Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 135

• 37 945
  • 719
  •   1
Отговори
# 675
цитат:Интересно, чета колко сте разочаровани, недоумявате, не разбирате. Аз този път съм на съвсем друга вълна - серията ми звучи естествено, ясно, разбираемо. Е, има време де, нека дойде и превода, и поне няколко пъти да я гледам. Но аз за себе си се радвам, че не съм разочарована. И Керим беше много хубав!
Напротив,много съм категорична в мнението си и то от доста време насам.А за това, което се случи или не се случи във финала си има приказка:едно е да го можеш,второ да го поискаш,а трето и четвърто да го постигнеш...
Не съм и разочарована,защото не съм имала кой знае какви очаквания.Но наистина недоумявам как може творци с претенции за авторитети в жанра,да не уважават изкуството,което за да въздейства,трябва да има силно художествено внушение.А това с обяснения не се случва-или те хваща за гърлото или ти е все тая.

# 676
Специални адмирации за Мериам Пандарова,невероятна е!
Споделяла съм тук и друг път-тя създаде за нас голяма част от филма,така както Валери Петров пък ни създаде Шекспир.

# 677
Изгледах финала сега,снощи ,не успях ,сега ще ви чета,но първо ще изкажа някакво мнение,а след това може да се допълня.
За мен този финален епизод ,трябваше да бъде всъщност 1-ви,и ще се опитам да обясня горе-долу.Ако филма,беше започнал така ,аз щях да съм убедена от самото му начало ,че кауза има,че си заслужава борбата и от там на сетне щях да гледам една добре разказана история! Защото колко момичета(насилени )биха могли да изгледат 1-ви епизод със самото насилие? Колко от тях биха повярвали че живота им може да е хубав след принудения брак на Фати с Керим? До този момент ,аз нямаше как да вярвам ,дори не ми се гледаше,но попаднах на вас ,започнах да гледам филма от зад напред и видях една по-различна история,която ме завладя ,но не можех да си обясня къде е каузата ,усещах единствено Надеждата,че ако се бориш,ако повярваш,ако ти помогнат добри хора,и ако се влюбиш ,то ще се "излекуваш". В епизода с Йозге си помислих -започва се ще ни покажат ,как се справят и други ,каква помощ им е нужна,как реагира обществото ,как ще се включат организации и т. н.,,как биват наказвани насилниците,но не това някак си увисна след това,и отново ми се изплъзна идеята за каузата(не да променят изцяло сюжета на филма ,но в една серия можеше да покажат всичко това ). Във финалния епизод -за да ми е някак завършена  тази невероятна история ми се искаше да видя точно раждането на Енисе и наказанието на злосторниците нито повече ,нито по-малко !Тогава усещането за удовлетвореност щеше да ми е пълно и да изкрещя "Те успяха ,Фати -успя!" и да завърши отново с разказа и за другите истории и дела. Ще изчакам превода -това ми е от разсъждения по картинки ,не мога да кажа дали ми хареса или не -със смесени чувства съм защото едната част,от моите очаквания (наказанието го имаше) ,другата част ,това което ми липсваше е раждането - като символ на напълно новия живот-чист ,неопетнен ,изпълващ с Надежда и даващ смисъл на живота!
ОООО сега видях имаме превод ! Благодаря ,момичета,невероятни сте! Hug   bouquet

# 678
Добро утро на ранобудните (и неспалите)!

Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?)  
Вашият изненадващо дълъг и неочаквано хубав ФИНАЛ

Начало:

Скрит текст:
KIKI 75: Аз досега 1-ви епизод съм гледала само 1път и на сега баш го повторих без да искам
Camile: Сега започна интересното
ПАДНАЛА ОТ БАЛКОНА: Язък за 80 серии дето ще се чудя кво стана всъщност.
maria_m: Можем спокойно да кръстим началото на филма "Възкресението". Всички умрели взеха, че се явиха....
mp42:  Ако Мюмтяз беше умрял,ей сега му беше мястото да го дадат в ректоспекцията, ама не е!
Сутрешен гъдел: Дължаха ни тази паралелна действителност, след като в 78 еп. му облякоха юргана
miranda78: И все пак тръпката от неизвестното е супер яка! Браво на М и Е за замисъла!

