За колко време ви свършва заплатата?

• 58 339
  • 765
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Въпросът е, че детето е ученик, Ео.Предполагам.Ваканциите тук са малко за децата, и много за родителите.Налага се плащане на лагер след лагер, занималня и прочее варианти, за обхващане на детето в свободното му от училище време, да сложим и спорт, и сумата става Различна.Освен ако не си е уредила да е базирана вкъщи-да работи от дома си,

Не е точно така. Като бях сама със сина си в ужасните 1 и 2 клас, се оправях с малко по-малка заплата и плащах на жена да го гледа. За около 500 може да се договори. Аз отделно плащах и за чистене, че го мразя от дън душа.
Та с такива пари, с малък ученик, с кола и с ипотека се оправях добре, спокойно ми беше. Ако иска да се връща жената, да се върне. Лично според мен бързо ще избяга обратно, защото по-гадно нещо от училищата в БГ за мен няма. Мръсотията и простотията ще я изпратят обратно много по-бързо отколкото ще успее да си похарчи парите.

# 721
Ох.Бърди.Казах, че е достатъчно.Точно това казвам.Просто казвам, че тези 2700, ако е някаква ситуацията с детето, няма да отиват за глезотии.Ще са наложи лагер, ще се наложи спорт, занималня евентуално, ако няма кой-знаеш.Затова са ОК тези пари.Моята жена за малката беше по-скъпичка.Такава си намерих тогава, да не говорим, че днес и бензина е по-скъп от преди 3-4 години. PeaceВиж, за другото-така е.Обясних просто на Ео, че с дете не е само за яденето и дрешките.Нищо повече.Казах още в първия си отговор, че парите ще стигнат за Нормален живот.

# 722
Е, стига де..
И с половината пари ще се оправят Simple Smile
То и 10 000 може да не й стигнат.. зависи на какъв стандарт е свикнала  Crazy

# 723
Да, да подесетим-ок са парите. Laughing Hug

# 724
Имам позната, която с 970лв. заплата гледа двама ученика (8 и 12г) и плаща квартира в София. Допълнителните й доходи са около 200лв. издръжка от бащата.

С 2 700 ще се оправят много добре.

# 725
Момичета , много ви благодаря!!!! Тя е оправно момиче , не е глезла, ама.....От 11 годишна възраст тя не живее в България , 3 години е живяла в Германия и над 20 години в Италия. Говори си български много добре , ама детенцето трябва да е във 2 или 3 клас и смятам , че ще има проблеми в училище. Ами то си е италианче, ходило е доста в България, говори езика , ама кирилица не познава. Та ще трябва според мене не само жена за помощ в домакинството, ами и малко частни уроци. лошото е , че тя е много горда. Не иска да съди мъжа си за издръжка (тя ако го осъди, издръжката ще е колкото нейната заплата, ами да не е и повече). Мъжът И иска да дава издръжка, ама тя казва, че нищо не иска от него. Днеска ми се обади той , говорил е с нейните шефове тука , ще И предложат 1,2 години неплатен отпуск , да не си губи работата, дано поне това приеме. Ако види , че не вървят нещата, да се връща. Много е наранена милата, явно още го обича, той се хванал с една 20 годишна (според мене е заради парите му и положението му, ама.....). Най/лошото е, че детенцето страда. Още веднъж много ви благодаря !!!!!

# 726
  • Бургас
За да не пускам нова тема, ще ви попитам в тази.
Само на мен ли ми се струва или заплатите в обявите за работа масово вървят надолу /в случая забелязвам тази тенденция в обявите от Бургас/?
Ето сега мъжа ми е без работа и се ровя постоянно да търся - и аз, и той.И на места ходи да търси поне тук в Бургас, та и двамата забелязваме, че масово заплатата е около 400 лева, независимо каква е работата или плюс 50-100 лева отгоре и това в най-добрия случай.

