На море в Гърция - 8

• 158 083
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
Ще си позволя да си копирам питането от две теми назад, защото тогава никой не беше коментирал, а гледах 3-4 страница след него. Тогава се отказах за пореден път от Гърция и пак съжалявам. Мнооого ми се ходи, но ме е страх да тръгнем така напосоки като за първи път. А и не знам дали няма да излезе скъпичко. Възможно ли е да се вместим в 1000 лв. за 6-7 нощувки в студио, като сами си приготвяме храната? Където гледах цени под 35-40 евро не видях без храна.
Ето и старото ми питане :

Здравейте, момичета:)
Искам да ви помоля за съвет. Много си харесах едни бунгала от темата за Тасос и тъкмо навих мъжа ми да отидем за два дена за 24 май , но разбрах че само ферибота е около 60 евро в двете посоки, а това е колкото ще ни струват двете нощувки  Затова бих искала да ви ги покажа и ако можете да ми препоръчате нещо подобно, на тези цени възможно най-близо - ние сме от Плевен и Тасос ми се стори близо като за нас - около 450 км.
Ето сайта http://www.studios-katerina.gr/ Хареса ми най-много зеления двор с мнооого детски занимания и близоста до плажа. Ако сте виждали нещо подобно на разстояние до 500 км. от Плевен моля дайте линк   А цената която ни дадоха за студио 2+2 е 35 евро

# 361
Здравейте,
За пръв път пиша тук, преди малко се регистрирах
Обиколила съм цяла Гърция, невероятно място за почивка.
Най-хубавите места са Корфу, Закинтос, Тасос и Керамоти.
Аз съм на принципа че акомодацията не е най-важното нещо, плажовете на тези места са уникални!! Simple Smile)
(Извинявам се, ако има грешки все още уча Българския език)

# 362
Още един глас за Макриница над Волос и от мен. На връщане от морето съвсем случайно се озовахме там! Безгранично красива панорама над целия град и залив, много уют, атмосфера, красиво!
Но, за хора, които не обичат височините и завоите..не е препоръчително...страшно нещо...

# 363
  • София
Ще си позволя да си копирам питането от две теми назад, защото тогава никой не беше коментирал, а гледах 3-4 страница след него. Тогава се отказах за пореден път от Гърция и пак съжалявам. Мнооого ми се ходи, но ме е страх да тръгнем така напосоки като за първи път. А и не знам дали няма да излезе скъпичко. Възможно ли е да се вместим в 1000 лв. за 6-7 нощувки в студио, като сами си приготвяме храната? Където гледах цени под 35-40 евро не видях без храна.
Ето и старото ми питане :

Здравейте, момичета:)
Искам да ви помоля за съвет. Много си харесах едни бунгала от темата за Тасос и тъкмо навих мъжа ми да отидем за два дена за 24 май , но разбрах че само ферибота е около 60 евро в двете посоки, а това е колкото ще ни струват двете нощувки  Затова бих искала да ви ги покажа и ако можете да ми препоръчате нещо подобно, на тези цени възможно най-близо - ние сме от Плевен и Тасос ми се стори близо като за нас - около 450 км.
Ето сайта http://www.studios-katerina.gr/ Хареса ми най-много зеления двор с мнооого детски занимания и близоста до плажа. Ако сте виждали нещо подобно на разстояние до 500 км. от Плевен моля дайте линк   А цената която ни дадоха за студио 2+2 е 35 евро

Аз 2 години само гледам темата, но след поредното боледуване на БГ морето, тази година се престраших за Гърция и не съжалявам. Фериботът за мойта кола ми казаха 16 евро, явно има значение марка и модел.
35 евро е много добра цена за сезона, според мен.
А от Плевен през къде ще минете?
Ние бяхме 6 нощувки, по 60 евро, за 7те дни, с пътя ни се върза 900 евро. Но не съм готвила, ядяхме по заведения.
В хотела нямаше забавления за деца, но те нямаха и сила, след 6-7 часа във водата. Даже тв не са гледали.  Mr. Green

# 364
Да си повторя питането. Някой почивал ли е между Пиргадикия и Агио Николаос?
Освен 2-3 хотела в букинг не откривам нищо. Wink
Интересуват ме координати на студио и лични впечатления!

