Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 135

• 37 945
  • 719
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
добро утро!
не мога да повярвам - има превод!
момичета,златни ви ръце! smile3525 smile3525 smile3525
като го изгледам с превода дано да съм по-адекватна Grinning Grinning

# 691
Каква е вината на Фатмагюл 80 епизод ФИНАЛ
Превод и субтитри: Meriam Pandarova-Kocaomer,
Моргана, Александра

Data-BG.ORG

Masters

Специални благодарности на всички, които избраха да гледат нашия превод!

newsm20 newsm20 newsm51 newsm51Благодаря Hug
Напълно подкрепям мнението на Лейдичар.Само накрая беше смислено всичко друго боза #Crazy

# 692
      Здравейте!
 Първо да благодаря на всеотдайните момичета за светкавичния превод!
 И да си кажа - "Бясна съм"  Не,заради това,че финала не е добър, а заради големите обещания,на които се вързахме и очаквахме едва ли не нещо невиждано.Макар,че и "невижданото" го имаше. На това му се вика претупан финал. Можеха да ни го спестят и на нас и на себе си. Както някои момичета се изказаха, и за мен филма свърши в 79 епизод. Единствено ще се върна към последната серия да я изгледам с превода,не защото не съм разбрала всичко /то и какво ли имаше толкова за разбиране/, а за да уважа труда на момичетата. За мен филма си остава от 79 серии.
   И в очакването на така наречения изненадващ, дълъг и добър финал,реших да си събера любимите сцени на едно място. Подредих ги по своя си начин, направих си моя филм. Предлагам ги и на вас, когато нямате време да ги търсите из всички серии.Вероятно ще направя още такива клипчета, но не знам кога.Защото това не са единствените ми любими сцени. Това е само първата част.
                                                 ОТКРОВЕНИЯ

Ето това е финалът и каузата на филма-благодаря ти .Това ще го гледам много пъти  и с удоволствие.

# 693
Дами - да ни е честит финала !

Хареса ми - историята на Фатмагюл - разказана по начин -да бъде разбрана за всякаква аудитория.

Финалните кадри - щастливи  бъдещи родители вървящи  с изправени глави и гледащи смело хората в очите към своето бъдеще.

Звучаха така сякаш биха се ангажирали да помогнат и други изпаднали в подобна ситуация .

Сцената на срещата между Фатмагюл и Керим при "други обстоятелства" аз тълкувам така -
Съдбата на Фатмагюл беше предопределена да се срещне и изживее живота си с добри  и достойни хора.

Ако беше се срещнала с Керим при други обстоятелства - щяха да се разминат в живота.

За да бъдат заедно -  срещата им трябваше да бъде точно тази при която наистина се срещнаха - в пълна с болка нощ.

Съдба !

Ето, това е и моето мнение за видяното във финалния епизод!

Марта , newsm10

Ако Керим и Фатмагюл  се бяха срещнали по друг начин ,щяха да се разминат!  smile3521

Докато гледах финалния епизод , реших, че съм попаднала в една приказка без край...като приказките,които в края си започват отначало и така- до безкрай....
И се сетих, за един детски роман на Михаел Енде- "Приказка без край".
Подобно на героите от този роман , Керим и Фатмагюл трябваше да  "отключват врати", да преодолеят препятствия,  за да се срещнат и да тръгнат заедно по общия си път.  Двамата много трудно и болезнено драматично отключиха "вратата на вълшебното огледало" ,но успяха, въпреки всичко и всички, които се опитваха да им навредят...Преминаха през тази врата  и от другата й страна  намериха своето щастие !
 Всеки човек има своята половинка в живота,така , както  всяка ключалка си има своето ключе..!
Ето, това са те един за друг- двете половинки на едно цяло, които съдбата събра по брутален начин, но пък им даде шанс да изживеят истинско щастие.

