КАРТИ ТАРО-ТЕМА 11

• 51 582
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Според планетите периода е активен и много-енергиен. Винаги подминавам отрицателни изяви ,дори помирявам... Но тези дни лично прехапвах често езика си...
  ще се въздържа от коментари по картите на деси,деската,деситу,защо доста сложна колода излезе търсещия...
Когато един тълкуващ картите вземе излегнала карта за друга,се приема за нейна сянка,така да го кажа.
Не знам дали автора на търсещия го споменава...
Деси, я кажи как пресмята той времето ...
За осем жезли е скорост,но скоростно развитие,,сбъдване.но не и като положителен отговор с ,,да,,...
Дворцовите карти,от обикновените знам че паж е слуга на дамата,вале на краля,или обратно,съжалявам забравих.
 провесения е толкова голям компромис да си вършел че чак да си забравил себе си,даваш в името на нещо,мисля че е противоречив  с една кралица пентакли,да тя е грижовна,но бавна...
И ....радвам се че има нови,просто редете карти,сами... А не ги хвърляйте

Последна редакция: вт, 27 ное 2012, 16:15 от мегата

# 361
 Simple Smile

Последна редакция: вт, 27 ное 2012, 16:12 от мегата

# 362
И все пак майка на жезлите или на камъните е ...
 десито,деската,деси
Цитат
10. Майка на Камъните - Възприемане... А Майка на Жезлите , не  Кралица Пентакли.
...

нека не забравяме обаче,че преди нас освен тази стара епоха на дворци е имало  други светове...и основното  се предава...някога малцина са имали досег до тези неща,сега е публично едвали не всеки който поиска и  пита,тегли,тътрси,и изкривено ми се вижда дори , повечето автори имат свой поглед,както вече го  казахме за карти и т.н. не откриваме  топлата вода, но всеки от нас е откривател.затова си имаме и нови  имена(съфорумки) тук ..но това са мои мисли...които  сега за сега не бих могла да споделя и раззисквам,колкото и да ми се иска...

Последна редакция: вт, 27 ное 2012, 16:22 от мегата

# 363
Не не, Меги, аз даже сега забелязах че съм писала след коментара на Танчето за Майка на Жезлите а не Майка на Камъните, подведох се по това че тя беше написала Кралица Пентакли. Иначе си е Майка на Камъните. Не съм се подвела. Снощи беше РЕДЕНЕТО Simple Smile а днес объркването Simple Smile Няма страшно това си е картата.
И наистина аз написах абсолютно всичко което пише в книгата, само спестих повтарящи се думи за да не отегчавам, иначе наистина няма нищо общо явно с другите колоди. Т.е. картите 8,9 и 10 вещаят добро - дай Боже Simple Smile
Между другото е нормално на мен да ми се падне нещо различно, като тази различна колода, защото цял живот става така, всички са така, аз наопаки Laughing
Авторът е сложил часовничета, сезони и използва позиции от 5-та до 9-та от Келтски Кръст за това ако в тези позиции се появи  Асо да се използва времето посочено като сезон на картата. Един единствен път съм сядала да видя за време но в тези позиции не ми се показа нито едно Асо и съответно не успях да разгадая как се прави това. Иначе се ползва и календарче, първо се гледаше сезона, след това часовника и се смята там с едно календарче за да се сметне седмицата от този сезон, после се смята кой ден от тази седмица и т.н. Но с подробности не помня че само един път го направих. Ако успея да го намеря довечера в електронен формат ще го копирам и пейстна за да видите как се прави.
Има една практика отново в Търсещия, която незнам дали аз влияя на картите но нещо не ми се получава. Това са отговорите Да, Не, Отоговрът е в миналото и отговорът е в бъдещето. Но нещо ми се струва че не работи тази техника при мен, сигурно аз нещо не правя както трябва. Може би е време да започна да медитирам с картите. Интересни са, и както винаги ми се случва, първо се хвърлям в дълбоката и студена вода и след това вече става лесно Simple Smile

# 364
Цитат
Между другото е нормално на мен да ми се падне нещо различно, като тази различна колода, защото цял живот става така, всички са така, аз наопаки
Peace

Цитат
Може би е време да започна да медитирам с картите.
- как го правите това
. преди време имаше  един форум  , там влизахме в карти,но аз голям пън се оказах...

