За колко време ви свършва заплатата?

• 58 392
  • 765
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Краси, за някои хора пазаруването на лизинг е начин на живот. Имам такава приятелка - постоянно купува техника и изплаща. Винаги съм се пазела от подобни покупки. Ако нямам пари за дадено нещо, просто не го купувам или чакам по-добри времена, когато да мога да си го позволя.

# 31
Аз не говоря по принцип против живота на лизинг.
А когато сметката е ...малко без кръчмар.
Например:В един дом влизат на месец 2500 лв.Като се махнат всички разходи за месеца -режийни, храна, нещо настрана за непредвидени случаи), остават да речем 300-400 лв.Е, тогава за тях или част от тях защо да не се вземе нещо на лизинг?

Но да получаваш 1000 лв, и като покриеш всичко + лизинг за нещо си, да нямаш пари за храна?

Лизинга, поне за мен, е оправдан, когато не натоварва месечния бюджет.
Макар, че аз също не взимам на лизинг.

# 32
  • София
Интересно.....в една друга тема се споменаваха цифри от порядъка на 2500 заплата за секретарка, 1000 за продавачка и т.н., а така като чета, почти на всеки не му стигат парите.

Това, разбира се, е относително и зависи от разходите, от стандарта на живот, от работата.
Аз заплата не взимам, защото не работя (имаме семеен бизнес), но когато взимах, ми стигаше за дрехи на мен и детето и храна. Ако трябваше да покривам и битови сметки....И на въпроса - свършваше ми за 10-тина дни.

# 33
работим непрекъснато- аз съм на заплата /прекъснах си майчинството, че втората година е много ниско платена/ и имаме освен това семеен бизнес, който се поддържа реално от мъжа ми, но аз съм управителят.... със всеки изминал месец парите се харчат все по-бързо /нямало инфлация- смешки/. за спестяване да не говорим- на този етап не можем. имаме две деца- едното е бебе- по тях парите хвърчат, отделно погасяване на кредити /не си позволявам нито една вноска да забавя/, отделно консумативи, ток, вода, наем, интернет, кабелна и т.н., поддръжка на колата и др. една безкрайна въртележка на пари се получава, в която пари не се задържат. засега се радвам, че се държим все пак над водата- докога ще е, не знам. в малък град сме, може би в софия нещата са различни.

# 34

Например:В един дом влизат на месец 2500 лв.Като се махнат всички разходи за месеца -режийни, храна, нещо настрана за непредвидени случаи), остават да речем 300-400 лв.

Наистина ли е възможно да се изхарчат 2000 лв на месец за месечни нужди, дори и да влизат наем, заем пак ми се струват много. Или просто аз съм свикнала да живея с малко.

# 35

Наистина ли е възможно да се изхарчат 2000 лв на месец за месечни нужди, дори и да влизат наем, заем пак ми се струват много. Или просто аз съм свикнала да живея с малко.

То и повече могат да се похарчат...) Зависи кой, колко има.

# 36
  • София
Може. От личен опит го твърдя. Колкото повече имаш, толкова по-нашироко се простираш. Дупе знае 2 и 200.  Wink
Преди време една съфорумка се жалваше, че едва изкарват месеца с 3500 лв.  Laughing

# 37
Бедничката тя  #Crazy Така е, кой с каквото разполага, това харчи. За едни са много, за други малко. Искрено се радвам, че има хора, които могат да спестяват. Аз не работя, така че не мога да се включа точно по темата, но паричните неволи не са ми чужди.

# 38
  • ...на безопасно
По въпроса - гледам да изкарам до следващата, но практически е седмица по рано. Не знам как го правя...5-7 дни преди следващата, аз съм без лев.

# 39
  • София
За около месец и половина.

# 40
  • ...живея на последния етаж...
Ако издържате и студент ( или двама ) в друг град, сметката изобщо няма да излезе. Теоретично един студент излиза минимум 500лв. на месец с лишенията...на практика, понеже работи, може и по-малко.

# 41
  • Бургас
Цитат
да, но хората са различни и това обезсмисля темата
тези които живеят на кредит се чудят на твоето мислене
те мислят - животът е прекалено кратък, за да го прекарваме в чакане
искам това и това сега и ще намеря начин да го получа
Е, то всички искаме всичко, сега и веднага.   Laughing
Ама, прощавай, за мен е невероятна глупост да наредиш плазми на кредит във всяка стая, или да се обзаведеш с таблет за 2 бона, а после да нямаш пари за храна ....

Е, ние не сме от хората с плазми, таблети и не знам още какво.
Имаме кола на изплащане, която за някой може да струва колкото 2 заплати от по хиляда и малко отгоре, но за нас е непосилна цялата тази сума да ни излезе от джоба, защото джоба е все празен.
Въпроса е, че и ние работим, някои от нас и на по 2 места, имаме си градина в двора със зеленчук вътре, за да не се купува поне това, правим си зимнини и не става така работата.Все сме на червено и е така, защото дохода е малък.

# 42
мислете как да го увеличите

# 43
  • Бургас
мислете как да го увеличите
Мислим, действаме.Мъжа ми от няколко дни е на нова работа, напусна държавната такава.Дано положението се подобри!

# 44
разбира се, че ще се

Общи условия

Активация на акаунт