На море в Гърция - 8

• 158 130
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
Лефкада
Някои са в Гърция, някои вече са се върнали, някои вече сме направили избор и резервация.  Sunglasses Simple Smile Peace

# 256
  • София
Привет от новозавърналите се "гърци"
Изкарахме една топла и спокойна седмица в Гърция, на Халкидики - Атон.
Бяхме отседнали в хотел "Alexandros Palace", за който имахме резервация  чрез немска тур агенция. Хотелът беше пълен на максимум от румънци и сърби най-вече. Многоооооооооооо малки деца - комплексът е идеален за почивка с малки "зверчета".
Има 2 отделни групи басейни, аниматори - които се спраят добре, вкусна храна и добро обслужване. Нямам никакви забележки освен слабия нет, но все пак не сме отишли там да "цъкаме"  Wink
Ние бяхме в новата част, стаите са нормално широки за 2+1 и голяма тераса. Определено го препоръчвам хотела и бих повторила пак там  Crazy
Ходихме два пъти до острова, който както и очаквах е най-привлекателен за бг турустите Simple Smile
Плажувахме и два пъти на плажа Комица - като намерихме нормален път до там. Преди 2 години пак бяхме ходили за малко, но стигнахме по каменист път и потрошихме колата  ooooh!
Много ме разочарова плажа на Неа Рода - много мръсен, не се почиства явно изобщо  Thinking
Ами това е засега от мен. Надявам се септември месец да успеем да отидем до Лефкада или Корфу  Hug

# 257
Любителите на острови могат ли да препоръчат хотел на Закинтос, спряла съм се на 3-4 , като фаворита е Kymothoe Elite Apartments, но като нищо да е пълен, а ние сме група. Mr. Green ( Свекърите идваха веднъж с нас на Гърция и от тогава само подпитват кога и къде ще ходим, Приморско автоматично отпадна от плановете им ).

Едно тъпо въпросче, Лефкада или Закинтос са по-близо до София?

Мнооого искам да убедя мъжо за островна почивка, но той като чу ферибот и физиономията му се промени... Twisted Evil Tired

Последна редакция: нд, 01 юли 2012, 18:25 от комикс

# 258
  • софия
Аз съм включила обратното броене към 16ти. Уговорила съм изненадата за РД на зверуна на аквапарка и хвърлям по око тук Sunglasses
Гледах снимки на Спокойна, но я няма да разкаже. Изглежда като да са изкарали небрежно спокойно  Flutter

# 259
  • Sofia
Момичета как е с паркирането в Керамоти всмисьл има ли кьде за цял ден да си оставим колата и да идем до о.Тасос зони за паркиране не платени и платени и цени ако някой знае?
И още нещо майка ми я бяха глобили за фабрично затьмнени задни стькла а сьс сенници за стькла може ли да се пьтува в северна Гьрция?  bouquet

# 260
  • sofia
За Лефкада не ти трябва ферибот - има тунел под морето Wink

# 261
  • София
Момичета как е с паркирането в Керамоти всмисьл има ли кьде за цял ден да си оставим колата и да идем до о.Тасос зони за паркиране не платени и платени и цени ако някой знае?

Сигурни ли сте, че искате да отидете без кола? Фериботът ще ви остави в Лименас, което е просто едно курортно малко градче с няколко стари камъка. Много по-интересно е да се разгледа острова или да се отиде на плаж, но не точно до ферибота.

Никога не сме оставяли колата в Керамоти, но то е малко градче/селце. Дори и да няма официален паркинг, в някоя от съседните улички ще има достатъчно места за паркиране.

# 262
здравейте на всички в темата за гърция.
имам молба - препоръчайте ми хотел, по възможност AI, на брега на морето, става въпрос за възрастни без деца, и да не е на островите /тасос, копрфу, закинтос и др./
приемам всякакви предложения, дори и на лични, като наистина разчитам за хубав хотел, с добро обслужване, за да няма изненади.
блаагодаря предварително и весело лято.   bouquet

# 263
  • София
Ние бяхме на Тасос без колата-оставихме я цял ден на крайбрежната улица откъм плажа под сянката на дърветата . Без колата се разходихме из Лименас и плажувахме на малкото плажче вдясно от пристанището под маслините. Доста хора се печаха, но морските таралежи бяха в изобилие. Добре че, водата е кристална, та се виждаха отдалече.
Нашето беше импровизирано посещение на острова, иначе е по-добре с кола.

# 264
  • София

Гледах снимки на Спокойна, но я няма да разкаже. Изглежда като да са изкарали небрежно спокойно  Flutter

Руми  Heart Eyes веднага давам отчет.
Снощи се прибрахме.За първи път бях в Гърция и като не я сравнявам със западна Европа, много ми хареса. Керамоти е спокойно градче. Един път не викнах по децата /а по принцип съм нервак  Mr. Green/  Хотелът беше приличен, плажът страхотен, за първи път виждам толкова малко хора на плаж. Морето спокойно. Заведенията - супер. Хората любезни, храната вкусна. А ако нямаше комари, които буквално ни изяждаха за минути, можех да кажа, че е идеално. Не съм ходила в Турция, не искам и да ходя...та не мога да сравня....Но Гърция е като любимата ми Италия.....
Вторник сутрин летна дъжд за 10 минути и решихме да се разходим до Тасос. Оставихме колата в Керамоти, иначе казаха, че за нея е 16 Е ферибота, питаха ме марка и модел. В Керамоти на повечето улички можете да си оставите без проблем колата. Фериботът ни беше по 3 Е и по 1,5 на дете.На Тасос пихме кафе, ядохме и обикаляхме търговската улица и музея. Пътят до там е 35 мин. Проблем с езика нямахме, навсякъде работеха българи. Всички много любезни....

Извинявайте, ако съм досадила с дългия си пост  Hug

# 265
Хубаво е да се отиде на Тасос с кола. Острова може да се обиколи целия, като пътя е хубав, а и панорамен покрай морето и е страшно красиво, дължината на цялата обиколка на острова е около 90км.  Peace Може да се посети и девическия манастир “Св. Архангел Михаил”, красив е и гледката от там е страхотна. В него се намира частица от пирона, с който е прикован Исус.  Peace

Аз да попитам дали някой има представа от Александруполи до Самотраки колко време е с ферибота?  newsm78 И заслужава ли си да се отиде до острова?

# 266
  • Пловдив
Здравейте момичета, страхотна и интересна темичка. Ще я следя с интерес, много ми се иска да отскочим до Гърция, но нямам представа от нищо, записвам се да ви следя и се връщам назад да изчета.   bouquet

# 267
Замисляме посещение на о.Закинтос, и  от час ровя в нета и се чудя къде е добре да се настаним ,за да ни е удобно за обиколка и плаж.
Моля, който е ходил, да ме ориентира - това примерно   http://www.lesante.gr/           добре ли е като изходна точка ?
Не държа да е хотел с изхранване, може и вила или студио, така че приемам и препоръки от изпробвани места .

Последна редакция: нд, 01 юли 2012, 20:20 от Kari2

# 268
  • с/у ОколоМръсТното
Едно тъпо въпросче, Лефкада или Закинтос са по-близо до София?

би трябвало да е Лефкада.
Пък щом няма да се ползва и ферибот, съвсем е за вас.
Била съм на Тасос, без кола.. само в Лименас на разходка. Доволна съм. Колите бяха оставени без проблем около пристанището на Керамоти.

*слонче*, била съм в х-л Олимпиан бей, Олимпийска ривиера. Води се 4*, но не е кой знае какво.
Въобще отдавна отказах почивките по системата ОИ, особено в Гърция.

Белиндичка как сте? Върнахте ли се вече? разказвай  Grinning

# 269
  • В светлината на слънцето
Спокойна, радвам се, че сте изкарали добре в Керамоти. Наистина страшно спокойно място. Плюс страхотен плаж. Ей, туй най-много ми хареса в това градче.  Peace
По този повод някой по-напред беше питал за хотели. Моят съвет е да се търсят тези по улицата край плажа. Хем са по-хубави от пристанищните, хем са по-близо до плажа. Peace

Аз да попитам дали някой има представа от Александруполи до Самотраки колко време е с ферибота?  newsm78 И заслужава ли си да се отиде до острова?

Пътят е два часа някъде. Аз бях намислила на връщане да се отбием там за 2-3 дни, та го проучвах, но нещо не успях да си удължа точно по това време отпуската и не се получи. За спане има доста евтини варианти (виж в нета най-добре). От разкази на пребивавали там, научих следното. Много било диво. Имало един хубав музей, който си заслужавал. Плаж обаче нямало. Единственото място, което ставало за къпане в морето било доста мръсничко. Sick Но пък като цяло островът бил много живописен. Grinning Параход може да се включи с още инфо, че пребивавалите са общи познати и може да знае повече подробности. Peace

Общи условия

Активация на акаунт