Да преправим старите мебели - 14

• 71 481
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
baibibi   Heart Eyes  Идно другарче, от друга тема, ме светна, че имало лак /де да знам какъв, на водна основа/ бамбук.
И не, че нещо, ма ако решиш  да вапцаш на такава тема, сФиркай- да отправям питанки  newsm78

+1 глас за разфасоването на секцията, все си мисля първо това да се направи и намести, а после да се реши, какъв цвят и др. обработка да се прави

Мноооого Фнимателно с декупажа  Naughty често гледката е шукаритетна  tooth

# 376
jos , тя моята поставка е точно такава. Отгоре има нещо като дървен поднос, който е мобилен.
Но аз имам една стена, която съм я определила за телевизор и бих искала нещо средно между това:

http://www.metaldesignvt.com/media/1/20061219-Wine%20Rack_Web.jpg

и това:
http://www.hometrendesign.com/wp-content/uploads/2012/01/Wine-Ra … n-Inspiration.jpg

Като дизайн това пък ми харесва, но няма да е функционално... newsm78

http://www.distrofurniture.com/wp-content/uploads/2011/03/Unique … -Ebony-Finish.jpg

Както и да е, ако някога осъществя някакъв проект, ще го направя достояние разбира се. А, ако намеря готово ще е направо шестица от тотото! Laughing

# 377

Аз не бих шкурила. Работата е огромна! От опита ми с бороконтакт+боя+безцветен лак: запечатва и държи достатъчно здраво и без да е шкурено Peace

Аааа не бе, не яко шкурене, само надраскване. С една шкурка, трък-трък и айде  Laughing

# 378

Аз не бих шкурила. Работата е огромна! От опита ми с бороконтакт+боя+безцветен лак: запечатва и държи достатъчно здраво и без да е шкурено Peace

Аааа не бе, не яко шкурене, само надраскване. С една шкурка, трък-трък и айде  Laughing
и дръжките на вратичките можете да смените, ако решите да разкостите мебелТА Wink

# 379

и дръжките на вратичките можете да смените, ако решите да разкостите мебелТА Wink

Със сигурност  Peace

# 380
Ох, да се запиша и аз на 26 стр, че скоро не съм  Mr. Green
Зарязах стола, защото ми дадоха ключ от "новия ап.". Та вчера от 12 до 21 часа съм чистила мазнини от терасата, която е с чамова ламперия и дюшеме. казвам ви - няма такава мръсотия на света. През целия си живот толкова мазнина не съм изчистила. Два обезмаслителя ми погълна тая пущина. До дърво съм чистила. Само е безиросана. Взех 2.5 л. яхтен лак и днес след като боядисаме тавана ще я мажа. Толкова е захабена дограмата, че..оставили я само на безир и времето си е поиграло с нея. Опасявам се обаче, че няма да е достатъчно. Нали яхтения лак е безцветен? И на местата, къде е паднал безира си е потъмняло дървото. Като се погледне отвън няма да изглежда добре. Ще го умувам. Може пак да мина с безир и тогава лак. Ако се сещате за други идеи...давайте акъл, че в чудо се видях. Да припомня- там ще се готви.
Бай

# 381
jos , тя моята поставка е точно такава. Отгоре има нещо като дървен поднос, който е мобилен.
Но аз имам една стена, която съм я определила за телевизор и бих искала нещо средно между това:

http://www.metaldesignvt.com/media/1/20061219-Wine%20Rack_Web.jpg

и това:
http://www.hometrendesign.com/wp-content/uploads/2012/01/Wine-Ra … n-Inspiration.jpg

Като дизайн това пък ми харесва, но няма да е функционално... newsm78

http://www.distrofurniture.com/wp-content/uploads/2011/03/Unique … -Ebony-Finish.jpg

Както и да е, ако някога осъществя някакъв проект, ще го направя достояние разбира се. А, ако намеря готово ще е направо шестица от тотото! Laughing

Понеже съм на същата вълна - аз съм се насочила към това, като смятам да го сложа на една стена, на която ще имам ниша. Точно така го искам, барабар с осветлението, само дето ще го магеря да не е натурално, а състарено дърво, стил drift wood  Mr. Green Сичкуту мат'рял - от ИКЕА. Стойките за чаши и вино се продават отделно, можеш да си комбинираш, сковеш, соорудиш и т.н. що ти душа сака! Имат и метален вариант. Ако успея да намеря някой красив стар шкаф, който да изкормя - идеХално, ама ме съмнява тоз късмет.

Аз ще показвам...ама друг път, сега само кавам ку-ку да не ме забравите  Mr. Green

# 382
Момичета, хората наистина бизнес вече правят:
http://prodavalnik.com/art-zakachlka-ot-palet-i7464839
Аз да ви се оплача вчера до едни контейнери "страхотни "палетчета видях , едни с по-малки размери на дъските, на гъсто наредени и самите палети бяха по-малки.Бяха 3 и единия беше много запазен, ако бях сама направо щях да го зема, но бях със съпружието и той малко спечен за такива работи... Confused

# 383
Ох, да се запиша и аз на 26 стр, че скоро не съм  Mr. Green
Зарязах стола, защото ми дадоха ключ от "новия ап.". Та вчера от 12 до 21 часа съм чистила мазнини от терасата, която е с чамова ламперия и дюшеме. казвам ви - няма такава мръсотия на света. През целия си живот толкова мазнина не съм изчистила.....
Бай
аз да си призная бих изшурила целия безир, то каквото е попило, попило е, и бих импрегнирала с яхтен лак. Чудя се дали е добре отгоре за гланц една ръка лазурен с някакъв оттенък да се сложи, че ми се струва, щом е стара дограмата, може да е попивал неравномерно безирът и да стои на петна. Пък така хем ще се скрият петната, хем ще изпъкнат шарките на дървото.  newsm78
Може и само яхтен, но той е по-мек, иначе импрегнира супер. При нашите сме оставили вътрешната дограма само на яхтен лак, не оставя петна като лазурния и открива дървото много хубаво.

