Великобритания - тема 42 Лятна - И замириса на море

• 42 635
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
  • Най-зеленият остров
Здравейте момичета. Извинявайте, че така нахълтвам във вашата тема, но имам нужда от помощ и отговор на един въпрос:
Дете от родители българка и украинец живеещо и родено в Англия имащо българско и английско гражданство има ли право на българската помощ за живородено дете?
Предполагам, че в темата има мами омъжени за чужденци и занимаващи се с този проблем.
Благодаря предварително на всички   bouquet  bouquet  bouquet

# 451
Здравейте момичета. Извинявайте, че така нахълтвам във вашата тема, но имам нужда от помощ и отговор на един въпрос:
Дете от родители българка и украинец живеещо и родено в Англия имащо българско и английско гражданство има ли право на българската помощ за живородено дете?
Предполагам, че в темата има мами омъжени за чужденци и занимаващи се с този проблем.
Благодаря предварително на всички   bouquet  bouquet  bouquet
няма нужда да питаш тук  Simple Smile - в сайта на социално подпомагане бг има цялата информация по въпроса.
http://pomosti.oneinform.com/sp.html#MARK2
"От Дирекциите "Социално подпомагане" се отпускат семейни помощи при бременност, раждане и отглеждане на деца, на лица и семейства които отговарят на следните условия:

- бременни жени - български граждани;
- семейства на български граждани - за децата, които отглеждат в страната;
- семейства, в които единият от родителите е български гражданин - за деца с българско гражданство, които отглеждат в страната;
- семейства на роднини, близки или приемни семейства - за деца, настанени по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето;
- бременни жени - чужди граждани, и семейства на чужди граждани, които постоянно пребивават и отглеждат децата си в страната, ако получаването на такива помощи е предвидено в друг закон или в международен договор, по който Република България е страна."

както и навсякъде, за получаването на каквито и да е помощи е задължително условие пребиваването в страната от която се получават помощите.

# 452
Здравей katyanen, ако питаш за еднократната помощ при раждане на дете, мисля че можеш да я получиш.
Ето ти линк с молбите на социално подпомагане тази която ти трябва е Молба-декларация за получаване на еднократна помощ при раждане на дете по чл. 6 от Закона за семейни помощи за деца. Аз съм подала тази и чакам сега парите, доколкото знам е 250лв. Там са написани и необходимите документи които ти трябват.
Успех!

# 453
е как ще я получат като нямат право на нея щом не пребивават в Бг?! недей да подвеждаш хората, ако решат да излъжат по някакъв начин си е техен проблем, но не им казвай че имат право защото нямат.

# 454
Няма да споря, но има право!
Като я получа да ти пиша ли?

# 455
виж по-нагоре 2 поста, дала съм линк и цитат соц подпомагане. според тях няма право, според теб има - кой ли е прав?!  Laughing

"- семейства, в които единият от родителите е български гражданин - за деца с българско гражданство, които отглеждат в страната;"

твоето дете къде е родено тук или в бг, адресна регистрация в бг има ли?
в Молбата - декларация на
т.5-Декларирам че отглеждам детето си в страната. ДА или НЕ писа?  Laughing
ако си писала НЕ - пиши ми като получиш парите.
ако си писала ДА - това е документна измама с цел парична облага.

Последна редакция: чт, 26 юли 2012, 14:36 от E.L.

# 456
Ти въобще прочете ли молбата?
Никъде не пише да отглеждаш детето в БГ!!!
Гледах я, гледах такова нещо не видях!
Да, детето ми има адресна регистрация в БГ.
То явно затова има доста потребители, които само четат, без да пишат!

# 457
т.5 - ОТГЛЕЖДАМ ДЕТЕТО СИ В СТРАНАТА!
http://www.pomosti.oneinform.com/erd.pdf

Последна редакция: чт, 26 юли 2012, 15:13 от E.L.

# 458
Дам, вместо да спориш можеше да погледнеш тази молба която аз съм посочила! Тази от твоя линк има допълнителни точки които ги няма в моята!
И другото е, че когато подавах документи попълних молбата, която аз съм посочила!
Не ме карай да я цитирам, че цяла страница ще отиде!
Извинявам се на всички потребители за спама!

# 459
къде си я пуснала като линк.

Последна редакция: чт, 26 юли 2012, 15:14 от E.L.

# 460
# 461
да, видях я сега-наистина т.5 липсва. много странно, и двете са уж актуалните  newsm78
на още няколко места намерих формата с въпросната т.5
http://www.dokumentacia.com/%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B1%D0%B0-%D0%B … 0%B5%D0%B4%D0%BD/

Много се извинявам на всички четящи за спама  Hug , но ми стана интересен този казус, а и може и някой друг да се интересува.

Последна редакция: чт, 26 юли 2012, 15:27 от E.L.

# 462
  • Най-зеленият остров
Много благодаря за линковете и се извинявам, че предизвиках такива спорове.

# 463
Момичета, знаете ли кога е откриването на Олимп.игри утре и по-точно кога и по кой канал ще го дават? А и ако знаете някой линк за програмата на англ. телевизии да пуснете.

# 464
Иююхууу  Rolling Eyes
Ох, с тези Олимпийски игри, така ме е страх от атентат, направо ужас!Дано нищо да не се случи!  Praynig
Хубави горещи дни, даже и тен имам вече от хойкане  Mr. Green
Благодаря ти, ти ми показа едно хубаво, по - приятно лице на живота тук, направо си като една светлина в тунела  Mr. Green  bouquet  bouquet
Малкото Шуши вече си бърбори, обаче се оказа, че изобщо не обича жеги, много я морят милата.
Аз пера ли, пера, бързам да изпера всичко, което се сетя, докато има слънце.
На всичкото отгоре минавам едни прекрасни разстояния, които ми оправят тонуса и задните части ми се раздвижват  Mr. Green
Сега отивам да оправям едни документации, бррррррр...И да прибера вече изсъхналото пране..
Айде лека ви нощ! Flutter

Общи условия

Активация на акаунт