Cevdet Bey ve Oğulları / Г-н Джевдет и неговите синове

• 10 947
  • 60
  •   1
Отговори

ДОБРЕ ДОШЛИ

Cevdet Bey ve Oğulları / Г-н Джевдет и неговите синове

Екранизация по едноименния роман на Орхан Памук.

Резюме на романа

Една семейна сага, обхванала живота на три поколения. Историята на един амбициозен търговец, основал своя династия в зората на двайсети век. Историята на Г-н Джевдет, неговите синове и внуци се развива на фона на историята на Турция – от времето на последния султан, през младотурската революция, политически сътресения и преврати. Скърби и радости, любов и смърт, годежи, сватби и раздели изпъстрят картината, създадена от майсторското перо на Орхан Памук. Между търговията, мечтите и надеждите Г-н Джевдет и неговите потомци извървяват пътя на нова Турция, търсят смисъла на своето съществувание, лутат се между традиционното и европейското светоусещане, между политиката и изкуството в търсене на своята идентичност.

Предполага се, че главните роли ще бъдат изиграни от Туба Бюйюкюстюн, Кенан Имирзалъолу и Енгин Акюрек,
но още няма потвърдена информация.
Канала на излъчване се предполага, че ще е Канал Д, а продуцентската къща - AY Yapım, сценаристки - Едже Йоренч и Мелек Генчоулу.

Актьорски състав -

Asi-bg.com любезно обещаха да превеждат сериала.  Grinning

Последна редакция: пт, 29 юни 2012, 15:45 от gery_dobreva

# 1
Керем Чатай е потвърдил, че Кенан и Туба ще играят заедно.

ay yapım са започнали подготовката за сериала /Г-н Джевдет и неговите синове/, който ще започне да се излъчва през месец Септември. Кенан Имирзалъолу ще играе със сигурност в главната роля.Енгин Акюрек се очаква да играе като брат на Кенан Имирзалъолу, другата главна роля се очаква да бъде изиграна от Туба Буйюкюстюн.
Скрит текст:
ay yapım tarafından uyarlaması yapılmaya başlanmış, eylül'de vizyona girecek olan yeni dizi. kenan imirzalıoğlu oynanayacak diyorlar. engin akyürek'in de kenan imirzalioğlu'nun kardeşi olarak dizide rol alması bekleniyor. bir diğer başrol oyuncusu da tuba büyüküstün. müş...

Енгин ще участва във филма Г-н Джевдет и неговите синове, в който ще си партнира с Туба и Кенан, и ще играе брат на Кенан. Сериалът се очаква да е по-хитов от Фатмагюл.
ПОСЛЕДНОТО ИНФО
http://www.haberturk.com/medya/haber/75 ... clis-durdu

Малко инфо на руски -
Скрит текст:
Момичета привет!!! Благодаря за всю информацию! Я вас люблю!! Hug Hug Hug

перевела статью сценаристок, которые будут работать в сериале Джевдет Бей и сыновья.
Едже : Мы уже приступили к сценарию сериала, который выходит в новом сезоне. Желаем только довести, до завершения, все части.
Журналист: Не боязно ли вам браться, за работу Нобелевского лаурята ? Не ляжет ли тяжелым бременем, на плечи, перенести события прошлого, в этот мир?
Едже: Боязно)
Журн: Это очень тяжелая история. Я думаю многое изменится. Как О. Памук согласился? Он будет вмешиваться в этот проект? Высока вероятность того, что история станет известна во всем мире.
Эдже: Наслышанный о наших предыдущих работах и последовало предложение.. Так получилось, что Памук, убедил нас, приступить к работе. Мы ему сказали:Если вас не устроит будущий день, мы все оставим на своих местах. Этот проект нас очень пугает. На что Памук ответил: "Разумеется, ведь вы будете писать мою книгу снова."
Мы пришли, к нему заранее подготовленными. Все детали, все характеры персонажей были описаны. Тут Памук сделал замечание: "Минуточку! Вам нужно снова перечитать роман. " Запоминающие персонажи снова предстали перед нами. "Выделены ли у вас в сценарии, красные линии " - спросил он.. Мы его убедили, что все красные линии романа мы учли, так как мы их сами видим. Сериал "Джевдей бей и сыновья" станет эпохальным. Мы выведем финал, на высокий уровень. Это будет абсолютно незаурядная работа, отличительная от всех - Слово даем!!!

Хоть мне они и не нравятся, но Тубе необходимо работать с новыми сценаристами, ради ее будущей карьеры.
[/b][/i][/color]

# 2
gery_dobreva  newsm51  newsm51 newsm51

Благодаря за новата тема! Хайде, да ни е честита!

Брилянтен актьорски състав, а си имаме и готов преводачески екип
 newsm44 newsm44 newsm44

# 3
Здравейте в новата тема!С огромно нетърпение очаквам да се насладим на интересен сюжет и страхотни актьори.Предварително благодаря  на преводаческия екип за готовността му да отделя от своето време,за да бъдем ние доволни и щастливи.Дано този път под надзора на Орхан Памук двете сценаристки да не допуснат грешките,които имаха в другите си сериали.Дано този проект се осъществи!Дано!

# 4
Доколкото разбирам рибата е в морето, а тигана вече цвърчи. Лошо няма. Само не знам какво ще се коментира за нещо, което още никой не е видял. Пък и не е много сигурно. Все пак успех на начинанието!   bouquet

# 5

Дано този път под надзора на Орхан Памук двете сценаристки да не допуснат грешките,които имаха в другите си сериали.Дано този проект се осъществи!Дано!

Ако под надзор се разбира сценаристите плътно да се придържат към оригиналната творба, този сериал едва ли ще сбъдне амбицията си да бъде "по-хитов от Фатмагюл".  Laughing Laughing Laughing Това не е книга, в която нещата се въртят около драматични любови, интриги, шеметни обрати, наситеност на събитията- нещата, които обичайно се харесват на публиката. Това е една протяжна, не в смисъл на скучна, а обстоятелствена, с много описания и философстване сага, с акцент върху политическия контекст, в който се развива животът на героите. Така че, ако се гони рейтинг, във всички случаи ще има отклонения от оригинала.

# 6
От публикуваното на руски интервю с двете сценаристки разбирам,че сюжетът ще бъде осъвременен(може би аз така съм разбрала).Под надзор разбирам друго-да ги "спаси" от нелогичностите при развитие на образите,които двете сценаристки допускаха в другите си сценарии и склонността им към драматизиране на финалите и излишно фаворизиране и натрапване на някои образи.Но,ще поживеем и ще видим.

# 7
  • София
Доколкото разбирам рибата е в морето, а тигана вече цвърчи. Лошо няма. Само не знам какво ще се коментира за нещо, което още никой не е видял. Пък и не е много сигурно. Все пак успех на начинанието!   bouquet

Здравейте и от мен   bouquet

Delyna

Сериала е сигурен, в момента му пишат сценария, а август месец започват снимките.
Ако за теб рибата е в морето, просто си плувай около нея и недей да следиш темата.
То за някой не беше сигурно, че Каква е вината на Фатмагюл свърши с 80 епизод, но уви, както се видя - епизода беше последен  Mr. Green
Понякога е добре да се вслушваме в новините и инфото, което лети из нета, а не да вярваме на мечтите и надеждите си  Peace

# 8
  • Манчестър
Здравейте,очаквам с нетърпение този филм,записвам се при вас да ви следя Simple Smile

# 9
Дойдох, видях и написах мнението си защото в друга тема бе постната покана. Авторката на темата в по-ранни свои постове бе написала, че в темата пусната от нея (става въпрос за темата Ако бях облак) няма фейс-контрол. Може и да съм се заблудила, че това важи и за тук.
Извинявам се за това, че съм наранила или обидила някого с няколкото реда коментар. Извинявам се и за волността да използвам поговорка.

# 10
Дойдох, видях и написах мнението си защото в друга тема бе постната покана. Авторката на темата в по-ранни свои постове бе написала, че в темата пусната от нея (става въпрос за темата Ако бях облак) няма фейс-контрол. Може и да съм се заблудила, че това важи и за тук.
Извинявам се за това, че съм наранила или обидила някого с няколкото реда коментар. Извинявам се и за волността да използвам поговорка.

Аз не съм авторката на темата, но ще ти отговоря. Едва ли щеше да има пусната тема, ако сериалът не е сигурен. И след като вече е, значи тук ще се публикува всякаква информация за предстоящия проект и актьорите. Повечето теми в този подфорум стартират преди да е започнало излъчването на самия сериал, нормално е. Но ако ти се струва безсмислено, имаш право на мнение, както и да го напишеш. Същото важи и за всички нас, нали? Тук няма място за лични обиди.  Peace

# 11
  • София
Вече съм в очакване.Актьорският състав страшно много ми харесва.
Не знам,какво ще правим с тези двама красиви мъже на едно място? newsm78 /Макар,че аз съм доста пристрастна Blush./

Не се заблуждавайте,че Едже и Мелек няма да направят разводняване и запълване с излишни истории.Това са приблизително 80 серии,които го налагат.Все пак си говорим за сериал.Само се моля,да не са прекалено дразнещи хрумките им за запълването на серии  Praynig.

п.п.А аз до началото смятам да прочета книгата.

# 12
Официалната фейсбук страница на сериала.

Cevdet Bey ve Oğulları" Eylül'de TV'de
Г-н Джевдет и неговите синове - на малкия екран от септември

http://www.facebook.com/official.cevdetbeyveogullari

# 13
  • София
......

Сериала няма да е по книгата, ще е променен и осъвременен.
Книгата завършва с това, как всичко се оказва сън и в романа няма любов, на което сценаристките ще наблегнат.   bouquet

# 14
Вече съм в очакване.Актьорският състав страшно много ми харесва.
Не знам,какво ще правим с тези двама красиви мъже на едно място? newsm78 /Макар,че аз съм доста пристрастна Blush./

Не се заблуждавайте,че Едже и Мелек няма да направят разводняване и запълване с излишни истории.Това са приблизително 80 серии,които го налагат.Все пак си говорим за сериал.Само се моля,да не са прекалено дразнещи хрумките им за запълването на серии  Praynig.

Аз също. Вече я намерих в електронна книжарница и мисля да си я поръчам. За интересуващите се - "Джевдет бей и неговите синове", автор Орхан Памук, мекa корица, 694 страници, цена 22.00 лв.    

Общи условия

Активация на акаунт