Мериам, Моргана, Александра, скъпи момичета, вие надминахте себе си!
Хиляди , хиляди благодарности за труда ви!

newsm51 newsm51 newsm51

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 09:45 от daniela.qnkova

# 694
  • София
Здравейте wavey ! На свежа (донякъде!) глава искам да кажа, че за мен снощната серия беше излишна! Финалът на нашия любим филм беше в 79-ти епизод! thumbsup Какво ни показаха снощи:

-Мустафа е обикновен, средносттатистически егоист, който ще държи жена си в кухнята, ще командва живата й, който ще прави каквото си иска, без да се съветва и съобразява с нея
-Керим има същите мечти и желания за живота, като Фати - не му се ходи в чужбина, иска да работи работата си, да се ожени за местно момиче, да има деца - т.е.те са сродни души, биха били добра двойка в живота
- и двамата се харесаха в момента, в който се видяха за първи път, значи я има и тръпката
- аз развитие на други образи не видях, нито някакво изясняване на някои важни случки и обстоятелства
- насилниците получиха присъди
- Керим не е виновен
- цели 79 серии ни занимаваха с въпроса за прошката, прошка получи Фахрадин, майка Енисе
- кога и как и дали Фати прости на Керим, кога, как и дали Керим прости на себе си? Може би кадърът, в който той видя Фати през нощта на плажа, но я остави да мине край тях беше неговият нов спомен за "онази нощ", с която той замести случилото се в действителност и си прости?
- Не смятам, че нещо друго важно се случи в снощния филм, освен четенето на присъдите. Другото беше пълнеж, понякога дразнещ  smile3555(как се берат плодове от дървото! напр.), освен ако не са искали да направят реверанс на артистите (Вурал, бащата и майката на Мустафа, бащата на Ердоган, бащата на Мелтем). Да бяха показали и Фахрадин, Дениз, Мехмет, Есма, Яшар....нищо не допринасят към историята.

За мен финалът беше 79-епизод. Ще гледам 80-серия,  разбирам ,че вече има превод, благодаря ви момичета! Снощния финал беше прецакан!, но това няма да промени отношението ми към филма, за мен това е една изключително въздействаща любовна история, плюс другите послания, ще си гледам филма така, както човек се връща да прочете любима книга. Не знам дали ще изчезне магията, която ме е омаяла, бъдещето ще покаже.
За мен изключително важно беше възможността да споделям страстта си по този филм с вас, момичета. Както казват в някои страни за мен беше чест и гордост, да се запозная и общувам с вас!  Two Hearts

Това е за сега, ако след гледане на преведения епизод или след четене на вашите мнения  ми хрумне нещо, ще го споделя пак.
Желая лек ден на всички, надявам се да се срещаме пак тук. Е, може би не толкова често и по толкова много часове, но важното е да общуваме!

# 695
Добро утро на ранобудните (и неспалите)!

Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?)  
Вашият изненадващо дълъг и неочаквано хубав ФИНАЛ

Начало:

Скрит текст:
KIKI 75: Аз досега 1-ви епизод съм гледала само 1път и на сега баш го повторих без да искам
Camile: Сега започна интересното
ПАДНАЛА ОТ БАЛКОНА: Язък за 80 серии дето ще се чудя кво стана всъщност.
maria_m: Можем спокойно да кръстим началото на филма "Възкресението". Всички умрели взеха, че се явиха....
mp42:  Ако Мюмтяз беше умрял,ей сега му беше мястото да го дадат в ректоспекцията, ама не е!
Сутрешен гъдел: Дължаха ни тази паралелна действителност, след като в 78 еп. му облякоха юргана
miranda78: И все пак тръпката от неизвестното е супер яка! Браво на М и Е за замисъла!

ПАДНАЛА ОТ БАЛКОНА: Като цяло Едже и Мелек барабар с Керем Чатай ги е бил високия волтаж
KIKI 75: Керим работи и ВЕФА свири ,ама че готин тоз ковач
Emiliika А следите от ухапване по ръката на Керим във втора серия да не си ги е татуирал самосиндикално?
hrissi_sz: Успяха да ме изненат да му се не види.
mp42: Това да не е първа част на финала!
hrissi_sz: Даже и ризата му съблякоха специално по наша молба.

Camile: Къде ни е финала който ни обещаха? Белите птици хептен са се сбъркали нещо сигурно ги е напекло слънцето.
iHeartTwinkling: Подканват хората, които имат туитър да го напишат.
bebo_sn: Керим не е виждал това място /крушата/.
Dilemi: Да ме извиняват, ама са по-стари и по-напълняли от първия сезон, не могат да ни излъжат,  тцц...
Сутрешен гъдел: Ок, поне Керим не ви ли хареса? Беше чудесен.
mama_an_ji: Момичета, пиишеше ли накрая SON,че не видях. Да не да ни изненадат с още една серия?
следва продължение
Joy Joy Joy JoyНевероятно

