Отговори
# 555
Благодаря за топлото посрещане!  Simple Smile

# 556
Здравейте,
чета, чета и после все забравям какво трябваше да пиша  Blush

И понеже не "страдам" от липсата на здравословни проблеми /които е много важно да се следят и овладяват в периода на бременност/ и аз скоро пусках ТСХ - 0.6. Малко е нисичко, но ще го следим. С предната бременност беше идеално - 0.9 - 1.0  Peace
Иначе и аз съм чувала, а и лекарката ми е казвала, че трябва да е макс до 2.0, иначе наистина имало мозъчни нарушения при плода/бебето. Затова е важно, дори и да има някакво отклонение, максимално бързо да се вземат мерки.

Руми, "твоята теория" не важи при мен. И с предната бременност не ми беше нервно и ревливо /оставям притесненията покрай моите здрав. проблеми/ и родих момиче.  Flutter И сега ми е така /разбира се, пак без притесненията/ и пак казват момиче.
Май по-скоро това е от поредните "бабини деветини".  Grinning 

Та, chin, и според мен нервите идват от това, че вече ти е нужна малко повече почивка, но малкото човече си иска своето.... сега са в такъв период на опознаване и макс енергия...

За дрехите - имам няколко панталона и дънки за бременни, иначе клинчета, поли и туники. Но това е и от предната бременност.

Кафе не пия от както бях бременна с дъщеря ми. Влияе ми зле на кръвното, иначе го харесвам, но отвикнах, но пък и никога не съм била страстна кафеманка.

За кг - определено вървя като с предната бременност. На този етап най-много +2, но пък коремът ми е доста по-голям, сравнен от преди /сега съм като 5-6 м. с дъщеря ми/. Приятели ми го казват.

# 557
Здравейте,мами, имам един странен въпрос,ама понеже сме горе долу в едни седмици : Как сте с повръщането?  Sick
Ако правилно изчислявам на 05.08. трябва да вляза в петия месец.Преди седмица уж всичко беше отминало и реших че се е приключила тази одисея.От 2-3 дена, обаче ,отново се започна и сутрин едвам стигам до WC-то. Започвам да се чудя дали е нормално.Нали уж до 3-ти месец е ... или аз пак съм изтеглила късата клечка  #Crazy Laughing

С първата бременност - повръщах нон- стоп до 5 мес. и от време на време след това. Сега си мислех, че ми се е разминало ...... но от първия ден на 4-тия мес като се започна и край няма.

# 558
И забравих да напиша - кафето не вдига кръвната захар  Naughty
Кръвното налягане може, но не и кръвната захар, тя се вдига от въглехидрати, каквито кафето не съдържа.
Някой го беше написал, но не мога да се сетя кой беше.  Blush

# 559
  • София
За гаденето Sad - аз като всяка жена почти обичам да си правя дълги душчета и да си се мажа с всичките му там мазила newsm37,ама откакто забременях при дълъг душ толкова лошо ми става,днес също бях пред повръщане и веднага седнах в банята,спрях душа и отворих прозорчето й.Не обичам с вряла вода да се къпя (а при бременност май е и много вредно),а с приятно топличка,но явно бързо ми става задух и лошо  Confused Confused Confused ... явно ще се простя с дългите бани следващите 5 месеца и половина.

# 560
Мен напоследък все ме цепи главата. Нещо ужасно е просто. Явно от жегите ама все ми е отмаляло , чувствам се без сили , трудно заспивам и се будя рано , изобщо много екстри. Сутрин като стана и 1 час имам сърцебиене , не знам вече какво е това чудо.
Иначе тези , които усещат вече мъничетата - всеки ден ли ги усещате , защото аз от 3 дена някъде го усещам , но един ден е по - често , на другия по - рядко и така. Сякаш сутрин след кафето е по - активно и вечер преди да заспя.
Ох , вчера видях едно бебе с увреждания , тооолкова кофти ми стана. Освен това много познати мои са или забременели след няколко аборта или имат аборти и не могат да забременеят. Толкова е ужасно и само като си помисля при нас какво чудо беше , аз с тия проблеми с хормоните пак , че успях да забременея и изведнъж ме налегна една паника дали бебока ще се развива добре , дали аз не му вредя с нещо , само си го мисля и пазя и от много мислене сякаш по -зле става понеже си докарвам сама паника и притеснение.

# 561
Здравейте,
Елизабет, и аз съм от тези дето са забременели след няколко аборта. И сега щеше да стане беля, ама лекарите се намесиха навреме.
Не мисли за увреждания. То винаги има някаква вероятност, ама ако го мислиш непрекъснато направо е ужасно за самата теб. Аз и БХС няма да правя...за да не се стряскам излишно. Решила съм КАКВОТО Е ТАКОВА.
Опитай да си мислиш колко хубаво ухае бебенцето, колко ще бъде нежна кожата му, колко леко ще отваря очички за да те види, как малката му устичка ще се изкривява в първите опити да се усмихне.
Ще видиш че напразно си се тревожила...
Айде лек ден от нас с Йоанка и малкия ми тумбак  Laughing

# 562
Здравейте момичета.  Аз май "прочух" дето му се вика. Какво точно усетиха мамите за първи път. Просто да сравня до колкото е възможно.  Вече ни казаха пола. Чакаме Момиченце. Кости моля те да ми го сложиш на първата страничка. Надявам се всички да са добре и не мислете за лоши неща...Лека седмица на всички.

# 563
Добро утро на всички МАМИ Hug Тази сутрин се събудих и пъхнати под вратата ме чакаха добрите новини,които направиха деня ми страхотен  bigdance2
Дойдоха ми резултатите за Синдрома на Даун и те са 1:28000,което супер резултат..успокоих се най-накрая и сега остава само да се радвам на всичко,което се случва около мен.Пожелавам на всички,които още не са им готови резултати всичко да е наред и Януари всички да се радваме на нашите съкровища  bouquet

# 564
Добро утро на всички МАМИ Hug Тази сутрин се събудих и пъхнати под вратата ме чакаха добрите новини,които направиха деня ми страхотен  bigdance2
Дойдоха ми резултатите за Синдрома на Даун и те са 1:28000,което супер резултат..успокоих се най-накрая и сега остава само да се радвам на всичко,което се случва около мен.Пожелавам на всички,които още не са им готови резултати всичко да е наред и Януари всички да се радваме на нашите съкровища  bouquet
Мойте също излезнаха, но ми пише NT >=3,резултат 1,8 и незнам какво означава това.

# 565
Ох,тук най-сетне се разхлади,ще мога да спя на спокойствие CrazyНе съм се наспивала като хората от 100 години,а нервите и хормоните вече са ми малко в повече и недоспиването съвсем зле ми влияе на нервната система Grinning
За нервите-и аз съм много изнервена напоследък,всичко и всички ме изнервят,абе направо целия свят ми е крив Twisted EvilОт хормони ли,от недоспиване ли,от двете взети заедно ли,не знам,но на моменти имам чувството,че ще избухна и ще стане лошо....Не знам как ме търпят близките,ама това е положението!
vanya_naneva,добре дошла!Лека бременност и здраво бебче на финала!Аз също ходя в МЦ "Фемина" при доц. Димитрова и съм много доволна! WinkСега ходих на първата ФМ при нея,много доволна останах,много добре обяснява всичко,внимателна е.С първата бременност също при нея съм ходила!
Елизабет,сега в началото няма как да ги усещаме постоянно.Аз моето бебе го усещам само като легна вечер по гръб и си сложа ръката върху корема.Иначе много рядко го усещам през деня,а и не всеки ден го усещам.

# 566
Ох,тук най-сетне се разхлади,ще мога да спя на спокойствие CrazyНе съм се наспивала като хората от 100 години,а нервите и хормоните вече са ми малко в повече и недоспиването съвсем зле ми влияе на нервната система Grinning
За нервите-и аз съм много изнервена напоследък,всичко и всички ме изнервят,абе направо целия свят ми е крив Twisted EvilОт хормони ли,от недоспиване ли,от двете взети заедно ли,не знам,но на моменти имам чувството,че ще избухна и ще стане лошо....Не знам как ме търпят близките,ама това е положението!
vanya_naneva,добре дошла!Лека бременност и здраво бебче на финала!Аз също ходя в МЦ "Фемина" при доц. Димитрова и съм много доволна! WinkСега ходих на първата ФМ при нея,много доволна останах,много добре обяснява всичко,внимателна е.С първата бременност също при нея съм ходила!
Елизабет,сега в началото няма как да ги усещаме постоянно.Аз моето бебе го усещам само като легна вечер по гръб и си сложа ръката върху корема.Иначе много рядко го усещам през деня,а и не всеки ден го усещам.

Някой да има мнение за д-р Снежанка Томова за ФМ.Защото с първата си бременност никакви изследвания не съм правила,понеже преди 10 години нямаше такива изисквания.Ще съм благодарна ако има хора чували за нея защото имам записан час за 11,09.

# 567
Elizabett, и аз съм от паникьосаните.Само мисля глупости и това много ме стресира.Майка ми ужасно много ми се кара,но и аз имам доста неприятни случаи около себе си и не мога да не се страхувам.
Аз ту се стряскам че нещо ме боли,ту че нищо не усещам.  Laughing
Един ден получих малко "поприцапване" отидох на лекар и той ме уплаши че съм с ниска плацента - 4 дена не станах от леглото от страх. Направих БХС с огромно притеснение че може резултата да е лош ,резултатите ми са добри - сега пък си мисля дали не съм от тези проценти които са  с добри показатели пък после ...  smile3505
Много искам да се освободя от страховете си и да се радвам на момента , ама май имам прекалено много свободно време да мисля  и там е проблема  Thinking

# 568
siana042 Защо не обсъдите резуктата с твоя доктор,на мен в писмото ми беше написано по най-простия начин и нямам идея какво значат резултатите ти Thinking

# 569
siana042 Защо не обсъдите резуктата с твоя доктор,на мен в писмото ми беше написано по най-простия начин и нямам идея какво значат резултатите ти Thinking
Ами днес и го оставих .Но ми е много интересно защо го пише в интернет по този начин,а не нормално съотношение.

Общи условия

Активация на акаунт