ПАДНАЛА ОТ БАЛКОНА: Като цяло Едже и Мелек барабар с Керем Чатай ги е бил високия волтаж
KIKI 75: Керим работи и ВЕФА свири ,ама че готин тоз ковач
Emiliika А следите от ухапване по ръката на Керим във втора серия да не си ги е татуирал самосиндикално?
hrissi_sz: Успяха да ме изненат да му се не види.
mp42: Това да не е първа част на финала!
hrissi_sz: Даже и ризата му съблякоха специално по наша молба.

Camile: Къде ни е финала който ни обещаха? Белите птици хептен са се сбъркали нещо сигурно ги е напекло слънцето.
iHeartTwinkling: Подканват хората, които имат туитър да го напишат.
bebo_sn: Керим не е виждал това място /крушата/.
Dilemi: Да ме извиняват, ама са по-стари и по-напълняли от първия сезон, не могат да ни излъжат,  тцц...
Сутрешен гъдел: Ок, поне Керим не ви ли хареса? Беше чудесен.
mama_an_ji: Момичета, пиишеше ли накрая SON,че не видях. Да не да ни изненадат с още една серия?
следва продължение

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 08:01 от april07

# 679
Каква е вината на Фатмагюл 80 епизод ФИНАЛ ОНЛАЙН
Превод и субтитри: Meriam Pandarova-Kocaomer,
Моргана, Александра

част 1

част 2

Специални благодарности на всички, които избраха да гледат нашия превод!

Мериам, Алекс, Моргана, думи нямам за всеотдайността ви!
  newsm20 newsm20 newsm20 newsm20 newsm20 newsm20 newsm20 newsm20 newsm20 newsm20 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

Благодаря ви, мили момичета, за мен беше истинско удоволствие да гледам сериала с професионалния ви превод! Обичам ви!

smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 680
Каква е вината на Фатмагюл 80 епизод ФИНАЛ
Превод и субтитри: Meriam Pandarova-Kocaomer,
Моргана, Александра

Data-BG.ORG

Masters

Специални благодарности на всички, които избраха да гледат нашия превод!

Благодаря, момичета, за неуморния ви труд. Каквото и да кажа за благодарност, ще е малко. Бъдете живи и здрави и дано и в бъдеще да гледаме филми с ваш превод.
 newsm51 newsm51 newsm51
Скрит текст:
Надявам се, че последните серии 66,67 и 68 също ще мога да гледам с ваш превод

# 681
  • Варна
      Здравейте!
 Първо да благодаря на всеотдайните момичета за светкавичния превод!
 И да си кажа - "Бясна съм"  Не,заради това,че финала не е добър, а заради големите обещания,на които се вързахме и очаквахме едва ли не нещо невиждано.Макар,че и "невижданото" го имаше. На това му се вика претупан финал. Можеха да ни го спестят и на нас и на себе си. Както някои момичета се изказаха, и за мен филма свърши в 79 епизод. Единствено ще се върна към последната серия да я изгледам с превода,не защото не съм разбрала всичко /то и какво ли имаше толкова за разбиране/, а за да уважа труда на момичетата. За мен филма си остава от 79 серии.
   И в очакването на така наречения изненадващ, дълъг и добър финал,реших да си събера любимите сцени на едно място. Подредих ги по своя си начин, направих си моя филм. Предлагам ги и на вас, когато нямате време да ги търсите из всички серии.Вероятно ще направя още такива клипчета, но не знам кога.Защото това не са единствените ми любими сцени. Това е само първата част.
                                                 ОТКРОВЕНИЯ

