Съвременната жена- домакиня?

• 29 545
  • 539
  •   1
Отговори
# 90
Чета и се чудя, няма ли някакъв административен начин да се възпрепятства пускането на теми 'Домакини/Недомакини', 'Секцио/Нормално', 'Кърмене/Некърмене', 'Ваксини/Неваксини' и прочее? Мине се, не мине и отпочва двубоят. Ми изморително е за очите, пък и все едно и също се реди.  Crazy

Аз, като една изтъкната домакиня-кариеристка, да ви споделя - ни едното е стока, ни другото. Домакинството е трудоемка работа, кариерата изяжда душевния покой. Най-добре е да имаш домашна прислуга, детегледачка и директен тръбопровод към трезора на банка по избор. Съсредоточете се върху тази перспектива и обмислете ефективни начини за реализация, не си губете времето с маловажни дебати.

# 91

Колко от домакините имат по 3-4 деца?  newsm78

И не говорим за кариериста. А, за жена с 1-2 деца и си работи някаква работа на работен ден без да претендира за кариера.

Ми моята приятелка иска 3-4 деца, дай боже като дойде при мен в Кали да живее още да си остане с това си искане.
И няма как тя да не си стои в къщи и да е house wife, просто не съм толкова богат та да мога да си позволя тя да работи, знам че няма да ме разбереш - но както и да е. Топли поздрави  bouquet

# 92
  • out of space
Тц, не е заради това. Повечето пишещи тук са работещи. Добре че шефовете им не знаят какви ги вършат. Определено, когато започна да наемам хора, ще ги следя изкъсо и под предтекст за сигурност на системата и фирмената мрежа, ще им резна жиццата. Твърде много работно време се пилее във висене в мрежата.

Grinning
Ей го е, пече се агнешко с картофи във фурната.
Аз работя, а м/у паузите чета и евентуално пиша. Проста организация  Grinning
Шефът ми е в час- ако не беше, преди 5 години щеше да ме е уволнил.

Нещо неудобно?

# 93
  • Австрия
За мен е мн унизително да поискам от мъжа си пари, за да си купя примерно обувки или гланц за устни. (Друг е въпросът, когато той реши да ми купи, но пък и аз му купувам спонтанно разни неща.)

Мъжът ти т.е. съпругът ти купува обувки или гланц за устни?

Понеже ходиш на работа. Ами ако не ходиш?  Rolling Eyes

# 94
За мен е мн унизително да поискам от мъжа си пари, за да си купя примерно обувки или гланц за устни. (Друг е въпросът, когато той реши да ми купи, но пък и аз му купувам спонтанно разни неща.)

Мъжът ти т.е. съпругът ти купува обувки или гланц за устни?

Понеже ходиш на работа. Ами ако не ходиш?  Rolling Eyes

Не, не ми купува. Печеля достатъчно, за да допринасям за семейния бюджет, след като си купя каквото си искам. Освен това нямам никакъв проблем с домакинската работа. Даже, по-на пред това споделих, че когато работя съм по-организирана и у дома. Не знам как е във вашите къщи, но в моята всички процеси са автоматизирани с изключение на готвене и гладене. Така, че не виждам какво толкова да правя по цял ден у дома.

# 95
Да не говорим колко много жени ходят на работа,колкото да кажат,че работят.
Взимат 300-400 лв заплата,пък харчат за пътни и храна 300.
Тогава имат ли право да поискат от мъжа си пари за ботушки?

# 96

И не говорим за кариериста. А, за жена с 1-2 деца и си работи някаква работа на работен ден без да претендира за кариера.

Ми моята приятелка иска 3-4 деца, дай боже като дойде при мен в Кали да живее още да си остане с това си искане.
И няма как тя да не си стои в къщи и да е house wife, просто не съм толкова богат та да мога да си позволя тя да работи, знам че няма да ме разбереш - но както и да е. Топли поздрави  bouquet
Е не всички държави са като при вас Simple Smile
Все още на повечето места яслата/градината са по-евтини от заплатата на кадрите Simple Smile

# 97
Да не говорим колко много жени ходят на работа,колкото да кажат,че работят.
Взимат 300-400 лв заплата,пък харчат за пътни и храна 300.
Тогава имат ли право да поискат от мъжа си пари за ботушки?

