На море в Гърция - 8

• 158 344
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Taис, всъщност до третия ръкав има един остров - Амулиани, със страхотни плажове, но малко див. Ние сме там в края на месеца http://www.trivago.bg/ammouliani-31369/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%B6/ … D0%BC%D0%BA%D0%B8
Не знам дали за теб е проблем, че плажовете не са в селото, а са отдалечени на около 1-2 км от него.
Иначе за плажа Какудя намерих това http://www.youtube.com/watch?v=BoXsu4z69WM Изглежда ми малко дълбочко. След Неа Рода, малко преди стената на Атон има хубав плаж Komitsa,  с едни тузарски вили на него.http://www.feelgreece.com/en/north/halkidiki/mount-athos/nea-rod … illa/athos-villas

# 121
Таис,
била съм в Йерисос, както и Звънче ходиха там в едни студиа, които им препоръчах - Anna Rooms. Студиата са много хубави и хората любезни, но мястото е малко шумно за моя вкус, тъй като е в центъра.
Йерисос си е градче, по-оживено от повечето ситонски селца, но не толкова китно като природа. Има дори 3D кино. Плажът е голям, със заведения и детски площадки покрай него, но бързо става дълбоко и не било подходящо за деца.
Доколкото разбрах, Звънче са открили някакъв хубав плаж в посока Неа Рода и там са ходили, ние си въртяхме цял ден по далечни плажове с колата.
Наблизо е остров Амулиани, както Дечи ти е казала вече, той е доста приятно мястенце, с хубави плажове и рибни таверни. Корабът е на всеки час, хваща се от Трипити. Обсъждали сме острова из темите преди, ако искаш пусни търсачка за него.
На Амулиани си има доволно много хотели и студиа, но масово нямат градини, тъй като релефът е хълмист и мястото е кът.

Пропуснах да ти кажа за това студио Дионисус. Тъй като ние тръгвахме към Атон без предварителна резервация, аз бях набелязала в нета точно него и тръгнахме да го търсим. Но... не го открихме въпреки неколкократните опити. Очевидно е, че е на няколко километра извън града, но просто не уцелихме накъде точно и се насочихме към настаняване в самия Йерисос. Съответно не знам и къде е плажът Какудя. Ако мога да ти бъда полезна с още някаква информация, свиркай.

# 122
  • София
Момичета, ще ме извините за тъпия въпрос, но искам да попитам - контактите в Гърция като нашите ли са? Че имам много неприятни спомени за контактите в Англия и Щатите и куп неизползвани уреди ( напр. сешоара и естествено сплескана коса hahaha)

# 123
Момичета, ще ме извините за тъпия въпрос, но искам да попитам - контактите в Гърция като нашите ли са? Че имам много неприятни спомени за контактите в Англия и Щатите и куп неизползвани уреди ( напр. сешоара и естествено сплескана коса hahaha)
А, въобще не е тъп, браво, че се сети.  PeaceАз си мисля за зарядните най-вече.

# 124
  • В полето, под тепето.
Да контактите са същите! Peace
Малко късно, но отностно пътя от Пловдив до Гърция- ние винаги пътуваме през Белово, ЮНдола и т.н.
Да пътят не е хубав, но на пункта се минава за секунди, дори и през август.После до Кавала сме за 1 час.
Понякога  се отбиваме и оставаме за ден два в Банско.
За Солун и Халкидики пак оттам. Laughing

От минало лято са каня да пиша за Халкидики и по-конкретно Ситония- ами неочаквано за мен се разочаровах. Проблемът идваше може би от липсата на резервация и натоварения сезон. Не открих моето спокойно кътче- за първи път попаднах на кофти хазаи- в Сарти. Изнудваха ни за цената, от чешмата течеше жълта вода, оказа се, че точно под прозореца ни тече целия нощен живот на селцето. Цяла трагедия беше като се изнесохме на другия ден. ooooh! Просто  2 -2 три дена обикаляхме и накрая се върнахме на едно добре  познато място на Тасос.
Всъщност имахме резервация в Псакудя- само там намерих свободна стая за периода, но като видях хотела и черния пясък, претрупания плаж 2/3 то който беше зает с коли и се отказахме.

Не че тази година няма пак да тръгна към любимото море, но този път ще планирам навреме! Grinning

# 125
  • София
Записвам се в новата тема, защото ми е много приятна и обожавам Гърция.
Септември и ние сме на Ситония, Сарти - как нямам търпение вечеееее

# 126
  • София
Dechy, Параход, страхотни сте, много благодаря за инфо-то  bouquet  Hug

Какудя и на мен ми изглежда по-дълбок така че отпада, лошото е, че се надявах поне в Йерисос да е по-плитка водата Rolling Eyes
Параход, четох че сте доволни доста хора от Anna rooms, но може ли малко по-подробно да ми кажеш за шума - в смисъл, нон стоп ли е, много ли дразни или е поносим....? Тук живеем в центъра и аз също много искам поне през почивката да ми е тихо и спокойно, а не да слушам само клаксони и изнервени граждани.
За Амулиани и хубавите му плажове и аз знам, но тъй като ще ни е първото море с дребната, ми се щеше да сме максимално близо до стаята за да мога да притичвам с нея до там ако се наложи. Още повече, че не сме махнали памперса все още и очаквам да имаме доста ''интересни'' моменти на тази почивка Mr. Green Все пак пратих запитване на няколко места на острова, засега само от едно са ми отговорили.
Всъщност го пускам и тук, ако някой друг също се заглежда по Амулиани може и да му е от полза:

http://www.halkidiki.com/alikes/index.htm

Дадоха ми цена 70 евро за апартамент и 40 за двойна стая, но тя май е без кухня. Това е за последната седмица от август.