# 682
Добър вечер на всички Hug!
Хриси,Бебо,Ваня,Вени,Fan-благодаря за репортажите,снимките,линковете и превода!!!
Не зная как да започна-хем ми хареса епизода,хем не ми хареса.Като цяло не съм и разочарована,защото се бях подготвила още преди две серии за нещо подобно.В стремежа си да ни поднесат един неочакван и дълъг финал,който и да е хубав ,Едже и Мелек се издъниха.На "Листопад" и" Забр.плод",дори и на "Двама завинаги"финалите бяха по-логични и завършени,дори и да не бяха щастливи.Явно това не им е в стила  за това не се получи,те са силни в драмата,не в романтиката и захаросания финал.Моята критика е главно към екипа с това решение тяхно за неочакван край.Още в 78 еп.като дадоха тоя скок в бъдещето и у мен се зароди чувството за претупване и в същото време за нещо недовършено и липсващо.С ретроспекциите това чувство се засили още повече.Според мен беше напълно ненужно да ни връщат в спомени повече от половин епизод,като можеха да покажат делото и след време раждането на Енисе,но не аз пиша сценария Grinning.
Приемам,че с тая паралелна реалност ли не знам как да го кажа,Керим си представя какво би станало ,ако не  беше посочил Фг на другите,как биха се развили събитията,ако я беше последвал.
Към това,което не харесвам добавям и вмъкването на сцени от 1 еп.между снимани наскоро-всички видяхме,че героите са променени,помъчили са да ги докарат като преди две год.,ама разликата е очевадна,за капак повечето имаха тен Grinning Grinning Grinning.А и да ви кажа не съм вярвала,че ще го мисля,но бях забравила как изглежда Фърат Челик  първите епизоди ,спомням си  го като брадатия пич  Измирския Шекспир Joy Joy Joy,та сега кат го видях без тая огромна брада и рунтава коса,ами хареса ми бе,не бил лош човека!
  А сега да ви кажа моите вълнения за епизода:
Хареса ми как Мюнир се почесваше,където не го сърби,докато му обявяваха присъдата,а тя беше доста дълга ,та падна голямо прибърсване и потене....Откога чакам тоя миг,накефих се максимално!
Решат и неговата присъда-стана ми тъжно,знам че го заслужава,но като се обърна и погледна Перихан безпомощен и ми се сви сърцето.
Перихан и Хилмие-двете майки съкрушени,съсипани и разбити,как ще живеят оттук нататък?Ще ходят на свиждания на децата си, едната и на мъжа си и ще броят дните до освобождаването им.Това живот ли е?!Не ,това е тяхното наказание,че премълчаха и скриха всичко още в началото.
Ердоан и Селим-хареса ми как се препотиха,как се чудеха накъде да гледат в съда,как разбраха,че всичко свърши,че това е краят и няма връщане назад,заслужиха си го!
Хаджер и Сами -явно са женени вече,имаха халки,а бебчо е пораснал,тя го кърмеше свободно,а тати го носеше в кенгуро-напълниха ми душата!Заслужиха си това спокойствие и новия живот!
Мукадес-посмях се с нея,докато четяха присъдата как сълзите напираха в очите и,правеше муцунки тъжни и в един момент,като започнаха да четат на др.присъдите,веднага физиономията се смени-стана ехидна и надсмиваща се.Не за дълго обаче-как се изниза с очила на улицата пред хората,като взеха да я  освиркват Joy Joy Joyс бърза стъпка към някое такси,това го може тя добре.Радвам се,че наказаха и нея,че беше засрамена публично!
Керим и Фатмагюл-красиви,влюбени,щастливи от хода на делото и успокоени!Мислех,че на Керим ще дадат условна присъда,но явно има смекчаващи вината  обстоятелства.Както и да е аз се радвам,че няма присъда и е свободен.Хареса ми също когато излизаха от съда,всички,които скандираха "Фатмагюл не си сама"ето я каузата на филма.Чакам с нетърпение да чуя речта на Фатмаг
юл,вярвам,че ще я помня дълго време!
На гроба на майка му,Керим беше мн.тъжен и с тия сълзи в очите ме трогна дълбоко.....разбрах,че и е простил,каза и че я обича много... После - моята любима част хващането за ръце и началото на тяхната приказка!Хареса ми как минаха през градчето Фатмагюл вече бременна,хванати за ръце с гордо вдигнати  глави!И финала  как бавно заглъхваха думите и ,докато изреждаше колко нерешени и отложени дела има в Турция за съжаление !
За себе си ще кажа,че ще гледам епизодите до 79  и оттам директно прескачане в 80 серия на частта с делото,ретроспекцията с 1 еп.директно ще си я прескачам и така ще си получа очаквания финал с един дребен детайл,исках да видя бебе Енисе. Grinning..но здраве да е и на това съм доволна!
Лека нощ момичета!!!До утре Hug!
Все едно си ми чела мисилтет.аз също ще гледам филмадо 79 еп 80серия я няма И до сега не мога да си обясня защо не останаха 79 серии както беше първоначалната идея newsm78

# 683
 Confused Нищо не разбрах,........това ли беше финала?
Керим всъщност не я е спрял той, не я е задържал?
Всъщност той е говорил с нея, първия път тя ги е подминала???
Като приказва през ноща с Керим, и си тръгна те са я задържали тогава ...така ли?
И къде е финала, къде е това дето чакахме всички, тяхната любов,....продължението на тяхната любов?
Как пък малко близост не дадоха? Или аз нещо не го разбирам? Thinking

# 684
Не пиша в темата, но гледам сериала. Изключително съм разочарована от финала, наистина "изключителен" от всякъде погледнато. Този път сценаристите много се изложиха. Crossing Arms

# 685
Чета ви от месеци, но чак сега се включвам, за да споделя мнението си. Не съм гледала много сериали, може би се броят на едната ми ръка, но историята на Фг и Керим така ме трогна, че  стана част от живота ми, вълнувах се от всеки жест и дума, които ги сближаваха, плачех с тяхната болка, а след това пак ронех сълзи от щастие, не само не е имало епизод, в който да не съм плакала, но дори сигурно по няколко пъти на епизод, няма епизод, който да не ми е любим, само ще призная изнасилването съм го гледала веднъж и не бих го гледала пак, прекалено мъчително е. Първата брачна нощ, която е дискутирана толкова много, от която повечето от вас бяха разочаровани, за мен беше една от най-силните сцени от филма, там май даже с глас плаках, според мен филмът е толкова силен именно защото ни кара да чувстваме, да мислим и именно защото не ни показва всичко, т.е. не е толкова филм за очите, колкото за сърцето, гледа се със сърце. Финалът също ми хареса, много ми хареса - справедливостта възтържествува, любовта е по-силна от всичко, сцената с бременната Фг и Керим, щастливи, хванати за ръце, след всичко, което преживяха, но не ги пречупи, а ги събра и ги направи по-силни и по-щастливи, ме разплака от умиление, прекрасен финал, прекрасен филм, който завинаги ще остане в сърцето ми като един от любимите ми!  Hug Благодаря за преводите, репортажите, коментарите, клиповете на всички ви!  Hug

# 686
Браво, oma!

Много добре си се сетила. Първата серийка е чудесна! Очаквам с нетърпение следващите.
Направих си плейлист в тубето. Така няма да се налага да превъртам с мишката Laughing пълнежите от оритиналните серии. Благодаря! newsm51

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 09:20 от april07

# 687
С риск да досадя на някого, ще споделя по-детайлно мнението си за финалният епизод - за мен той показа как започна всичко, отговори на въпросите на Керим и Фг, които толкова време свиваха сърцата им - можеха ли да се срещнат по друг начин, какво би се случило, ако не бяха преживяли този кошмар, а именно, че по всяка вероятност нямаше да бъдат заедно и нямаше да бъдат щастливи. Да, те преминаха през ада, извървяха дълъг и болезнен път един към друг, но успяха, справиха се,  виновниците  вече са наказани, те  са щастливи заедно, а най-големият подарък - детенцето, което чакат и цялото щастие на света тепърва им предстоят!

# 688
Добро утро !

След снощният финал Бог ме дари със спокойствие и облекчение ,че се свърши тази мъка.
Мъка от непрестанното очакване на трейлъри, подсказки,какво сме видели и дали това сме видели и т.н
Мислех си до снощи  как ще изляза от филма,че ще има една носталгия и меланхолия-нищо подобно -80 серия просто издуха всяко напрежение ,толкова накъсана и даже скучна серия,че започнах да се изнервям че не свършва.
Е и М не им се получи неочакваният финал.
Чак ми стана тъжно за блестящият акт състав-2 години труд и накрая  отново 1 епизод.
Искренно се надявам сл проекти на нашите любимци да не не са свързани с Е и М
Ако идеята е била такава още в началото на сериала,не мога да си обясня защо се снимаха сега тези ретр от 1-ви сезон-очевадна разлика в актьорите /2г са минали/,което ме навежда на мисълта ,че след средата на 2-ри сезон се работи на парче и това си пролича.
За мено това е първият т сериал ,който гледам и за мен ще си остане невероятен ище си го гледам често ,но не мога да си затворя очите и да каже беше страхотен финал Naughty
Просто ще игнорирам 80 серия и ще се радвам на истинският финал79.

Лейдичар-страхотно си го написала  newsm10

# 689
 Crazy КАЖЕТЕ , ....ВСЪЩНОСТ КЕРИМ ХВАНАЛ ЛИ Я Е В НОЩА НА ИЗНАСИЛВАНЕТО ИЛИ НЕ?

ТОВА ДЕТО ГО ВИДЯХМЕ, ЧЕ СИ ГОВОРЯТ НА БРЕГА ИСТИНА ЛИ Е ИЛИ НЕ?

Общи условия

Активация на акаунт