Отговори
# 90
Да, разгледах го. НО имам противоречиви наблюдения.

Какво конкретно постигнахте?

Тук са част от постиженията ни:
http://safetyonthestreets.com/инициативи/успехът/

А най-голямото ни постижение е, че вече съдиите започнаха да дават ефективни присъди, когато има погубен човешки живот следствие на тоталното неспазване на ЗДП от страна на извършителя. През последните повече от 15 години имаше само условни присъди, а доста от тях дори бяха сключвани със предсъдебни споразумения м/у прокурора и извършителя и без участието на роднините на убития.

Все пак имайте предвид, че работим от по-малко от година! Но ако към нас имаше повече хора, със сигурност щяхме да сме направили много повече, защото сега основните усилия са от родители на деца, които са загинали на пътя и няколко такива като мен, които искат децата им да пораснат...

# 91

А най-голямото ни постижение е, че вече съдиите започнаха да дават ефективни присъди, когато има погубен човешки живот следствие на тоталното неспазване на ЗДП от страна на извършителя. През последните повече от 15 години имаше само условни присъди, а доста от тях дори бяха сключвани със предсъдебни споразумения м/у прокурора и извършителя и без участието на роднините на убития.

Мога само да адмирирам това.
Обаче не мога да не отбележа, че слушах интервюта на ваши хора по ТВ и исканията бяха за ефективна присъда независимо от обстоятелствата, ако има убит човек. За мен това е неприемливо и слава богу компетентните хора го отхвърлиха.

# 92
На кого принадлежат правата на сайта на тази фондация и защо е необходимо да се печелят пари? Не съм наясно за това питам.

# 93

Мога само да адмирирам това.
Обаче не мога да не отбележа, че слушах интервюта на ваши хора по ТВ и исканията бяха за ефективна присъда независимо от обстоятелствата, ако има убит човек. За мен това е неприемливо и слава богу компетентните хора го отхвърлиха.

Пак не си внимавала в час  Naughty
Това, което цитираш е да няма споразумение, когато има отнет човешки живот НЕЗАВИСИМО ОТ ОБСТОЯТЕЛСТВАТА.

# 94
На кого принадлежат правата на сайта на тази фондация и защо е необходимо да се печелят пари? Не съм наясно за това питам.

А какво означава "права на сайта"?
Сайтът е направен от едни българи, които живеят в щатите и дъщеря им беше приятелка с Валя, а се попълва от мен, затова е малко разхвърлян. Никога не съм се зануимавал с това, но ако във фондацията имаше някой , който е наясно и има време да се занимава, щях да му преодстъпя това удоволствие.

А колкото до парите защо са нужни... Малко ми е странен този въпрос, но ако се беше занимавала поне малко с нещо такова щеше да знаеш. В целите на фондацията си пише всичко. Между другото до сега имаме само малки дарения от граждани, а миналата седмица ни беше направено първото дарение от фирма- 550 лв. А до сега пътуванията до София(над 20), до Варна(7-8), до Русе(4) и т.н. си ги плащаме от собствения си джоб. Това се отнася и за телефонните сметки(само, аз имам над 100лв на месец). Няма да Ви казвам колко има Мария, защото не знам, но тя говори повече от мен...
То ако беше толкова лесно повече хора щяха да са се присъединили към нас, ама...  Confused
Ама ти, вместо да питаш, ела и всичко ще разбереш! От кой град си? Защото имаме нужда от представители във всички областни градове. Все пак няма да си чешем пръстите само по клавиатурата я... Wink

# 95

Пак не си внимавала в час  Naughty
Това, което цитираш е да няма споразумение, когато има отнет човешки живот НЕЗАВИСИМО ОТ ОБСТОЯТЕЛСТВАТА.

Много добре чух. Искането беше за задължителна ефективна присъда ако има убит човек.

# 96

Пак не си внимавала в час  Naughty

Много добре чух. Искането беше за задължителна ефективна присъда ако има убит човек.

Ако е нарушен ЗДП от страна на водача на МПС. (освен, ако не е говорено от някой от противниците и ти да си останала с впечатление, че е някой от нас) Къде го гледа това? При дебатите на Кръглата маса ли? Или при някоя от срещите със Съдебната власт?

# 97
За легналите полицаи съм
В пъти са по- ефективни от правите Laughing
Сега съвсем сериозно, имаме такъв на нашата улица, на десет метра от дома ни
През улицата, без да е главен път, минават коли и бусове през пет минути
Като отбият и наберат скорост, ужас
Преди повече от десет години, еди хубавец отнесе пътната ни врата, заедно с половината съседска ограда
Десет минути след инцидента, моето и детето  на съседите се прибраха от училище
Малко след този случай си издействахме полицайчето
Не една и две брони счупи, и доста ауспуси остави при него
Ефект определено има

# 98

Ако е нарушен ЗДП от страна на водача на МПС. (освен, ако не е говорено от някой от противниците и ти да си останала с впечатление, че е някой от нас) Къде го гледа това? При дебатите на Кръглата маса ли? Или при някоя от срещите със Съдебната власт?

Беше на открито. Май бяха родители на загинало дете.

# 99

Беше на открито. Май бяха родители на загинало дете.

Ако е било пред някой съд, може и да са се объркали заради напрежението. Не е лесно да се срещнеш с убиеца на детето си...

# 100
За, понеже българските шофьори или 90% от тях са пълни бездарници и невежи зад волана. Пък на пешеходна пътека винаги пресичам и съм си с предимство. Стъпя ли нека спират. Не ги чакам. Малко трябва човек да си отстоява правата. Пък и аз искам на едно място да сложат до парка ни, заради децата и ще пусна молба в общината дори. Като няма шофьори в България, как иначе.

# 101
  • Бургас
ЗА!

# 102
За, и не смятам, че трябва непрекъснато някой да пуска прошения, за толкова години не се ли научиха къде се слагат? Аман от мързеливци, които все някой трябва да подканя да си вършат работата.
Да не говорим, че на улиците около училищата и Дг трябва да има през няколко метра, а не по един легнал полицай само на улицата, на която е главният вход, сякаш идващите от други посоки деца се телепортират.
Това са толкова елементарни неща, направо се плаша от темпото, с което затъваме в нищоправене години наред.

# 103
Аз дали имам шанс да сложат на Булевард 1 Май в Аспарухово до детската градина на входа на Парка Където стотици деца и майки с колички пресичат за да отидат на разходка. Там има пътека, но колите бързат много, а децата минават от там постоянно. Моето един ден ще ходи само в парка, а и другите. Искам да сложат изкуствена неравност. Ще пусна една молбица.

# 104
Аз дали имам шанс да сложат на Булевард 1 Май в Аспарухово до детската градина на входа на Парка Където стотици деца и майки с колички пресичат за да отидат на разходка. Там има пътека, но колите бързат много, а децата минават от там постоянно. Моето един ден ще ходи само в парка, а и другите. Искам да сложат изкуствена неравност. Ще пусна една молбица.

Ако е вход на парк си  е за светофар, не за прибежки по пешеходни пътеки.

Общи условия

Активация на акаунт