи и здрави, да учат. Стоян на този етап също е много прилежен и отговорен, чак ме учудва с разни изказвания - Има деца които се търкалят на подиума - представяш ли си?
От днес имат и обяд в училище по 2.60 на ден - аз допълнително му сложих парче кекс, банан и десертче, за голямото междучасие и за след обед към 16часа, че ще го вземе баща му към 17.30.
Е това е от мен

# 342
  • София
Нашите учебници също са на различни издателства, но честно казано, не съм ги гледала специално какви са.
При нас раниците могат да се оставят в училище, но на мен не ми е удобно, защото после си носи водата и храната в пкликче и е по-трудно. Пък и училището ни е на 2 минути, така че не се претоварва. Добре че ни е баткото, той я води, той я прибира. Засега е много ентусиазирана. Гледам, че доста са намалили часовете в сравнение с преди 6 години. Щом има и ден с 4 часа (2 от които ИИ), значи не ги претоварват много.
Танче, ти какви домашни очакваш първата седмици, те повечето не знаят още къде се намират. Peace

# 343
Еха, какъв кеф има за четене!
Явно Стоянчо ще става танцьор щом има хореография, звучи ми много готино!
Мариса е в клас с английски език, а тя казва че иска да учи "Германски" (без мое влияние, но мое най голямо желание), но за сега да напредне с тези два които е почнала пък по натам живот и здраве.
Нашите учебници са всички на Просвета. Нямаше домашни тази седмица и е много доволна, че не било толкова трудно колкото си го е представяла  Joy Имат в класа момченце аутист и за сега той създава малко проблеми и доста им пречи по нейни думи, харесал си е раницата й и само я дърпал към чина си което за 4 дни много я изнерви и мисля да опитам да сменя раницата да видя дали ще спре. В петък госпожата ги е разместила да седят момче-момиче и това хич не й харесва, но....
И на мен програмата ми се вижда доста лека, а в петък са само 4 часа.
Люба честито връщане в редиците на работещите!

Успешна втора седмица на всички малки и големи!   bouquet

# 344
  • София
Нашите учебници също са на Просвета, но поради факта, че са избрани от любимата г-жа Grinning, на която имам пълно доверие, не ми се струват толкова шокиращи. Като говорих с нея и Директора за Вели, ще тръгва ли, няма ли, склонни ли са, точно това си спомням, че каза относно тях - не са красиви като картинки, както са други издания, но точно това, че са много илюстрирани и асоциативни  ги кара да се приемат лесно от децата, те няколко месеца основно картинки гледат и оцветяват.
Много се радвам, че децата с кеф приемат новата роля в живота си, мой маймУн, на първи ден занималня, орева орталЪка, че "нямало да пише".  Mr. Green Ей т'ва писане голям зор, но като имам предвид, че мин.г. по това време не искаше да хване молив (и правилно!), не придирям много и се радвам и на малките напрЕдъци.
Хвалят го, че е кротък и изпълнителен, малко бързо му писва, но като гледам зор е и на вървящите-си-с-темпото му съученици. Мин. седмица бях отпуска, докато се адаптира(ме), всеки ден след занималня имаше по един ревящ (мъж Mr. Green), мадамите са печени, но те са си почти мъжки клас, 11 момчета и 5 момичета.. та си представяте картинката.
Иначе, ходи с желание и се чувства добре, и му е точно толкова трудно, колкото очаквах. На мен точно това много ми харесва, че не са натоварени, поне в началото. Имат време да посвикнат с новите приоритети и задачки.

На извънкласни занимания няма да го записвам засега, защото няма да спираме и с логопеда..
Всичките учебници са им под чина, в раничката си връщат само учебните тетрадки, и тези за домашна работа, за да видят родителите какво правят в училище. Дреболиите им стоят в кутии, на шкафовете.
Страдам, че нямат стол, а той, както е всеизвестно сухоежбина не яде, ще си го прибираме за обяд в нас, поне у-щето ни е близо.
ЗИП имат английски (на който той първо проговори ooooh!) и информационни технологии(където също, като Таня смятам, че има какво да покаже Mr. Green..)

Това е краткият обзор на събитията, към момента.
На дядо му днес е било доложено, че не е искало, магарето, да пише цифра 1, по математика. Mr. Green
Ей такива ми ти работи.

Общи условия

Активация на акаунт