В памет на ВЕРА! Тя млада ще остане! Тъй красива! И тъжна есен не ще да я срази!

• 93 029
  • 514
  •   1
Отговори
# 345
Бреййй, първи клас раздвижи темата Simple Smile))

Танче, ти какви домашни очакваш първата седмици, те повечето не знаят още къде се намират. Peace
Ами очаквах поне една страница чертички и бастуни, вместо 2-3 реда... Не мисля, че е нещо кой знае колко сложно....

На нас много ни куца организацията. Сутрин такова помайване му удряме, че накрая ме вбесява като го гледам какъв е отнесен... Докато излезем на училище ми вдига кръвното 5 пъти.
В главата му е единствено и само игра на компютър и ядене на сладко. Друго всичко е просто фон. Домашното се пише за 2-3 минути за да може да играе после 2 часа на компютър. Ноооо, баща му вчера му спря кранчето за игра и сега напира едно леееееко недоволство у сина ми.
Иначе моят ентусиазъм приключи миналата седмица. Това ранно ставане ме убива! Дано вляза в ритъм иначе има риск да ме помислят за анорексичка скоро  Mr. Green

# 346
  • Русе
   Много интересни неща разказвате, да му е драго на човек да чете! В нашата програма липсва час по информационни технологии, а си мислех, че е задължителен вече навсякъде. Много интересно ми звучи и хореографията на Стоянчо Simple Smile
   Ние имаме 3 часа седмично немски език, вече са взели няколко думички, пишат ни ги на информационно табло пред стаите, само не знам как ще ги проверяват какво са научили. От миналия вторник още започнаха с домашните, засега успява да ги напише на занималнята.
   Любче, честито връщане в редиците на работническата класа!

# 347
Ха-ха...аз така ударно съм се разработила,че чак ме е срам от мен си Embarassed/почнах на половин ден,ама понеже предпочитам да си ги взимам накуп часовете,та ми се събират 8 работни дни в месеца.....и ако някоя колежка реши,че ѝ се почива,та да ѝ взема смяната/.......ма,на тоя етап това перфектно ме устройва.....А и самата работа е повече от лека.......цял ден вися у форума и ФБ-ка и гледам как хората си отглеждат децата у МОЛ-а/наистина го има това-мама зависне в магазина,а детето беснее по коридорите и пищи..../.....та,хич не се оплаквам.....
За ученика-днес си намерихме загубените учебници и вещи....Обаче,пък си е загубил рестото,а и ме ядоса,че си е купувал неща от лавката,при положение,че храната от вкъщи му седи непокътната....Та,от утре пак ще си ходи безпаричен.......Всъщност,дадох на батко му пари и за Иво-ако има зор за нещо,батко му да прецени и да купува........Иначе,незнам дали споменах,че в класа са 6 момичета и 18 момчета....та определено е весело и най-вече палаво положението там.....А,при нас са още на чертички......и то по ред и нещо е максимума....та,Танче,ще има да почакаме,докато стигнат до страници......За учебниците-аз също сега включих,че батко му по други е учил......,но вече нищо не е в състояние да ме изненада в образователната ни система.........

# 348
Любе, при нас до лафката не ги пускат - та пари не давам...
Иначе в техния клас са 6 момичета и остатъка до 24 са все момчета. Учителката се оплаква, че пишели грозно Simple Smile
Аз вече взех да се забавлявам... от сърце. Оставила съм го сам да се оправя с домашните - чете си условието и си го изпълнява. Аз само проверявам дали домашното е написано. Останалото е задължение на учителката му.

Ех, нови трепети, нови емоции... ще видим до къде ще я докараме Simple Smile))

# 349
Танче,и аз се надявах да не ги пускат...ама при нас лавката е в стола,а там ги водят да обядват вкупом/дори и тези,които не са записани на стол,а си носят храна/.......та,една седмица ми се мрънка,накрая дадох пари/като му обясних,че те са един вид,за резервен вариант,ако нещо не му стигне храната/......и от утре пак ще е без.......Освен,това още на третия ден го лиших и от телефон,щото ни звънеше по 100-тина пъти..а,като му звъннем ние-то такава глъч и писъци се носят наокло,че не можем се чуем с него.....

