До каква възраст музикална въртележка?

• 2 258
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, мами! Моето мъниче вече е на 5 месеца и от раждането до сега спи при нас на спалнята. Постепенно обаче мисля да я разквартировам на отделно легло - първо за дневния сън, а след това и за през нощта. Вече купих кошарката, но се чудя, как да направя престоя в нея приятен и малката с желание да ползва новата си придобивка. Мислех за музикална въртележка, но дали не е голяма за нея Thinking Тя вече се обръща и когато я сложа легнала някъде, първата й работа е да се захлупи по корем.

# 1
  • София
Що да е голяма? Мойта въшка още си я зяпа и ѝ се смее. Това ще е до момента, в който не успее, протягайки се, да я докопа и да ѝ види сметката Mr. Green

# 2
Музикалната въртележка става излишна тогава, когато детето започне да се изправя по преградата на леглото и може да я дръпне и така да не нарани.

# 3
Бебка е на 6 м и вече е мн подвижна. Не се изправя, но мисля, че скоро може да седне, затова махнах въртележките. Друг е въпроса, че бях вързала на едната балони и тя успя да го дръпне и да събори въртележката.
Ако тепърва ще купувате, избери нещо леко. Повечето въртележки имат музикална кутия /въртящ механизъм/, к е много тежък. Има разни играчки, к се дърпат и свирят без да се въртят. Може би те също ще забавляват бебчо, а са по-леки.
Нашата бебка сега и само на лампичка с музика се радва по няколко минутки /като видя зора Mr. Green/

# 4
Предполагам, че кошарата ще е на долно ниво и дори като започне да сяда няма да може да стига въртележката. Вчера малчо като го сложих в кошарата се протегна да я хване, но не му достигнаха няколко сантиметра, а като започне да се вдига ще смъкнем матрака на долу. Все още я гледа и и се радва. Може да вземете от тези грифове плюшените, които се хващат в двата края на кошарата, по тях има животинчета, които могат също да привлекат вниманието на бебето. Хубавото им, е че са по-леки и нямат въртящо-пеещия пластмасов механизъм, който ако падне върху детето може да го нарани. Също денем може да я слагате там с различни играчки, за да свикне да стои вътре и да е спокойна  Peace

# 5
За мен музикалната въртележка никога не е излишна. Дори и мен ми харесва. Не мисля, че е трябва да страдаме от някакви предразсъдъци за възраст. Но наистина стига да е на безопасно място си е ок.

# 6
нашата я махнахме когато започна да се изправя и да се опитва да си я махне сам Laughing(с две думи - помогнахме му Wink)

# 7
Благодаря, момичета! Вече поръчах една дървена въртележка без музикален механизъм от йбей (самата конструкция изглежда много лека) с ясното съзнание, че няма да я ползваме дълго. Дано поне пристигне по-скоро, че нямам търпение да изпробваме леглото.

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 17:28 от ice_sparky

# 8
  • UK
 Аз още не съм махнала въртележката, даже все още я пускам да се върти понякога, когато се приспива. Нашата е и с лампа и в момента почва да открива копчетата с които се пуска мелодията и се светка лампата. Незнам кога ще я махна. newsm78

# 9
  • Бургас
Музикалната въртележка трябва да се махне /според мен и опита, който имам/ в момента, в който детето стане достатъчно подвижно, може да се изправя и да я дърпа както свари... Аз малко закъснях с махането, защото моят син си я зяпаше и не му омръзваше. Но успя да я разглоби и да свали част от нея за около 5 мин, през които беше сам в стаята, слава Богу, без да се нарани или да глътне някоя дребна част.

# 10
Музикалната въртележка става излишна тогава, когато детето започне да се изправя по преградата на леглото и може да я дръпне и така да не нарани.

Peace. Ние точно по този начин я махнахме - един ден стана и се хвана за нея и тя се счупи.

Общи условия

Активация на акаунт