Имат, милите. Какво да правят, че в България има и такива заплати. И точно тези жени ходят на работа, за се чустват полезни и да се развиват, а не да дремят у тях си.

# 98
  • София
Въпросът ми е към тези, които не работят. Вие как се оправяте с парите- искате всеки ден от мъжа си или му държите дебитната карта с пин кода? ====

А от кого Да поискам пари и да съм зависима, от шефа си ли? дето не ми е никакъв, а ще ме прави на маймуна за десет минути закъснение и за болнични, и ще се държи така, все едно ме е купил? Мерси!  Stop Предпочитам да съм зависима от мъжа си, отколкото от работодателя си! Всичко е взаимни зависимости - дали ще е мъж, началник или родители, винаги има нещо! Дори началникът е зависим от своя началник или от собственика на компанията, защото те му определят първормънса и могат да го резнат когато и както си искат. Мен няма как да ме уволни мъжът ми, може само да се разведе от ("С" винаги ми е звучало безсмислено "да се разведа с някого") с мен, но за тазии цел трябва да се разправяме в съда. И аз мога да се разведа, ако реша, не е казано, че трябва да съм до края на живота си с него и да го чакам той да подаде заявление за развод, нали така! Та, хич не ми е унизително, аз всичките пари, че и отгоре, които вземам, съм ги заработила десетократно.
 Бай дъ уей, доста пари му спестявам на моя мъж, защото щеше иначе много солено да му излезе цялата хамалогия по къщата и децата, и вместо да си отиде на работа, щеше да взема болнични и да виси пред кабинетите с болни деца! Да не говорим за другите неща, които получава.

# 99
  • Австрия
Автоматизирана ти е къщата? Браво. А аз все още ходя на реката да пера.

Обаче ще се позасегна, ако съпружето ми подари гланц за устни. И признавам, предпочитам по друг начин да регулирам семейния бюджет.

# 100

Е не всички държави са като при вас Simple Smile
Все още на повечето места яслата/градината са по-евтини от заплатата на кадрите Simple Smile

Истината е, че живея в доста скъпо място - ти си в европа и при вас е социално - е тук стандарта на живот
е 1.5 пъти над Швейцарския - и сигурно 3-4 пъти над Немски, Австрийски и подобни.
Не се церемонят по моите земи - 1-2-3 милиона за нищо ги нямат, особенно след като
Фейсбук файлваха IPO наскоро в моят град и ерия се появиха новоизлюпени мисля 3 до 5хиляди милионера нови за 1 ден. И 4-5 милиардера.........

Но пък си ми харесва де - за деца се е "утепало" е няма по здравословен климат от този, моите деца ще израстват в северна калифорния със сигурност. Wink

# 101
  • София
ако някой си е намерил къде другаде да топва чушката, все ще намери повод да си тръгне - или защото жена му работи повече, или защото не работи, или защото е твърде умна, или защото е твърде глупава... Угодия няма! А е възможно и въпросната домакиня да си е намерила кой да й топва, а мъжът й да не го е понесъл.

Whistling

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 22:20 от Little Evil

# 102
Една такава "работна", но пък устатна като вас продаде наследствено жилище и си сложи парите на личен влог. Накара мъжа си да тегли 30 годишен ипотечен кредит за същите пари. Човекът сам го изплаща, щото милата му съпруга решила, че не е изгодно да работиш за по-малко от 1500 лв. Иначе са едно семейство, ама само до частта с неговите пари, а "нейните" от наследствения имот са си нейни.

# 103
Една такава "работна", но пък устатна като вас продаде наследствено жилище и си сложи парите на личен влог. Накара мъжа си да тегли 30 годишен ипотечен кредит за същите пари. Човекът сам го изплаща, щото милата му съпруга решила, че не е изгодно да работиш за по-малко от 1500 лв. Иначе са едно семейство, ама само до частта с неговите пари, а "нейните" от наследствения имот са си нейни.
Само заради това ли те потрисат жените домакини?  Laughing

# 104
  • София

Накарала го е...че той защо се е съгласил...мутри ли му е пратила... Не е луд този, който яде баницата. Явно мацката си я бива  Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт