На море в Гърция - 8

• 158 139
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
  • Plovdiv
  bouquet
Здравейте, аз да попитам :  в момента съм на Халкидики, на Касандра,  от тези, които са ходили на Лутра, има там минерална вода, обаче има ли извор или чешма да си налееш за в къщи! newsm78

# 271
Така, най-сетне да туширам ефекта от оплакванията си с няколко снимки Simple Smile

и коментираният по-горе Лас Бандидас бар -

# 272
  • Варна
  bouquet
Здравейте, аз да попитам :  в момента съм на Халкидики, на Касандра,  от тези, които са ходили на Лутра, има там минерална вода, обаче има ли извор или чешма да си налееш за в къщи! newsm78

Ние бяхме в Лутра.Водата е много силно минерална и активна,не се пие.В басейна препоръчват да се стои не повече от 20 мин.Не пускат деца да се къпят.Едва измолих малко да потопя детето и то само за 10 мин.

# 273
Пътят е два часа някъде. Аз бях намислила на връщане да се отбием там за 2-3 дни, та го проучвах, но нещо не успях да си удължа точно по това време отпуската и не се получи. За спане има доста евтини варианти (виж в нета най-добре). От разкази на пребивавали там, научих следното. Много било диво. Имало един хубав музей, който си заслужавал. Плаж обаче нямало. Единственото място, което ставало за къпане в морето било доста мръсничко. Sick Но пък като цяло островът бил много живописен. Grinning Параход може да се включи с още инфо, че пребивавалите са общи познати и може да знае повече подробности. Peace
Определено ме отказа.  Mr. Green

Параход, много хубави снимки? От къде са? Пропуснала съм като си писала, та затова питам.  Blush

# 274
Ще се запиша да Ви чета и следя. След като четох хвалебствени неща в темата за Дюни се запалих, пък и даже навих мъжо евентулано да отидем Септември и там на море.  Mr. Green
Не съм била в Гърция, така че тепърва ще се ориентирам по Вас  Laughing

# 275
  • София
Параход, прекрасни снимки, да попитам и аз откъде са Simple Smile

Да ви се оплача - отказахме се от Йерисос  Rolling Eyes Разприказвахме се онзи ден с моя съседка за Гърция и тя каза че изобщо не им е харесало там, нито в Олимпиада и Неа Рода. Ходили са и до Амулиани, било красиво, но Аликес и Аи Йоанис били ужасно претъпкани. Тя и мъжа и са големи фенове на Гърция, от години обикалят там и мога да и вярвам на преценката.

Така че сега пак съм в чуденка за последната седмица на август  newsm78

Гледах снимки от голям плаж, съвсем близо до Ормос Панагиас, на него има някои много приятни къщи със студия - там се води Агио Николаос, а плажа е Трани Амуда
Някой има ли отзиви за това място, аз направо не мога да повярвам как сме го пропуснали когато обикаляхме по плажовете в околността - тогава отидохме чак до Кортири, а този 2 км плаж сме го подминали...

Иначе на ето това местенце съм хвърлила око, изглежда много добре:

http://www.halkidiki.com/sarafianos-studios/sarafianos-studios-photos.htm

# 276

Гледах снимки от голям плаж, съвсем близо до Ормос Панагиас, на него има някои много приятни къщи със студия - там се води Агио Николаос, а плажа е Трани Амуда
Някой има ли отзиви за това място, аз направо не мога да повярвам как сме го пропуснали когато обикаляхме по плажовете в околността

Таис, Да, Трани Амуда е доста голям плаж, там е х-л Антигони и пред него има шезлонги. Следващия залив Пиргос, също е прекраесен голям и спокоен плаж. Тогава бяхме отседнали в Кротири ризорт и идвахме на този плаж, а и да хапнем в пица бара на Антигони. Тогава разгледахме просто от интерес тези студия, но бяха малки за нас, иначе са на плажа с хубав двор.
,
И ние се върнахме от една прекрасна седмица на Ситония - първо в Каламици и накрая Лагомандра бийч хотел.
Всичко беше чудесно, с изключение на сръбската окупация  Laughing, но пак можеше да се намери спокойно място на плажа  Wink. Прекарахме и един ден в Порто Карас заради водните пързалки, но ми се видя доста западнало, а на плажа не можеш да намериш свободен шезлонг.

