На море в Гърция - 8

• 158 086
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Сарти е по-... шумно и забавно, да го кажем. Има повече живец, заведения, развлечения. И повече местенца за обикаляне в близката околност, вълшебни заливчета за онези, които не искат да ходят на един и същ плаж всеки ден.
За Керамоти не знам, не съм ходила. Но Сарти е всъщност хем с възможности за забавления и шумотевица, хем си е тихо селце Simple Smile Няма как да го нарека шумно, когато следобед от 2 докъм 5 се чуват само гугутките, които гукат приспивно, а нощем само щурчетата Simple Smile Студията, в които бяхме ние, са хем да 5 минути от "центъра" и плажа, хем на съвсем тихо място. Единственият шум наблизо е от църковната камбана. Вече в центъра си има хора, заведения, музика. Но това е само там. В останалата част е тишина и спокойстивие. Аз много се притеснявах преди да тръгнем за комшийските неволи, защото в хотелите съм попадала на шумни чужденци, с които съм се разправяла, не исках да се повтаря - виждате на снимките, че терасите са долепени. Нямаше проблеми, всички се съобразяваха и спането беше дълго и напоително Mr. Green

# 346
Няма ли някой завърнал се да разкаже подробно за Никити?  Flutter

# 347
  • София
СKO,

От другата, източната страна - в Хорефто беше почивала наша съфорумка, но коя - убий ме, не помня.  

bowuu

Пилио е вълшебно място, много ми е любимо и съм ходила много пъти, но в планината. На истинско лятно море - веднъж, в Хоревто, както Параход е запомнила Simple Smile
Ми какво да кажа - мястото е разкошно - планина и море в едно. Селцата в планината са много живописни, много ми харесва, че след плажа можеш да отидеш да вечеряш в абсолютно различна атмосфера. Има няколко много красиви плажове, някои от които с така любичите на гърците камъчета. Моето дете беше тогава на 2 и половина и цял ден си играеше с камъчетата, няма такава занимавка. Няма навалици, не е много скъпо. Пусках снимки в темата навремето.
Сега другата страна - много завои. Не само за да се стигне, а всекидневно, защото за да ходиш от плаж на плаж се изкачваш към планината и пак слизаш и така. На мен това не ми пречи, но на много хора може да се види кошмарно. Морето от източната част е стръмно на доста от плажовете (но не на всички). През август духа. Ама като казвам духа, ДУХА. Тук си е до късмет, ние мелтемите не ги хванахме, но хората казваха, че ако задухат просто не става за плаж, отвяват те. Духа ден-два и спира.
От вътрешната част морето е много по-спокойно, няма такива драми с ветровете, но е много топло. Аз лично предпочитам открито море и повече прохлада Simple Smile
В заключение да кажа, че това беше едно от любимите ми морета. И че има и вариант без завои, пред нашата къщичка имаше огромен плаж и спокойно можехме да не мръднем оттам при желание Simple Smile

# 348
  • В светлината на слънцето
Да, Керамоти наистина е по-забутано, по-заспало, неразработено туристически и чак неприлично спокойно. Абе няма кой да те напсува даже. Mr. Green Има си кръчми де, но оживление там не търсете. Така че ако целта е не само плаж, но и някакви забавления, по-добрият вариант според мен е Сарти. Ако обаче търсите безметежно спокойствие и тотално откъсване, идете в Керамоти. Между другото там за децата има едно като паркче с някакви допотопни люлки, и това е. Някои от хотелите или къщите с апартаменти имат оборудвани детски кътове, но повечето - не. В Белвю имаше много хубаво направен детски кът. По спомени - в Катерини също видях детски кът. Там има и по-просторен двор. Афродита - не помня. Ирини - няма. Изреждам тези, защото се намират на една и съща улица, но не едно до друго. Хорис Онома е името на улицата. Това за по-лесно търсене на места за спане, ако някой реши натам да пътува. Но като цяло там не кипи живот.

# 349
  • София

Pontes, а на Лимнос духа ли много, изобщо как е морето там - четох в по-стара тема, че си била там и си останала много доволна, но не намерих по-подробен разказ Simple Smile

# 350
  • В полето, под тепето.
Да си повторя питането. Някой почивал ли е между Пиргадикия и Агио Николаос?
Освен 2-3 хотела в букинг не откривам нищо. Wink
Интересуват ме координати на студио и лични впечатления!
  bouquet

# 351
  • Варна
Ние търсим спокойна и идилична семейна почивка (най-вероятно ще сме без детето), но очите ми останаха в безкрайните лазурни плажове около Сарти Simple Smile Освен това се  поуплаших и от ордите комари в Керамоти. Simple Smile Предполагам, че и в Сарти ще има, но не чак толкова?

belinda и Параход, много благодаря за отзивите, безкрайно сте ми полезни!
Ние се преориентирахме тотално - ще почиваме средата на август.
В Керамоти за август вече са доста позапълнени местата в най-споменаваните тук хотели.
Студиата на belinda много ми харесаха Simple Smile Май работата е ясна Simple Smile

# 352
Да си повторя питането. Някой почивал ли е между Пиргадикия и Агио Николаос?
Освен 2-3 хотела в букинг не откривам нищо. Wink
Интересуват ме координати на студио и лични впечатления!
  bouquet

Струва ми се, че за  Акти Салоникю говориш, виж като потърсиш така, дали няма да изкочат още предложения.
http://maps.google.com/maps?q=loc:40.2962870,23.6954360&t=h& … r=false&hl=en

# 353
Здравейте някой може ли да ме ориентира къде се намира къмпинга в Офринио (Тузла) ..с гугъл мапс или ..

# 354
  • София
Keit, когато бяхме в Сарти преди няколко години комари имаше, но нищо особено като популация - средата на август. Жегата обаче беше страшна, както навсякъде в Гърция по това време.
Мога да ти препоръчам нашия хотел със студия, останахме много доволни. Най-хубавото е, че е почти до плажа и е някак леко встрани от Сарти - не е извън самото селце, а просто леко настрана. Ние искахме да ни е по-спокойно, а вечер си правехме разходката до ''центъра''  Sunglasses
Ето линк ако искаш да разгледаш:

http://www.siropoulou.gr/

Иначе те са общо три къщи, май всичките са на роднини, а ние бяхме в Agni House  Simple Smile
Други студия за които имам мн добри отзиви са тези (те имат и добри оферти с намаления сега):

http://www.erifili-chalkidiki.com/

# 355
  • В полето, под тепето.
 evhen Да, за него и околните заливи. на единия пише Кортин. Минахме оттам миналата година и ме е яд, че не разгледахме по обстойно.
Благодаря, дано и някой друг се влючи! Laughing

Да вметна за Сарти- не знам как е извън центъра, но в централната част, през ноща е кошмар- тълпи от викащи хора , моторчета, чувахме и извършването на физиологични нужди! ooooh!
До 23ч всичко беше прекрасно, тихо и спокойно и тогава се започна  до към 4 часа.
Бяхме на първата улица към морето, като не броим плажната алея. През къщата имаше огромен паркинг за плажа.
Без предварителна резервация в началото на август ни взеха 80е, а като се изнесохме набързо 90е.
Иначе ми хареса, но още ми държи от миналата година.

# 356
  • София
Теси, доколкото знам основните плажовете там са Кортири, Салоникиу (Salonikiou), Пиргос и Трани Амуда а.к.а Ливрохио. За последния аз се интересувах малко по-назад в темата, едно от момичетата ми е дала мн полезна инфо за студия.

За Кортири - плажа на мен много ми хареса, ние отидохме там от Вурвуру и откарахме цял ден. Не е много плитко, но водата е кристална. Има и камъчета, повечето е пясък. Намирам само това предложение за там:

http://www.kortiri.gr/en/history.htm

За Салоникиу има тези двете местенца - на плажа са, изглеждат добре, но нямам отзиви:

http://studiosjenny.gohalkidiki.com/

http://www.halkidiki.com/vassiou-kiriaki/index.htm

Иначе в Booking.com няма почти нищо за тази част от Ситония...само един-два хотела и това е. Можеш да погледнеш тук  http://www.halkidiki.com/english/halkidiki-studios-apartments_e.htm  в отдела за Агиос Николаос  Peace

# 357
Дами, имам въпрос.
Ще ходим на Закинтос в края на месеца, обаче искам да отидем и до Миртос в Кефалония. Това постижимо ли е? Смятаме да си наемем кола на острова, знам, че има и ферибот до Кефалония, колко далеч е самият плаж от мястото, където спира ферибота? Въобще, всякаква информация ще ми е полезна, благодаря.
[/quote

Аз бях преди две седмици в Закинтос. Според мен единствения начин да стигнеш до Кефалония е да се върнеш до Килини и оттам отново ферибот. В туристическите фирми на острова имаше плакати  на екскурзии до Кефалония, но ми казаха, че са ги спрели и вече не се организират...

# 358
  • В полето, под тепето.
Таис-  bouquet.
Благодарение на твоите запитвания  и отговорите в темата се ориентирах за Ормос Панагиас и затова попитах само за по-нагоре! Mr. Green
  bouquet за всички които отговарят и помагат!

# 359
Ето един сайт с абсолютно всички плажове на Халкидики, който пуска следващата тема, да го сложи на първа страница, аз на толкова подробен до сега не съм попадала.

http://gr-beaches.com/greek_beaches.en.aspx

Общи условия

Активация на акаунт