"Декемврийче вече се надигна, половин годинка стигна"

• 38 559
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
чела съм, че за да се установи дали е рахит се прави снимка на китката  newsm78

# 136
Дали пък не е от бързото наддаване.Той се роди 3330кг в 37 g.c. а сега на 6 месеца е 9100кг.Ще откача вече.

Ами не знам мила.Утре най-добре ще ти обяснят.

# 137
lilitr можеш да напревиш следния тест в домашни условия. Значи, прокарваш пръст без нокът ( не с мекичкото, а настрани, все едно с нокът, но отрязан ) през коремчето, така че да образува Х на коремчето. Като прокараш от двете страни се кръстосва и стават 2 бели линии, започваш да засичаш за колко секунди ще се покаже червено кръстче (Х) Ако кръстчето/хикса стане червен за по-малко от 20 сек. значи количеството вит. Д в тялото е малко и има наличие на рахит.
И Елза  по време на кърмене се поти обилно, но и аз го отдавам на жегите. И на сън се стряска и проплаква.

# 138
Появява се x за около 5 секунди.

# 139
  • София
Тези пък защо не дават вит.Д? newsm78
В Италия например знам, че също дават като при нас.

# 140
  • USA
И ние даваме вит Д от раждането.Много странно точно при вас трябва да се дава,че слънцето ви е кът.Защо не си купиш от аптеката,то се купува без рецепта.Дано всичко е наред и притесненията са ти на празни,но ако пък е рахит знам,че се лекува с по-големи дози витД Peace

# 141
Благодаря на всички ,които ми помогнаха по един или друг начин.Не дават витамин Д ,защото казват че го има навсякъде във всяко ядене и в АМ.Вчера ходих до аптеката и попитах как седят нещата с витамин Д.Те ми казаха че по никакъв начин нямат право да ми дадат без рецепта,ГП трябва да ми даде рецепта след това като я занеса в аптеката се чака около 10 дена за доставка,защото нямат в наличност,просто не го продават.И това ми го казаха в 5-6 аптеки.От приятелка намерих половин шишенце и от вчера започнах да му давам,по указание на докторката ни от БГ,тя ми каза да давам сутрин на гладно 8 капки.Днес сме на доктор и ще видим.Дано греша,но ако съм права за рахита дaнo поне ми дадат рецепта да витамин Д,или ще трябва да карам майка да ми праща от БГ.Та така.Съжалявам за дългия пост.
Благодаря отново.
 Hug

# 142

lilitr
  Praynig дано всичко е наред.Само да кажа,че и нас една лекарка така преди 2 седмици ни беше изкарала акъла.Много бързо качвала (роди се 2900) ,а сега е вече 9кг.Бараше се отзад все по тила и това било един от признаците за рахит,нямала още зъбчета (на каката ни и изби първото на 8м и нещо) и аз като запалих ходихме при нашата си педи и се оказа,че всичко си и е ок.Надявам се и при вас нещата да се окаже,че са така.  Hug
Ние днес сутринта изядохме повече от половин бурканче каша,та сега съм много доволна.Надявам се и на обяд с пюрето да хапне така.
А и забравих да се похваля,че си имаме от събота и второ зъбче вече.

# 143
  • София
lilitr,ще чакаме да споделиш какво ти е казала докторката на прегледа.Стискаме палци притесненията да са ти напразни.
Ние още си нямаме зъбчета.Трябва да си погледна записките кога е излязло на баткото първото зъбче,но имам спомен,че и на него не са били по-рано.

# 144
  • София
lilitr, и аз стискам палци всичко да е наред. Надявам се да споделиш с нас какво са ти казали. Все пак бъди внимателна с витамин Д - на мен 8 капки ми се струват много. На опаковката на нашите (Вигантол) пише по 1 капка, нашият педиатър казва да даваме по 2. Сега въпреки че е лято ни каза да продължаваме с 2-те капки, та на мен ми е свито и две като давам. Трябва да се внимава да не се предозира, последствията от прекаляването с вит. Д не са за подценяване.

# 145
Lilitr, и аз стискам палци всичко да е наред при вас. Ние имаме същите признаци, за които ти говориш - потене, повече килограми, времето не е повече от 15 градуса..., но според педиатърката всичко е нормално.

# 146
Lilitr, много палчета и от нас ! Hug
Момичета, не пиша тези дни, много сме се притеснили. Нашият татко е с температура от две седмици и не могат да разберат на какво се дължи. Днес го вкараха в инфекциозна вече. Чудя се кой да викам да гледа децата, че да мога да ходя до него всеки ден. Бабите и дядовците работят и с отпуските е много тегаво.Надявам се да се установи по-бързо какъв е проблема, че не съм на себе си тези дни....

# 147
Ама съм голяма замайлка ей ....днес Алекс става на цели 7 месеца...та почерпете се за наше здраве!Аз си пожелавам да ми е все такава кротушка!  Heart Eyes

Честити месечинки и на всички останали бебета родени на 02!

# 148
Ех ,Люби,все за нещо да се тревожи човек.Стискам палци всичко да се размине бързо и безпроблемно и бързо възстановяване.
Днес моя мунчо си хапна картоф и морков 190 гр Crazy Crazy Crazy и то разредено с вода а не с кърма.Глезанчо сладък ми е той Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 149
  • София
Lyubi, дано бързо да се оправи и да не е нещо сериозно.
vatzi, браво на вас, как добре хапвате само  Grinning
jiorjita, честити ви седем месеца. Да сте много здарви и щастливи.
 Аз мога да се похваля, че малкия сякаш е по-добре вече, почти няма сополки. Сега остава и аз да оздравия  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт