"Декемврийче вече се надигна, половин годинка стигна"

• 38 560
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, дами,

Извинявам се на тези, които ми писаха да ги добавя. Нета ми е слаб и ми е трудно влизането и без това. Ще ги прибавя при първа възможност Peace

Не се изправя на крака в кошарата, премята играчки от едната в другата ръка, това "боц" не знам какво е, разпознаваме сред други хора, не подава ръка. За какъв специалист трябва да искам направление?

Половината  от изброените неща се получават със занимания с детето. В момента малките са като маймунки, каквото им покажеш това повтарят, така че сигурно прави други неща. Майка ми например за два дена научи щерката да маха за чао, да дава "боц" и да вдига ръце нагоре за "фъъър" - това от песничката "ринги-рини рае...." Ръце се научи да дава от мен, не че е хубаво това де, сега като иска да я взема протяга ръце и мрънка  Rolling Eyes

Иначе сяда стабилно, от легнало положение сяда сама и непрекъснато драпа да става. Подпира се на краката ми и се изправя сама. Днес й купих първите истински обувки - едни сандалки, защото я очаквам да иска и да ходи скоро - август, септември със сигурност.

# 451
 Embarassed Оххх ... ами аз не знам на какво да го уча и как  Embarassed Опитах няколко пъти да го науча да пляска с ръце, но той свива дланите на юмрук и нищо не се получава.  Embarassed

# 452
  • Beyond the Frontiers
Embarassed Оххх ... ами аз не знам на какво да го уча и как  Embarassed Опитах няколко пъти да го науча да пляска с ръце, но той свива дланите на юмрук и нищо не се получава.  Embarassed

Ааа, пляскането е малко по-трудно, изисква сериозна координация. Мойта си пляска по краката и корема, когато е гол...съвсем умишлено.

# 453
А, Йоан и той се пляска по корема като го оставя гол. Като започна да го обличам и се почва един рееввв... иска да е гол  Mr. Green
Има ли някъде тема или статия на това как и на какво да уча бебето?

# 454
MuJIuHka явно много си траеш мила!Аз съм много устата  #Cussing outи хич не търпя да ме мачкат.Ако ти не можеш нека мъжа ти или някоя дружка да ѝ обяснят тва онва,че да не идвам   в Сливен да раздавам  341uu да и кажа моето мнение за дипломата ѝ smile3550
Galactic Voyager много се радвам,че така добре се справя красавицата,но аз по цял ден го уча малък мунчо еми не ще и не ще да  се учи.Хили се като ряпа и тва е.А пък за седене седи си стабилни,но ако аз го сложа.Никакъв интерес към нищо няма за да го стимулирам да прави каквото и да е.Относно развитието на децата няма универсални рецепти.Сладурчо най-обича да ме съзерцава Crazy Crazy Crazy

# 455
  • София
MuJIuHka , трябваше да я смениш тая кукумявка още юни месец, сега трябва да чакаш до декември. Отдели едни 30-40 лв и заведи детето на свестен педиатър за твое успокоение, едно второ мнение никога не е излишно.
Според мен количеството храна което хапва Йоан е много малко. 100 г пюре или каша нищо не е. На тази възраст трябва да поема поне 170-180 г храна на ядене. Гледай да му ги докарваш, ако хептен толкова не иска твърда храна, дохранвай го с адапте например или го докърмвай. Давай му храните, които обича или му ги доовкусявай- например слагай бисквитки в млякото и пр.

Добре дошли на новите декемврийски мами! bouquet

# 456
  • Beyond the Frontiers
Сладурчо най-обича да ме съзерцава Crazy Crazy Crazy

Hug Mr. Green

Няма лошо. То за това е форум, като споделим няколко неща, може да си намери всеки своето.

# 457
Здравейте момичета,
Напоследък нямах време да ви чета, че каката няколко пъти преболедува.

Моля ви за съдействие- ходила ли е някоя от вас в Гърция на море тази година, или пък миналата? Търся хотел или студио/ апартамент, да не е далече от БГ, на Халкидики може би, но да не е пристанище, да е с пясъчен плаж, на първа линия, чисто.