Теси, Били сме в Кротири ризорт - много добра цена за много добре обзаведен суит, на HB, ако намериш места  Wink

pontes, удобно ли е пак да пуснеш вашите къщички в Пилио или поне да препоръчаш селце за отсядане - удобно за пътуване до най-хубавите плажове  Hug

belinda, много хубави снимки, а този плаж кой е?

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 16:28 от phile

# 365
  • В светлината на слънцето
keit, ордите комари не са чак такава напаст, не се плаши. С репеленти работата се спасява. А в самия апартамент не сме имали проблеми, защото в Белвю си ни дадоха устройство срещу комари. Както доколкото разбрах правят на повечето места в Гърция. Само се запасете с пръскала и мисля, че няма да имате чак такива проблеми, където и да отидете. Peace

# 366
някой да е ходил там   http://www.villamediterrane.gr/
Благодаря за отзивите за Керамоти няма места там дето ми хареса или цените не ме устройват  Cry

# 367
Здравейте,върнахме се от почивката си Гърция и мога да препоръчам едно малко обсъждано тук място-Неа Ираклица до Кавала.
Пътувахме през Златоград,и  след вече  4 преминавания  мога спокойно да кажа ,че не е чак толкова кошмарен пътя.Най-тясната част със завои е 10-15 км.,останалото е обикновен планински път,  от Златоград/границата/ до Ксанти се стига за 1 час.
Градчето се оказа по-голямо от моите очаквания ,разделено е на две части и се простира край огромна плажна ивица.Ние бяхме в по-централната част,където има десетки крайбрежни таверни,хубава алея за разходки ,много малко магазини и само на едно-две места сергии.Има красиво яхтено пристанище и навсякъде е много чисто ,зелено и ухае на цветя.Малко по-оживено беше в петък и събота,когато прииждат гърците,в останалато време беше  съвсем спокойно.Има и много голям детски кът със забавления за малки и големи ,на открито и закрито.На 50 м. от студиото ни имаше рибен магазин ,където всяка сутрин зареждаха поне 15-20 вида риба.Има и  Лидл и Масутис,цените са нормални.
Плажът е с пясък,а морето-кристално чисто,на 50-60 м. навътре е плитко,няма камъни и таралежи.Мястото е райско за деца-не излизаха буквално с часове от водата .Имаше дори училище по плуване,където 5-6 дечица на не повече от 4 годинки цапаха като патенца след учителката и то край шамандурите.
Има  достатъчно места,където да си поставиш собствен чадър,но ние ползвахме чадърите пред заведенията.За 2 шезлонга,чадър,масичка и стол плащахме по 1 евро на шезлонг,за цял ден,без да си длъжен да косумираш,къде го има това в България  newsm78.Плажът е много чист има и душове със сладка вода-много полезно .Наблизо има и други много хубави плажове.
Стана дълго ,но да обобщя-предимствата са ,че е близо до Б-я /за тези които  не пътуваме през София/,няма фериботни такси ,мястото е красиво,съчетава море и планина ,без да е съвсем диво и усамотено.Селището е спокойно,посещава се основно от гърци,има и малко българи .Няма морски таралежи,камъни,оси и комари Wink

# 368
medlab , благодаря за информацията, радвам се, че сте изкарали добре. А пътят със завоите като е тесен, ограден ли е с дървета  или е голо нанадолнище от едната страна? Че има световъртеж от високо.

# 369
  • Sofia
Момичета помагайте, ние май ще направим втори опит за гърция, но държа да е август.....та да попитам някой знае ли хотели/ студиа, които са по-евтини за началото на август, понеже в booking са доста скъпи  Sad търся в Паралия Катерини, Неа Каликратия или друго място където не е съвсем пусто, понеже сме по-млади, без деца и искаме да се забавляваме.

# 370
  • София
medlab , благодаря за информацията, радвам се, че сте изкарали добре. А пътят със завоите като е тесен, ограден ли е с дървета  или е голо нанадолнище от едната страна? Че има световъртеж от високо.

На мен пътят ми беше кошмар. Тези 10-15 км са ЕДНОлентов път, две коли трудно се разминавахме. Не е ограден, т.е. от една страна са скалите, от другата - пропасти....Наклонът на завоите е огромен....

medlab, а къде спяхте? Хубаво ли е в апартаментите/студиото/хотелската стая?

# 371
  • София
Привет и от мен от Неа Каликратия Simple Smile

Засега си изкарваме чудесно, ще се очертае май една от най-добрите ни почивки. Основно плажуващите са гърци и сърби,предимно с дечица от малки до големи. За тези, които търсят златната среда на оживление като нас, курортчето си е екстра. Ако някой проявява интерес за повече информация, ще пиша след няколко дни, като се върна.  Hug

# 372
Ето един сайт с абсолютно всички плажове на Халкидики, който пуска следващата тема, да го сложи на първа страница, аз на толкова подробен до сега не съм попадала.
http://gr-beaches.com/greek_beaches.en.aspx
За следващата тема доста изненади съм ви подготвила, шшт ся Simple Smile

# 373
Нощувахме  ето тук http://www.dimitra-apartments.gr/gallery_bg.html-комплексът е добре уреден,а къщичките  са на 3 етажа -2 спални/много широки/,голяма дневна ,баня,кухненски кът -много добре оборудван. Басейна в единия край е малко дълбок-над 2 м.,но има всякакви пояси и т.н. Има и детски кът и много котки-слабост на стопанката.Чисто и удобно ,ние бяхме 4 възрастни,но мисля ,че може да се настанят още поне 2-3 деца.За последната седм. на юни ни излезе 360 евро за 8 нощувки.Димитра е много готина,харесахме се и постоянно ни носеше разни вкусотии-рибки,диня,спагети със скариди и др.Тя и мъжът и Костас си живеят там.Аз и писах на e-mail ,разбрахме се на приличен английски и даже ми направи отстъпка за ранно записване.  .Има един минус-близо е до пътя и лудите гърци с мотори не се спират,но вечер като спуснеш щорите нищо не се чува,има и климатик,за който не се доплаща.
Относно пътя-има мантинела и най-много да ожули някоя ламарина.

# 374
  • София
За Лимнос:
Пътува се до Кавала и оттам се хваща ферито. Фериботът е около 15 евро на човек в едната посока, 8 евро за дете. За автомобил е скъпо - около 60 евро. Пътят с ферибота е 5 часа, но минават бързо, защото се избиза на палубата, вътре, разходки из кораба, не е като да седиш в кола.
Ето един сайт на български за да разгледате за острова -
http://limnosbg.blogspot.com/
Островът е голям и има много неща за раглеждане. Ние ходехме сутрин на плаж, а следобяд си правехме екскурзии, но може и само на плаж ако предпочитате  Плажовете са страхотни - плитки, със страхотен пясък, чадърите не се плащат, поръчваш си кафенце само.
Ние не искахме хотел и отседнахме в къщичка, в едно селце -  http://www.amethyst-limnos.com/amethyst-1-gr.html, но има и хотели тип студио. Столицата на острова - Мирина е страхотен град, много красив, с чудесен замък до него за разходки, с уникални залези - слънцето залязва зад Атон в далечината. Селото, в което отседнахме, се казва Танос и е на 10тина минути с кола от столицата. Тоест спокойно вечер си ходехме там на разходка. Къщичките ни бяха страхотни, селото има разкошен плаж, на който до обяд си бяхме само ние...и това средата на юли месец. В селото имаше супермаркет, а месо и разни други неща пазарувахме от столицата Мирина през няколко дена.
Мирина е оживен вечер, има някакъв нощен живот, предимно по крайбрежната улица, но нищо прекалено. Има две крайбрежни алеи със тавернички и кафета, замъкът ги разделя по средата. А освен това и една дълга търговска улица с магазини. Разкошни къщи, строени са от гръцки емигранти, забогатели в Египет и върнали се после.
Не духа Simple Smile) Или поне подухваше приятно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт