На море в Гърция - 8

• 158 145
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте много приятна тема  Heart Eyes
Искам ако някой може да ми предложи студио или семейна къщичка на Керамоти на самоизхранване за възрастни със 2 деца ?
Четем ви е било спокойно място за възрастни със деца!
 Не сме ходили във Гърция и малко  ми е трудно във избора   Embarassed

# 286
  • София
pontes, на Лефкада отседнахме във Василики заради близките красиви заливи Agiofili и Порто Кацики, Стъкленият плаж, Нидри / от там тръгват лодки и корабчета/.
Както и заради следващия остров, който посетихме - Кефалония.
Да, Василики е място за сърфисти, особено в следобедните часове, когато вятърът е изключителен и целият залив се изпълва с платна.
Мисля, че бях пускала снимки от Лефкада
А тук имам и от въпросния плаж Трани Амуда и Пиргос: http://scorpios2007.multiply.com/photos/album/45/45

phile, невероятни са снимките!!
Видях, че във Василики сте отседнали в Хелиотропия, тъкмо му се чудех - хареса ли ви?

# 287
Искам ако някой може да ми предложи студио или семейна къщичка на Керамоти на самоизхранване за възрастни със 2 деца ?
Аз мога да препоръчам това хотелче, съвсем близо е до плажа. Градчето наистина е много спокойно и е приятно за почивка. Само си носете репелентни спрейове, защото има доста комари. Поне аз и двата пъти, когато бях там имаше. Наблизо има оризища и може би това е причината. Tired

# 288
  • София

Много благодаря на всички за отзивите и инфо-то за Трани Амуда   bouquet   Hug

Като гледам снимките ми се струва чудесен плаж, а щом е по-дълъг значи няма да е голяма блъсканицата дори и август (поне се надявам Simple Smile) Не мога да не отбележа, че хората там са много бързи и ми отговарят на запитванията буквално след два-три часа. При това детайлно, и на доста добър английски Shocked

Сега се чудя м/у три варианта:

http://www.halkidiki.com/xofis/index.htm

http://www.halkidiki.com/anna-pousi/index.htm

http://www.halkidiki.com/maria/index.htm

Цените са им 35-45 евро за последната седмица от август. Изглеждат ми еднакво добре, на по 50 метра са от плажа, и стоя и се чудя коя да е. Ако някой е ходил там, ще се радвам да ми препоръча Peace

# 289
  • София
Хубаво е да се отиде на Тасос с кола. Острова може да се обиколи целия, като пътя е хубав, а и панорамен покрай морето и е страшно красиво, дължината на цялата обиколка на острова е около 90км.  Peace Може да се посети и девическия манастир “Св. Архангел Михаил”, красив е и гледката от там е страхотна. В него се намира частица от пирона, с който е прикован Исус.  Peace

Аз да попитам дали някой има представа от Александруполи до Самотраки колко време е с ферибота?  newsm78 И заслужава ли си да се отиде до острова?
До Самотраки ферито е 2 часа. Островът наистина е дивичък, но точно в това му е чарът, затова си направете сметка дали да ходите до там. Ако сте любители на ОИ, големи хотели, пързалки, казина, дискотеки и много хора и шум - това НЕ е вашето място. Има само един пясъчен плаж - Пая амос, който обикновено е ветровит и чадър трудно се задържа. Осаналите са каменисти, но пък могат да се само ваши! Морето е изключително чисто, но колкото до плажовете - тези около къмпингите не са особено чисти. В тези къмпинги ходят хипари, наркомани и подобни, но те си стоят предимно там. Забравете ги като дестинация с деца и въобще... Иначе напоследък се появиха доста хотелчета и възможности за настаняване. Ние 10 год. сме били там. Ако ви интересува нещо - насреща съм!

# 290
  • София

Страхотно спокойно място. На 1ва линия са апартаменти Ирини, хотел Акрополис, Астория, Катерина, Балиас..... виж ги тук http://www.greek-hotels.ltd.bg/index1.htm

# 291
Дойде ред и аз да споделя впечатления от Гърция, по-точно от къмпинга Портоелея. Бяхме там за 2 нощувки в бунгало; като се има предвид, че мястото беше избрано в последната минута от компанията и никой не беше ходил там, нищо чудно, че останахме разочаровани.
Къмпингът е малък, държи се от Весела Лечева - съответно персоналът е изцяло български, почиващите също са предимно българи, тук-там гърци, германци и румънци.
Бунгалата са стари, не особено чисти и по-скоро мизерни (нищо, че пише, че са обновени), а като гледам студията за 40-50 евро, които показвате - са и скъпи. Плажът е с чакъл и камъни, дъното - също, има и морски таралежи, така че без обувки по-добре да не се влиза. Дълбоко е, но децата си шляпат близо до брега. Има друг плаж в съседния залив, който уж бил по-хубав, но не остана време да стигнем дотам.
В таверната готвят вкусно и цените са много добри, но има вероятност да си чакате поръчката 2 часа (буквално, без преувеличение).

Иначе къмпингът се намира близо до Никити, откъдето може да се пазарува, и Вурвуру, където имало хубави плажове.
Вероятно ще посетим пак Гърция, но със сигурност на друго място.

# 292
  • В светлината на слънцето
В Керамоти ние бяхме тук http://holidaysinkeramoti.com/accommodation_bg.html Горещо препоръчвам с две ръце и два крака. Peace До може би най-хубавия плаж на градчето е, чисти се всеки ден, сменят кърпи и спално бельо редовно, обзавеждането е луксозно, големите апартаменти са около 100 кв.м. Другите добри места в Керамоти са хотел "Афродита" и хотел "Ирини". Останалите са по-ниска категория и компромисни в някои отношения.

# 293
  • София
В Керамоти ние бяхме тук http://holidaysinkeramoti.com/accommodation_bg.html Горещо препоръчвам с две ръце и два крака. Peace До може би най-хубавия плаж на градчето е, чисти се всеки ден, сменят кърпи и спално бельо редовно, обзавеждането е луксозно, големите апартаменти са около 100 кв.м. Другите добри места в Керамоти са хотел "Афродита" и хотел "Ирини". Останалите са по-ниска категория и компромисни в някои отношения.

Ирини не са ли апартаменти, а не хотел?  newsm78 Това, което е до "таверна На Вълните"? А понеже казаха на 1ва линия..... белвю е отзад. Не че в Керамоти има много значение....Ние така или иначе ходехме на плаж с колата, защото с 2 деца,палатка,чадър,рогозки,бордове, жилетки и 1 чанта кърпи.....е невъзможно пеш. Хубавото е, че пред плажа има доста дървета, където може да се паркира.  Hug

# 294
  • София
Шани, страхотна компилация си направила и като си прибавила и хубавите снимки на Параход       bouquet

Момичета, ние спокойно всички пишещи тук, можем да издадем пътеводител на Гърция с описания, впечатления, отзиви и снимки!Страхотни сте всички, благодарение на вас винаги "хващам" правилната посока и намирам своето си място в Гърция!  bouquet

# 295

Много благодаря на всички за отзивите и инфо-то за Трани Амуда   bouquet   Hug

Като гледам снимките ми се струва чудесен плаж, а щом е по-дълъг значи няма да е голяма блъсканицата дори и август (поне се надявам Simple Smile) Не мога да не отбележа, че хората там са много бързи и ми отговарят на запитванията буквално след два-три часа. При това детайлно, и на доста добър английски Shocked

Сега се чудя м/у три варианта

Таис, Аna Xofi предлагам да отпадне веднага. Бяхме там преди време на първия етаж в ляво. Не че беше лошо ,ама и с нищо не го запомних. Схлупено и спушено ми беше, лекичко им куцаше хигиената. Нямаше никакво уединение и на балкона. Помня,че едни симпатяги от БГ обитаваха съседното студио и нон стоп гледаха на терасата  повторение на Биг брадър. Мозъка ми доста се обремени, та бързо-бързо избягахме.
  Другите ти две предложения са били и в моя списък,та съм им хвърляла око на място. Стават. Като локация и външен вид. Но не бих ги наела.
   Два пъти сме били тук http://halkidiki.com/sarafianos-studios/index.htm. Нямам забележки. Ако имаш интерес към Ормос Панагиас, питай. Знам го почти на пръсти. Simple Smile

# 296
  • София
pontes, на Лефкада отседнахме във Василики заради близките красиви заливи Agiofili и Порто Кацики, Стъкленият плаж, Нидри / от там тръгват лодки и корабчета/.
Както и заради следващия остров, който посетихме - Кефалония.
Да, Василики е място за сърфисти, особено в следобедните часове, когато вятърът е изключителен и целият залив се изпълва с платна.
Мисля, че бях пускала снимки от Лефкада
А тук имам и от въпросния плаж Трани Амуда и Пиргос: http://scorpios2007.multiply.com/photos/album/45/45

phile може ли и аз с малко въпроси. От Василики ли тръгват фериботи за о. Кефалония и о. Закинтос? Търся из гръцките сайтове за фериботи от о. Лефкада за Кефалония или Законтос, но нищо не откривам. Ще помоля за съдействие от по- запознатите.
Опитвам се да организирам почивка от 06.09.-15.09, като се чудя дали да е само на Лефкада или да има няколко нощувки и на о. Кефалония. На.Лефкада съм харесала ето това http://www.booking.com/hotel/gr/anemolia-apartments.bg.html?aid= … f0948f721a;dcid=1.

# 297
Попрегледах отгоре отгоре темата за Гърция..и другата за ситония... Мъжът ми не е впечатлен от мнения, отзиви, места за настаняване и абе от почти нищо от Халкидики (макар и да има хубави местенца, то е за сметка на други неща). Общо взето ми харесаха много снимките на Скорпиос  Heart Eyes
Бих искала да видя и Закинтос. Та мисълта ми е, харесвам си все неща мноооого далече за пътуване с дете и бебе. Та въпроса ми като за начало е Вие как пътувате до южна Гърция  newsm78
И изобщо има ли полети от БГ до там на разумни цени, че като гледам с кола ми е убийствено и отпада и ако не намеря разумно решение за пътуване със самолет, май за мен Гърция ще си остане мираж  Rolling Eyes

# 298
  • София

Anna bel, много, много благодаря за отзивите, изключително полезна информация  Hug

Аз се бях загледала точно по офертата на Ана Хофи и можеше и да не е много приятно изкарването ни... А тези от които ти си доволна, и на мен самата много ми харесват, та в крайна сметка май ще сме там  Simple Smile Вие на долния етаж ли сте били или на горния, как са студията по твоя преценка? И доволна ли си от самия плаж?

Иначе Ормос Панагиас и ние го знаем доста добре, общо взето поне 7-8 пъти сме ходили там на кръчма вечер и на разходка през деня - това когато бяхме на почивка във Вурвуру. Явно щом ще се ходи пак в този район, ще го доопознаем съвсем  Simple Smile

Историята с Биг Брадър ме разсмя (и ние не гледаме такива безумия), но и ме притесни - дано само не уцелим подобни съседи по стая в Гърция, наистина ми се иска тишина и пълен релакс....т.е. доколкото малкото зверче го позволи Mr. Green

# 299
  • Sofia
http://neilis.webs.com/
Момичета някой може ли да каже нещо за тази кьща и ваобще за раиона и плажовете.Средно далече е от плажа поне по описание newsm78

Общи условия

Активация на акаунт