# 727
В момента се получава един мн голям вакум. На тези, които работят им се вдигат заплатите. Все още не на всички, но тенденцията започна. Първо в държавния сектор, сега учители и вонени. Специално в Бургас в по-големите предприятия и фирми вдигнаха заплатите. Дано и останалите се сетят.

И от друга страна за търсещите работа заплатите намалят, както си забелязала и това се определя от най-простата причина, че търсещи много, предлагане малко.

Като цяло в Бургас търсенето е в областта на търговията, където заплатата се определя от % и оборота, което е много неблагоприятно. Почти няма търсене на специализирани и по-високо интелигентни професии, като изключим едни 10-тина места, които са постоянно обявени. Всеки може да се сети защо.

# 728
EliMery, в държавния сектор все още нищо не са вдигнали.
Особено пък на полицаи и военни, ако приложат мерките, които смятат...няма да е никакво увеличение.

# 729
EliMery, в държавния сектор все още нищо не са вдигнали.
Особено пък на полицаи и военни, ако приложат мерките, които смятат...няма да е никакво увеличение.

На учителите и военните от 01.01.2013г. Това го обявиха по всички новини и цяла седмица го тръбят.
А, в повечето държавни ведомства вдигнаха заплатите още преди 2-3 месеца.
Полицаите са друга бира. Те и сега вземат достатъчно на общия фон. Да не говорим за допълнителните облаги, които имат.

Само за справка- моя роднина работи като мед. сестра на регистратура в държавна болница, на смени от 7- 12 и 12-17.30 от понеделник до петък и получава чисто 700 лв + 30 дена платен годишен отпуск.

# 730
EliMery, но не тръбят по новините какво друго ще орежат, за да им "вдигнат" заплатите на военните. )))
Както и да е, това никога не става обществено достояние, а хората все си мислят - "пфу, тези военни и полицаи какви пари взимат".

# 731
  • София
Увеличението е пълна заблуда.
Току-що забелязах, че сума неща в супера са се вдигнали с по 20-30ст.
На един лев това е  20%. На три лева  - 10%.
А заплатите колко ще ги вдигнат - до 10 % при всички случаи.
Да не говорим за смешните 7 % при пенсиите.
Пълна мизерия и яка инфлация!
Между другото,платих сметките и заплатата тоя месец свърши.
А какво ще ядем, не знам!

# 732
EliMery, но не тръбят по новините какво друго ще орежат, за да им "вдигнат" заплатите на военните. )))
Както и да е, това никога не става обществено достояние, а хората все си мислят - "пфу, тези военни и полицаи какви пари взимат".

О, да вземат. Около себе си имам и полицаи и военни. Евала, ако всички работеха като тях и вземаха колкото тях. 90% от съседите ми са полицаи Simple Smile
А, военните никой не може да им пипне придобивките по ред причини.

# 733
EliMery, кои точно придобивки?.
Че не се сещам честно казано...

# 734
Увеличението е пълна заблуда.
Току-що забелязах, че сума неща в супера са се вдигнали с по 20-30ст.
На един лев това е  20%. На три лева  - 10%.
А заплатите колко ще ги вдигнат - до 10 % при всички случаи.
Да не говорим за смешните 7 % при пенсиите.
Пълна мизерия и яка инфлация!
Между другото,платих сметките и заплатата тоя месец свърши.
А какво ще ядем, не знам!

Инфлацията от началото на годината до сега е близо 50% на основните стоки.
Да, увеличението на заплатите съвсем не я покрива.

Но никой не може да си изкриви душата и да каже, че в момента държавния и обществен сектор е по-добре от частния.

Още една справка мога да дам. Леля ми е учителка, верно вече с 30 години стаж. Но 3 месеца си е в отпуска, през годината има 4 ваканции и почива на всички празници. Реално работи по 4-5 часа на ден и чистата й заплата преди увеличението е 790 лв, без лекторски и др надбавки. Знам с точност, защото за лекторските им пускат граждански договори и аз й попълвам декларациите.

Общи условия

Активация на акаунт