# 696
  • Стара Загора
Добро утро!Благодаря за бързият превод на финала newsm51 smile3525 newsm51!Бъдете здрави момичета!Благодаря за труда ви!!!
Доста разочаровани сте тази сутрин и то с основание,но да ви кажа,аз съм доволна,че финалният епизод беше точно такъв,защото се чудех как ще го преживея,как ще се събера отново ,а така нещата станаха много по-лесни.Лейдичар е права-финала можеше да е някой от посочените от нея варианти и аз мн.се надявах да е така,но не би.Съгласна съм с Ома,че сценаристките дадоха едни големи гръмки обещания за неочакван силен хубав финал,а това им изигра лоша шега.Аз определено ще се замисля дали да гледам техен проект скоро,освен ако не играе Енгин в него.За паралелната реалност си мислех снощи,докато заспя и си го обясних така-ако Керим беше последвал Фатмагюл,без да я посочи на другите,нищо нямаше да се получи между тях,те щяха да се разминат.Фатмагюл нямаше да се върне по същият път,защото тя дойде на пристанището от една посока,а тръгна на друга,т.е.нямаше да има изнасилване,но и нямаше да са заедно,което веднага показва,че е трябвало да изживеят всичко това заедно и да намерят любовта и щастието сред невъзможното!Марта е права,четох снощи нейния пост,Марта,мн.точно си го написала newsm51 това е съдбата!И друго се сетих,че ми липсваше освен раждането на Енисе,ами не чух от устата на Фг "простих ти",защо го пропуснаха,а беше важно......както и да е,сега ще си пускам сериите от където поискам,няма да чакам и да се нервя на подсказки и слухчета и на трейлъри!И да се повторя финала ще бъде 79 еп+  края на 80 еп.от делото нататък!!!
april07  Hug,отново си събрала бисерите,усмихна ме,благодаря ти newsm51!
Ома Hug,браво за "Откровения" smile3525!
Дива Hugмного точно си написала и аз това исках да видя:
Цитат
Нужни ми са повече кадри след излизането от съда. Само в последните секунди стана въпрос на непрочетените писма от Кухнята на Розата. А колко много бяха!? Нужно ми беше да видя наистина обикновените хора в това малко населено място как разговарят с тях.
Но явно на Едже  и Мелек не им беше нужно да го покажат това!
Кики Hug Heart Eyesмислим сходно!
Дилеми,Даниела  без да искам съм написала нещо сходно и с вас Hug Hug!
Това показва колко близки по душевност и емоции сме всъщност повечето тук!

Желая ви хубав и спокоен ден  Hug Hug Hug!

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 09:47 от borovinka123

# 697
  • Под Сините камъни
Никога не съм предполагала че някога ще го напиша това за любимият ни на всички филм, но финалният епизод беше пълен боклук.Не съм била по разочарована никога. Каква я мислихме а то каква стана.
И все пак БЛАГОДАРЯ на неуморните ни преводачки за бързия превод.Момичета златни сте.

# 698
Добро утро момичета!  Hug

Виждам,че има превод за което Благодаря на момичетата!   bouquet

# 699
Каква е вината на Фатмагюл 80 епизод ФИНАЛ
Превод и субтитри: Meriam Pandarova-Kocaomer,
Моргана, Александра

Data-BG.ORG

Masters

Специални благодарности на всички, които избраха да гледат нашия превод!

Момичета голямо благодаря за всички преведени серии  newsm10 smile3501

# 700

Малко е с лошо качество

# 701

Начало на Продължението:

Скрит текст:
ananova: То ще е затишие пред буря. Както си е кротко и мудно, изведнаж ще ни залеят с вряла вода!
beti76: Кои ли са тези всичките жени около Енгин
hrissi_sz: Не се притеснявай, Едже може да обясни в Туитър. Тя обикновено го прави, когато на феновете не им е ясно.
mp42: Мелтем уж от сой ама и тя се маже с "Нивея" от синята метална кутия за 1.80
fantasya: Момичета, предупредих ви днес да не си скубете косите, но не ми се доверихте. Сега вече можете да си ги скубете

KStew: Ей... стигнахме до кривата круша, започна да става интересно.
mama_an_ji: Ето ни Керим по шорти. Толкова зор беше
баба Ана: Какво прави Мустафа с тези моми на по чашка? мистикаааа!!!!
ПАДНАЛА ОТ БАЛКОНА: Висят си на далекопровода и никой не може да ги свали от там.
Л_Дани: Финалът за мен не беше силен,но логичен и щастлив!
mp42: Разбрах,че не съм дорасла да гледам турски сериали!  

KLOTILD: Момичета кой беше сайта, който е с 20 минути закъснение?
miranda78: На мен ми е супер интересно какво ще изскочи от миналото, което не сме знаели!
hrissi_sz: Реклами. С хубавата мацка във влака.
Ljubljana: Абе тоя оператор не можа да даде тия момчета от кръста надолу,особено едното.
Dilemi: Май нямаме много думи, трябва да се освестим, за да проумеем какво точно се случи
Slawena: Колко време ще гледаме тази ретроспекция на 1 сезон,нещо не ми харесва до сега-лично мнение
miranda78: охх, тръпна да не се окаже, че Керим е виновен
Даниела Попова: оттук насетне само хамерикански екшъни-реални действия в реално време и с реални персонажи
freespirit: помощ моля, ще ми подхвърли ли някой качените части от финала на LOST

Следва Край

# 702
Добро утро   bouquet

Аз съм в потрес как може да се съсипе такъв филм само за 1 час. Двете големи бели птици се о.раха на метеното. Нито видях изненада, нито нещо неочаквано, нито хубав финал. Според мен трябваше първо да дадат 80еп., а след това 79. За мен филма свършва със 79еп. Просто нямам думи. Изцяло съм на мнението на Лейдичар.
И май познах като казах, че финала ще е отворен всеки да си го интерпретира както му е кеф и че ще претупат края в 15 минути.
Чудя се дали да гледам с превод серията. Че аз 1еп. съм го гледала няколко пъти. Сигурно ще го изгледам, но съм убедена, че няма да си променя мнението.
Интересно ми е какво се случва по чужбинските фенски сайтове и с туитърите на Е и М  newsm78

Хайде лек ден от мен, че съм сама с двете хуни.....

# 703

Начало на Продължението:

Скрит текст:
ananova: То ще е затишие пред буря. Както си е кротко и мудно, изведнаж ще ни залеят с вряла вода!
beti76: Кои ли са тези всичките жени около Енгин
hrissi_sz: Не се притеснявай, Едже може да обясни в Туитър. Тя обикновено го прави, когато на феновете не им е ясно.
mp42: Мелтем уж от сой ама и тя се маже с "Нивея" от синята метална кутия за 1.80
fantasya: Момичета, предупредих ви днес да не си скубете косите, но не ми се доверихте. Сега вече можете да си ги скубете

KStew: Ей... стигнахме до кривата круша, започна да става интересно.
mama_an_ji: Ето ни Керим по шорти. Толкова зор беше
баба Ана: Какво прави Мустафа с тези моми на по чашка? мистикаааа!!!!
ПАДНАЛА ОТ БАЛКОНА: Висят си на далекопровода и никой не може да ги свали от там.
Л_Дани: Финалът за мен не беше силен,но логичен и щастлив!
mp42: Разбрах,че не съм дорасла да гледам турски сериали! 

KLOTILD: Момичета кой беше сайта, който е с 20 минути закъснение?
miranda78: На мен ми е супер интересно какво ще изскочи от миналото, което не сме знаели!
hrissi_sz: Реклами. С хубавата мацка във влака.
Ljubljana: Абе тоя оператор не можа да даде тия момчета от кръста надолу,особено едното.
Dilemi: Май нямаме много думи, трябва да се освестим, за да проумеем какво точно се случи
Slawena: Колко време ще гледаме тази ретроспекция на 1 сезон,нещо не ми харесва до сега-лично мнение
miranda78: охх, тръпна да не се окаже, че Керим е виновен
Даниела Попова: оттук насетне само хамерикански екшъни-реални действия в реално време и с реални персонажи
freespirit: помощ моля, ще ми подхвърли ли някой качените части от финала на LOST

Следва Край

Joy Страхотен купон беше пак.  bouquet за теб

# 704
  • София
Хиляди благодарности за експресният превод на Meriam Pandarova-Kocaomer,
Моргана, Александра
   bouquet  bouquet  bouquet

Oma благодарности и на теб за клипчето - така
ще е много по-лесно да се насладим на най-хубавите моменти от филма.

Общи условия

Активация на акаунт