# 365
деси,дай само едно име...че редицата се пълни горе, сякаш  са няколко човека...избери си твойто име... Peace

# 366
деси,дай само едно име...че редицата се пълни горе, сякаш  са няколко човека...избери си твойто име... Peace

Хехехехеххехехех абе все са заети имената които искам, пък се изчерпах от към идеи вече Simple Smile)) хехехеххехехехехех Деси ми казвай и това е. Вече главата ми нищо не ражда Simple Smile
А относно медитирането , не съм го правила, но ще започна. Така или иначе отдавна съм решила да медитирам, а пък с картите още по-добре Simple Smile

# 367
Според планетите периода е активен и много-енергиен. Винаги подминавам отрицателни изяви ,дори помирявам... Но тези дни лично прехапвах често езика си...

За какви планети говориш Меги ?

# 368
абе днес с приятелки споделих, аджеба защо  така  , много заряд из форумите...та затова...

# 369
И все пак майка на жезлите или на камъните е ...
 десито,деската,деси
Цитат
10. Майка на Камъните - Възприемане... А Майка на Жезлите , не  Кралица Пентакли.
...

нека не забравяме обаче,че преди нас освен тази стара епоха на дворци е имало  други светове...и основното  се предава...някога малцина са имали досег до тези неща,сега е публично едвали не всеки който поиска и  пита,тегли,тътрси,и изкривено ми се вижда дори , повечето автори имат свой поглед,както вече го  казахме за карти и т.н. не откриваме  топлата вода, но всеки от нас е откривател.затова си имаме и нови  имена(съфорумки) тук ..но това са мои мисли...които  сега за сега не бих могла да споделя и раззисквам,колкото и да ми се иска...

Меги аз не твърдя че познавам из основи картите Таро а първо: как да предположа че може и да има нещо отрицателно като в книгата няма нищо такова, и второ: от други форуми разбирам, че участниците не желаят да коментират резултати от моите "врачувания", защото не познават колодата! Което ме навежда на мисълта че може би има нещо вярно в това да имат различни значения. Аз от скоро се знаимавам с това, тепърва ще видя резултатите.

# 370
Именно. Това е ключът. Когато имаш достатъчно на брой комбинации, които в реални ситуации са ти показали какво означава една карта, чак тогава има смисъл да говорим по същество. Затова и по-горе изобщо не си направих труда да го правя.

И пак казвам. Колодата не е важна. Важно е в кой момент се превръща в посредник. И докъде си стигнал ти самият изобщо в порастването си. Чак тогава има смисъл от Таро, изобщо.

но нищо не пречи дотогава човек да си мисли, че знае... Има много такива примери.

# 371
Именно. Това е ключът. Когато имаш достатъчно на брой комбинации, които в реални ситуации са ти показали какво означава една карта, чак тогава има смисъл да говорим по същество. Затова и по-горе изобщо не си направих труда да го правя.

И пак казвам. Колодата не е важна. Важно е в кой момент се превръща в посредник. И докъде си стигнал ти самият изобщо в порастването си. Чак тогава има смисъл от Таро, изобщо.

но нищо не пречи дотогава човек да си мисли, че знае... Има много такива примери.

Добре, ето сега научих и друго нещо. За мен просто беше непонятно как може там да пише едно, пък ти да ми казваш друго . Ще се науча, ако имам желание и постоянство. Сега тепърва започвам. Засега е добре и ще видим по-нататък.
Между другото ако някога сбъркам и си мисля че знам нещо, много бързо разбирам че не е така. Така че с практиката всичко се научава.

# 372
  • София
Здравейте момичете, ще ми помогнете ли с тълкуването?
Въпроса ми е ще бъдем ли отново някога заедно?
Селтик крос:
1.настояще:  5пентакли
2. предизвикателството:  2 жезли
3. далечно минало - асо меч обърнато
4. близко минало - 4 мечове
5. най-добър завършек - смърта обърната
6. близко бъдеще - умереност
7. факторите върху ситуацията - 7 мечове обърнати
8. външно влияние - паж пентакли
9. страхове и надежди - рицар пентакли
10. изход - колесницата на триумфа

Благодаря ви предварително Simple Smile

# 373
Аз като една НЕкомпетентна...на пръв поглед ми се наби...пари ли има намесени?...

# 374
Аз като една НЕкомпетентна...на пръв поглед ми се наби...пари ли има намесени?...

Къде дали има намесени пари ?

Общи условия

Активация на акаунт