# 350
Танче,и аз се надявах да не ги пускат...ама при нас лавката е в стола,а там ги водят да обядват вкупом/дори и тези,които не са записани на стол,а си носят храна/.......та,една седмица ми се мрънка,накрая дадох пари/като му обясних,че те са един вид,за резервен вариант,ако нещо не му стигне храната/......и от утре пак ще е без.......Освен,това още на третия ден го лиших и от телефон,щото ни звънеше по 100-тина пъти..а,като му звъннем ние-то такава глъч и писъци се носят наокло,че не можем се чуем с него.....
Е, интересно ти е. Не можеш да отречеш Simple Smile
И хубава работа си имаш, и интересно ежедневие на първолак - не е скучно Simple Smile
В училището на Никола телефоните са забранени - и да имат са длъжни да ги изключат. Никла няма, от което много страда, защото не може да си играе на игрички... Трагедията е голяма!
Аз отивам да оправя малката за лягане (Никола вече отдавна спи) и съм на линия за чат Simple Smile (ако имаш време и желание)

# 351
Много мила покана, ама ще лягам да чета книжка... Simple Smile

Много ми е интерсно да чета при кой - как.. и ние имам един буквар и май е на просвета, още от миналата година, но още не съм седнала да преподавам по него.

Неде, специална благодарност ти декларирам, че ми поздрави второкласника.   bouquet

Да знаете, че разгледах всички възможни снимки, много ми бе приятно да бъда част от празника. Много съм впечатлена от шуменските първолаци и как всички бяха спретнати в униформите си. Много хубаво уважиха празника.

# 352
Танче, ти я раздвижи темата с питането за издателството.  Mr. Green
А защо е това ранно ставане? Като водиш Никола на училище , Инето къде остава?
У нас схемата е следната - ние с Никола си спим до 8-9ч, Дидо води Иван на училище, точно преди да отиде на работа. Само че рахата ми че е до края на седмицата. После Никола тръгва на ясла, а той е много по не управляем от брат си и ще ми се стъжни направо.

Миме, в нашата програма Информационни технологии е СИП.

Телефон и пари не даваме. Иван иска, но като знам че ще стои само на лавката , ако има пари и не давам. Той и сега без пари пак ходи там с приятеля си, надъхват се нещо. Пък и като видях какви боклуци има, ужас!  Rolling Eyes  Телефон засега не му трябва. Нека да контактува с децата в междучасията, вместо да се рови в телефона.

Ооо Дени, мерси, мерси!  Grinning Това са им празничните униформи и ежедневни имат, но още не са ги получили.

# 353
  • София
Ние ставаме всички вкупом в 7.10 Задължително се закусва и към 8 без 10 учениците заминават към училище. Пари има само баткото, той я посещава в голямото междучасие и й купува нещо, ако тя пожелае. В училището малките имат закуска (не знам какво им дават) и 3 пъти в седмицата плод, който е за всички ученици. Отделно Евка всеки ден си носи по два сандвича и банан. Всичко това се изяжда, което означава, че малката яде повече от мен.
Засега всички домашни се пишат в занималнята, ние имаме ангажимента само в края на седмицата да прегледаме, какво горе-долу са взимали и правили. Занималнята е много по-добре организирана, отколкото беше по времето на Монката. Имат си отделна учителка за всеки клас, а не ги смесват различните класове. Засега по списък са 24, но нямам представа за съотношението момчета - момичета. Евка е с профил изобразително изкуство и английски език.

# 354
Невероятни сте! Четиво с кафето! хип хип ура
В нашия клас са 10 момичета и 10 момчета, поне толкова ги изброих на 16.09. да кажа, че с Ивайла са в един клас, но предполагам сте я познали от снимките щом на Дени й харесва да ги разглежда ето тук има малко повече.
http://www.flickr.com/photos/95163347@N06/sets/72157635562194181/

И разкажи малко повече за Марти Дени, аз имам доста информация от този край на света, но винаги е интересно.
Това със ставането е голяма мъка - 7,05ч. се надигам аз да правя сандвич, слава богу от утре ще работи вече стола и се надявам да яде взех й купони днес. И се надявам да променя часа на ставане  Mr. Green
За домашните вчера имаше 3 страници (Танче страници) с 1 и за награда една лепенка на Мечо Пух на края  Laughing И вчера са имали ИТ (отне ми време докато разбера какво е това в програмата) и тя понеже няма достъп до домашния компютър беше много щастлива, че са рисували и много й е харесало, че си избрала самолет (цитат "като на мама работата")  Mr. Green Но гледам че притупват физическото защото салона им нещо не е готов, но пък ги извеждат навън да си потърчат наволя.
Та така от нас! Надявам се да се включат и други мами от чужбината да разкажат!
Хубав ден и продължавайте в същия дух!   bouquet

# 355
  • Варна
Привет на всички! Мноого отдавна не бях ни чела, ни писала, ама сега ЩЕ..

По темата от посл страница - в нашия клас са 6 момчета и 22 момичета, общо 28... Макси е с още три момичета от стария клас, а момчетата-приятелчета по другите класове и много му е мъка, че ги няма... ама ще свикне. Иначе домашни имат по около страница, някакви изумени свързани ченгелчета вече, които на никоя буква не ми приличат, ама се старае детето. Пишат домашни в училище, ние само проверяваме, за да сме в крак и да видим аджеба дали е Браво, Отлично, Старай се повече или учителката просто е останала без думи след "красотите" в тетрадката...
Телефона му стои в къщи, от време на време взима един стар без карта, че играел на някаква игра и слушал музика, ама то е на приливи и отливи. Иска да си носи стотинки и обикновено казва сутринта за какво са му - някоя глупост, която другарче, си е купило предния ден...
А за ставането - завиждааам ви!!! Ние ставаме в 6,20 ч, излизаме в 7 ч, защото в 7,15 ч трябва да сме в училище. Сутрин ми е трудно да го накарам да се измие и облече, преди да си е прослушал игрите на таблета.. скоро май ще имаме ограничения и наказания...
Ние информатика нямаме в нашата паралелка, избрахме ЗИП Хореография, Математика и Англ. език. СИПовете са му спортни игри, руски език. Другите деца избираха и разни други школи. По другите паралелки има информатика, за сметка на хореографията.

Аз като не пиша не пиша, и послеее.....  Mr. Green

Хайде живи здрави, и да ви намирам все щастливи и многословни като намивам   bouquet

# 356
  • Русе
   Тази година, ако има пак номинации в темата, се самономинирам за Най-ранно ставане, в 6:00 сутринта. Понякога вечер съм много изморена и не успявам да свършва всички задачи, та предпочитам сутрин да стана по-рано. В 7.15 тръгваме за училище, първият час започва в 7.40. В момента Ема е болна и не ходи на градина, но първата седмица трябваше да се приготвим всички за някакво отрицателно време под съпровода на непрестанния рев на Ема Crazy
   Като написахте за СИП се сетих, че при нас това е Роден край. Попълвахме разни документи още през юни и съм забравила.
   Под домашните на Дари има само подпис и печат с някакво животичне, няма браво, отлично, такива неща. В тефтерчето обаче вече има една забележка за непълно домашно и отличен 6 по изобразително изкуство.
   Нашите първолаци нямат достъп до лавката, дават им безплатна закуска, но в повечето случаи я намирам в някой ъгъл на раницата, добре, че ги дават в найлонов плик Laughing Та в крайна сметка слагам кутия със сандвич, а на обяд е доволна от кетъринга.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 21:31 от Mimeto78

# 357
Много хубаво правят че не ги пускат до лавката. Иван вече иска да му давам пари. И естествено да си купува боклуци. Е, в петък му дадох 50ст, но съм щастлива че чакането не му е допаднало и май вече не е толкова ентусиазиран.

# 358
Привет на всички!

Отдавна не съм влизала но благодарение на невероятната статия на Танчето:-) се при сетих да погледна и форума.
Много интересна е станала темата.

Ралица много приятно ме изненадва за момента, старателна е, послушна, и двете и учителки са много доволни от нея. Забележки няма за сега. Загубени и забравени неща и домашни също.  Хвали ми се че в повечето случаи е първа с написването на домашните в занималнята и после я пускат да си играе в коридора /той е затворен и е само за занималните и е с охрана/.

Нашия ден започва в 7:00 будя ги двамата, закусват и със сравнително малко побутване излизаме към 7:40 и към 8:00 е в училище. После карам малкия на детска и от там на работа.  Малко нанагорно ми беше първите дни, от 7 мин път до детската сега прекарвам над един час каране из кв. Младост а той сега е ужасен заради строежа на метрото.

Ралица си ходи с телефона и ми звъни в междучасията, но нейния е само слушалка, няма игри, няма музика.
Пари не съм и давала. Не ги пускат до лавката. Но имат книжарница в училището от там си харесва я молив, я гума и там подобни боклучета. Засега от баба си взе 2 лв. за молив и гума. Simple Smile Следващата седмица ще видим какво ще си е харесала.

Рали, учи немски, засега знае само една песничка на немски и 4 думички, и тя има информатика и тъй като в къщи нямаме компютър и е много интересно.
Класът е 27 деца, но не съм броила колко момичета и момчета са. Изглеждат по равно.

Домашни в къщи не пише, всичко е написано в занималнята. Аз само проверявам след като се приберем и после я пускам да си играе на двора или да гледа детски. Дано да се задържим така и за напред.

От днес почват да пишат с химикал и да пишат буквите, досега бяха на ченгелчета написани с молив, вече имаме изписана една тетрадка по български - номер 1.
По отношение на домашните има система, учителката ги кара в час да пишат едно голямо Д на листовете за домашно, после в занималнята госпожата проверява дали е написано и поставя отметка ако е ок, а на другия ден учителката го проверява и поставя подпис ако е ок и печат ако е доволна от краснописа.

# 359
  • София
Здравейте, мили ми Май-ки! Как сте, настроени ли сте вече празнично? Написахте ли писмото на Дядо Коледа? Аз съм в голяма чуденка, абе направо идея си нямам какво да купя за Косьо. Довечера съм планирала тур по магазините, дано нещо ми хване око  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт