На море в Гърция - 8

• 158 143
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте! Не съм изчела цялата тема, може би е коментирано, ако е така предварително се извинявам! Интересува ме къде може да се нощува (хотели, студиа и т.н.) в Неа Перамос, Кавала - на добра цена и да е подходящо за малко бебе?

# 481
Чета и продължавам да чета полезната ви тема, но искам да ви попитам за местенце за двама, не много скучно..без детенце сме и ми се иска да пътуваме с колата, ако е остров предполагам с ферибот, а може и да се местим или просто да отскпчим донякъде за разходка. Нямам никаква представа къде да отидем....

# 482
  • София
Привет момичета. Имам един леко страничен въпрос, макар че пак е свързан с Гърция.

От Истанбул ако отидем към Александропулис има ли там КПП и ще можем ли да влезем в гръцко от там и да минем до Кавала или Керамоти и после вече за Ситония си знам. Нещо не се ориентирах в Гугъл мапса. Тези дни изскачат разни оферти и плановете ми се сменят ежечасно и направо се увъртях вече. Simple Smile

Има КПП ,което от турско те извежда на пътя Орестиада-Александруполис. Пътят е супер, КПП-то не е натоварено. Иначе през юли и август на КПП Капитан Андреево (Свиленград-Истанбул) често се случва да се чака с часове от турските гастербайтери.

И там стават опашки от коли с немски номера и доста ги тарашат. Ние минахме за 1-2 минути, но сме чакали повече от 1/2 час на 11-12 септември. Гърците са много старателни по отношение на "немците".  Wink  От Александруполи започва Егнатията, която минава близо до Керамоти, после край Кавала и продължава към Солун. Не знам точно от Истанбул ли те интересува, но ние идвахме от Дарданелите. Не се усетихме кога стигнахме до границата.

Anna bel , Таня67 благодаря за поясненията. Интересува ме точно от Истанбул, защото получихме покана от приятели да им гостуваме 2-3 дни там и сега преправям всички планове Simple Smile
А имам и още един въпрос. Тъй като ще си напазаруваме от тук за почивката в Гърция алкохол и цигари, дали няма да имаме проблем при влизането в Турция и после при влизането от Турция в Гърция. Ако имате опит моля споделете какви са разрешените количества, както и всичко каквото ви хрумне по този маршрут.  Благодаря предварително.

# 483
Аз да кажа, че съм супер доволна от хотел Луси Кавала
http://www.lucyhotel.gr/home/
Хотелът напълно отговаря на 5*. Стаите са луксозни и много чисти. Всеки ден сменят чаршафите, а кърпите сутрин и вечер, когато и чистят. Храната е значително вкусна и разнообразна, нещо което до сега не ми се е случвало в БГ. Малко "Краси Радков" и "Юксел Кадриев" гледат странно като не поискаш да им купиш водата от 2-3 евро, но иначе всичко е ОК. Персоналът е много отзивчив и любезен. Плажът е през улицата пред хотела. Самият плаж на хотела е каменист. Той е точно до лодките. Там са и чадърите и шезлонгите на хотела, който са в цената. Значително по-удобни от българските са. За каменистият пясък е хубаво децата да са обути с обувки за вода, за да не им е неприятно. Ако пък не Ви харесва такъв тип пясък по средата на заливчето пясъка е супер ситен като българския. Цялата плажна ивица не е пренаселена, много е спокойно и водата е много чиста. На плажа на хотела няма вълни и няма таралежи, докато по средата ги има за сметка на хубавия пясък.
В хотела има безплатен интернет, а за стаите ако не хващате добре сигнала Ви предоставят кабел. В стаята си има хладилник и сейф, също безплатни. Паркингът и той е безплатен. Относно басейна - много чист и поддържан. Отново се полагат чадър и 2 шезлонга. Има спасител. Басейна няма обособена детска част и започва от 1,20м. Водата се стопля следобед доста.
Единственият недостатък е, че няма вода, а винаги трябва да си купуваш. Другото, което ми направи впечатление е, че за една китайска група вода се появи, чак им стана неудобно и започнаха да разливат и по другите маси. Но като си тръгнаха китайчетата, с тях си тръгна и безплатната вода...

Ако някой има въпроси на разположение съм Simple Smile

Последна редакция: нд, 08 юли 2012, 23:02 от Lelq Zelka

# 484
  • София
Toдоричка, за границата България - Турция са позволени по 1 шише алкохол и 2 кутии цигари на човек. Вероятността точно вас да ви преровят е малка, но все пак съществува. За гръцко-турските разпоредби не знам, но там само подадохме с радост личните си карти, а не паспорти (след повече от 2 седмици в Турция бяхме безкрайно щастливи, че влизаме в Гърция макар и само за 3-4 часа), митничаря на чист български ни попита какво търсим по тези земи и тръгнахме. Никой не ни е карал нито да слизаме, нито да отваряме багажник. В посока България -Турция го направиха макар и формално.

# 485
Тодоричка,
тази година идвайки от Бозджаада, минахме през пункта Ипсала, който те качва директно на Егнатия одос.
Но, това за мен е доста на юг от Истанбул. Не знам дали не е по-добре да хванете магистралата Истанбул-Одрин и да минете на одринското КПП. Оттам от Кастанис и Орестиада се пускате към Егнатия и крайбрежието.
За алкохола и цигарите не знам какво да ти кажа. Нас на българо-турската граница при Свиленград направо ни разкостиха (от доста пътувания до Турция, това ни беше първото ever с личен автомобил), не говориха дума език различен от турски, и на рентген мина колата. Щях да ги удуша Simple Smile Eстествено, но носехме нищо забранено, просто ни загубиха един час в глупости и удариха печат относно проверката в паспорта на мъжа ми (той пътува често до Щатите.. сега ще има да го разпитват ooooh!)
После на турско-гръцката нито турците на излизане, нито гърците на влизане нещо искаха от нас. Бяхме абсолютно единствената лека кола на Ипсала сред редици от ТИР-ове.
Та така, виж си разстоянията до двата пункта, и си прецени.
след повече от 2 седмици в Турция бяхме безкрайно щастливи, че влизаме в Гърция макар и само за 3-4 часа
По същия начин се почувствах и аз, въпреки че бяхме по-кратко в Турция и все пак пренощувахме в Гърция Simple Smile Облекчение от наличието на западна цивилизация, бих го нарекла.

# 486
  • Sofia
Момичета по повод забранено-разрешените неща по границите и ровичкането с поглед по багажа 1-2стекчета с бира и хладилна чанта с бебешки храни биха ли смутили полицаите-граничарите на КПП Кулата?

# 487
  • sofia
 Ограничения има , когато иде реч за КПП между страна "В" и страна "извън" ЕС - в горните случаи : Гърция и Турция. България е член на ЕС и подобни ограничение не съществуват.

# 488
  • София
Момичета по повод забранено-разрешените неща по границите и ровичкането с поглед по багажа 1-2стекчета с бира и хладилна чанта с бебешки храни биха ли смутили полицаите-граничарите на КПП Кулата?

На Кулата никой не поглежда нищо. Само подаваш на единствения комбиниран българо-гръцки пункт личните си карти. В ЕС сме  Wink. Досега говорехме за вариант през Турция.

Параход, страшен късмет сте извадили!  ooooh!  Доста пъти сме минавали границата с кола, карали са ни да отворим багажника и толкова. Все си мислих, че се заяждат най-вече с автобусите.  Grinning

# 489

Никой не ти проверява багажа на влизане или излизане от Гърция, единствено, което по-зорко наблюдават са децата и документите им.

# 490
  • Sofia
Благодаря за отговорите  bouquet
Аз обаче пак с вьпросче.Как стават преводите за Националната Банка на Гьрция?От всяка наша банка ли мога да пратя нужното капаро?И каква е таксата за комисионно горе долу на някоя банка от която сте пращали?За 2-3дни дали ще пристигне?
Много благодаря на по опитните Hug
Хубава сльнчева седмица  bouquet

# 491
Здравейте!
Прегледах темата и предходната също, но не видях отзиви за този хотел http://www.booking.com/hotel/gr/petrino-suites.html?tab=1&or … year_month=2012-9
Моля, ако някой е ходил да се включи с мнение. А и приемам предложения за сходен хотел със сходни цени.
Благодаря предварително   bouquet

# 492
  • София
Някой скоро да е ходил в Toroni blue sea? Там си резервирхме след дълго мислене, заминаваме след 2 дни, като се върнем ще ви кажа как е Simple Smile
Искам отново да благодаря на Параход, която миналата година ни насочи към Скиатос, където си изкарахме превъзходно с мъж ми ( без детенце  Wink ) ако някой ходи, задължително да посети една кръчма, която е като мелница, на върха на острова, катерят се едни стъпала, в самия център, няма такава красива гледка, а и храната е супер Simple Smile

# 493
Здравейте!
Прегледах темата и предходната също, но не видях отзиви за този хотел http://www.booking.com/hotel/gr/petrino-suites.html?tab=1&or … year_month=2012-9
Моля, ако някой е ходил да се включи с мнение. А и приемам предложения за сходен хотел със сходни цени.
Благодаря предварително   bouquet

Не съм ходила, но изглежда доста добре, а и района не е лош.

# 494
  • София
Никой не ти проверява багажа на влизане или излизане от Гърция, единствено, което по-зорко наблюдават са децата и документите им.
В този ред на мисли - аз бях потресена колко е лесно да прекараш дете през границата, проверките са чиста формалност, за съжаление Sad На влизане в Гърция поне ни хвърлиха по един бегъл поглед на документите, на връщане дори не ги поискаха! Приятелката ми си беше загубила личната карта и се притесняваше как ще мине границата, а дори не се наложи да спираме колите! Това, вместо да ме зарадва, ме накара да настръхна - можеше да сме престъпници, в колите ни можеше да има отвлечени деца - на никого не му дреме Sad Напуснахме Гърция с общо четири деца, на които никой не им провери документите! ЕС - хубаво, радвам се, но когато видят деца, би трябвало да внимават повече!

Общи условия

Активация на акаунт