С контактите в Гърция проблем досега не съм имала  Peace

# 127
  • София
Всъщност го пускам и тук, ако някой друг също се заглежда по Амулиани може и да му е от полза:

http://www.halkidiki.com/alikes/index.htm

Дадоха ми цена 70 евро за апартамент и 40 за двойна стая, но тя май е без кухня. Това е за последната седмица от август.
С контактите в Гърция проблем досега не съм имала  Peace
Ние ще бъдем точно там. Това е едно от малкото места близо до плажа, но пък далеч от селото. Гледах много места в селото, писах е-мейли и накрая пак на плажа резервирахме. Нашата цена от 30.06. е 60 Евро за по-големите помещения. Те не са точно апартаменти, защото няма врата между двете обособени части. Отначо ни пратиха price list с цена за този период 80 Евро, но после нещо я намалиха. Малките стаи са на 1-вия етаж и имат кухня, но е без фурна.
Фериботът от Трипити в този период е през половин час.

# 128
Пускам пак пълния списък хотели и къщи в Амулиани за желаещите Simple Smile
цък

# 129
  • София
Еххх не може да не питам още нещо Laughing
Може ли инфо как седи вьпроса с поликлиники или мед.центрове някакви.С деца сме и трябва да сме подготвени за всичко а и дребният ми е с Астма аз си нося инхалатор и лекарства но недай баже ака трябва преглед как кьде... newsm78
Трябва ли да направя някакви карти от БГ нещо имаше ама като не ме е интересувало и не сьм го слушала Mr. Green или може да си платиш преглед и горе долу срещу каква сумичка се случва.
Мойте са кеклювци само да ги ухапе нещо и са се подули.... bowuu

Вариантите  за здравно обслужване са следните: 1.Прави се Европейска здравно осигурителна карта (за нея моят лекар ми обясни, че е добре да я има ако се намираш в големи градове, а не в малки селца, тъй като там здравните центрове или лекарите може да не работят със Здравната им каса); 2. правите си здравни застраховки (нашите бяха към Алианц); 3. Плаща се на място.

Тъй като на нас ни се наложи преглед при педиатър да споделя, че в Никити има само един педиатър. Работи от 9-14 часа. Ние се обадихме следобед и жената ни прие към 21 часа. Прегледът ни струваше 20 евро. Доста се учудих на цената, защото на мен ми се видя малко. Иначе жената е много мила и говори добър английски. За вируса ни предписа само температуропонижаващи. Като й обяснихме, че се лекуваме с хомеопатия и Т до 39 градуса не сваляме каза да правим бани на често, да стои на сянка и да даваме много вода. Не ни нахока, нито пък ни обясни какви са тия глупости хомеопатия.

Въпреки че имахме здравни осигуровки от Алианц ни казаха, че ако сумата за преглед+лекарства не надхвърля 35 евро не могат да ни платят нищо. Считало се за самоучастие Mr. Green

# 130
  • София
Здравейте от Керамоти. Ние след много чудене, от вчера сме тук. На място намерихме хотел, 60 евро със закуска за 4ма. 2 спални, хол и "кухня". Минахме през Белвю, обаче там - българска му работа, във всичкото нямане, ни поискаха по 85 евро за нощувка.
Цените по ресторантите са нормални, салати по 4-5 е, тиквички 4 е, пържени картофи - 2 е, пица 10 е, гирос 3 е. Но порциите са огромни, половината си го носим вкъщи.

Целувки, отивам на плаж.

# 131
В Агиос Николаос има поликлиника, към нея ме насочиха, след като звъннах на телефона в БГ, указан на застрахователната полица, и дума не е ставало за пари за прегледа.

# 132
  • София
Здравейте от Керамоти. Ние след много чудене, от вчера сме тук. На място намерихме хотел, 60 евро със закуска за 4ма. 2 спални, хол и "кухня".
Сподели ако може кой е хотела и ако има някакви координати. Ако няма сайт, може би е-мейл. И още подробности в коя част на селото е, обзавеждането какво е например.

# 133
Спокойна, можеш ли да пуснеш инфо в кой хотел сте? Имам огромно желание да отидем там, просто тоя плаж като го видя ... Белвю наистина ми се виждат доста скъпи само за нощувка, а аз не търся нещо особено луксозно - да е чисто, с климатик и по възможност да има кухня. Септември обмисляме посещение до Испания и сега не ми се охарчва за едното спане. Приятна и спокойна почивка!

# 134
  • Пловдив
За отсядане в Керамоти препоръчвам с две ръце Афродита, апартаментите са оборудвани с кухня, всичко е ново след ремонта  от миналата година. Хотелчето е на първа линия и има заведение, на което може да се ползват шезлонгите срещу консумация, прекрасен плаж с кристална вода, преди две седмици нощувката беше 50евро, мисля че за юли няма да е повече от 60евро.

Може ли някой да ми препоръча вила/къща за 8 човека на първа линия с хубав пясъчен плаж, може и на остров, стига да не е много далечен Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт