Да преправим старите мебели - 14

• 71 484
  • 741
  •   1
Отговори
# 360

Защото японците сервират всичко в различна чинийка и съдинка. Подбират съдчето според ястието и настроението, според човека, според сезона. Но не всичко в едни и същи съдове - т.е. сервизи.

Е, добре, че ме светна толкова време след срещите ни и гощавките в "японския" сервиз! Embarassed Наистина не съм го вземала насериозно, и не само аз, все мислехме, че е шега, и аз съм използвала израза "японски" сервиз, ама все на майтап. А Росето явно ни е надценила интелигентността и е решила, че като не питаме, та ни е ясно. Уф, свещена простота (да не напиша близка дума! Embarassed
samuraika, 10х!  bouquet

# 361
Момичета, в апартамента на ММ във Варна правим ремонт, но за изцяло нови мебели сигурно няма да останат финанси.
Имаме налична тази секция с гардероб и искам да я пребоядисам. Мисля, че е ПДЧ, не е гланц. Трябва ли да мина с шкурка преди това? Боро контакт да използвам ли? И последно какво мече да си купя? Предпочитам по-големите участъци да ги минавам с мече.

Имаме и една кухненска маса с дървени крака и ПДЧ плот, но той пък е гланцов. При него как да действам с боядисването?

# 362
Тези елементи по вратите от самата вратичка ли са или са допълнително лепени отгоре?

Прилича ми ако е ПДЧ да е фурнировано.
Аз бих надраскала леко повърхността с не много едра шкурка, боро контакт и после боя.  Peace
По същия начин и за масата Simple Smile

# 363
лепени са  Peace

# 364
Ред Шу, декупаж?  Flutter Joy Joy
Извинявай, но ме държи още несполучливия ми опит с декупажа Laughing

Аз не бих шкурила. Работата е огромна! От опита ми с бороконтакт+боя+безцветен лак: запечатва и държи достатъчно здраво и без да е шкурено Peace

# 365
Няма да имам време за декупаж, а и не го умея де.
Най-вероятно и аз ще карам без шкурка за секцията, защото времето ще ни е ограничено. За около ден и половина ще трябва да завърша с боядисването на мебелите. За сега се надявам племенника да помага, ама го тресат едни любовни вълнения та може да е зает  Laughing

При боядисването вратите да ги свалям ли или така директно да мацам?
За мечето нищо не казвате - дунапренено или леко космато?

Стъклата мисля да ги облепя с матово фолио и цялото да се ползва за дрехи, няма да редя чашки и сувенири.

# 366
За декупажа беше шега Wink
Да не те отчайвам, но на тази китайска стена само съхненето ще отнеме ден и половина. Поне седмица си планирай Peace

# 367
Ред Шу, явно нямате време, но аз бих разделила секцията на три части, не по вертикала, а по ходизонтала, ниските модули, витрините, окачени на стените, и отгоре модулчетата отделно. Така може да ги боядисам дори в два цвята и да ги раздвижа из стаята, само плоскости за дъно и капак ще трябва да се купят и ще стане много яко.
поне за мен де, така ще се избегне всичко да е на една височина.
искрено го пиша, след като е за ремонт, да има нещо свежо освен боята.
ако Ви се занимава де.

какво мече/четки зависи с какво мислите да боядисвате, боя, латекс, лак...

# 368
Въй, как седмица, от петък до неделя ще сме там  ooooh!
айде лакирането мога да го оставя за после, ама другото.

С едни колеги се смеехме, че мога да пускам наематели за по 5-6 дни срещу боядисване на някоя част от жилището. Сутрин преди плажа една ръка, следобед още една и ето боядисано, май трябва да го приложа  Joy

jos, много интересна идея, мерси  Hug
Не мога да се сетя как бяха самите модули и до колко безболезнено може да стане това, но ако е лесно приложимо ще го направя  Peace

# 369
Пипкаво е, иска време. И аз планирах ремонт на детска за 1 седмица, ама той месец се проточи Laughing
Идеята за разделяне е много подходяща за такъв тип мебел Peace

# 370
Ауу, това е много яко.
Китенечето на черната стена!

Иначе харесвам шарени столове от един вид, ама де да бях по-млада. Cry
Сега трябва да излъчвам стабилност и стил... Laughing

А това с японските сервизи - ами вече така ще казвам на гостите. Тук сервизите масово са с 4 куверта, тези, които имат супник и купа за салата и т. н. както сме си свикнали в България са много скъпи, щото явно се смята, че само богаташи ги купуват.
Донякъде е добре, че на парти с бюфет всеки ще си познава чинийката и чашката като са различни от тези на другите.

samuraika , ами иска си жената сервиз! Grinning
Забелязала съм, че в чужбина хората, които в България са с най-скромни възможности са най-претенциозни.

За стойката за вино - ами то това по-скоро за поставка за телефоните, събира 12 -тина бутилки вино само. Аз търся нещо по-голямо, четвъртито, но поне с дължина 2.40 Май ще трябва да планирам "Направи си сам" обаче, че и аз не намирам нищо подходящо. Искам хем да събира повече бутилки, хем да е нещо като конзолна масичка, намираща под телевизора. Може би и един ред да бъде само рафтове за книги или други джунджурии... newsm78

# 371
Здравейте,
Сестра ми използва за този тип секция фолио, в два цвята и раздвижи модулите. След време го замени и мисля че боядиса с някаква авто боя , но не съм сигурна точно каква.

# 372
Ауу, това е много яко.
Китенечето на черната стена!

И възглавничките на столовете са жестоки.

Благодаря за идеите, момичета, сега питах мъжа ми, каза, че се разделят лесно модулите, вече ги нагласих по стаите  Laughing Наистина не ми беше хрумвало, жестоко, дано да стане.
А за боядисването може би и през отпуската ще трябва това да се прави, не само в един уикенд.

dzhakova, трудно ще стане при мен с фолио, защото има релефи.

# 373
за под масичка бих направила такива поставки за вино -
http://favo-bg.com/products_b_1.html
е, дърводелец ще изреже кръгчетата Wink

# 374
Red shoe, недей да "маскариш" тази секция нито с фолио,нито с боя!!
Имам абсолютно същата в наследство,но по-тъмния вариант. Това е едновремешното ПДЧ с естествен фурнир!! Швартните отгоре за ковани с пирончета,но са си дървени!
Леко,много леко  я мини отгоре-отгоре с фина шкурка и давай с цветен лак. Става супер .
Само че....два дни няма да ти стигнат. Голяма е.

Валячето ако ще я лакираш - непременно да е от плюшените-за лак.
Много е здрава и голяма-колко багаж побира !!!...

Общи условия

Активация на акаунт