Ще съм ви много благодарна за съдействието!   bouquet

А аз се връщам да чета  Hug

# 458
Той изяжда това количество под формата на твърда храна. Винаги след като се нахрани му предлагам ако иска да суче. Понякога иска, понякога не, понякога иска след 1 ч. или като му се приспи.
Заела съм се с нелеката задача да разбера при кой педиатър в града да го заведа. За сегашната разбрах, че е една от препоръчваните  #Crazy
Имам толкова неща да питам, ама тя таз нищо не казва, все едно и говоря на японски или я питам въпроси от висшата математика.  #2gunfire
А относно търпението, ами да прекалено много съм търпелива. От 5 години живея при свекърите и до сега съм сготвила само една мусака, и накрая се засмя и каза, че картофите били повече от каймата, и че тя не слагала кисело мляко в заливката. Днес имах ОГРОМНО желание да направя месно пюре на малкия. Е, то нямаше такова опяване- ми сега това, което му правиш не може ли да го вземеш от детската кухня /вече не знам за кой път и казвам, че е след 10тия месец, но явно не вярва/, защо съм си играела и все едни такива. Аз казах, че не ми пречи и ми е приятно. Ама по всеки неин жест и израз разбрах, че няма да повторя. Ще си ходя до апартамента на родителите ми и там ще правя каквото искам.
Понякога се ми се ще да си грабна чукалата и да замина някъде далече, ама толкова далеч, че да не може да дойде.  #Cussing out

# 459
MuJIuHka Тя и твоята не е лесна.Аз не съм имала "честа" да живея при свекитата нито при майка ми,но до сега не съм чула някой да е доволен или да няма проблеми.Мисля си че трябва след стабилно хранене 170-190гр.не е желателно да даваш после каквото и да е.Остави го да огладнее след 3 часа или 3 и половина(не знам през колко го храниш) и тогава му дай пак.А относно свекърва ти:ти какво се натискаш като има мерак жената да готви нека готви.Кажи и че си търся готвачка ако иска... Laughing Мен ако има някой да ме замести само в готвенето ммм Blush Дано намериш някой педиатър който повече да го бива и да обръща внимание.Моята поне за яденето ме съветваше. Hug

# 460
И след  часа пак толкова си яде.  Confused
А тя свеки няма угодия. Като ѝ кажа да помогна с нещо, тя а недей, няма нужда, пък после само мрънка, че никой не ѝ помагал  ooooh!
Все се старая да я отсвирвам, ама понякога ме вбесява прекалено много  #Cussing out

# 461
  • София
Vatzi,по-добре тръгвай към Сливен ,че Милинка явно е прекалено добричка.Тя докторицата не и се занимава да поглежда детето #2gunfire.

А от Фейса,идвайте тук,че докато приключим темата заглавието за морето няма да е актуално вече Wink.

# 462
Да похваля Даниту Crazy.Днес за първи път беше на детска кухня.Във Варна е от 6 месеца.Днес имат пилешка супа много яка-каката е омаха на обяд само малко сол и сложи.Картофено пюре със сиренце.За първи път от както се разболя Дани яде количество дето и аз да съм доволна 120 грама.За следобед имаха кремче (нишесте)и от него яде 100 грама остатъка пак каката изяде.Много добре приготвено е всичко- безсолно и без подправки,само кремчето дето е подсладено,но в никакъв случай не е сладко.Супата е на ситни парченца картоф,настърган морков ,а месото е смляно има и фиде.

# 463
Тук е от 10 м. и много се надявам да му хареса  Praynig

# 464
И в Бургас е от 10 охо де да беше от 6  newsm44 менюто ви е доста добро дано да си хапва всичко,а пък ако не каката да намазва  Joy И аз иначе като MuJIuHka се надявам да и хареса

Общи условия

Активация на акаунт