Последна редакция: пн, 02 юли 2012, 10:42 от phile

# 277
  • София
Някой има ли отзиви за това място, аз направо не мога да повярвам как сме го пропуснали когато обикаляхме по плажовете в околността - тогава отидохме чак до Кортири, а този 2 км плаж сме го подминали...

Миналата година ходихме на този плаж (поне от описанието ти ми се струва, че е той, защото хич не им знам имената  Embarassed). Бяхме извън сезон и беше почти празен. Няма как да знам как ще е през август. Пясъкът е леко едър, по-скоро от камъчета. Иначе морето е нормално дълбоко, т.е. става плавно, а не изведнъж, но не е и от тези, които все са ти до коляно. Тъй като тогава морето все още беше студено, все пак беше единственото място от 3-4 плажа, които посетихме, на който водата беше поносима за къпане. Тук и тук има по няколко снимки от плажа. Наистина имаше доста вили, които изглеждаха привлекателно, но нямаха много вид на семейни хотелчета, а по-скоро на вили за собствена употреба (липсваха надписи, че се дават под наем). Имаше и някакво заведение, което на 24 май все още беше пусто.

# 278
pontes, на Лефкада отседнахме във Василики заради близките красиви заливи Agiofili и Порто Кацики, Стъкленият плаж, Нидри / от там тръгват лодки и корабчета/.
Както и заради следващия остров, който посетихме - Кефалония.
Да, Василики е място за сърфисти, особено в следобедните часове, когато вятърът е изключителен и целият залив се изпълва с платна.
Мисля, че бях пускала снимки от Лефкада
А тук имам и от въпросния плаж Трани Амуда и Пиргос: http://scorpios2007.multiply.com/photos/album/45/45

Последна редакция: пн, 02 юли 2012, 10:42 от phile

# 279
  • с/у ОколоМръсТното
Параход, намерили сте Лас Бандидас-а... Последно, къде се оказа, че е...  Thinking

phile, не мисля, че съм виждала по-хубави снимки  Hug И честит ти нов ник   bouquet макар, че старият някак по ти пасваше.

Последна редакция: пн, 02 юли 2012, 10:59 от Шани

# 280
  • В светлината на слънцето
phile, страхотни снимки! Толкова вдъхновяващи...  bouquet

# 281

Шани, благодаря  Hug

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 10:10 от phile

# 282
Шани, Бандидас бийч е горе-долу на средата между Неос Мармарас и Торони - Veka беше дала добро описание на маршрута, по него се ориентирах. След Порто Карас се хваща отбивката за къмпинг Арети и в гората от нея се свива вляво (за хотел "Посейдон").
От Бандидас има черен път, който води до Тристиника, но не е за нашата ниска кола, до Тристиника сме ходили предишни години по асфалтов път, отбивката е близо до Торони.

Другите снимки са от Ковиу.

Самотраки си струва за кратка екскурзия и дива, тиха почивка, но за море НЕ Е.

П.П. Божке, то phi le било нашата стара познайница с хубавите снимки scorpios Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 юли 2012, 11:43 от Параход

# 283
  • sofia
Ще се връщам да чета за Бандидас - много симпатично ми се струва, ще го търся живот и здраве септември.
Phile, страхотни, страхотни снимки!!! Браво на теб!

# 284
  • с/у ОколоМръсТното

Намира се на магия,но е лесно,ние попаднахме случайно.Слизаш по разклонението за къмпинг Арети от пътя Неос Мармарас-Торони.И като покараш малко пътят отново се разклонява - направо е за Арети,а наляво пишеше някакъв хотел,но убийме не мога да си спомня името.Тръгваш по този левият път и караш само по него докато достигнеш въпросният хотел,който е отляво на пътя,а от дясно е плажа на хотела и си пише,че е само за гости на хотела.Подминаваш го и след има няма 35 метра е дивия Les bandites beach and bar.И може би е близо до Тристеника,но пътя от южната част към този плаж е такъв черен път, докато до този хотел е асфалт и само 35 метра после е черен равен път.Хубаво е, диво е, всъщност дъното на морето там представлява една огромна гладка скала.

======================================================================
Позволих си да съединя картинки + описание... Благодаря на veka и Параход.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт