"Декемврийче вече се надигна, половин годинка стигна"

• 38 559
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Гогова мама, тук не сме лекари и не сме в позиция да коментираме кръвните резултати, но при всички случаи повторно изследване и евентуална консултация с детски хематолог може би няма да са излишни. Наистина на пръв поглед не всички показатели са в нормата, но само специалистът би могъл да прецени доколко и за какво подсказват тези резултати. Споделяш, че си с таласемия минор и ако е така, вероятно си запозната с шансовете да си я предала на детето си. Ако таткото не е носител (предполагам се е тествал щом сте открили, че ти си носител?), най-лошото, което може да се случи, е дечко да е също с таласемия минор. Това рядко засяга особено качеството на живот, но е добре да се знае все пак. Ето например нещо важно: приемът на желязо при този вид анемия е противопоказен! От позицията на носител на този дефект на кръвта и предвид опита ми с буболец (когото се оказа, че съм ощастливила със същото) бих могла да споделя как се развиха нещата при нас, ако искаш.

# 106
зелено човече (.)(.), наистина ако се окаже, че бебчо има проблем, ще се радвам да споделиш опит. Засега ще чакам да дойде понеделник, че нашата педиатърка да се върне от отпуск и да отида при нея с резултатите за мнение. Естествено, че съм наясно, че "по форумски" няма нито как да си поставяме диагнози, нито как да се лекуваме. Помолих само за малко повече информация, защото проблема на другото майче ми се стори сходен с нашия. По отношение на таткото - ами знаеш, че всеки човек си има странности - е при нашия татко проблема е, че и дума не дава да се продума за каквито и да е кръвни изследвания. Така че не знам дали и той е носител на "счупения" ген.

# 107
  • София
зелено човече (.)(.), наистина ако се окаже, че бебчо има проблем, ще се радвам да споделиш опит. Засега ще чакам да дойде понеделник, че нашата педиатърка да се върне от отпуск и да отида при нея с резултатите за мнение. Естествено, че съм наясно, че "по форумски" няма нито как да си поставяме диагнози, нито как да се лекуваме. Помолих само за малко повече информация, защото проблема на другото майче ми се стори сходен с нашия. По отношение на таткото - ами знаеш, че всеки човек си има странности - е при нашия татко проблема е, че и дума не дава да се продума за каквито и да е кръвни изследвания. Така че не знам дали и той е носител на "счупения" ген.

A как ще се предприеме някакво лечение, ако го има този проблем Shocked

delphi_5
, какво сиропче ѝ изписаха?

# 108
ами, ако не дай Боже се окаже таласемия, тя се доказва с кръвни изследвания на бебчо. А за лечението - ами мисля, че няма такова, защото на мен хематолога ми обясни, че става въпрос за някакъв дефект в последните няколко елемента на веригата хемоглобина

# 109
  • Beyond the Frontiers
Гогова мама, напълно разбирам за таткото. Нашият също изпада в ужас при мисълта да му вземат кръв, направо припада  #Crazy

При нашата мома в ход са зъбите - вече трета нощ е рев и дране през час  Sad Направо се побърквам, такова чудо не съм имала с баткото. Двата резци долу явно пробиват, ама мъка....

# 110
  • София
Уф, той таткото не искал да го боцкат. Аз мислех, че не дава бебето да изследват Mr. Green Дано все пак на малкия да му се размине Praynig

Galactic , и при нас голям зор тия зъби, венците са подути зверски, ама още няма никой. Направо ми е жал за детето. А и за мен си Mr. Green

# 111
  • София
Galactic , и при нас голям зор тия зъби, венците са подути зверски, ама още няма никой. Направо ми е жал за детето. А и за мен си Mr. Green
Ами,така де!И ние сме хора Wink.
Привет от нас!
Аз открих защо детето ми е плакало и не е искало да заспива.Държала съм я гладна.Аз съм си мислила,че се е наяла, а тя не се е.Явно не ми показва достатъчно ясно.Аз какво искам Да си казва вече  Laughing.И този момент ще дойде.
Утре сме канени на Петровден и това е събитие в еднообразния ни живот на село,което се чака с вълнение Grinning.

# 112
# 113
  • София
зелено човече (.)(.), наистина ако се окаже, че бебчо има проблем, ще се радвам да споделиш опит. ... По отношение на таткото - ами знаеш, че всеки човек си има странности - е при нашия татко проблема е, че и дума не дава да се продума за каквито и да е кръвни изследвания. Така че не знам дали и той е носител на "счупения" ген.

Гогова мама, може да е добре да провериш в документите си каква точно таласемия имаш и да попрегледаш информация за нея. Може би съпругът ти не е осъзнал какво значение може да има, ако той е също носител на таласемията: при двама родители с таласемия минор има шанс детето им да има тежката форма, която е съвсем друго нещо, много по-сериозно. С един прост кръвен тест може да се разбере сравнително бързо каква е вашата ситуация. Ако искаш, бих могла да те насоча към тема, в която сме обсъждали детайли за изследването. В твоите резултати вероятно има препоръка за генеалогичен анализ, така че може да се каже, че е медицински предписано и таткото да бъде проверен. На децата рядко правят изследванията преди 2 годишна възраст, имай го предвид.

# 114
Честита половин годинка на Гого!
За месото - ние тепърва го ще го въвеждаме, чакаме да оздравеем. Нашата лекарка каза да започнем с пилешко. До сега аз си правех пюретата, но тези с пилешкото мисля да ги купувам. Надявам се да има по-добър контрол над пилетата, че тези по магазините кой знае с какво са ги хранили. За деца над 10 м. е детската кухня, та свинско, стига да не е тлъсто, не ми звучи странно.
mimetopl, не бяхте ли и вие склонни към алергии? При деца с алергии уж препоръчват телешкото след 12 м. (заради протеините), а рибата след 1,5-2 год. И двете са алергени. Аз агнешко също не бих дала преди 12 м.
delphy_5, дано даде добър резултат лечението.
Да, за телешкото  си права. Не се препоръчва за деца с АБКМ и се подхожда по-внимателно при деца, склонни към алергии, но пилешкото е в същия списък и то е по-голям алерген и никак не е подходящо за първо месо при такива деца. Агнешкото е нисък алерген и дори се препоръчва за първо месо за деца с АБКМ, но най- подходящи са пуешкото и заешкото. За по-нататък свинското и патешкото.
Рибата е алерген, но по-скоро отделните видове риба, а не като цяло.
Аз ще подходя внимателно към останалите меса, както и към млечните продукти и искрено се надявам всичко да е наред и при вас.
delphi_5 и аз много и се радвам на моята линийка, въпреки че ми се искаше да върви по-бързичко  Mr. Green

Последна редакция: чт, 28 юни 2012, 16:31 от mimetopl

# 115
Еми сeди стабилно и днес се появи Първото Зъбче! Мило бебче расти здраво, с хубави бели, здрави и подредени зъбки! Обичам те мило ми момиченце!  bouquet

# 116
Честито зъбче на малката госпожица и браво за придобитите нови умения   Hands Clap

# 117
ние зъбче нямаме все още Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes-обаче през нощта не спи ooooh! ooooh!-до 2ч и след това е въртене,мятане,биба,вода и така до 5,30-6,00-сто варианта мислих-жега,др завивки Tired Tiredно уви.....
но и през деня малко спи,та не знам Whistling Whistling Whistling

# 118
Мечкони, Йоан и той от няколко дена е така. Голямо мрънкане е през нощта. Върти се, застава по корем, но не успява да си завърти главата и забучва нос. Следва повръщане и не може да си поеме въздух. Снощи добре, че не си бях легнала. Така се задави, че дъх не можеше да си поеме и да реве не можеше. Ако бях заспала не знам дали щях да го чуя. От страх да не се повтори го взех при мен да спи.

# 119
  • София
Мдаа,идва един момент,в който мъницити искат да се наместят,но  им е трудно.Заспиват по корем,но после търсят нашата помощ,за да се обърнат.Баткото имаше такъв период и през нощите беше тегаво.

Общи условия

Активация на акаунт