Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 139

• 65 229
  • 725
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте мили Момичета!!! Следя Ви най-редовно от балкона и съм много щастлива, че Ви има!!!  love001
Цитат на Марта_49:
"Една молба към Хриси - ако се сещаш в коя серия Фатмагюл сънува ръцете на Мустафа / Керим пиши ми.
Дойде ред на "Сънищата на Фатмагюл" - ако е речено да стане."

Марта, Мисля, че в еп.36 към края имаше един сън на ФГ- когато бяха сами в къщата с Кирим, след като Мустафа посети Кухнята на Розата за първи път.

# 331
  • Разград
EAGFC Kalp Kalbe Karşı Derler

# 332
  • София
Не ме доматосвайте много, ама като ги гледам "изловените" Кенан и Берен са ми сладури двамата.  Whistling   Да, определено до нея по-добре седи мъж като Енгин, но...любовта е сляпа.
Аз съм стигнала до там  да възприемам Керим/Енгин и Фати/Берен като двойка,   Peace Laughing Peace че даже не ми се поместват снимки на Берен с другите нейни екранни партньори, крейзи, нали? newsm78 newsm78 newsm78  

Музиката на  „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?)...

7. Fatmagül'ün Suçu Ne? Dizi Müziği Bir Damla Aşk

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 19:03 от Dilemi

# 333
Да и в 36 епизод имаше сън на Фатмагюл как Мустафа отива при нея докато спи. Тя се събужда и почва да крещи. Керим е с пистолет и стреля няколко пъти в Мустафа. Фатмагюл си е закрила очите и като поглежда на земята е Керим целия в кръв и тя започва да крещи - "Керим не умирай".   Peace

пп - Чудесни преговори си правим!  Grinning

# 334
Здравейте мили Момичета!!! Следя Ви най-редовно от балкона и съм много щастлива, че Ви има!!!  love001
Цитат на Марта_49:
"Една молба към Хриси - ако се сещаш в коя серия Фатмагюл сънува ръцете на Мустафа / Керим пиши ми.
Дойде ред на "Сънищата на Фатмагюл" - ако е речено да стане."

Марта, Мисля, че в еп.36 към края имаше един сън на ФГ- когато бяха сами в къщата с Кирим, след като Мустафа посети Кухнята на Розата за първи път.

Когато бяха сами в къщата тя сънува че Мустафа убива Керим и кръвта по ризата на Керим,Мустафа беше с пистолет в ръка,а Фг крещеше:"Керим,не умирай,Керим..."

# 335
  • В Града на липите
Сцената, която Марта търси е в еп. 12 Там за първи път смеси образите на Керим и Мустафа и в този сън ръцете на Мустафа бяха обгорени, целите в рани. Тя се събуди уплашена и се разплака.
Докато се сетя й предложих всички възможни сънища  Grinning Явно точно този ми се беше поизличил в главата.

# 336
Нелка  Hug, видях те на балкона и се сетих, че исках да ти благодаря за La voz dormida , макар главата да ме заболя от рев. Много тежък филм, страхотна актьорска игра. Друго няма да кажа, тъй като ще е спам.

Невероятен  филм с неповторима актьорска игра... Оказва се , че открих испанското кино... Радвам се , че този европейски филм  "надскача" всичко американско...!!!

# 337
Момичета - Деляна, Роси, Малчева, Хриси - страхотен отряд за бързо реагиране сте !
Благодаря много !
За сега съм изброила тези сънища
- с обгорелите/наранени ръце
-с прострелването
-с роклята на горската хижа
-с лодката - при "смъртта" на Керим
-с ударите на сърцето му
-с Кристен - в Ава

Ако съм пропуснала някой - давайте идеи / ама и серия , че ставам докато открия съответната сцена.

Благодаря за помощта още веднъж !
Сега ще работя, но при възможност ще се включа по-нощес.

# 338
Марта,на мен ми е любим този с ударите на сърцето! Като гледах как протяга ръка към сърцето на Керим и как после сложи глава за да чуе сърцето му...направо се разтапям при спомена! Невероятно е!
За мен всеки един сън показваше явно степента на приемане на Керим като мъж и като неин съпруг и докато в началото я бе страх да го признае,то сънят с лодката,ударите на сърцето и този с Кристен успяха да ме убедят,че любовта на Фг към Керим е силна,чиста и истинска! А  ревността й е равно пропорционална на ревността на Керим спрямо Мустафа!  Peace
Ох,лека вечер от мен! Hug

# 339
Здравейте Беренгинки,

Днес имаме две нови попълнения в темата, които приветствам с добре дошли!
 welcome на Желязната лейди и на v_stefano!

В помеждутъците на избоялата тръстика, непрекъснато мисля за писмото на Енисе към Керим.Чак сега успявам да утихна от грижи и да споделя моите мисли. Старая се да погледна през очите на Керим и чувствата към майка му. Иска ми се да си обясня неговите думи на гроба й във финалната сцена. Керим каза:
Обичам те, мамо!
Научих много от твоята история!
Ще ставам баща.Всички ме карат да се чувствам, че съм достоен за това!
Защо да не ти простя?
Моля да бъда извинена, ако не цитирам точно, но карам по спомен.

Много силна сцена, в която намерих отговори за писмото на Енисе или по-точно разбрах какви отговори е получил Керим.

Обичта към майка му е синовна и кръвна, но  тази любов е била винаги насочвана от Мерием. Отговорите за това, че е поддържала любовта на детето Керим към майка му, Мерием даде още при срещата си с  Фахретин, обяснявайки му защо е отделяла Керим от баща му и защо не е дала това жестоко писмо на Керим.

Задавам си винаги въпроса какво научи Керим от историята на майка си? Може би, че  липсата на любов води до самоубийство? Надали. Да, липсата на любов води до непълноценност, до несигурност, до комплекси, да параноя и прочее себеотричащи чувства. Майка му е влязла в този цикъл на себеотричане. Волята й е прекършена от родителите й. Дадена е като стока на непознат човек, само и само да бъде съпруга и майка. Да бъде майка по природните закони, без зачитане на нищо друго, тоест да бъде една утроба за поколението на непознат и после мразен мъж. Много непреодолима ситуация за младата Енисе. Като прибавим и традициите, определени от Корана, обстоятелствата за тази млада жена са я поставили в безизходица.
Самият Фахретин показа, че е простил и разбрал нейното нещастие. Самата Енисе признава, че любовта на Фахретин я е изгаряла отвътре, понеже тя не е можела да му отговори със същата, дори не е можела да се смири и да приеме безлюбовие. Дали тя не е чувствала, че дете, което расте в среда, в която липсва любов ще бъде в живота си нещастно? Според мен - да. По тази причина тя предпочита да не наказва детето си за грешките на големите и да го остави в безлюбовие, а да го остави на любящият му баща. Тя е жертва на любовта и желае любов  за детето си. Такава любов може да му даде само обичащият баща, който е искал това дете и е обичал майка му. Тя самата, която се е чувствала само утроба е разбирала, че детето винаги ще усеща липсата на любов у родителите си и най-вече у нея самата. Голяма безизходица и катарзис за тази жена, за която единствен изход е смъртта.
За нея това е било най-правилното решение и тя е свършила със себе си. Не я оправдавам, но не я съдя. Разбирам положението, защото в живота има много майки, които не могат да приемат децата си, заченати и родени по нежелан начин. Такива майки развиват психични отклонения въз основа на  себеотрицание, което с годините се задълбочава и стига много често до фатален край. Ако няма фатален край, то децата на такива майки винаги имат отклонения, защото винаги чувстват липсата на истинска обич.  Те стават асоциални, комплексари, агресивни, започват с пороци и прочее. Децата имат най-точната преценка за искреност в любовта. При психопрофили на престъпници  почти винаги има доказателства за липса на майчина любов.
Всъщност Енисе с това е предпазила Керим. Да, всичко е много жестоко за Керим, но той я разбра и го каза на гроба й. Това стана в периода след оневиняването му в съда и най-вече след като разбра ,че ще става баща. Много преплетено като ситуации, но много верни чувства на един бъдещ баща.
Керим разбра, че любовта, на която той заложи и за която се пребори го пречисти, за да прости на  майка си и да я разбере. При него стана по жесток начин, но го научи да прости и да  продължи напред.
 Фатмагюл разбра дълбоката му нараненост, помогна му чрез любовта си и бъдещото бащинство да придобие сила,  да прости на майка си, с което дойде и признанието „обичам те, мамо„. След това лесно беше решението името на дъщеря им да бъде Енисе. Така Фатма му доказа любовта си и благодарността си, че я направи бъдеща майка на желано дете.

Извинявам се за разбърканите мисли, но клавиатурата ми не може да ги стигне в порядък.
Сигурна съм, че много неща не съм могла да опиша, но започнах пак да си плача, гледайки сцената от 80 епизод с плачещият Керим на майчиния гроб. Спирам, защото вече ще захълцам.

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 20:08 от dimana-nova

# 340
  • В Града на липите
Марта, първия сън на Керим не видях да си посочила, преди да направи опит да замине. Когато сънува, че тя му прощава и той целува ръцете й и я прегръща. Епизода е 13-ти, към края.

Сънищата на Вурал и Мустафа едва ли ти предстаавляват интерес. Имаше ги доста.

v_stefano,  Hug добре дошла.

Димана  Hug страхотен анализ. Не оправдавам постъпката на майка му, но и не мога да я съдя. Никога не съм била в подобна ситуация, а и психиката ми е устроена различно. Убедена съм, че Керим щеше да е много нещастен с нея. По някакъв начин, майка му му е направила добро. Без да знае естествено, че ще попадне в ръцете на Мерием, където детето й ще бъде отгледано с много любов.
Помня, как Керим говореше на баща си на летището, колко тъжен е бил по празниците, когато най-много е усещал липсата на родителите си, но въпреки всичко той е живял много по-щастливо, отколкото би живял с родната си майка.

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 20:44 от hrissi_sz

# 341
  • Пловдив

dimana-nova, абсолютно споделям разсъжденията ти за отношенията майка - син.

# 342
  • София
Димана,   страхотен анализ!  Нищо не е такова, каквото изглежда на пръв поглед...

Музиката на  „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?)...

8. Fatmagül'ün Suçu Ne? Gerilim Müziği

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 20:55 от Dilemi

# 343
  • Пловдив
Керим за приятна вечер.

# 344
Ах,момичета,оказа се че на лаптопа ми е останал 78-ми епизод и сега докато го гледам си умрях от смях на култовата походка на Мукадес връз жълтите токчета,която много напомня на:
Скрит текст:
Ляв крак,хоп ц*ца напред,леко извъртане,тип кръшни чупки в ханша,десен крак,хааади ц*ците,пак кръшно замятане,и ситни стъпки в стил бързо ходене! Определено спринтьорките да му мислят! Мукадес ги минава отвсякъде! Peace

Общи условия

Активация на акаунт