За колко време ви свършва заплатата?

• 58 347
  • 765
  •   1
Отговори
  • Бургас
Този въпрос се породи у мен неслучайно!
Наоколо масово хората се оплакват, че още вземат заплатата и се започва обикаляне за плащане на сметки - ток, вода, телефон, кабелна, интернет, детска градина, заеми, каквото има като задължения за месеца, за деца и храна - каквото остане и след това "скляпат" до следващия месец и следваща сума, чието предназначение не е по-различно от това за предходния месец.
И в нашето семейство се случва така.Сега мъж ми започна нова работа и Дай Боже нещата да се подобрят!  Praynig
Как е при вас положението?Стигат ли ви доходите от заплатата, за да покриете всички основни нужди на вас и децата, да си платите сметките и да ви остане и за зор заман някой друг лев?
Питам, за да разбера как живее масово българина и хората от обкръжението му и как се справя, ако дохода е нисък.
П.С. Моля в темата да не се зараждат спорове от безмислен характер!

# 1
Същото е положението. Но е така, защото влагам много по спестявания, които ще ми трябват до 1-2 години. Ако не ги спестявах тия пари, щяхме да си живеем много добре. На мен поне ми делят заплатата на два транша и така някак си оцелявам по-лесно.

# 2
  • София
За нула време.....

# 3
  • където ми харесва
Цитат
За колко време ви свършва заплатата?

За отрицателно  Cry

# 4
Просто не питай, понякога парите минават през мен само транзит - вземам - давам - разплащам и толкоз...Все се шегувам, че ще вземам по 5лв. за транзакция на всяко преминаване на дохода през ръцете ми без да достигне джоба ми. Wink Whistling ooooh!

# 5
За 30 дни, през лятото понякога повече.

# 6
За два часа... (сериозно) Sad Confused

# 7
  • София
Направо изпитвам суеверие да отговоря, но половината ми заплата отива спестена в банковата ми сметка. Разбира се, бюджетът е общ - моите пари плюс тези на мъжа ми. Последните два месеца работя доста и допълнително, мъжът ми също получи едни бонуси... Стигат и остават, пу-пу, дано и занапред да е така!  Praynig Лошото е, че много харча за щяло и нещяло, но така съм свикнала.

# 8
  • Ямбол
Понякога свършва бързо, понякога - не. Долу-горе стига за месец.
Заплатите ни не са константа, особено неговата, която е и непредвидима.

# 9
  • Бургас
Направо изпитвам суеверие да отговоря, но половината ми заплата отива спестена в банковата ми сметка. Разбира се, бюджетът е общ - моите пари плюс тези на мъжа ми. Последните два месеца работя доста и допълнително, мъжът ми също получи едни бонуси... Стигат и остават, пу-пу, дано и занапред да е така!  Praynig Лошото е, че много харча за щяло и нещяло, но така съм свикнала.
Дай Боже повече бонуси на тоз и онзи Simple Smile
Но реално като гледам положението изобщо не е розово в масов аспект.Да не говорим за малките градове, откъдето съм аз родом.Ако си намериш работа като магазинер или сервитьор, не е малко.А какво остава за специалистите, които искат да се развиват.Те просто бягат или от града, или от държавата.Тенденцията е страшна погледнато реално 5-10 години напред.
Освен това, когато едИн мъж, глава на семейство не взема висока заплата, понякога или в повечето случаи се отразява зле на самочувствието му, без да може към настоящия момент да промени нещо.Не говоря за моя специално, но и при него съм забелязвала нежелание и тревога.
Много се надявам находчивостта и труда и образование на всеки от нас да бъдат оценявани подобаващо занапред!

# 10
  • София
От 1во до 20то число.
Държа да отбележа, че и двамата работим и само това да ни доходите. Абсолютно самостоятелни сме, откакто сме семейство- от хляба до апартамента, всичко за децата, за нас, лекарства и пр. и пр. сме купили и продължаваме да купуваме абсолютно сами. Имаме и кредити. Финансова помощ няма отникъде.

# 11
... половината ми заплата отива спестена в банковата ми сметка...

И при нас така. Но ние спестяваме в момента. Simple Smile Иначе може би ще харчим 2/3 от доходите и 1/3 за "черни дни". Wink

P.S.: Всъщност е половината НИ. Сега забелязах какво точно си написала.

# 12
  • Бургас
... половината ми заплата отива спестена в банковата ми сметка...

И при нас така. Но ние спестяваме в момента. Simple Smile Иначе може би ще харчим 2/3 от доходите и 1/3 за "черни дни". Wink

P.S.: Всъщност е половината НИ. Сега забелязах какво точно си написала.
Радвам се, че има и хора, на които им стига.Ако сте и на мечтаната служба, какво по-хубаво от това.
Надвам се и моя труд някога да бъде оценен на работното място след като се завърна на работа.На моменти се замислям дали човек е нужно да следва мечтите си и да гони пясъчни идеални, както аз завърших така обичана от мен психология.Но с течение на времето и заплатката, която получавам в социалната сфера, направо ме пратиха в трета глуха, защото още докато се вземе и се сложи в джоба, до вкъщи са останали едни 40-50 лева, които се чудя да мириша ли, деца ли да обслужвам...

# 13
  • София
Шоколадово бонбонче, аз не завърших любимата специалност, но пък имах шанса да овладея любима професия в последствие. Ако не бяхме в София, а в по-малко градче в провинцията, с мъжа ми нямаше да можем да си упражняваме професиите и съответно доходите ни щяха да са съвсем различни. От друга страна нямаме ипотеки и кредити, живеем в собствено жилище, а това са неща от огромно значение.

# 14
не стигат парите

Общи условия

Активация на акаунт