# 384
Към яхтения лак изпитвам такава ненавист, че само като го видя написано и ме втриса. Може би ме гонят далечни и угнетяващи спомени за хепи-соц жълтеещи ламперии самоделки с накачулени менчета и шарени бъклици в стил "битово". Не знам, ама някак си представям модерно изглеждащата ламперия, обработена единствено с масла, при това цветни, защото естественият цвят на чама и естественото му стареене ми стоят "евтино", неблагородно.
VK, не знам този апартамент ваш ли е, или ще сте под наем? Но дори и да сте само наематели, пак си заслужава инвестицията - все пак ще живееш там и ще гледаш тази кухня всеки ден. А както ми го описваш, една кутийка от 375 мл ще ти стигне за всичко. Около 40 лева е.
mumita, благодаря за предложението, ама мен точно цветът на "бамбук" хич не ми е любим. Затова искам да боядисам. То перфектно покритие няма да добия, защото плетката е много връткава, но дори и рехаво боядисано "през пръсти" става добре /вече направих столовете бели/. Сега дилемата ми е дали да купя цяла кутия оцветен латекс /очевидно ще е голяма инвестиция, защото в Царево могат да ми направят само на Левис/ и да овапцам и едната стена в същия цвят, или да си оставя стените бели, а масичката да намажа само с оцветител за латекс в желания цвят. Май ще се насоча към коралово. Вчера пробвах на една дъсчица - добре покрива, но като пипаш пуска, оцветява ми ръката. Та май ще трябва и един безцветен лак да мацна отгоре. Обаче пък не знам дали ще държи добре, да не вземе да се олющи и да ми отиде трудът на вятъра.
Абе, да си призная, размързеливила съм се и май съм го ударила само на теоретични съждения, а действията отлагам. Ето сега ме чака и една портичка за боядисване, ама тя поне е ясна и като цвят, и като вид боя.

# 385
Ниандре, с учене на такова бюро само шестици се изкарват. Страхотно е!  bouquet  bouquet
Мелани, на снимките никакви несъвършенства не се виждат. Екстра си е кошничката Grinning! (или както се нарича Blush)
Лабрекс, Самурайка, така ме усмихнахте Grinning! Сега разбирам, че и аз японски сервизи използвам, откак малката хала пролази Laughing. Чинии еднакви имам, де. Но чаши... О, чаши!
Ред Шу, сигурна съм, че секцията ще стане супер! С нетърпение ще чакам да видя снимки на разпарчетосания й вариант Grinning.
Фелисидад, кухнята, кухнята! Страхотна малка кухничка! Замислих се дали би било интересно подобно нещо за сина ни... Мисля да прегледам дали имаме подходящо шкафче на тавана или в мазето, и ако да - да действам. Ако не, запазвам си идеята за по-натам Grinning. Но си мисля... тя просто трябва да се направи!
Биби, кораловото е много нежно. Само като го чух и си представих и повече текстил, нещо в синьо, тюркоаз... И с белите столчета. Морска мечта Heart Eyes.

Аз пък съм супер въодушевена от работата със стари мебели. Толкова много, че искам и още, и още. Темата и всичко което вършите е така вдъхновяващо! Въпреки че ние за момента нямаме нищо друго подходящо за преправяне... Но ще се търси Laughing. Половинката се изприщва от мен.
Витрината да си кажа е почти готова. Остава да се закачат пантите и дръжките, съответно вратичките. Лично съм много щастлива с постигнатото Blush. Ще показвам до края на седмицата Grinning.

Нещо, което ме подсети за Янтра
И още една идея за нощно шкафче

# 386

Ох, такива кръстачки вече не мога да преглътна, откакто ... Shocked...ooooh!...Embarassed

# 387
  • София
Здравейте, пускам и тук една препратка към подарък, който искам да направя на някой ценител и доброжелател. Друг път ще споделя с удоволствие и коя стара мебел съм си преправила, ако мога да бъда от помощ или пък разбира се вие на мен Simple Smile
Здравейте, извинявам се че така нахълтвам в темата ви, но тъй като ви чета от доста време с небивал интерес (но все нямам какво да добавя) реших, че мога да ви заинтересувам с един шкаф, който ще отиде на боклука. Може пък аз да имам сантимент, а той наистина да си е за изхвърляне, но все пак това е шкафът, от който е останала само надстройката и плота върху който е стояла (заедно с две плоскости от изкустевн розово-оранжев мрамор). Подарявам, ако ви се реставрира подобно нещо и ако можете да ги изнесете от балкона...Шкафът си имаше история и мога да разпитам, но вече не помня всички детайли. Върти ми се, че е немски, а дървото е огъвано на пара.
Връщам се да ви чета от 19та стр. насам Simple Smile
П.С. Не мога да превключа нещо на латиница и да направя поста малко по-културно, за това давам направо линк: https://picasaweb.google.com/108554229684703812922/Shkaf

# 388
Красив е бил шкафът, дори и само горната част пак е много красива, жалко, че съм далееечко, надявам се, че на някое от момичетата от темата ще хареса!  bouquet

# 389
  • София
Лабрекс, права си, че е бил. Наистина му трябва голям мераклия за да го възстанови след престой на балкона 5 години Simple Smile)) За това е подарък, но пък ако не, майка ми ще го метне на боклука... Дано се намери някой да го спаси Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт